Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali processzoros kérdések órája
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
drmotto
őstag
Nyomtam egy factory resetet a Kindle5-ön.
Amikor bekapcsolom a wifit, hirtelen szinkronizál nekem 5 collectoins-t,de nem tudom honnan. Amazon oldalán nem találom. Hogy lehet elérni, hogy ezek eltűnjenek?
Köszi -
Degeczi
nagyúr
és mert a dátum nem jó regisztrálás nélkül, csak vmi alapértékről kezdett számolni, ezért ha egyszer resetelned kell a cuccot, az ismét visszaáll az alapértékre - és már lőttek is az amúgy nagyon praktikus olvasási sorrend nézetnek (hiszen hirtelen a "jövőbe" kerülnek az utolsó olvasási dátumok)
-
Kindle 3-on könyv olvasàskor a VERTIKÁLIS margó megváltoztatható?
Még a status bart is kiütném, hogy oda is szöveg menjen.[ Szerkesztve ]
.
-
kovisoft
őstag
válasz Ukraan #13693 üzenetére
A wikipedia szerint a Kindle 5-nek 890 mAh-s akksija van. Ha ez igaz, akkor még USB-ről töltve (500 mA) is fel tud két óra alatt töltődni. Érdekes, hogy a Kindle 3-nak még kétszer akkora kapacitású akksija volt (1750 mAh). Nekem olyan van, és annak tényleg kell vagy 4 óra a feltöltéséhez.
-
p76
senior tag
Mi a regisztrálás előnye? Én teljesen elfeledkeztem róla Reklámos verziós Kindle5-öm van.
-
Ukraan
aktív tag
válasz HuMarc #13692 üzenetére
Nem, rövidebb könyveket szoktam rajta olvasni. Közbe-közbe valami más is megtetszik, azokat szoktam felmásolni. Mire egy könyvvel végzek, 5-6 másik vár már.
kovisoft: igen, ezt a módszert választottam én is.
senki11: Azt hiszem, a Duokan-t kipróbálom, kíváncsi vagyok.
Közbe még egy kérdés felvetődött. Kicsit több mint egy hete vettem a Kindle 5-öt. Mostanra merült le annyira, hogy felraktam egy HTC töltővel tölteni. Alig kettő óra alatt végzett, ez normális? Én kicsit hosszabb töltési időre számítottam.
[ Szerkesztve ]
BÚÉK!
-
kovisoft
őstag
válasz Ukraan #13687 üzenetére
Ez tényleg érthetetlen, hogy miért nem támogatja az email-es konverzió az azw3-at, talán valami DRM-mel összefüggő dolog lehet. De az epub-ot nyilván azért nem támogatja, mert az a konkurencia formátuma. Ezekkel azt tudod tenni, hogy Calibre-ben átkonvertálod (pl. mobi-ra), és ha nem akarod a Kindle-t USB-re csatlakoztatni, akkor az átkonvertált file-t küldöd el emailben. De szerintem nem kell aggódnod az akksi miatt.
-
Ukraan
aktív tag
válasz Kövezett #13685 üzenetére
Email-ekre, amikben azw3-at vagy epub-ot akartam küldeni, mindig olyan választ kaptam, hogy ezeket a formátumokat nem tudják továbbítani... Én sem értettem, miért kéne az azw3-at tovább konvertálni, illetve mi a gond az epub átalakítással, de valamiért nem akarják.
BÚÉK!
-
L4mie
veterán
ha minden ma délután fogok chatelni az amazon supporttal a becsíkozódott kindle touch ügyében, esetleg valakinek valami tapasztalata, hogy mik a várható fejlemények, mire kell figyelni, mit írjak?
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
KZP
őstag
-
Ukraan
aktív tag
válasz Oldman2 #13680 üzenetére
Srácok!
A Send2Kindle helyett valamilyen alternatív megoldást tudtok ajánlani? Sajnos egyszerűen nem tudom működésre bírni...
A célom az lenne, hogy azw3 fájlokat tudjak valahogy a Kindle-re küldeni, állandó laptopra fel/le kötögetés nélkül. Féltem a kicsike akksiját ezektől a pár perces "töltési ciklusoktól".[ Szerkesztve ]
BÚÉK!
-
Ragnar95
félisten
válasz kalapacsolok #13675 üzenetére
USA-n kívül ingyen eltávolítja az Amazon is
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
worxland
addikt
válasz kalapacsolok #13675 üzenetére
Akkor mar egyszerubb felhivni az Amazont, hogy szedjek le.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
jambiyya
őstag
-
KZP
őstag
válasz lord.lakli #13668 üzenetére
Értem, köszi!
Akkor valóban jó ár érte a 99€! -
evilskati
aktív tag
Osztrák mediamarktban most csökkent a PW2 ára 129 euróról 99-re. a Kindle 5-é pedig 49-ről 48-ra
-
benjonino
tag
Q2 nagy, türelmem kicsi.
De már csak azért is megvárom, nehogy a fejem verdessem a falba utána.
Kíváncsi leszek az árképzésre. A PW3 lesz 119/139 és a PW2 lejjebb megy (készletkisöprés), vagy a PW2 marad, és a PW3 ára lesz magasabb? Esetleg a PW2 egy kicsit alacsonyabb és a PW3 egy picit magasabb?Hogy volt ez a PW2 és PW esetében?
Igazán érdekelne a dolog, mert PW vásárlás előtt állok, és jól szeretnék választani.
-
Ébri
senior tag
válasz kalapacsolok #13663 üzenetére
Én PW2-t vettem, szerintem elég jól használható (hol a saját PDF nézegetőjét, hol koreader-t használok, mikor melyik jobb). Mondjuk powerpointból gyártott PDF-ek olvasása kicsit nehézkesebb ha nagyítgatni kell (egyébként a korábbi Sonymhoz képest sokat gyorsult a scroll sebessége, lassú, de nem iszonyú idegesítően, tehát ha ez is gyorsul az őjjal, érdemes rá várni, de ez akkor derül ki, ha már kijött.
-
Deck
titán
válasz kalapacsolok #13661 üzenetére
Menni menne csak nem épp ideális nem arra van kitalálva.
Elvileg Q2 a pw3. Én is azt várom!
PS5
-
Deck
titán
válasz kalapacsolok #13659 üzenetére
Pdf-re nem való ebook olvasó. Ha van pdf-ed konvertáld át majd szerkeszd, hogy ebookot kapj belőle.
Szerintem pw2 de ha nem most kell hanem tudsz várni akkor várd meg a pw3at ami elvileg Q2-ben érkezik.
[ Szerkesztve ]
PS5
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan háttérvilágításos, nagyobb felbontású ebookot vennék, amiben jó a szótárfunkció (angol-magyar; német-magyar). Az sem hátrány, ha pdf-ben is használható a szótárazást, ha hosszan rányomok az adott szóra.
Három ebook jöhetne szóba:
Amazon Kindle Paperwhite 2
Icarus illumina hd
Onyx book c65dTi melyiket ajánlanátok? Melyik a legelterjedtebb ebook a fentiek közül?
Ezt láttam ,hogy ilyet is lehet rárakni: http://ekonyvolvaso.blog.hu/2010/10/02/derult_egbol_mobi_szotar
-
Deck
titán
-
benjonino
tag
-
HuMarc
veterán
válasz benjonino #13655 üzenetére
Németországban (nem szállítanak Mo.-ra, szóval ezt magadnak kell megoldanod) most 99€ a PW II. Amerikában meg 119$, az még kevesebb. Miért lenne kedvezőbb a Kindleshop.hu-ról?
-
benjonino
tag
A sztrádán most jött velem szembe egy reklám: kindleshop.hu
Itt 43.900.- a PW2, ami legalább 5 ezerrel olcsóbb, mintha az amazon.com-ról rendelném.
Mi a buktató? Vagy ez a magyarországi hivatalos?
Meg szabad innen venni, vagy inkább az amazonról? -
janoka40
csendes tag
Köszönöm a válaszokat,nagyon hasznosak voltak,segítenek a döntésben.
-
smilecat
aktív tag
válasz janoka40 #13648 üzenetére
Ha mindenképp pdf a formátum amit olvasnál/nézegetnél akkor ne könyvolvasót hanem tablet-et vegyél.
Ezek a készülékek nem erre vannak, kivéve ha kifejezetten a képernyőméretére van készítve a pdf és szöveg alapú, nem pedig scannelt, mert akkor nem fordít neked semmit.De a DX a három közül a legalkalmasabb a pdf olvasására...
[ Szerkesztve ]
-
janoka40
csendes tag
Üdv,tudnátok segiteni? Keresek egy könyvolvasót,e 3 tipus között vacillálok:
-kindle 5
- kindle paperwhite 2
- kindle DX "9,7"
fontosabb szempontok:
-német,angol nyelvü olvasmányokat forditsa le,(azt hiszem ez újbökéssel müködik,de még sajnos nem tudtam kiprobálni)
-mindenféle PDF anyagokat,amiben ábrák is vannak,jó kezelje
a 3 közül melyik a legjobb a PDF-re? -
ViragL
tag
Láttatok már ilyet, semmi előzménye nem volt. Nem esett le vagy hasonló.[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz evilskati #13639 üzenetére
Ez egy ideig biztos strapabíró lesz: Kindle Paperwhite VALÓDI BŐR tok
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
Deck
titán
Félig off leszek.
Írtam a Gabo Kiadó facebook oldalára, hogy Conn Iggulden Uralkodó sorozat 5. részét megjelentetik-e.
5. The Blood Of Gods
És a Wars Of The Roses 1. - Stormbird-et.Megkérnék minden történelem rajongót, hogy írjon oda ne, hogy pont az 5. kötet ne jelenjen meg az első 4 után és, hogy lássák van igény rá!!
Köszönet annak aki megteszi! Azért, ide írtam mivel itt olvasnak is az emberek és hátha valaki még szeretné rajtam kívül.
Link: [link]
[ Szerkesztve ]
PS5
-
evilskati
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm HuMarc és Ragnar95 !
-
HuMarc
veterán
Nekem is valami ilyesmim van, itt vettem. Tokban nem fog baja esni
-
Ragnar95
félisten
Nekem ugyanígy kinéző van, csak máshonnan rendeltem.
Gyakorlatilag ugyanolyan, mint a gyári tok, de azért a borításon egy picit látszik,h nem valódi bőr, illetve sajna a műanyag sarkai elég könnyen megadják magukat, nálam gyakorlatilag mind a 4 saroknál letört már a műanyag részből egy darab, pedig nem ejtettem le sose...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok ismerősöm ajánlotta ezt a tokot Kindle 5-re, esetleg van itt valakinek tapasztalata vele, vagy tudtok jobbat? Főleg azért kellene, hogy a hátizsákban ha megyek valahova, ne essen baja.
Illetve, a fenti linken levőhöz adnak kijelző védő fóliát, ti használtok ilyet?
-
L4mie
veterán
válasz hampidampi #13635 üzenetére
Ezt lefordíttatom ismerőssel.
Sajnos nem tudok angolul, ezért akarok e-mailezni, mert a chatbe belebuknék emiatt :SDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
Sziasztok, pár hete írtam a hibáról, ajánlottátok, hogy írjak az amazonnak, hogy mi a hiba és milyen megoldást ajánlanak, nem sok hasonló e-mailt írtam még, de ha megtennétek, hogy elolvassátok, hogy nem írtam-e nagy hülyeséget azt megköszönném:
még egy kérdés, vajon melyik amazon e-mail címére küldjem? gondolom USA mivel ha jól tudom csak ők szállítanak hozzánk.Tisztelt Amazon!
Nagy megelégedéssel használtam a Kindle Touch e-book olvasó készüléküket 2 éven keresztül.
Sajnálatos módon a közelmúltban egyik reggel amikor a buszon elővettem egy elég lesújtó látvány fogadott .
A kijelző képe csupán csíkokat mutatott. Eszembe jutott, hogy előző nap leejetettem a táskámat és benne volt a Kindle, amíg nem váltott képet a kijelző nem jelentkezett a hiba így nyugodt voltam.
Törés, sérülés külsérelmi nyom a készüléken nem látszik, a kijelző néha váltja a képet, de továbbra is csak csíkok látszanak, mivel a garancia már körülbelül egy éve lejárt ezért nyilvánvalóan nem tudok garanciális kéréssel önökhöz fordulni.
Ellenben meg szeretném kérdezni, hogy valamilyen úton-módon javítható- vagy cserélhető-e a készülék, és ennek mi a módja, és körülbelül milyen összegbe fog nekem kerülni.
Mivel pillanatnyilag Magyarországon élek ezért gondolom nem olyan egyszerű a dolog mint szeretném.
Szeretném továbbra is az Önök e-book olvasóját használni, hiszen két éven át maximálisan megfelelt az igényeimnek.
Pár adat az e-book olvasómról:
Amazon regisztrációs e-mailem:horvath.csaba83@gmail.com
Type Kindle Touch
Serial Number xxxÉs egy kép a hibáról:
http://1drv.ms/1kYOQ8EKöszönettel:
-
Spy89
aktív tag
válasz Gasparius #13632 üzenetére
Nos, ha napi 2-3, esetleg több órát van használva akkor teljesen jó a 2 hét. Az Amazon általában napi átlag 30 perc olvasással számolja az üzemidőit, és erre a tipusra átlag 1 hónapot ír az ajánlójában.
A töltés átlag 3-4 órát vesz igénybe, attól függően, hogy számítógép USB portjáról vagy egy nagyobb teljesítményű töltővel (pl.: mobiltelefon töltőjével) töltöd.
Az indexelést a legegyszerűbben úgy tudod leellenőrizni, hogy a készülék keresőjébe beírsz valami kriksz-kraksz szöveget és ha nem is talál rá könyvet de kiírja, hogy ennyi vagy annyi indexelés alatt. Előfordulhat , hogy beragad az indexelés esetenként és az pörgeti a procit.Jön még boardosra lavina! :D
-
Spy89
aktív tag
válasz Gasparius #13630 üzenetére
A WIFI-t az airplane móddal kikapcsoldod, utána már nem megy.
A 2 hetes merülés még alapjában nem lenne gond. Mennyiszer lett eddig újratöltve? Kell néhány feltöltés amíg eléri a teljes kapacitását az akku.
Mennyit olvasol naponta? Attól is függ, hogy mennyit olvasol.
Még ok lehet, hogy egyszerre sok könyvet raktál rá és indexeli őket a háttérben.[ Szerkesztve ]
Jön még boardosra lavina! :D
-
Gasparius
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene a Kindle 5 akkumerülésével kapcsolatban.
Pár hónapos a készülék és úgy tűnik, hogy gyorsabban merül mint kellene.
- A wifi ki van kapcsolva, illetve le van tiltva, ( a repülőjel látszik). Van más lehetőség a wifi kikapcsolására?
Ha repülő üzemmódban van, az ugyanolyan, mintha kilépnék és nyomnék egy "forget"-et?- A használat szinte minimális mostanában, használaton kívül a készülék ki van kapcsolva, nem pusztán le van téve.
- A betűnagyság inkább kisebb, hogy ne kelljen sokat lapozni.
Legutóbb kb 2 hét után bekapcsolva szinte teljesen le volt merülve.
természetes ez?
-
Libretom
aktív tag
válasz Ukraan #13621 üzenetére
AZW3-ra Calibrevel konvertálva, a font beágyazást törölve, a neked megfelelő betűtípust tudod átvinni a Kindle-re, ezen felül a "Hyphenate this" bővítmény és a magyar szótár telepítésével az elválasztást is megcsinálja a Calibre. Sorkizárt, szép oldalképet kapsz. Van azonban egy hátránya: kicsit megnő a (Kindle-nél amúgy túl nagy) sortáv a mobihoz vagy a prc-hez képest. Nem tudom az okát, de nem voltam képes ezen segíteni. A PH-n van egy Calibre-s fórum, de szerintem ott sem találtak erre megoldást.
-
Zirowe
nagyúr
Minimális pénzért beszámítják egy frissebb modellbe, de sok jóra ne számíts.
Szerintem az ebay a járhatóbb út.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
L4mie
veterán
Ok köszi. sajnos már nem garanciális, esetleg amazon végez +pénzért ilyenkor cserét?
szerintem nem ment szét a kijelző, mivel a felső fele ütődött meg, lehet csak a szalagkábel csúszott le, akkor keressek youtube-n szétkapós videót és próbáljam fixálni?
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Ukraan #13621 üzenetére
Én azt vettem észre, h az azw-kben van oldalszám is, de ezen kívül mást előnyt nem fedeztem fel. Szebbnek nem zudom, h lehetne szebb egy könyv, a méretet meg nem figyelem
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
L4mie
veterán
-
Ukraan
aktív tag
Vannak olyan könyveim, amik csak a fent említett kettő formátumban állnak rendelkezésemre. Azw3-ban sajnos nincsenek meg... Tehát a .mobi és a .prc között akkor elvileg külalaki különbséget nagyon nem lehet észrevenni?
BÚÉK!
-
Ukraan
aktív tag
Srácok!
A .prc és .mobi fájlok közül melyik a "kedvesebb" a Kindle számára? A kettő között van valamilyen különbség valamelyik javára, az olvasón nézve, ha ugyanarról a könyvről van szó?BÚÉK!
-
p76
senior tag
Vettem egy Kindle 5-öt, csodálatos. Nem is értem miért vártam erre pár évet
A regisztrációhoz kell Wi-Fi? Mert nálam olyan nincs, de akkor keresek valahol egyet.
-
Deck
titán
Beírom ide hátha valaki kedvet kap Szóval szeretnék csinálni egy ebook release csapatot és ehez keresnék néhány embert még magamon kívül. Sok könyv elérhető ebook formában de sokkal van valami gond és ezeket javítanánk, készítenénk stb. Ha van valakinek kedve, ideje, az kérem dobjon pm-et nekem
PS5
-
L4mie
veterán
valszin leesett tokostul, táskástul, de nem emlékszem, hogy durván odavágódott volna valahova... :S
-
Kövezett
tag
A könyvjelző valóban két tap, de utána minden bookmarkolt oldalt meg tudsz nézni, anélkül, hogy ellapoznál! (A Page Flip funkció óriási!)
A highlight akkor két tap, ha csak egy szót jelölsz ki; ha többet, továbbra is egy.
Egyébként bármikor visszateheted a régi firmware-t.
-
Orlin
addikt
válasz Kövezett #13601 üzenetére
Nem tudom elsőre nekem nem tetszik
Eddig a lab sarkában tudtam egy mozdulattal elmenteni az oldalt,de most 2 mozdulat és a highlite is körülményesebb
Jó tudom,hogy 2 mozdulat,de eddig egyszerűbb volt...LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
-
Ukraan
aktív tag
Helló!
Egy gyors kérdésem lenne. Szemezgetek egy Kindle 4 -el amit vagy amazon.de-ről, vagy osztrák Mediamarkt-ból szereznék be. Az érdekelne, hogy ezekben menünyelvként az angol is elérhető-e, vagy csak a német. Köszönöm!BÚÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Gurulunk, WAZE?!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Óra topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Huawei P30 - kell ennél több?
- További aktív témák...
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest