-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
senki11
aktív tag
válasz
Degeczi #12898 üzenetére
Próbáltam valami hasonlót, de a 90 megás nyers anyaggal érdekes módon pont fordítva működött. A szöveget dobta ki és a képeket hagyta meg.
Becsületére legyen mondva, hogy nem egy mezei kéthasábos nagyrészt szövegből álló pdf-ről van szó (Málek: Az ókori egyiptom atlasza)
Egy másik, ocr-ezett könyv szövegét viszont sikerült újra szabnia. Egész jó lett.
Kobudera: Nem néztem, sajnos kevés az időm most. Egyébként pdf-ben általában magazinokat olvasok. Azok úgy 20 mega alatt vannak, sőt olvasás előtt le szoktam butítani őket még apróbbra. Remélem ezek nem fogják megizzasztani
-
Kobudera
tag
válasz
Carpkiller #12896 üzenetére
Persze, hogy van. Az oldalon jobban megismerkedhetsz vele.
duokanhun.blogspot.hu - [link]Nézd át baloldalt a főmenüt, olvasgass és kérdezz ha valami nem egyértelmű.
Segítünk!
senki11: van amikor azért a duokan sem bír el egy pdf-el, de azzal a gyár rendszer sem. Ilyenkor vannak más megoldások. A nézetre vágásokat nézted?
Degeczi: Azt hittem már felraktad. Szöveges PDF-eknél képes felismerni a karaktereket, és "újrakonvertálni" a kijelzőre. Ezáltal úgy kezeli mintha mobi, vagy epub lenne. Lehet rendesen betűtípust és nagyságot állítani. Nem mindig szép az eredmény, de akkor még mindig ott van a nézetre vágás, vagy a konvertálás PC-.
-
senki11
aktív tag
Most teszteltem a duokant egy 90 megás nyers, nem ocr-ezett pdf-el. Nem jött zavarba tőle (gyári rendszer egy 7 megástól is képes volt padlót fogni, pedig abban még a szöveg is fel volt ismertetve). Nagyon pöpecül kezelte. Amit viszont hiányolok, az a landscape módban a magyítás. Bár lehet, hogy ezt is tudja csak én nem jöttem rá hogy kell. Remélem nem hajlamos belassulni később sem a duokan, mert így eddig elég tetszetős.
-
Carpkiller
csendes tag
Most vásároltam egy K5-öt.Olvasom hogy sokan használjátok a Duokan-t.A legújabbat rakjam fel,vagy a 3.5-öt?Melyik a jobb?Van esetleg az olvasóról összefoglaló(GYIK) az új tulajdonosoknak?Köszi
-
zsoltix
tag
Sziasztok! Megeri beregisztralni az ebookot ha nem minden konyv patyolat tiszta rajta? :-)
-
Mike76
tag
válasz
Degeczi #12882 üzenetére
"(és akkor még kétszer kellett újraindítani Duokan után, mert csak úgy lett ismét normális a betűk renderelése, nem tudom ez változott-e azóta)"
Itt a fő baj a Duokannal: amellett, hogy zárt a forráskódja elég mélyen belenyúl a Kindle rendszerébe - szépen felmásolja magát a Kindle fő partíciójára (ezzel az átlag Kindle felhasználó soha nem találkozik), ami azért messze nem veszélytelen dolog. Több más hack is csinál persze ilyet (pl. a font és screensaver módosítások), de azoknak nyílt a forráskódja, így ha valami zűrt csinálnának (mint pl. a font renderelési hiba) az hamar kiderül és hamar javítható. No a Duokan esetében erre nincs lehetőség, a kínai fejlesztők meg nem túl segítőkész társaság.
-
natran
csendes tag
Sziasztok, valaki tudna nekem segíteni a következőben, van egy első genes PW-om, minden gyári rajta. Most használtam először a highlight funkciót, hogyan tudom visszanézni azokat, amiket bejelöltem? Esetleg van arra valami opció, hogy amiket bejelölök, azokat el tudjam küldeni magamnak e-mailben?
-
Joshi
titán
A DuoKan tulajdonképpen mi? Valamiféle kezelőfelület? Mi értelme van?
-
senki11
aktív tag
Felment az új duokan
Köszönet minden fórumtársnak, aki hozzá tett valamit a magyarítás elkészítéséhez. Sajnos nem volt időm hosszabb ideig tesztelni, de a készüléken lévő pdf file-okkal eddig nem sikerült megakasztani (olyan pdf-ekről van szó amik miatt a gyári rendszer 4-5 tapizás után kiakadt és low memorit írt, vagy egyenesen újra is indult, pedig van köztük olyan, amit pár hete még gond nélkül olvasott a gyári oprendszer is).
Mindent összevetve elsőre nagyon tetszik. A pdf-eket mindenképp érdemes ezen böngészgetni. (még akkor is, ha mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a pdf nem ebook formátum és örüljünk, hogy a kindle egyáltalán kezeli
)
-
senki11
aktív tag
Köszi a válaszokat! Mondjuk, ha a Duokannak fel van spécizve a böngészője és kényelmes a honlapok olvasgatása, akkor nem életbevágó számomra a file-küldés. Mindjárt feltöltődik a masina és akkor minden kiderül
Ja tényleg... a Calibre be van lőve, hogy naponta átküldje a híreket bizonyos oldalakról. Duokan alatt ennek is búcsút inthetek?
-
Mike76
tag
válasz
senki11 #12881 üzenetére
Annak idején volt működő szolgáltatás, ami a Duokan alatt regisztrált email címre is tudott küldeni: Push to Kindle. Hogy most éppen megy-e vagy sem, azt nem tudom.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
senki11 #12881 üzenetére
annak idején ezért szedtem le a Duokan-t: szinte mindent, nem csak cikkeket hanem könyveket is az Amazonon keresztül küldtem a Kindle-re, és azokkal nem tud mit kezdeni, mert kódoltak...
(és akkor még kétszer kellett újraindítani Duokan után, mert csak úgy lett ismét normális a betűk renderelése, nem tudom ez változott-e azóta)
-
senki11
aktív tag
válasz
Kobudera #12878 üzenetére
Jó hír így elalvás előtt! Már nagyon vártam. Sajnos merülőben van a készülék, de holnap mindenképp feldobom. Pdf témában várok valami áttörést a gyári rendszerhez képest, mert a low memory miatt már lassan felpattintom az ereimet. K3 katonásabban kezelte a pdf-et mint a pw komolyan mondom, csak a navigálás volt nehézkes.
-
Mike76
tag
No, úgy néz ki megjelent a Paperwhite 2-t is támogató új Duokan verzió: Duokan for Kindle 5.0 (én egyelőre nem raktam fel, szóval szokás szerint kipróbálás csak saját felelősségre)
-
Libretom
aktív tag
A 3. generációs Pw-hez: nem tudom, milyen "gombkiosztást" változtatnak meg....
A 2. generációs Pw-t a Kobo Aura HD mellé téve komolyan mondom, hogy gyakorlatilag nincs különbség minőségben. Nem tudom mit hozhat a konyhára egy tovább növelt felbontás könyv olvasás terén?
Egy új betűtípus? Sajnos a Kindle egyik gyengéje a szűkös betű (és olvasási kép beállítási) választék. Ezen illene bővíteni, javítani!...de egy betűtípus?
"A szoftveres oldal sem marad változatlan mindezek mellett, de ott nagy újításokkal már nem kell számolni."
A Pw 2-es gyorsasága nagyon jó, nem tudom mit kellene ezen javítani?.....bár az is lehet, hogy a 3-asnál végrehajtott egyéb módosítások miatt ennek a gyorsaságnak a fenntartásához kel erősíteni a hardvert.
Ettől persze nagyon kíváncsi vagyok rá! -
Deck
titán
Hamarosan érkezik a Paperwhite 3.
Jövő év áprilisában kb. Szerintem megvárom, hátha ebben már lesz bővíthetőség is[link]
-
Deck
titán
Kipróbáltam az azw3 és a mobi formátumba való konvertálást epub-ból. Megtartotta a formázást, képeket mindent. Nagyszerű
-
€uro
őstag
Már meg is érkezett az olvasóm!
Pénteken adtam le a rendelést.
Hétfőn vették le a számlámról a pénzt.
Tegnap kaptam és küldtem vissza kitöltve a vámkezelési megbízást.
És ma délelőtt hozta a futár a csomagot....És még azt írják, hogy karácsony előtt nem kapom meg az olvasót!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Gasparius #12861 üzenetére
A Documents alá kell másolnod a könyveket, nem a gyökérbe!
Almappát lehet létrehozni, de mint szó volt róla, úgysem jelzi sehol, közös listát mutat.
A legegyszerűbb valóban Calibre-ben nyomni egy Send to device-ot, vagy ott beállítani az email-es fiókot, és vezeték nélkülk átküldeni.A számok nem csak lábjegyzetek lehetnek, hanem gyakran egyszerűen az oldalszámok... hiszen egy automatikus konvertálás nem feltétlenül jön rá, meddig tart a hasznos szöveg, hol a lábléc/fejléc.
Érdemes keresgélni kicsit, és többnyire megtalálható a kívánt könyv e-book formátumban is, nem csak PDF-ben. -
jambiyya
őstag
válasz
eddigi tapasztalataim alapján:
-kerüld a PDF-et (vagy használj PDF2EPUB-ot) - olvass vissza picit ha érdekel miért nem jó a PDF, többen leírták már
-a calibre tökéletesen alkalmas feltöltésre (akár emailen, akár USB-n keresztül), szerintem nincs szükség közvetlen másolásra - kindle egyébként sem kezd semmit a könyvtárstruktúrával -
válasz
Tudom, hogy Karácsonykor még kevesebb ideje van az embernek, de érdemes visszaolvasni...
1. Collection-öket lehet létrehozni a kindle-n, a könyvek egy könyvtárban vannak, de a collection-höz rendelés alapján látszanak a megfelelő helyen
2. Biztos lehet, de erre Calibre szakértőink válaszolnak, én nem használom...
3. kindle.com = amazon.com, van rajta néhány magánkiadású magyar könyv, illetve most talán 3 db., amit a dibook-on keresztül lehet elérni...
Szerintem ezek 1-2 visszalapozáson belül pontosan megválaszolásra kerültek. -
Gasparius
aktív tag
Sziasztok!
Kindle 5-tel kapcs. három kérdésem van:
1. Az általam létrehozott új könyvtárba hogyan vihetek fel könyveket?
PC-vel nem sikerül, a gép látja a könyvtáramat, de hiába másolok bele könyvet, a tartalma mindig nulla, tehát a Kindle nem találja meg a könyvet benne.
Csak akkor látja a Kindle a könyveket, ha a gyökerébe másolom, tehát nem könyvtárba.2. Küldtem pdf-et a Kindle címemre, 2 perc után kiváló minőségben meg is jött, bár van pár éketezes betű itt ott, nagyon ritkán, ami fura, meg a fejezetek címei esetenként. Van értelme ezen még alakítani a Calibre-val?
Pl. pici számokat rak ide-oda, emelkedő sorrendben, nem tudom, ez mit jelölhet, olyasmi, mintha lábjegyzetre utalna, még az eredetivel időhiány miatt nem hasonlítottam össze, hogy milyen betűknél, vagy jeleknél teszi ezt.
3. A Kindle.com-on vannak magyar nyelvű könyvek? Ha igen, hogyan lehet rákeresni?
Köszönöm!
-
Degeczi
nagyúr
mert az Amazon olyan formátumot akart, ahol saját maga kontrollálhatja a DRM jellemzőit: ezért vette alapul a MOBI-t - ha ez nem jön be, akkor másik típust kell választani, mert ebben nem lesz változás
de ok igazán nincsen rá: a legújabb, KF8/AZW3 formátuma már szintén HTML alapú, mint az EPUB, és tud is mindent, amit amaz (pl. beágyazott fontok), képeket viszont már a régi MOBI-ba is könnyen lehet tenni
mi az, h eltűnik a süllyesztőben?
