-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
nem tudjátok mit javít a 3.4.1-es frissítés a kindle keyboard 3g-n?
szerk: - nahát a facebook megint jó
-
-
Karyka
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Kindle keyboard-om (2011 őszi), egyik pillanatról a másikra a kikapcsolt helyzetben látható kép egésze mintha inverzére változott volna, és ha a megnyitott doksim képet tartalmaz lapozás után haloványan látszik az előző oldalhoz tartozó kép is. Olyan mintha nem frissülne rendesen a kijelző...
Az Amazon chat hardver hibát valószínűsít. Valaki találkozott már ilyen problémával?? Esetleg egy kijelzőcsere megoldaná?? Sajnos pillanatnyilag nincs "kedvem" beruházni egy másikra.. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
gameresboy #15809 üzenetére
Nincs.
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
E-book: Kindle Paperwhite 2
Kérdezném, hogy a Location-t át lehet állítani page-re, vagy nincs ilyen opció? -
hpeti2
aktív tag
válasz
drmotto #15803 üzenetére
Én anyukámnak vettem még Kindle 4-hez az ebayen. Felülről lefele lehet hátrahajtani az elejét, a hátulján van kihajtható láb, ami megakad a tok fedlapján. 3-4 különböző szögben lehet beállítani. Sajnos a link már nincs meg, de arra emlékszem, hogy így is elég drága volt. Olyan 6-7 ezer környékén, de még 3 évvel később is remek állapotban van.
-
drmotto
őstag
Kindle 5-höz (fekete kávás nem PW) lehet kitámasztós tokot kapni?
Köszi -
HKorn
veterán
EZ jó tok lehet? Nekem csak annyi lenne a lényeg, hogy a kijelzőt védje utazáskor, otthon nem szándékozok tokot használni.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ZsófiaZsófia #15800 üzenetére
Fotót róla!
De nem hiszem, h pizsamán lenne mágneses rész. -
ZsófiaZsófia
újonc
Nem volt rajtam ékszer.
A ruha az jó kérdés, nem is gondoltam rá, hogy az lehetett a gond. Bő ujjú pizsamafelső volt rajtam szóval elvileg odakeveredhetett a gomb környékére, de erre már nem emlékszem.
A jövőben odafigyelek erre is, remélem többet nem lesz ilyen probléma. -
kovisoft
őstag
válasz
ZsófiaZsófia #15797 üzenetére
Én sem a kezemmel nyomtam be véletlenül (ott sem volt a kezem a gomb környékén), hanem valahogy a ruházatommal (és szintén háton fekve).
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
ZsófiaZsófia #15797 üzenetére
Biztos nincs mágneses ékszered? Gyűrű, karkötő?
-
ZsófiaZsófia
újonc
-
kovisoft
őstag
válasz
ZsófiaZsófia #15795 üzenetére
Hogy történt a legutóbbi eset, aminél teljesen kizárt az, hogy véletlenül benyomódott volna a gomb? Nálam az összes ilyen esetet eddig véletlen gombnyomás okozta.
-
ZsófiaZsófia
újonc
Sziasztok!
November óta boldog PW2 tulajdonos vagyok, de az utóbbi pár hétben egy furcsa dologra lettem figyelmes.
Eddig háromszor fordult elő, hogy a készülék olvasás közben alvó állapotba helyezte magát. Először azt hittem, hogy véletlenül megnyomtam a gombot, de az a legutóbbi eset után ez teljesen kizárt. Nem használok mágneses tokot és mágnes sem volt a környéken. Mi lehet a gond? (Utánaolvastam külföldi oldalakon is, de senkit sem találtam hasonló problémával.) -
hpeti2
aktív tag
válasz
zsombors #15793 üzenetére
1. Eléred az Amazon store-t is a cloudban tárolt/vásárolt könyveidet szinte mindenhol a világban igyen.
2. Ár/érték arányban nem túl jó (túl drága a PW2-höz képest).
3. Amazontól rendelve semmi baj nem érhet. +ÁFA, +VÁM
4. Nagyobb felbontás (sztem nem látod majd a különbséget), oldalsó lapozógombok.
-
zsombors
tag
Sziasztok!
Elolvastam az 1. bejegyzést és nem találtam választ a kérdésemre.
Először is van valaki aki facebookon hajlandó segíteni chaten ha lenne ilyen akkor a nevem Simonváros Zsombor!Az alapkérdéseim a következőek lennének:
- Ebookba mit jelent ha van free 3g?- Kinéztem az Amazon Kindle Voyage ebookot magamnak esetleg valami vélemény a készülékről?
- Mire figyeljek oda ha külföldről rendelném a fent említett készüléket?
- Miben tud többet a Voyage mint a Paperwhite 2 ?
Türelmes válaszokat megköszönöm!
Nagyon nem vagyok otthona témában kéne a segítség! Köszönöm! -
Degeczi
nagyúr
válasz
gameresboy #15788 üzenetére
A fali adapter mindig csak egy buta áramforrás, a töltés vezérlése sosem abban van, hanem a telefonban, ill. itt a Kindle-ben!
Egyébként a régebbi Kindle még olyan volt, h az többet is megpróbált fölvenni, ha úgy találta, h az áramforrás bírja (nem csökken a feszültsége): most éppen 0.85A-t vesz föl egy Kindle Keyboard az asztalomon.
Ettől még persze az is használható 0.5A-es tápról (hiszen a számítógépek USB portja is csak annyit kell tudjon), csak azzal tovább tart egy teljes töltés.Az újabb Kindle-ök már nem kérnek többet 500 mA-nél, de az előbbiek miatt természetesen nyugodtan lehet erősebbre méretezett tápegységet használni (sőt, ajánlott is, mert az ilyen adapterek többsége elég vacak fölépítésű, nem hosszú élettartamú, ha mindig a maximum terhelhetőség közelében van járatva)
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
gameresboy #15790 üzenetére
Konnektorbol is annyit fog felvenni, amennyit tud. 2000-es tablet toltovel is toltheted, egyeduli lenyeg,
hogy 5V legyen a feszultseg. -
r3dsnake
nagyúr
Ugyanaz, mindegy honnan toltod.
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
A Kindle Paperwhite 2-őt érdemes USB töltőn kívül telefontöltő fejegységgel tölteni, ami 1000mA-es?
-
verser233
senior tag
Köszi!
-
verser233
senior tag
Ok, tehát akkor nem én bénázok, hanem ez ilyen és kész.
-
verser233
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje már bajlódom az eszközökön keresztüli szinkronizálással:
adott 1db Kindle,1 androidos eszköz és 1 notebook.
Androidra és nottebookra is felraktam az Amazon Kindle programját.
Amit elértem: Androidon olvasott könyvet szinkronizálja az olvasóra és fordítva is működik, ahol abbahagyom az olvasást az ebook olvasón, Androidon később ott tudom folytatni ahol abbahagytam, legyen az megvásárolt könyv vagy sem.
Viszont, PC verziós Amazon Kindle program, CSAK az amazonról megvásárolt könyveket szinkronizálja le Androidra/ebook olvasóra, más mobi vagy pdf fájlokat nem.
Tudna valaki segíteni?
Azt még megérteném, ha az Amazon kizárólag az ő boltjából megvásárolt könyveket szinkronizálná csak, de az én esetemben ez nem így van, mert androidra mindenféle könyvet rá tudok szinkronizálni, csak a PC verziós amazon prgram nem veszi a lapot (kivéve kifizetett könyvek)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
#32839680 #15781 üzenetére
Igen, de ez más téma: nem az akku karbantartása, hanem ahogy mondod, csak a töltöttségi szint jobb kijelzése miatt.
Digit fényképezőgépekben (ahol nagy jelentősége van az akku cserélgetésének - mert pl. egy telefon esetén kevesen tesznek ilyet) gyakori, h "okos akku"-t használnak, ami saját maga naplózza mind a beletöltött, mind az elfogyasztott energia mennyiségét, így azok %-ra pontosan meg tudják mondani a saját töltöttségüket (míg egy egyszerű feszültségmérés mindig csak saccolni tudja azt)
-
cs.nalaya
csendes tag
Sziasztok . Kaptam egy nagyon kedvező ajánlatot egy Kindle Touch 3g re 18000 Ft megér ? Tesztelni hogyan lehet ?
Érdeklődnék a 3g szolgáltatás használhatóságáról .
És a felhő tárhely méretéről használatáról röviden . -
LittleBiG007
aktív tag
válasz
Nemeske #15776 üzenetére
Nekem mind a két olvasóm automatikusan bekapcsol, ha töltőre dugom. Sőt, ha jól emléxem, az egyik leírásában benne is van, hogy bekapcsolva kell tölteni. Úgyhogy eléggé csodálkoztam, amikor a kikapcsolt állapotban történő töltésről írtál. De mivel nekem egyik olvasóm sem Kindle, hát nem szóltam bele.
-
Nemeske
csendes tag
válasz
Degeczi #15775 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat. Nagyon szégyenlem, de kiderült hogy nem igazán mozgok-mozogtam otthonosan ebben az akkumulátor kérdésben... Köszönöm az ezermester cikket is, segített valamelyest felzárkóznom. Én még sajnos ebben a tévhitben éltem hogy kötelezö ezeket végehajtanom egy új készülék esetében.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Nemeske #15769 üzenetére
Mint mások is írták már, nincsen szükség akku-ápolgatásra, a "3 alkalom"-nak manapság csak annyi a szerepe, h az akku csak néhány töltés/kisütés ciklus után fogja elnyerni végleges kapacitását - de ezzel nem kell foglalkoznod, egyszerűen csak annyit jelent, h picit javulni fog az üzemidő pár töltés után
-
Degeczi
nagyúr
NiMh telefonokban még előfordult "akkuformázás" menüpont, ami egy egészszéges szintig kisütéssel majd teljes feltöltéssel frissítette föl, mert azoknak betett a rész-kisütés - rész-feltöltés, ami egy hétköznapi felhasználásban előfordul
Mélykisütés a legtöbb eszköznél nem igazán történhet meg - hiszen többnyire sokkal hamarabb kikapcsol maga a készülék... legföljebb zseblámpa és hasonló "buta fogyasztó" tudja veszélyes szintig lemeríteni
De ma már az összes telefon, laptop és persze e-book olvasó is Li-ion-t használ, ahol magában az akkuban is van védelem, így végképp nem is lehet mélykisütni
-
HuMarc
veterán
válasz
Nemeske #15769 üzenetére
Lassan 15 éve nem használnak olyan akkumulátorokat, melyeket "ki kéne sütni" (Ha jól tudom, az Nikkel-kadmiumos és az NiMH-s akkukat kell kisütni). A lítium-ionos és lítium-polimeres akkuknak (a Kindle-ben Li-Ion akku van) kifejezetten káros, ha csontig meríted őket.
Én sem használom a WiFi-t de erre leginkább az az okom van, hogy a könyvek, amiket ráraknék, a gépemen vannak, és Calibre-vel konvertálom át, majd teszem rá a Kindle-re.
-
DigitXT
félisten
válasz
Nemeske #15769 üzenetére
"Gondolom, az akkumulátor megfelelő életének a biztosításához
elengedhetetlen az első 3 alkalmas kisütés-kikapcsolva töltés..."
Szerintem ez már sok-sok év (a lítiumos akksik) óta nem így van.
Nem is tudom, utoljára milyen telefonban volt Ni-MH akku.Figyelemre méltó, hogy ennek ellenére tartja magát ez a nézet...
(Ezt most minden irónia nélkül mondom.Itt egy 2008-as cikk.)
-
Nemeske
csendes tag
Kedves Fórum!
Nemrég vásároltam itt, a Hardveraprón egy kedves eladótól egy Kindle 6-os alapkészüléket, ajándéknak.
Nagyon elégedettek vagyunk eddig a készülékkel, sőt annyira, hogy megfogadtam: rövid időn belül kerítek egyet magamnak is.
Két hétig volt úgy használva, hogy nem regisztráltuk a készüléket, csupán töltöttünk rá adatkábelen keresztül.
Habár a modemünk rendelkezik wifi-porttal, megfontolt okokból nem használjuk, így ismerősöm segítségével hajtottam végig a készülék bejegyzését az Amazon adatbázisába, majd kíváncsian indítottam a kísérleti böngészőt.
Azt leszámítva, hogy néha indokolatlanul kilép vagy beáll a böngésző- szórakoztatóan jól megy rajta például a mobil Facebook, ami- okostelefonom nem lévén - nagyon pazar élvezetet nyújt. Azt hiszem, egy e-inkes készüléken levelezni nagyon érdekfeszítő időtöltés, és ezt minden irónia nélkül mondom.
Amiért írok a következő:
Érdekelne, hogy ezeknek a készülékeknek a szabályszerű töltése, vagy felkapacitálása (nem tudom melyik a mefgfelelő szakszó a műveletre) hogy történik?
Gondolom, az akkumulátor megfelelő életének a biztosításához elengedhetetlen az első 3 alkalmas kisütés-kikapcsolva töltés, vagy ezeket már gyárilag erre felkészítetten szállítják?
Milyen típusú akkumulátorokkal szerelték ezeket?
Az első töltésnél nagyon figyeltem arra, hogy csontig lemerítsük, majd töltsük vagy 5 órát kikapcsolt állapotban.
Ez számít valamit, vagy erre igazából nincsen szakirodalom?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
pethYeti
addikt
válasz
hampidampi #15767 üzenetére
Kindle 6-oson a 2. kép szerint jelzi nekem.
-
hampidampi
őstag
Érdekes anomáliára figyeltem fel a Paperwhite-okkal kapcsolatban. Nekem és egy haveromnak ugyanolyan PW2 olvasónk van, ugyanaz a verziójú firmware van fent. Ugyanazt a mobi file-t olvassuk, mégis alul a százalék kijelzése más a két gépnek:
Látszik, hogy az egyiknél bal oldalt van a százalék kijelzés, a másiknál a jobb oldalon.
Nem egy nagy dolog, csak furcsa, nem értem, mitől a különbség. -
Ereshkigal
őstag
-
metal01
őstag
válasz
#32839680 #15763 üzenetére
Sokat vacilláltam, hogy melyik legyen a kettő közül. Voyage vagy PW2. Az utóbbi mellett döntöttem. Nem is feltétlenül az ár miatt, mert ha már veszek valamit az legyen tényleg fasza, de tényleg nincs meg az a plusz a Voyage-ban, mint amennyivel többe kerül. Jó ez a PW2. Olvasni remekül lehet rajta és ez a lényeg
-
metal01
őstag
válasz
Ereshkigal #15761 üzenetére
Az tény, hogy jobb a felbontás meg a kontraszt, de a kezemben tartva a PW2-t nem érzem azt, hogy kellene ennél jobb. Annyiért meg amennyivel többe kerül a Voyage, hát nem tudom...
-
metal01
őstag
válasz
Ereshkigal #15759 üzenetére
Itt az aprón vannak korrekt eladók. Jó áron akár 2 év garral is beszerzik neked. A Voyage eléggé húzós áron van még így is és nem biztos, hogy megéri a felárat a PW2-höz képest. Nekem az utóbbi van és meg vagyok elégedve vele. Először sajna kifogtam egy pixelhibás példányt, de azóta volt csere és OK minden.
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
A hároméves Kindle 4-es olvasómat készülök leváltani, egyelőre erősen gondolkodom az utódon (PW2 vagy Voyage). Honnan érdemes manapság rendelni, hogy minél olcsóbban megússzam?
-
csakb
őstag
válasz
CharliWater #15757 üzenetére
"Kell a kiszállító céggel telefonálni, emailt váltani?"
Miért kellene? Csak ha valami elbarmolás van.
-
CharliWater
újonc
Sziasztok!
Szeretnék rendelni német Amazonról, német címre az egyik ismerősömhöz egy Kindle PW-t. Számítógéppel nem rendelkezik, tehát tényleg csak annyit tudna nekem elintézni, hogy a csomagot átveszi.
A kérdésem az lenne, hogy Németországban, hogy működik a szállítás? Kell a kiszállító céggel telefonálni, emailt váltani?
Köszönöm a válaszokat! -
ultio
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen tokot.
Jó, szép, de a 2 vége kicsit eláll, nem teljesen sík, ezért nem is simul teljesen rá a Kindle-t tartó keretre.Aki ilyen tokot használ, annak is ilyen?
Mitől lehet ez? Hőtől eldeformálódhat?u.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
lordjancso #15751 üzenetére
Esetleg kérdezd meg itt . Csak kindle-el foglalkoznak. Csak tudnak valakit, ha saját maguk nem. Bár szerviz is fel van tüntetve a honlapon.
-
lord.lakli
őstag
válasz
lordjancso #15751 üzenetére
Sajna nem tudok ajánlani. Samu és egyéb telefonok tekintetében Fagyálló fórumtársat szokták ajánlani ilyen esetekben, vagy képernyő cserekor, de sajna Kindle szakit nem ismerek.
-
lordjancso
senior tag
válasz
lord.lakli #15748 üzenetére
Rendben és tudnál segíteni (vagy bárki), hogy találjak egy szakit?
Vagy vigyem be szervízbe mondjuk oda, ahol vettem (220Volt)?
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Apple iPad Pro M4 11" 256GB WiFi, Apple garancia, BOMBA ÁR!
- 6.8" KOBO AURA HD ,1440 x 1080, microSD, ConfortLight +tok
- Redmi Pad Pro 5G , 12.1 Coll 120hz! Snapdragon 7S Gen2 , Makuláltan , 2 év garancia !
- Amazon Kindle Paperwhite 10th Gen PQ94WIF - új, dobozában
- Apple iPad Air 3 Cellular + apple pencil 1st gen
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest