Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz dzsidzsas #31754 üzenetére

minden eroller kormányrúdja csukható
    Akkor te a kormányrúd alatt nem a kormányrudat, hanem kormányoszlopot érted.
    Kormányrúd az, amin a fékkar, a gázkar helyezkedik, amin a markolatok vannak.
    Erre merőleges a kormányoszlop.
    Angolul stem az kormányoszlop és handlebar(s) a kormányrúd.
    Azért jók a szakkifejezések, mert azzal pontosan ki lehet fejezni mire gondolunk. Csak akkor van gáz, amikor ezt valaki helytelenül használja.

A rollereden tényleg nagyon innovatív módon oldották meg a kisebbre összecsukhatóságot.
    Eredetileg amikor írtad, hogy a "kormány összecsukásáról", akkor én a klasszikus megoldásra gondoltam, amikor a kormányrúd 2 ponton lehajtható.
    Mint amilyen a pl. az Airwheel Z5-ön is van, vagy sok más apróra összecsukható, ingázáshoz használt rolleren is van: A kormányrúdra emiatt se telefont tartót, se extra lámpát nem lehet feltenni, mert nem marad neki hely.
    Az E-Twow is ezt a megoldást használja.
    Nem értem ez miért lenne hátrányos. Ha nem akarod, nem csukod. Ennyi.
    Egy rúd szerinted mikor könnyebb, kisebb, stabilabb, megbízhatóbb és olcsóbb?
    - ha összecsukható?
    - vagy ha meghagyják eredeti integritását?

Nekem most 3 rollerem van. Az egyiket a pár év során már kb. 5 alkalommal összecsuktam (amikor elfelejtettem lakatot vinni magammal, mégis be akartam menni a boltba.) A másik kettőt csak 1-1 alkalommal, amikor az elején kipróbáltam, hogy működik-e? De gyakorlatban az összecsukásra még nem nem volt szükségem, és ha lehetett volna választani olyat, amit nem lehet összecsukni és ezáltal némi merevség, stabilitás nyerhető, akkor azt a típust választottam volna.
    És én a kormányoszlopról beszélek, nem is a lehajtható kormányrúdról. Utóbbival szerencsére nem rendelkeznek a rollerjeim.

Új hozzászólás Aktív témák