mindkét fő formátumot, a MOBI-t és az EPUB-ot is annyira elterjedten használják, hogy egyiknél sem fenyeget ilyesmiszerkeszteni pedig MOBI-t is egyszerű: Calibre-vel átteszed vmi szimpatikus formátumra, és HTML, RTF, DOCX vagy ODF mesteranyagot használsz, azon módosítasz ha kell, abból gyártod le újra a MOBI-t
-
Deck
titán
Ti milyen formátumú könyveket olvastok? Azt tudja valaki a kindle az epubot alapból miért, nem támogatja? Szerkesztgettem ma néhány fájlt és az epub-ot volt a legegyszerűbb és utólag is lehet még, míg a prc-t nem. Tehát sokkal jobb vele dolgozni. Képeket is könnyű bele rakni stb. Azt tudom, hogy a doukan támogatja az epubot, rendesen olvassa is? Meg olvastam valahol, hogy a kindle ki is írja, hogy hány perc van vissza a könyvből, ez minden formátumra igaz? Legszívesebben epub-ot használnék. Ti, hogy vagytok vele? Na meg, prc, mobi, epub előnyök, hátrányok? Melyik jobb melyik lesz az amelyik nem fog eltűnni a süllyesztőben?
-
kmarci25
veterán
Én külön kiírnám nekik a nettó összeget, mellé az ÁFA-t, és így a teljes bruttót is. Ha ez így lebontva nincs meg, akkor a teljes összeget, de akkor is melléírnám, hogy bruttó. A szállítási költséget ne írd be, semmi közük hozzá, és nem is érdekli őket. Valószínűleg nem is kell a 2,5% vámot sem fizetned, mert azt csak 150 euró fölött kell.
-
senki11
aktív tag
Új duokanról semmi hír egyébként?
-
€uro
őstag
Rendeltem egy Kindle Paperwhite-ot. Most kaptam levelet a UPS-től, hogy töltsem ki a vámkezelési megbízást.
Ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy a számlaértékhez milyen összeget írjak? 139 dollárt vagy a szállítási költséggel növel 159.98-at? Vagy 47 ezer forintot, amit levontak a számlámról és ami már tartalmazza az áfát is?
-
A nagy reklámmentesítés nem csak jófejség az Amazon részéről, de egyúttal ki is zárja, hogy USA-ba szánt akciókból más is hasznot húzzon (location USA beállítással legalábbis régebben működött, néztem is a reklámokat, de leszoktam erről a Kindel Buffet óta... )
-
Elemental
addikt
Az szerintetek miért lehet, hogy ha pw1-en duokan rendszernél rányomok a frissítésnél a frissítés lekérdezésre, kiírja, hogy van új verzió, rányomok a frissítésre, akkor nem kezd frissíteni, csak kiír valami kínai szöveget a lap alján.
-
Misi1979
őstag
Egyébként nem érdemes reklám nélkülit venni, nekem az ügyfélszolgálat fél perc beszélgetés után reklámmentesített 2 db kindle-t. Egy lényeges kérdésük volt: eu vagy usa?
-
Deck
titán
Kérnék egy kis felvilágosítást. A pw2 2gb és ebből 1.2gb szabad ezt olvastam. Na már most ha felrakom a doukant akkor kevesebb helyem lesz? Ha igen mennyivel? Mert, úgy képzelem el, hogy valamennyit foglalnia kell hisz megmarad a gyári is.. Persze lehet rosszul gondolom
-
Deck
titán
válasz
ThePatriot #12834 üzenetére
OCR-ezés majd ebooká alakítod. Epub, mobi, prc stb
-
hampidampi
őstag
válasz
ThePatriot #12834 üzenetére
A 250MB-os méretű könyv több mint valószínű scannelt pdf. Gyakorlatilag képek sorozata. Ezt te konvertálni nem fogod tudni. Ahogy az Amazon sem. Ezt csak ocr-ezni lehet, az meg nem kis munka.
Ha pdf-eket akarsz nézegetni, akkor inkább tabletet vegyél. -
ThePatriot
csendes tag
Üdv!
Gondolkodom egy Kindle 5 reklám nélküli Wifi-s gép beszerzésén.
A problémám a formátumokkal ill. a tárhellyel lenne.Ha van egy 250 mb-os pdf könyvem, és ha azt átkonvertálom pl. mobi-ba akkor az kisebb lesz, ugye?
Vagy ha ugyanezt a fájlt elküldöm az amazon e-mail-re hogy konvertálják át, akkor ugyanúgy kisebb lesz, nem?Sajnos nem vagyok jártas ebben a témában.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Degeczi #12830 üzenetére
Azt sajnos továbbra is csak német címre lehet.
Nyilván sokkal egyszerűbb így az Amazonnak a logisztikát megszerveznie, de ami igazán szomorú, h továbbra sincs semmi hír az évek óta ígérgetett hazai lerakatukról.Esetleg ha ki tudsz menni Bécsig (karácsonyi vásár miatt amúgyis rendszeresek a járatok most arra), ottani Media Markt/Saturnban is ugyanennyiért megkapható.
-
tisn
addikt
Hi!
amazon.de/uk-rol lehet itthonra rendelni?
Thx
-
Degeczi
nagyúr
válasz
jambiyya #12826 üzenetére
szerintem csak akkor váltja, amikor lekapcsolod: tehát egyetlen lapozás energiaszükségletéről van szó, ami elhanyagolható
csak akkor érdemes hibernálással vacakolni (figyelni, h kb. 7 mp-ig tartsd lenyomva a gombot, mert tizenpár mp után már a reset funkció indul be) ha előre biztos vagy benne, hogy hetekig senki nem fogja használni
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Kindle5-ön, ha elaltatom az alján lévő gombbal, akkor bejön egy képernyővédő (most épp egy régi írógép). Ez eddig oké, de a képeket időnként váltogatja. Ez a váltogatás energiafelhasználással jár. Megoldható, hogy ne váltogassa? engem az se zavarna, ha semmi nem lenne a kijelzőn ilyenkor.
Köszi. -
Mike76
tag
A link helyesen: Így neveld az epubodat - másképpen.
-
Spy89
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Mike76: A link amit adtál ( Így neveld az epubodat - másképpen) nem működik.
-
Mike76
tag
A legegyszerűbben a Libreoffice + Writer2Epub plugin páros használatával teheted meg - ha van egy rendesen formázott Word doksid, akkor gyakorlatilag néhány kattintással tudsz pofás epubot készíteni, ebből pedig a Calibre egész szép mobi/azw3-at tud gyártani.
"Kicsit" részletesebben itt olvashatsz róla: Így neveld az epubodat - másképpen.
Elsőre ijesztő leírás, de nem kell megijedni tőle, és tényleg minden benne van, ami az e-könyv készítéshez szükséges. -
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok olyan, lehetőleg magyar leírást, ami részletesen kifejti, hogy tudnék hivatkozásokat beilleszteni a készítendő ekönyvbe ( pl egy lábjegyzetre való hivatkozás felső indexes megjelölését)?
-
feka007
veterán
Konklúzió: egy szar minőségű pdf-hez gyakorlatilag használhatatlan a cucc, állandóan low memory, low memory...
De akkor is ezen fogom olvasni, mert a tablet szétcseszi a szememet (rohadt tapitelefonról nem is beszélek, 2 éve mióta megvan, sokkal szarabbul látok messzire
), gépen meg utálok hosszú szövegeket tanulni..
-
Deck
titán
Oké, akkor így lesz xd
Kérnék egy kis segítséget. Hohyan tudnék képet rakni egy ebookba? (mobi, prc) Mivel van scannelt könyvem és tartalmaz képet. (ocr-ezés megy) Tehát szeretném ha olyan lenne mimt az eredeti. A scannelt fájl pdf és több száz mb. Valahogy meglehet oldani? Vgy felejtsem el és csak kép nélküli ekönyveket lehet olvasni?
-
kovisoft
őstag
válasz
feka007 #12806 üzenetére
Alapvetően a képernyőváltás fogyaszt. Ha egészben tudsz nézni egy pdf oldalt és nem kell folyamatosan jobbra-balra görgetned, akkor nem hiszem, hogy lényeges különbség lenne energiafogyasztásban egy pdf és mobi között. Ha viszont görgetned kell a sorokat, akkor megsokszorozódik a fogyasztás.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
feka007 #12807 üzenetére
e-bookban persze, h nincs nagyítási lehetőség: ott a betűméret állítható... de Calibre-től ne várj automatikus eredményt: az egy szerszám olyanoknak, akik jól tudják mire/hogyan kell használni
e-inken nem lehet állítani kontrasztot!
PDF-ben kicsinyítés történik, és csak a leméretező algoritmusnak lehet paramétert adni -
-
feka007
veterán
Ha pdf-ben szoktam olvasni a PW 2.0-ámon, akkor az jobban meríti, mintha átkonvertálnám .mobi-ba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Futás, futópályák
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- Windows 11
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Szólánc.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Netfone
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest