Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fuvaros
senior tag
most rendelek paperwhite 5 olvasót, de magyar nyelvű leírása nincs hozzá. Tud valaki küldeni nekem mailben? köszi előre is!
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
Helios
tag
Nem nagyon akarok elmenni offtopikba, de azért talán nem árt tisztázni.
A reklámos verziót eleve nem küldik Magyarországra (legalábbis régen így volt), hanem jellemzően valamilyen kerülő, ügyeskedő megoldással jut el ide (pl. mailbox.de, vagy "rokon" behozza). De még ha küldenék is, a vásárló mindkét esetben tisztában van vele, hogy azért olcsóbb egy kicsit, mert reklámosat kap (még ha nem is ő a célközönség).
Így, aki előre megfontoltan olcsóbb készüléket vesz azzal, hogy majd úgy is kikapcsoltatja a reklámot, az trükközik, illetve ügyeskedik. (Másik oldalról az Amazon sem jár el tisztességesen az ingyenes kikapcsolással azokkal szemben, akik kifizetik a drágább, de reklámmentes verziót.)
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
-
BBéci
legenda
válasz Helios #28092 üzenetére
Nem trükközés, mivel az Amazonnál tisztában vannak azzal, hogy olyan helyről érkezett a reklámmentesítési kérés, amely számukra nem célország.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Helios
tag
válasz Laslow #28088 üzenetére
Nem tudom mennyire igaz a hír, de azt olvastam, hogy megelégelte az Amazon ezt a típusú trükközést, és nem olyan rég óta már nem szedi le ingyen a reklámokat, hanem 20 dollárt kér érte. (Redditen már írták is páran, hogy így jártak.)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
Laslow
senior tag
válasz sirarcheer #28087 üzenetére
Nekem is reklámos volt mindhárom, de leszedettem róluk a reklámot. Egyetlen üzenetet kell copy-paste elküldeni az Amazonnak, és reklámmentesítenek.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Kindle pw5 esetében van jelentősége, hogy reklámos vagy reklámmentes változat? Ha valaki csak könyv olvasására használja az eszközt
A kettő között 8K difi van[ Szerkesztve ]
-
Fuvaros
senior tag
a pw 5-ös mennyivel másabb, mint a 4-es?
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
zsolt501
nagyúr
Sziasztok
Segítség kellene, nem találjuk az amazon oldalán azt a felületet ahol plusz email címeket lehet megadni hogy pl . más is tudjon a könyvolvasóra könyvet küldeni emaillal, ne csak a tulajdonos, azt tudom hogy fel kell venni az email címet de nem tudom hogy hol kell ezt hozzá adni, régen csináltam, és most sehol nem találom, légyszíves segítsetek.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
BoneDragon
veterán
Sziasztok,
Van egy 2017-es paperwhite-m, amiben végigrepedt a kijelző és sajnos nem működik megfelelően. Lehet kapni normális csere kijelzőt, ami nem kínai utánzat és ha igen honnan érdemes rendelni? Köszi. -
ABal
őstag
válasz vegyszer #28072 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Ismerem ezt a módszert, bár nem Kindle rendelésre használtam.
Meglepett, hogy kiestünk az Amazon kegyeiből, és hogy már csak kerülőúton lehet beszerezni tőlük magyar címre az olvasót.#28073Laslow: Egyértelmű visszalépés a korábbi direkt rendelés után.
Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalatodat. Jó tudni, hogy a mailbox.de ma is megbízható alternatíva."Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
Laslow
senior tag
Én a régi Kindlet még USA-ból az amazon.com-ról rendeltem, és fillérekért kiszállította az Amazon. Ehhez képest nagy visszaesésnek érzem az amazon.de+mailboxde.com módszert, de valójában ez sem vészes, az utóbbi években 3 Kindle-t is vettem így.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
vegyszer
addikt
Erre van a mailboxde.com szolgáltatása.
A koncepció annyi, hogy regisztrálsz náluk. És ad egy póstafiók jellegű aronosítót.
Ha rendelsz, ezt a német címet kell megadni szállítási cím gyanánt.
Ha oda megjön a cumcc, akkor egy kindle esetén olyan 12€ ellenében GLS segedelmével a magyar címerde hozzák a holmit. (ezt előre ki kell fizetni pl paypallal)
(Ja, és így lehet rendelni reklámosat is, ami PW5 esetén jelenleg 135€, reméljük akció után kicsit olcsobb lesz)[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
ABal
őstag
Van egy 11 éves Kindle Paperwhite 2-őm. Habár semmi baja, eljátszottam a gondolattal, hogy lecserélem egy újabb olvasóra, de az Amazon.com-on, ahonnan a sajátomat vettem, - a sima Kindle kivételével (ami viszont nem kapható) - az összes típusra azt írja, hogy nem szállítják ki Magyarországra. Mi történt?
[ Szerkesztve ]
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
Keszi86
csendes tag
Sziasztok.
Vettem használtan egy Paperwhite 4-et használtan. Akitől vettem előttem jelentkezett ki a saját account-ból. A problémám az lenne, hogy semmilyen wifi hálózatra nem akar csatlakozni. Már próbáltam factory resetet, frissítettem új szoftverre de semmi. Látni látja a hálózatokat de a hálózati kód beírása után csatlakozási hibát ír ki. Mit csináljak még vele?
Köszi. -
vegyszer
addikt
válasz paolinho #28060 üzenetére
Gemini.google.com:
Az Amazonon rendszeresen nagy akciók várhatóak az alábbi időszakokban:
Prime Day: Ez az Amazon egyik legnagyobb éves akciója, amely általában nyáron kerül megrendezésre. A Prime Day során számos termék jelentős kedvezménnyel vásárolható meg, azonban a részvételhez Amazon Prime tagság szükséges.
Black Friday és Cyber Monday: A november végi Black Friday és az azt követő Cyber Monday szintén jelentős leárazásokat hoz az Amazonon. Ezek az akciók általában a karácsonyi szezon kezdetét jelzik, és rengeteg termékkategóriára kiterjednek.
Szezonális akciók: Az Amazon gyakran szervez szezonális akciókat is, például az iskolakezdéshez vagy az ünnepekhez kapcsolódóan. Érdemes figyelni az Amazon hírleveleit és a weboldalukat, hogy ne maradj le ezekről a lehetőségekről.chatgpt:
Az Amazonon rendszeresen több nagy akció is van évente. A legjelentősebbek közülük:
Amazon Prime Day: Ez a legnagyobb éves akció az Amazonon, amelyet általában júliusban tartanak. A Prime Day során számos termék jelentős kedvezménnyel kapható, de csak a Prime előfizetők számára.
Black Friday és Cyber Monday: Az Amazon is részt vesz a hagyományos Black Friday és Cyber Monday akciókban, amelyeket november végén tartanak. Ilyenkor szinte minden kategóriában jelentős kedvezményeket kínálnak.
Karácsony előtti akciók: A decemberi időszakban, különösen a karácsony előtti hetekben, az Amazon gyakran kínál kedvezményeket, hogy ösztönözze az ünnepi vásárlást.
Back to School: Nyár végén, általában augusztusban, az Amazon "Back to School" kampányokat indít, amelyek során az iskolakezdéshez kapcsolódó termékek olcsóbban kaphatók.
Egyéb szezonális akciók: Az Amazon gyakran tart akciókat a különböző ünnepek és események köré, mint például a Húsvét, Halloween, vagy a nyári vásárlási szezon.
Ezek mellett az Amazon rendszeresen tart kisebb, rövid ideig tartó akciókat is.[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
-
paolinho
őstag
Tyű, de megállt itt az élet!
Azt lehet sejteni, hogy milyen gyakorisággal akciózzák a Paperwhite-okat az Amazon.de-n? Kisebbik lányom rácuppant az anyja olvasójára, és azóta gyakori a vita, hogy ki olvashasson róla. (Nyilván nem, mert a gyerek győz. ) De gondoltam, hogy venni kellene egyet a békesség kedvéért. -
LimaBravo69
tag
válasz raveinT #28058 üzenetére
Kösz a tippet, ránézek.
A kérdésem még mindig él
Van valaki, aki tudja, hogy miért nem szállítanak?
Ez ideiglenes, vagy végleges döntése az Amazonnak?"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
raveinT
tag
válasz LimaBravo69 #28057 üzenetére
Én már laikusként két kindlebe is cseréltem akksit ifixit oldal alapján. Ott érdemes előre tájékozódni, hogy mennyire nehéz, végigolvasni a lépéseket, hogy mik kellenek hozzá, és ha nem tűnik vészesnek, még érdekes is belevágni egy ilyen kis projektbe. Általában az oldalon be van linkelve megbízható minőségű akksi rendelő link is.
Nekem mind a két alkalom kevesebb mint 1 órányi munka volt, és ha nem is olyan volt az akksi idő mint újonnan, de újabb 4-5 évre meg van oldva a kérdés, viszonylag olcsón.
-
LimaBravo69
tag
válasz raveinT #28056 üzenetére
Magamnak is nehéz megideologizálni a cserét
Nem biztos, hogy szeretném megbontani, fogalmam nincs, mekkora meló, milyen szerszámok, stb kell hozzá.
Az akksit is meg kell venni, feltételezem hogy "gyári" - vagy inkább eredeti (?) - akkuhoz nem egyszerű hozzájutni, Alis vagy vmi kínai izét nem szeretnék beletenni.Nem az OS lenne az indok, bár a régi, még gyári verzió nekem sokkal szimpatikusabb volt (elrendezés, főképernyő menüje, vagy inkább a megjelenése, stb). Inkább a vezeték nélküli töltés, meg a fény (hideg, meleg árnyalat).
De egyelőre csak nézelődök, még nem szántam el magam a cserére - továbbra is az izgat, hogy ide miért nem szállítanak.
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
raveinT
tag
válasz LimaBravo69 #28055 üzenetére
Akksi csere nem opció? Ha valami működik és meg vagy vele elégedve, sokszor költséghatékonyabb az akksi csere, egy ebook olvasó meg pont olyan, aminél nem különösebben számít az OS verzió.
-
LimaBravo69
tag
válasz consono #28054 üzenetére
Kösz a választ.
Bocsánat, nem voltam egyértelmű, Kindle Paperwhite-ról van szó.
A mostani olvasóm 8 éves. Igazából semmi baja, nagyon szeretem, csak az akksi kezd döglődni, de még mindig jól használható, relatív sokat bír. Nem váltanék másik modellre, a Paperwhite nagyon bejön.Azt nem látom, mi lehet a különbség az általad linkelt és a PW között.
Cserélnék "majd valamikor" az újra, és elkezdtem körbenézni, nem értem miért nem szállítanak ide Paperwhite modellt.
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
consono
nagyúr
válasz LimaBravo69 #28053 üzenetére
Nekem simán megjött az amazon.de-ről a Scribe... MEgnéztem, a PaperWhite-ra viszont nekem is azt mondja, hogy nem szállítható, de a sima Kindle itt lenne a jövő hétre, hagyja megvenni. Ezt pl.: [link]
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
LimaBravo69
tag
Sziasztok.
Gyors kérdés Amazonos vásárlással kapcsolatban: úgy tűnik, hogy Magyarországra nem szállítanak Kindle-t, reklámmentest sem. Próbáltam a német/angol/USA oldalt is.Tudom hogy van megoldás (Mailboxde), van is regisztrációm, de inkább az érdekelne, hogy mi az oka.
US Amazonról rendelt Casio óra gond nélkül megérkezik, vagyis vannak dolgok, amiket elküldenek.
Kindle-t miért nem?"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
consono
nagyúr
válasz lorcsi #28050 üzenetére
Jó áron is volt (konkrétan a fele volt mint a Remarkable 2) és nem tetszik a Remarkable üzleti modellje sem a Connecttel. Meg hát Kindle/Amazon tapasztalatom már van, nem féltem beleugrani.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
válasz Zozo0525 #28048 üzenetére
OKOK. Én is nagyon kíváncsi leszek rá, van itthon a PocketBook mellett a feleségemnek egy PW3, lesz mivel összehasonlítani. De csak fele részben lesz olvasónak használva, szeretném a szanaszét lévő jegyzeteimet végre rendesen kezelni. Nekifutottam már iPaden is, de azon nem szeretek írni...
-
consono
nagyúr
Csak nem bírtam magammal és egy év tökölés után most, Prime Day-en rendeltem magamnak egy Kindle Scribe-ot, szóval visszatérek a Kindle-höz pár év PocketBookozás után HA minden igaz jövő hét elején itt is lesz, még nyaralás előtt be fogom tudni lakni rendesen!
-
-igu-
addikt
válasz MegalodonS #28044 üzenetére
Calibre programmal olyan borítót raksz hozzá, amilyet csak akarsz.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
MegalodonS
őstag
Sziasztok,
Egy kerdesem lenne??Lehet valtoztatni a konyv boritot??
-
btraven
őstag
válasz Donki Hóte #28008 üzenetére
Végül találtam pdf -> mobi konvertert
Melyik lenne ez? Nálam a Calibre is tudja, de ha 2 hasáb van egymás mellett akkor 1 sor innen, 1 sor onnan. Totál használhatatlan.
-
kovbal79
csendes tag
Szaisztok!
Furcsa kis pöttyök jelennek meg a kijelző tetején, és a tartalomnak megfelelően változik, épp csak látszik, kevesebb szöveges és kép résznél alig, több tartalom esetében sűrübben. Újraindítás után eltűnt, nem tudom visszajönnek-e... Tapasztalt valaki ilyet? Képek a linkeken érhetők el. Köszönöm a válaszokat.https://drive.google.com/file/d/1rahDduMALHI3fogDnJsU3anSei6NzEB9/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/12ZcSmefwwioTU6muaNCvjQB1ImcCl2bS/view?usp=sharing
-
vegyszer
addikt
válasz Oldman2 #28039 üzenetére
Igazán csábító ajánlat. De asszem én kivárom a PW6-ot...
Van egyébként erről infó? Kb idén lenne esedéks a bejelentése. Nem?
2 éve volt ez 79€ is. Csak pont aznap törték össze a kocsimat, amikor dönteni kellett volna. Még várok..."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Oldman2
veterán
Amazon.de
Kindle Paperwhite 5 16GB => 115 EUR reklámos
-23%Kindle (2022 release) 6" => 80 EUR reklámos
-18%This offers ends on July 17th at 11:59PM
[ Szerkesztve ]
-
DCsHedi
friss újonc
A Lírától vásárolt könyvvel semmi gond, átmásoltam, és meg is nyitja. A Bookline-nal lehet a baj????
-
DCsHedi
friss újonc
Tudna nekem segíteni valaki? Azzal a problémával szembesültem, hogy a Bookline-on vásárolt e-bookomat hiába másolom át a Kindle Paperwhite (11th generation) olvasómra, nem mutatja a könyvtárban, és nem is találom a készüléken, ha rákeresek. Ha számítógépen nézem, ott van a Dokumentum könyvtárban a felmásolt file... Help!!!
[ Szerkesztve ]
-
han_lev
senior tag
Ha valaki tud egy törött Oasis 1-2-t, akkor szóljon..
-- tudom, apróhirdetések oldal, bocsi -Poco F5/pro
-
Kabri
csendes tag
válasz matti70 #28011 üzenetére
Nem sima epub volt, ezért nem is ment el emailben, ez volt a baj, a Kindle visszadobta, mert digitális jogvédelem volt rajta. Először csak egy hitelesítő linket kaptam. Be kellett regisztrálni az Adobe digital.... valami oldalra, ott kellett letölteni egy Adobe digital edition progit, abban lehetett letölteni azt az acsm filet, amit kaptam. Ebben a Windows -os programban így megnyitottam az ebookot. A Calibrába be kellett tenni azt a plugint, ami levette a digitális jogvédelmet és utána lett sima epub, amit el lehetett küldeni a Kindle-nek emailben. Férjem segített, de megőszültem, mire végigvitte.
Szóval vigyázzatok az Adobe Epubbal. Amúgy a Libristo oldalán vettem könyvet is és ezt az e-book-ot most először, mert amit keresem félárban volt náluk. -
kovbal79
csendes tag
válasz hampidampi #28023 üzenetére
Köszi a tippet. Tok fedél hátrahajtva általában, asztalon tartom, nem nagyon viszem sehova. Wifi nincs, repülő módban használom, csak töltéskor kapcsolom ki, hogy szinkronizáljon, frissítsen.
-
Degeczi
nagyúr
válasz hampidampi #28023 üzenetére
Bizony, a mágneses tok engem is szivatott ilyesmivel, sötétben néztem mi világít a hátizsákban. De ő alább azt írja, nála nem a tok okozta a merülést, anélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
hampidampi
senior tag
válasz kovbal79 #28022 üzenetére
Tapasztalatom szerint két dolog okozhat még gyors merülés az indexelésen kívül. Egyrészt a wifi. Előfordul, hogy a gyenge jel miatt egyfolytában váltogat két wifi hálózat közt vagy "erőlködik" az erősebb jelért. Próbáld meg repülő módba rakni és úgy megnézni javul-e a merülés. A másik ha mondjuk viszed magaddal valahová táskában és ahogy mozog bent úgy csúszkál egy kicsit a tok fedele, így ki-be kapcsolgatja a képernyőt. Szóval ellenőrizd azt is, hogy ha nem rakod sehová egy-két napig, az javít-e a merülésen.
-
kovbal79
csendes tag
válasz Oldman2 #28021 üzenetére
Kb 35 könyv van benne, viszont elvileg ezt ellenőriztem és nincs indexelés. Illetve majdnem 2 hónapja töltöttem fel őket, és azután több mint 5 hetet bírt. Amikor újratöltöttem, kikapcsoltam a repülő üzemmódot, hogy szinkronizáljon kedvére. Azóta sem frissítés, sem új könyv nem került rá. Vannak napok amikor 1-2%-ot merül, aztán fogja magát és eldob 6-7%-ot. Ezt korábban is csinálta, most viszont nagyon szorgosan merül. Ha így folytatja, 15 óra ha összejön egy töltéssel.
-
kovbal79
csendes tag
válasz Degeczi #28017 üzenetére
Köszönöm a választ! Nagyon érdekes viszont, hogy miután feltöltöttem, az elmúlt 5 napban 20%-ot merült, ami elég durva. Ugyanúgy átlag napi 30 perc olvasás mellett. Viszont a használat közbeni merülés ugyanúgy 1%, emiatt nem vagyok meggyőződve róla hogy akksi probléma, hiszen csak alvó módban merül rengeteget, használat közben nem. Jó lenne kiszűri hogy mi áll ennek a hátterében. Ha hibás vagy erősen használt lenne az akksi, akkor olvasás közben is gyorsabban kellene merüljön... Mágneses tokot használok, korábban használtam vele és nélküle is, de nem tapasztaltam különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
Laslow
senior tag
válasz douggutaby #28018 üzenetére
Nem átmeneti, hogy nem szállít Magyarországra az Amazon.de. Marad a mailboxde.com.
(Én régen az amazon.com-ról vettem Kindle-t, akkor még kihozták Magyarországra...)"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
douggutaby
tag
Sziasztok
Kindle kids-et szeretnék venni, de amazon.de és amazon.com esetén sincs Magyarországra szállítás. Ez csak átmeneti? Úgy rémlik régebben innen vettem.
Nincs más mint a mailboxde.com? -
Degeczi
nagyúr
válasz kovbal79 #28016 üzenetére
Nem "felújított", sima használt. Megtörölgették, factory reset/fw update, oszt' jóvan. Pont ez az ilyenek hátránya, h az akku már nem új állapotú, és azt nem cserélik. De ez még teljesen korrekt állapotúnak tűnik, ne foglalkozz vele. A töltöttség kijelzése valóban messze nem pontos, pár %-os változásokat nem érdemes figyelni.
[ Szerkesztve ]
-
kovbal79
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, kicsit rákattantam az üzemidő kérdésre. Vettem egy Refurbished PW 4-et a kindle webshopban előző hónapban. A döntésem a kedvező ár miatt esett erre, ráadásul garanciális ügyekben ugyanúgy kezelik mint az újakat, ez pedig az akkumulátorra is vonatkozik. A beregisztrálás után láttam, hogy 2022-ben (pont két éve) lejárt az eredeti garancia, a webshop a kérdésemre megerősítette, hogy ugyanúgy 1 évem van rá, kezeljem úgy, mint egy gyári eredetit, azaz teljeskörű a garancia. Az eszköz kifogástalanul fest, talán "mikroszkóppal" ha látszik, hogy ember már tartotta előttem a kezében. Teljes feltöltés után, repülőgép üzemmódban, 10-es fényerőn, napi 30 perc olvasás mellett 19 órát (38 napot) bírt. Indexelés nincs, ellenőriztem. A gyári specifikáció szerint 6 hetet, azaz 42 napot (21 órát) kellene bírjon. Ergo 2 órával kevesebbet hozott mint az igért üzemidő. Ennek praktikusan semmi jelentősége nincs, inkább amiatt kezdett foglalkoztatni, mert számomra a kifogástalan gyári állapot a kifogástalan akkumulátort is jelenti, és a webshop szerint is annak kell lennie. Esetleg teszteljem még, hogy több használati ciklus alatt mennyit bír? Tudom, viccesnek tűnik ez a két óra, de szeretném tudni, hogy ha fel is van újítva, teljes értékű-e használati szempontból az eszköz. Még azt is észrevettem, hogy 30 perc olvasás minden esetben 1%-ot jelent, a maradék merülést alvó állapotban produkálja, ami néha 1-2%, de voltak napok, amikor 5-6%-ot is esett. Mivel indexelés nincs, ez egy kicsit furcsa, de gondolom a töltöttség mérése sem 100%-osan pontos. Tudom, hogy vannak, akik szerint nem szabad Rf eszközt venni, mások meg támogatják. Ezen már túl vagyok és anyagi oldala is volt a döntésemnek, szóval kérem, hogy ezt minden "szigorú" fórumtag nézze most el nekem :-) Köszönöm előre is a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
kopidoo
senior tag
Sziasztok,
van egy régi paperwhite-om és kezd meghalni, vagyis inkább már meghalt.
Szinte minden könyvnél amit meg akarok nyitni egy application error fogad.
Factory reset és firmware re-flash is volt, de a jelenség maradt. Még a beállításokba sem tudok bele menni, csak nagy ritkán.
Mit tudok ezzel kezdeni? -
cocka
veterán
Egyáltalán milyen eszközre vetted? Másolható a fájl? Ha igen, a Calibre-be beolvasva mit ír ki?
Kiindulva abból, hogy a Calibre elvileg másolásvédett azw3-at is meg tud nyitni, csak meg kell neki adni a készülék sorozatszámát, feltehetően az epubbal is valami hasonló lehet a helyzet, bár ott talán nem ennyire egyértelmű, mivel epubot sok egyéb készülék is támogat. Hogy aztán a drmezett epubot hány eszköz támogatja, na az már egy másik kérdés.
-
Kabri
csendes tag
Sikerült vennem egy Adobe ePub (Adobe DRM) formátumú e-könyvet. Ezt a formátumot nem támogatja a Kindle, de nyilván nem figyeltem, csak azt láttam, hogy ePub...
Van valakinek ötlete, milyen lehetőség van más formátumba áttenni? -
kovisoft
őstag
válasz Donki Hóte #28008 üzenetére
A többiek már leírták, hogy a pdf nem ebook formátum, én sem ajánlom ebook olvasón. Ha viszont valamilyen okból kifolyólag mégis fontos lenne pdf-ek használata is Kindle-n, akkor az alábbiakat tudod még tenni:
Ha jailbreakelhető a készülék, akkor jailbreak után felteszed a KOReader olvasót. Ez úgy tudom, a k2pdfopt-ot használja a pdf-ek tördelésére, ami egy igen okos kis program, akár szkennelt pdf-eket is tud tördelni oly módon, hogy a tényleges szöveg értelmezése nélkül megpróbálja szó-téglalapokra bontani azt, majd a téglalapokat helyezi át a megadott oldalszélességnek megfelelően. Az eredmény persze nem lesz tökéletes, főleg ha ábrákat is tartalmaz a dokumentum, de sok esetben meglepően jó eredményt ad. És mint írtam, nem kell, hogy szöveges pdf legyen, mivel kép alapon dolgozik.
Önállóan is használható a k2pdfopt a pdf-ek átalakításához, de a rengeteg beállítási lehetősége között elég nehéz eligazodni. Természetesen újratördelés nélküli egyszerűbb vágásokra is használható, pl. levágja a margót, vagy több oszlopos szövegből egy oszloposat készít, stb.
-
veterán
válasz Degeczi #28006 üzenetére
Az asszony a gyerekektől kapta ezt az olvasót, eddig rá se néztem a kütyüre, de most hogy már nincsenek itthon a gyerekek, engem piszkál, hogy foglalkozzak vele
Vettem, hogy ez "ilyen", az, hogy támogatja a pdf formátumot, az csak annyit jelent, hogy nem hibaüzenetet dob egy pdf megnyitásakor.
Végül találtam pdf -> mobi konvertert, lehet, hogy (nyomdai tördelői értelemben) nem 100%-os az eredmény, de olvasható a könyv.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
BBéci
legenda
-
Degeczi
nagyúr
válasz Donki Hóte #28004 üzenetére
Régi tag vagy itt, ez újdonságként ér?
Ahogy Phülöp is mondja, a PDF pont az ellentéte az e-book formátumoknak: szándékosan olyan, h nehezen legyen átalakítható, újratördelhető, mert a feladata az, h fixen ugyanazt a tördelést adja, amivel a készítője létrehozta. Ezt teszi helyesen a Paperwhite-otok, úgy mutatja a könyvet, ahogyan megszerkesztették, az eredeti oldalmérethez...Egy e-book ennek épp a fordítottja, folyamatosan újra kellene tördelni a kijelzőmérettől és beállításoktól (betűtípus, méret, margók, ...) függően. Mivel a PDF-ben fixen rögzített sorok újratördelése nagyon nagy és összetett munka (elég csak az elválasztásokra, magyar kettős mássalhangzók átalakulására gondolni) egy automatikus konvertálás nem ad tökéletes eredményt, csak jelentős, fárasztó manuális beavatkozással, végig átolvasással, kézi javítgatásokkal.
Szóval továbbra is kerülendő a PDF e-book olvasón. Hacsak nem vmi speciális anyag, jó eséllyel beszerezhető e-book formátumban is.
-
-igu-
addikt
válasz Donki Hóte #28004 üzenetére
Ez így működik, és kész.
A pdf nem e-book formátum.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
veterán
Az asszonynak van egy Kindle PaperWhite olvasója, a gép a leírás szerint elvileg kezeli a pdf formátumokat, de a valóságban nemigen (megjeleníti, de oldalt kilóg a szöveg az oldalról, görgetni kellene soronként a szöveget).
Ez így működik és kész, vagy esetleg van valami módszer a pdf lekicsinyítésére a kijelző méretének megfelelően?
Vagy az működik, hogy a pdf-et mobi formátumba konvertálom egy programmal? Melyik program ajánlott erre a célra?
Az Összefoglalóban lévő Calibre nevű programot próbáltam, de ha az Amzon olvasót választom ki, akkor azt írja, hogy a használó amazonos email címét adjam meg, amikor ezt megkérdeztem az asszonytól, akkor csak nézett, hogy azmiaz, tehát vagy nincs neki ilyenje, vagy fogalma sincs az email címéről
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
cocka
veterán
ott egy P2K nevű site linkje, amit ha megnyitok, azt írja, hogy "Send your Pocket articles to your Kindle, for free".
Na az átláthatóságot ezek sem ismerik, gondoltam hátha a Terms of Service-ből kiderül, hogy milyen készülékekkel kompatibilis, asszed írja? LOL
OK végül is a linkelt oldal leírja, hogy a Kindle e-readerekkel kompatibilis, de valahogy semmi kedvem még pluszban egy Pocket accountot létrehozni, csak azért, hogy egyes hosszabb cikkeket a Kindle-ömre küldhessek.
Nekem a Push to Kindle még mindig sokkal gyorsabb és egyszerűbb megoldásnak tűnik.
alapból "olvasó" módban mutatja a cikkeket, azaz megfosztja mindenféle formázástól, reklámtól, stb., csak a fő szöveg marad, plusz a beágyazott tartalmak (pl. képek).
De ez minden hasonló konverternél alap.
-
senior tag
Van olyan e-book olvasó, amivel teljesen kompatibilis, pl. a Kobo-kon van natív Pocket kliens (én is azt használom). És a linkelt oldalon ott egy P2K nevű site linkje, amit ha megnyitok, azt írja, hogy "Send your Pocket articles to your Kindle, for free". Hogy tényleg free-e, azt nem tudom, meg hogy ténylegesen mennyire használható, mert nincs Kindle-m.
A másik szinkronizációs lehetőség a linkelt oldal szerint a Calibre. (Ami nyilván inkább azoknak lehetőség, akik rendszeresen használják.)
A Pocket-ben az a pláne, hogy alapból "olvasó" módban mutatja a cikkeket, azaz megfosztja mindenféle formázástól, reklámtól, stb., csak a fő szöveg marad, plusz a beágyazott tartalmak (pl. képek). Azaz pont olyasmi, amire egy e-book olvasó esetén vágyik az ember. (A Pocketnek vannak egyéb szolgáltatásai, pl. lehet benne cikkgyűjteményt építgetni, amik mindenhol elérhetők (mobilról, számítógépről, stb.), de ez itt most mellékes. )
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Garanciális M1, Apple iPad Pro 12,9 huvelykes (2021-es, 5. generációs) Wi-Fi + Cellular, 256 GB.
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest