Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Xiaomi LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem véletlen, hogy egyre több nagyváros, sőt, ország (Málta) tiltja be a bérelhető rollereket.
-
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nekem pl. autósként semmi bajom a rollersekkel itt a városkánkban. Nincsenek bérelhető rollerek, ezért a legnagyobb rollerprobléma nem is létezik. Látok néha 2az1-ben rollerest, de mivel jellemzően nem erős rollerekkel taxiznak, ezért nulla veszélyforrást jelentenek (értsd: ketten mennek egy rollerrel, jellemzően 18 év alattiak). A többi rolleres meg többé-kevésbé normálisan közlekedik még úgy is, ha csak 25-el robognak az úton. Ami mellesleg egy átlagos, nem cammogós kerékpáros tempó, tehát pont olyan mintha valaki bicózna előttem.
-
válasz
xandrush0831
üzenetére
A rolleres előitéletek 90%-ban a bérelt rollerrel ész nélkül
közlekedőcsapató idióták miatt van. A maradék 10% meg a 15 év alatti, közlekedésre mentálisan alkalmatlanok miatt.
Ha nem most lenne ez a szabálymizéria, vettem volna magamnak egy rollert kisvárosi szaladgálásra, melóba járásra. Most inkább megvárom mi sül ki ebből, a kialakult szabályozás után melyiket lesz érdemes megvenni (ha egyáltalán marad számomra értelmes opció). -
Most én is kezdjem el írogatni, hogy naponta több alkalommal mit müvelnek körülöttem az autósok miközben én is autózom? A rolleresek pont úgy közlekednek ahogy a társadalom nevelte öket (légy önmagad, freedomkodjál, éljamának, mertmegteheted stb) és amit a többi közlekedőtől láttak eddigi életük során. Én ez alapján kijelentem, hogy a rolleres közlekedési morálban az autósok közlekedési morálja köszön vissza.
Ezeket miért nem lehet büntetni? Miért? A közlekedés bármelyik másik, kirivóan szabálytalan résztvevőjét büntetik?
Másfél perccel ezelőtti példa: épp sétáltatom a kutyát, városkából kifelé (lesz vagy 10 km). Hosszú egyenes utca, Golf gőzmozdony itt húzott el mellettem vastagon füstöt okádva szerény 120-as tempóval, de valami újfajta motor hajtja ami mulatóstucutuc-al működik.
Ha rollerrel mennék már írnám a hirdetést, hogy rolleremet olyanra cserélném ami legalább 100-at megy. -
válasz
donbig
üzenetére
Nem rollerezem mert nincs, viszont bringázom. A rolleres helyesen cselekedett amikor a sáv közepén ment és nem lehetett megelőzni. Én bringával is ugyanezt csinálom. Miért? Mert nem tudnak megelőzni ha jönnek szembe. Ha az út szélén megy a rolleres/bringás/ smkp/ akármi, akkor az autós leszarja, hogy a kresz másfél méter oldaltávot ir elő egynyomvonalas járgány előzésekor, tehát fogja magát az autós és átpréseli magát a szembejövő és a roller/bringa között, és ha kicsit kijjebb áll a bringás könyöke a kocsitükör még jól oda is b@sz neki egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen routert?
- Xiaomi LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini-ITX
- Fogyjunk le!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest