Hirdetés
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Vásárlási tanácsot szeretnék kérni.
- Melyik típust javasoljátok? Árban a sima Kindle 6 jöhet szóba. De nem igazán tudom követni,hogy már van 7-es vagy most hol tartunk.
- Jó a Kindle vagy vegyek esetleg más márkát? (wayteq pl.)
- Hol érdemes venni?Első és egyetlen ilyen kütyü lenne, magunknak. Nem akarok szart venni, csak hogy spóroljak 5k-t, de a legdrágábbat sem akarom, az alap jó lehet. Persze, ha nem beszéltek rá másra.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Most látom,hogy a black friday keretein belül a sima kinle 49 dollárért van az amazon-on, viszont nem lehet itthonról megrendelni, mert nekünk 99 dollárért adják csak. Ez most akkor hogy van? Ez nem diszkrimináció?
Nézzetek már rá ti is, hogy nem-e én cseszem el a rendelést.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Na, ma megvettem a Kindle 6-ost. Jó kis szerkezet.
Lenne egy nagyon láma kérdésem, előre is bocs érte, de én ilyen ebook olvasót eddig nem is fogtam soha...
Szóval ha új oldalt, lapot tölt be, akkor villog kicsit a kép...ez normális?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Degeczi #15364 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek. Ez megnyugtató.
Másik láma kérdésem a könyvek rámásolása. Azt látom, hogy a mobi oké. De van olyanom ami rtf, sőt ami mobi és van mellett jpg-ben borító. Az rtf-et átlököm mobi-ba, az nem gond, de kellenek a borítók? Ömlesztve másoljam, vagy jó neki a mappa a könyvnévvel, benne a mobi és jpg borító? Hogy kell ezt jól csinálni?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Degeczi #15366 üzenetére
Azzal csinálom...csak nem akarok kupit sehol. A calibre létrehoz egy konvertálás után...abban benne lesz az eredeti fájl, benne lesz az új mobi fájl, jó esetben egy borító kép és egy metadata.opf. Mi az amit fel kéne tenni az olvasóra? A mappát érintetlenül tuti nem, mert az eredeti fájlnak nincs mit keresnie ott. A mobi fájl elég?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Közben találtam ez ebay-en... igazából az volt a tétovázás oka, hogy nekem az alap kindle van,de az új touch-os. És ezt sok helyen 6-osnak, máshol 7-esnek hívják és fene tudja,hogy ha touchosról beszéltek, akkor ez-e az vagy sem. Mondjuk én sem értem,hogy ha a hátulján 0700 van, akkor az miért 6-os?
Egyébként szerintem maradhatnak a reklámok, mert hoznak egy kis változatosságot.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Kijött az 5.6.1.0.2-es frissítés. Meg lehet valahol nézni, hogy mit javítottak?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A kindle-n olvasáskor a bal alsó sarokban egy Location xxxx , aztán valahogy előjött egy idő, hogy ezzel a tempóval mennyi van még időben a könyvből. Aztán most megint Location van... hogy lehet ez állítani vagy hogy működik ez az izé?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz lordjancso #15751 üzenetére
Esetleg kérdezd meg itt . Csak kindle-el foglalkoznak. Csak tudnak valakit, ha saját maguk nem. Bár szerviz is fel van tüntetve a honlapon.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van egy Kindle touch-om. Legalábbis azt hiszem az. 5.10.2-es firmware van rajta, de semmi online izére nem használom. valahogy visszavarázsolható rá a régi, azt hiszem 3-as firmware?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Jelenleg van egy 7th generációs kindle itthon. Erre valahogy vissza lehet a régi ( talán 4-es) firmware-t rakni az 5-ös helyett? Az 5-össel jött azt hiszem ez a teljesen új elrendezés, ami annyira nem gyerebe.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Vettem tegnap egy Kindle 10th -et, tokkal vonóval, újat. És az tünet, hogy a mágneses tok kinyitására, becsukására nem reagál. Akitől vettem azt mondta, hogy többi eszköznél is ezt tapasztalta.
Kb így néz ki levideózva.
Van ötletetek rá, hogy miért nem reagál rá? Egy nagyobb nyitásérzékelő mágnessel is végigtapogattam körbe...arra se reagál.-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Zozo0525 #22919 üzenetére
Budapest melletti vagyok. De köszönöm.
Egyébként meglepetésemre felhívtak az amazontól, egy technikus és pont ugyanazt elmondta, amit az előző kolléga is írt.
Mostanában számomra nagyon meglepően pozitív a nagy világcégek (amazon, apple) supportja. Órákon belül érdemben reagálnak. Egy itthoni cég telefonos ügyfélszolgálata többet várakoztat, mint egy nemzetközni nagy cég ahogy megoldja a dolgokat.-
-
V.Stryker
nagyúr
Amúgy ha valamit konvertálni kell a Kindle-hez, akkor AZW3 vagy MOBI inkább?
-
-
V.Stryker
nagyúr
A kindle-n mire jó a szótár? Ha valami részt nem értek, kijelölöm és lefordítja? esetleg lefordít egy teljes könyvet?
Elnézést ha ez valami eccerű kérdés, de soha nem használtam és nem értem az értelmét, hogy sokan minek feszülnek rá és fektetnek bele energiát.-
-
V.Stryker
nagyúr
Kindle 10th -el kapcsolatban kérdeznék. Két problémám van (lefrissebb firmware):
- hiába állítom át, hogy alul az oldalszámot mutassa, visszaáll mindig a hátralévő időre
- gyakran lefagy, belaggol...nem lehet lapozni sem. Restart megoldja, de rohadt lassú a restart is.
A könyveket 99%-ban direkt AZW3-ra konvertáltam epubról és mobiról calibrevel mielőtt felraktam őket. Lehet ez gond?-
-
V.Stryker
nagyúr
Újraraktam a firmware-t, de most is csinálja.
Annyi tűnt fel, hogy most amikor nem tudtam továbblapozni, akkor volt ott egy szómagyarázat, majdnem az utolsó sorban. Aztán próbáltam lapozni, persze nem ment, majd ugrott egy jó nagyot... akkor lapozni visszafele... valamiért minden alkalommal ilyenkor azt látni, hogy van három oldal, amit körbe körbe lapoz majd valahogy túllendül rajta. Végre visszakerültem az oldalra, ahol a szómagyarázat volt...viszont az az oldal közepére került közben.-
-
V.Stryker
nagyúr
A fényerőt a világítós modellek esetében csak úgy lehet állítani, hogy felső sávot előhívom és ott ranyomok a világítás ikonjara , hogy elojojjon a sávja vagy van valami gyors módszer?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
sziasztok,
Anyám vett egy ilyen kindle olvasót és kibontotta, a kijelzőn egy üres elem, felkiáltójellel van és ha töltőre dugja, akkor a led felváltva zöld és narancssárga színben villog. Mi lehet a baja?
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Jött új, 5.12.3, frissítés. Nekem az alap 10es kindlen mintha sokkal szebb lenne a kijelző, a betűk. Más is kipróbálná?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz intensa_man #23631 üzenetére
Alapból a reklámos úgy néz ki, hogy mikor nem használod, akkor reklám lesz a képernyővédőkép. Olvasás közben természetesen nincs reklám semmilyen szinten. Sok sok évig simán használtam így.
Viszont megveheted a reklámost, majd írsz az amazon support chaten nekik, hogy Magyarországon az angol nyelvű könyvek reklámja irreleváns számodra és ha lehet kérnéd szépen,hogy kapcsolják már ki. 98%-ban simán kikapcsolják, nekem is megtették. Aztán lesz egy reklámmentes cuccod. De mondom, a reklámos sem zavaró. Sőt, így hosszabb idő után sokkal változatosabb, mint a reklámmentesen nézni mindig ugyanazt a záróképet.-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Valahol lattatok jó áron 2020-as Kindle-t? Itt a ph-n csak tokkal együtt vehető jó áron, de tokkal már nem éri meg.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Egy pdf-es könyvet calibrevel mobi-ra konvertaltam, hogy így betűmeretet is tudjak variálni olvasás közben. Viszont igy tele lett elírassal, a dupla t betűk hiányoznak, stb.
Van ennek vmi trükkje, hogy normalis legyen?
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest