Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
Azért az mégiscsak korrektebb, hogy addig nem vonják le az árát, amíg nem postázzák. szemeben mondjuk az Extreme Digitallal, akiktől rendeltem egy laptopot, azonnal levonták az árát, majd két hét múlva írtak egy levelet, hogy amit kifizettem már nem szerezhető be. Ajánlottak helyette mást, de nekem a pénzem meg benne volt, így aztán dönthettem hogy vagy visszakérem, és majd valamikor egyszer talán visszautalják, vagy levásárolom egy másik típussal. Na ez a nem korrekt eljárás, és nem az Amazoné.
-
cocka
veterán
Ők mindenben különcködnek más webáruházakhoz képest.
Külön netkártyám van, amire átvezettem az akkori bankos devizaárfolyamon (mellesleg elég szar, szóval nem is értem) a Kindle árának megfelelő összeget forintban és nem sikerült a zárolás.
Aztán ment a szenvedés, mert amikor már elég összeg volt, akkor meg basztak zárolni. Aztán vártam meg próbálkoztam és végül csak sikerült. De elég idegtépő annak, aki ahhoz van szokva, hogy "kártyaadatokat megadom, 3 jegyűt is vagy paypallal fizetek, zárolás rögvest megtörténik, fizetés letudva".
Ez az amazonos logikával túl egyszerű lenne. Persze aki már rengetegszer rendelt közvetlenül tőlük és nem a Marketplace-ről, azok már lehurrogtak, hogy de igenis jól csinálják mert blablabla....
Eleve az is egy faszság, hogy amíg nem kezdik meg a feladást, le se vonnak semmit. Gondolom az összes ebayes eladó is marhára örülne, ha közölnéd, hogy majd csak akkor fizetek, ha már feladtad és ezt papírral igazolod is.
A másik idiótaság a szállításnál volt, asszem járt hozzá tracking, de már nem emlékszem pontosan és azt tudom, hogy 2 hetet vártam a csomagra. Németországból Magyarországra 2 hét. Gratulálok. Ebből 1 hetet heverészett valahol Magyarországon. Aztán végre kihozták, mire körbetelefonáltam a fél országot, hogy mi a lóhere van már.
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Neked mi volt a baj amúgy? Meg az, hogy lehet, hogy nem kéri az utolsó hármat? Ez így rendben van? Ezzel nem lehet így visszaélni?
Amikor sikeres a pénzügyi rész azt honnan tudhatom? most nem szívesen cancelezném le megint, hogy átírjam újra, amíg nem tuti, hogy megint rossz.
(ennyit még soha nem szívtam rendeléssel basszus)
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
Most látom, hogy van ilyen topik direktben. Én is ezt rendelnék. Tud valaki segíteni, hogy amazon.de-n mi lehet a baj a fizetéssel? Visszadobta valamiért egyszer. Annyiban nem csodálkozom, hogy kártya utolsó három számjegyét nem is kérte. Meg a névre egy mező van, ahova beírtam keresztnév, vezetéknév ékezet nélkül esetleg ez is lehet a baj. Most canceleltem és újrarendeltem, de most meg nem mond semmit, hogy sikeres e a pénzügyi rész vagy sem...
we all deserve a bit of luck.
-
MPM
tag
És akkor azt lehet tudni, hogy meddig tart a PW leárazása? Vagy ez is ilyen mindig akcióban lévő termék? Ha nem, akkor milyen gyakran szokott lenni leárazás?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
alratar
addikt
Aham, nos remélem 28-ig megteszik, hogy levonják a pénzt , mert, ha nem a bank terheli meg. Aham, nos remélem 28-ig megteszik, hogy levonják a pénzt , mert, ha nem a bank terheli meg.
Az Amzaon oldalán lévő track pakaíge mennyire pontos?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
alratar
addikt
Aham, nos remélem 28-ig megteszik, hogy levonják a pénzt , mert, ha nem a bank terheli meg.
By the way, az az 1Eur amit probaterhelésként levont, beleszámit az árba vagy azon felül vonják le a számla összegét?
-
alratar
addikt
A megrendelés után az amazon egy 1$ értékű próbaterhelést fog végrehajtani, és amennyiben ez rendben volt, csak utána kerül levonásra kártyánkról a teljes összeg.
Ez általában a próbaterhelés után egy félórával vagy pár órán belül megtörténik.Nekem még nem vonta le.
Milehet a baj?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
Mikemend
senior tag
Én ezt a kétféle tokot vettem hozzá:
- elegáns, és a mágnes is jól működik kinyitáskor, becsukáskor, a fedele műanyag, de belül szép az a bőr(szerűség). Elvileg több színben is van.
- bőr, viszont emiatt a mágnes sem mindig fekszik fel, ezért itt inkább csak kinyitáskor működik a feloldás, célszerű gombbal "altatni".Mindkettőt szeretem, most az utóbbi van fent. Mindkettőről tettem fel képeket is a termékek alá
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Én tán másfél éve 43k-ért vettem ugyanonnan, szóval a 32k miatt nem kéne nyivákolni.
-
MPM
tag
válasz lord.lakli #20764 üzenetére
Ja, tehát 79,82€ a nettó ár, 95€ a német ÁFÁ-val, és magyar ÁFÁ-val ~101€ körül van?
-
MPM
tag
válasz alratar #20761 üzenetére
Nem tudom, hogy lehetek ilyen láma, de én csak ezt találtam a német oldalon, ennél csak a reklám nélküli verzió van 94,99 €-ért, (a reklámos 75€-ért van, de azt ugye nem lehet rendelni), a te 79,82€-s ajánlatodat be tudnád linkelni?
(#20762) cocka: Ja, azt hittem ebben benne van már a német ÁFA, így egy kicsit húzósabb az összeg.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Nincs szállítási költség ha Ungarnba kéred 39 euró felett.
Akkor ezen felül, már nem kell többlet költséget fizetni a vámra meg ilyenekre, ugye? (138,71 a vége)
Ha EU-n belülről jön nincs, mert a magyar áfát automatikusan rászámolja a német nettó árra.
Az amazon.de-n a belépés után kiválasztható az angol nyelv is. Nekem németen van, mert nem akadály.
[ Szerkesztve ]
-
MPM
tag
(#20754) cocka: Hogy jött ki a 101,37€ végösszegnek? 6,38€ a szállítási költség, amit később fog kiírni? (Nem tudok németül, úgyhogy nem igazán találom, hol van ez.)
(#20759) alratar: És neked a 138,71€? Mert semmilyen extrával nem jön ki nekem ez az összeg.
(#20758) zseko: Igen nem ártana kijavítani az összefoglalót, mert én kérdés nélkül az ott leírtakat követtem volna, és nem jártam volna vele jól.
[ Szerkesztve ]
-
alratar
addikt
Megrendeltem s érdekes módon 1EUR-t vont le.
Akkor ezen felül, már nem kell többlet költséget fizetni a vámra meg ilyenekre, ugye? (138,71 a vége)
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Ennyi van a csomagban:
doboz, maga a készülék, egy micro usb kábel, meg tán 2 papírlap (erre már nem emlékszem) Slussz.
-
cocka
veterán
-
MPM
tag
válasz alratar #20750 üzenetére
Nos én is nem rég bukkantam ide, de az összefoglaló alapján csak az amazon.com-ról tudsz Magyarországra rendelni, a német meg a többi lokalizált oldalról nem.
Meg ha jól látom ezt írja ki a PW-nél: Dieser Artikel kann nicht nach Ungarn geliefert werden, ami azt jelenti, hogy nem szállítanak Magyarországra.
-
alratar
addikt
Sziasztok.
Ha a német amazonrol rendelek egy PW-t, milyen extra költségek rakodnak rá? (most akcios. 74.99 magyar VATtal 101)
Vagy csak annyit fizetek amennyit amazon levon a kártyámról?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
MPM
tag
Hú köszi mindannyiótoknak, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat, tanácsaitokat! Jóval könnyebb így meghozni a döntést, a felhasználói élmények ismeretében.
Jövőhéten sort kerítek a MM meglátogatására (Miskolcon tudtommal más, ilyen jellegű bolt úgysincs), aztán döntök, de az olvasottak alapján gondolom a PW lesz a befutó!
-
zseko
veterán
Nekem kimaradt a világítás nélküli, mivel már a PW3-al kezdtem, de ha olyan, mint ezen lehúzva nullára a fényerőt, akkor soha nem vennék olyat amiben nincs. Nem rossz anélkül sem, de - valószínűleg amiatt is, hogy már kezd romlani a szemem - nekem az kicsit kontraszttalan, és nem fehér hanem inkább bézs színű, ami megint kicsit zavaró, na meg szokatlan.
És, a mobillal ellentétben, minél erősebb napfényben nézem, annál jobban látható. Nekem 11-13 között szokott lenni általában a fényerő, nappal ez teljesen jó, fehér színű 'lapot' ad, élvezet olvasni, észre sem venni, hogy van világítás. A fényerőt lehúzva viszont ezt már nem mondanám, max. udvaron használva, rendes napfényben élveztem, beltérben már nem.
Este sem zavaró annyira a fénye, mint egy mobilnak (bár valóban jó lenne, ha olyankor 'narancsosabb' árnyalatú lenne).
Nézz meg egyet élőben, szánd rá az időt, ne öt percet állítgasd a fényerőt, bár lehet csak én vagyok olyan, hogy majd megőrültem a tesztelés alatt, hogy akkor ez jó-e nekem vagy semHR24.hu
-
vegyszer
addikt
Szerintem tégy egy próbát, ha a peremfeltételei adottak: menj me egy "hülyeazértnemvagyok"-ba, és nézd meg ott.
Igazából én is tartottam a háttérfénytől. Nekem este 9 elég. 13 már zavar. Nappal 11 körül szokott lenni.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
cocka
veterán
Mert mesterséges fénynél a világítás nélküli kijelző egyszerűen visszaveri a fénysziluettet és ez a bár nem tükröződő, de matt világos felület igencsak zavaró.
Ha van a készüléknek saját beépített ledsora, akkor ez a visszaverődő mesterséges fénynél keletkező világosság jobban homogenizálható, azaz a végeredmény kevésbé lesz zavaró.
-
MPM
tag
válasz snowdog #20742 üzenetére
Igazából nem tudok érdemben hozzászólni a témához, csak olvastam itt-ott, hogy annyira nem jó a szervezetnek, hogy sokat bámuljuk manapság ezeket a mesterséges fényű kijelzőket, aztán a nap nagy részét monitor előtt töltöm, és gondoltam kikapcsolódás közben nem ilyet kéne nézni, a világítás nélkülinél biztos nem lenne ilyen probléma. De mondom, laikus vagyok a témában.
Egyébként miért fogom mondani, annyival szebb?
-
MPM
tag
Üdv!
Én is könyvolvasó-vásárlás előtt állok. Azt szeretném kérdezni, hogy a Paperwhite 3-nál mennyire fárasztja a minimumra állított fényerő a szemet? (Ha kikapcsolható lenne, kérdés nélkül megvenném.)
Továbbá ez milyen hatással van az akku élettartamára? Mennyivel rövidebb az élettartam a sima Kindle-éhez képest?
-
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Értem, köszi.
Lassan akkor rászánom magam és megveszem. -
snowdog
veterán
válasz HollywoodBoy #20731 üzenetére
Valójában nem értem mit tudsz az androidos verzióból leszűrni. Szerintem a Kindle olvasó lényege az egyedi megjelenítője. Ez biztosítja, hogy egy feltöltéssel a készüléken hetekig lehessen olvasni. Ezt jelenleg egyetlen androidos készülék sem tudja (mobil, tablet, stb).
Az meg hogy hogyan jelenik meg a Kindle olvasón egy könyv, szintén nem derül ki egy androidos készülék használata során. Szánd rá magad, és vedd meg a Kindle olvasót!
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz HollywoodBoy #20731 üzenetére
Androdios kindle olvasó?Olyan is van?
-
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Úgytűnik szeretnék hosszútávon venni egy ilyen Kindle-t Amazonról, de jelenleg még csak az Androidos verzióját próbálgatom. A szótár ami az összefoglalóba említve van (Angol - Magyar), al feltehető valahogy az Android-os verzióra is?
Vagy ha az nem is, van alternatíva? -
veterán
Megjott a PW, most toltom
Udv. core2
-
zseko
veterán
válasz hampidampi #20727 üzenetére
Csak a papír könyvnél akár akkor is könnyen láthatom a beletett könyvjelzőt, ha az becsukva a polcon van
HR24.hu
-
hampidampi
senior tag
"De van könyvjelzőm másik könyvben, na azt hogy nyitom meg, ha már arra sem emlékszem melyik könyvbe tettem? Az nem jelenik meg szinte sehol máshol az adott könyvön kívül."
A könyvjelzők az adott könyvhöz tartoznak. Igen, azokat csak akkor látod, ha megnyitod a könyvet."Persze ott van a My Clippings, abban benne van, sőt tele is gyűlik mindenfélével amivel próbálkozom, és pl. ha törlöm magát a kiemelést, akkor is benne marad"
A My Clipping egy egyszerű szöveges txt log file, pc-re kötve is megtalálod a \documents mappa alatt. Ebbe a Kindle automatikusan naplóz minden jegyzetelési eseményt."Tehát hiába olvasnám vissza később, ha már nem emlékszem melyik könyvben volt, és csak annak a könyvnek tudom megnézni a könyvjelzőit, amelyik éppen nyitva van"
Nos, ez mondjuk így van a papír könyvvel is . -
zseko
veterán
válasz snowdog #20724 üzenetére
"Te abból indultál ki, csak egy könyvjelző van"
Nem igazán , én abból indultam ki, hogy elmentem a könyvjelzőt, aztán nem tudom visszakeresni hogy hol van.
(#20725) wing_hun Én meg egy keveset tudok csak angolul Akkor módosítom úgy, hogy az ikonokat könnyű megjegyezni szerintem. Mikor német gépet kellett kezelnem, akkor is először az ikonokat meg a pozíciójukat jegyeztem meg, csak aztán hozzá a német szöveget
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
snowdog
veterán
Ezekre a kérdésekre nem tudok válaszolni.
Úgy tűnik a leírás valóban hibás, mert a menüben tényleg csak "Notes" pont van. Az is elképzelhető, hogy ez a leírás nem is pontosan a mi gépünknek megfelelő, mert most jobban megnézve a könyvjelző ikon nincs is benne. Elsőre ezt találtam a neten. Viszont ha egy könyvbe több helyen teszel könyvjelzőt, akkor a menüt megnyitva felülről a második sorban, a jobb szélén ott van a könyvjelző ikon. Azt megnyomva megjelenik a könyvbe rakott összes könyvjelző. Ez így működik.
Egyébként azt tudja valaki, hogy a könyvjelzőnek mi értelme van? Olvasott könyvre visszatérve tudja hol tartok, olyan menüpontot meg nem láttam, sőt, egyáltalán semmit nem láttam, ahol mutatná a könyvjelzőket, és onnan meg is lehetne nyitni. Így meg értelmét nem látom.
Én csak arra reagáltam (próba nélkül, csak a kezelési elolvasása alapján) ami az eredeti kérdés volt.
Te abból indultál ki, csak egy könyvjelző van, aminek semmi értelme, mert egy könyvet megnyitva úgyis az utolsó résznél nyílik meg, akkor meg minek a könyvjelző. Erre írtam, hogy arra jó, ha egynél többet szeretnénk elhelyezni. Illetve nem találtad hol lehet megnézni az összes könyvjelzőt. Ebben próbáltam segíteni.Részemről ennyi volt, a többi igénnyel nem tudok mit kezdeni, nem én írtam a programot (FW).
u.i kerestem egy másik leírást, ebben már benne van a könyvjelző ikon.
Bookmarks: Tap to add or delete a bookmark on the current page, and view previously
added bookmarks. The Bookmark button on the toolbar changes from white to black on
bookmarked pages. A preview pane displays when you tap a bookmark in the list. To go to the
selected location, tap the preview pane. To exit the bookmark feature, tap outside of the
bookmark dropdown.[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
-
zseko
veterán
válasz snowdog #20718 üzenetére
Ha olvasás közben megnyomom a függőleges 3 pöttyöt, akkor ott nekem nincs 'View Notes & Marks', csak 'Notes' van, bár gondolom ez csupán elnevezés kérdése. Kipróbálva, a kiemelés és a jegyzet működik, azt látom ott, a kirakott könyvjelző viszont nem jelenik meg itt. Ha új könyvjelzőt teszek ki, akkor magánál a kirakásnál megjelenik a régi is, ott látom a már megjelölt oldalt. De van könyvjelzőm másik könyvben, na azt hogy nyitom meg, ha már arra sem emlékszem melyik könyvbe tettem? Az nem jelenik meg szinte sehol máshol az adott könyvön kívül.
Persze ott van a My Clippings, abban benne van, sőt tele is gyűlik mindenszeméttelfélével amivel próbálkozom, és pl. ha törlöm magát a kiemelést, akkor is benne marad. Itt már látom a könyvjelzőket is, de innen meg nem lehet megnyitni, meg össze van téve a kiemeléssel és a jegyzettel, tehát az egészet át kell keresni a könyvjelzőkért.Tehát, hogy megjelölhetek oldalakat az oké, de mi értelme, ha nem tudom könnyen visszakeresni, mely könyvekbe tettem és hol, anélkül, hogy megnyitnám a könyvet, aminek a címére mondjuk éppen nem emlékszem?
Tehát hiába olvasnám vissza később, ha már nem emlékszem melyik könyvben volt, és csak annak a könyvnek tudom megnézni a könyvjelzőit, amelyik éppen nyitva vanHR24.hu
-
adriankoooo
senior tag
Kindle Paperwhite 3: 94,99€, eddigi legolcsóbb.
Most vegyétek, akinek kell.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Amiről írtál, az egyszeri alkalom. De mi van akkor, ha egy könyvben több könyvjelzőt szeretnél elhelyezni?
A könyvjelzőnek az az értelme, hogy számunkra érdekes, később visszaolvasható részeket megjelöljünk, ha már rákérdeztél mi az értelme.
Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató
...
Könyvjelzők
Az Amazon whispersync technológiája automatikusan elmenti, hogy hol tart az olvasásban bármely tartalom esetén. Könyvjelző hozzáadásához nyomja meg a Menü gombot, majd válassza a Könyvjelző hozzáadása (Add Bookmark) opciót. A lap jobb felső szélén megjelenő „behajtott fül” jelzi a könyvjelzőt.
Ha olvasás közben megnyomja a Menü gombot, majd kiválasztja a Jegyzetek és jelölések megtekintése (View Notes & Marks) menüpontot, akkor bármikor megtekinthet, vagy akár törölhet is meglevő jegyzeteket, kiemeléseket és könyvjelzőket. Természetesen törlés esetén ezek a tartalmak nem vesznek el, hiszen az Amazon szerverén archiválásra kerülnek.[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
Nekem ma a PW3 olyat csinált, hogy kinyitás után volt kép, de háttérfény nem. Megmozgatva a csuszkát egyből adott fényt, de előtte 3x ki be csukás nem oldotta meg. Ez mitől lehet? (még új, karira kaptam)
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
zseko
veterán
Az előbb lefagyott az olvasó, újra kellett indítanom hosszú powerrel, ilyen még nem volt.
Egyébként azt tudja valaki, hogy a könyvjelzőnek mi értelme van? Olvasott könyvre visszatérve tudja hol tartok, olyan menüpontot meg nem láttam, sőt, egyáltalán semmit nem láttam, ahol mutatná a könyvjelzőket, és onnan meg is lehetne nyitni. Így meg értelmét nem látom.
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz alratar #20712 üzenetére
A Paperwhite-ot. Szállítják, de csak ha a reklámmentes változat van választva. £132.83-be került. De német cím volt a csomagoláson mikor megkaptam.
És valami spanyol vagy portugál nyelven van a dobozra ragasztott címke kitöltve (Importado por: Importadora Amazon Mexico, Juan Salvador Agraz)[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
veterán
-
veterán
-
alratar
addikt
válasz Neil Watts #20708 üzenetére
Valóban, csak a garancia nem tudom hogyan működik pl. a német Amazonon.
Te honnan rendelted, by the way? US vagy DE?[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Ez megér ennyit?
Vagy inkább, ne foglalkozzak vele, mert ahogy összefoglalóban van, nem legális?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
wing_hun
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos a Kindle továbbra sincs magyar nyelvű menüvel, ehhez kéne egy kis segítség. Régebben már raktam fel fater Kindle-jére Duokant, most láttam, hogy van sima magyarítás is Kindle-höz, nincs szükség Duokanra sem. A problémá az, hogy a leírások meglehetősen régiek (~2013). A kérdésem az lenne, hogy ezek a leírások még használhatóak a mostani sima (nem PW, de touch) Kindle-ökhöz?
Köszi!
-
egerj
tag
válasz donjohnson #20700 üzenetére
Igen.
Volt rövid, és hosszabb és még hosszabb verzió is..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- ÚJ aktiválatlan Apple iPad Air 11col WiFi 128GB M2 chip ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest