-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
na már nincs visszaút kész a cucc...vasárnap go joker tó.
szerintme még nem kell hideg vízre való etető.melegszika víz éjszaka is 12 fok van...napon meg 1 hete...hááááttt kb 30
vélemény??ki milyennel ment pontyra mostanság? -
Grillo
őstag
Pergetősök! Mik az alapvető felszerelési egy kezdőnek. Botom, orsóm van, 1-2 Rapalám, 3-4 körforgóm.
Mi kell még? Gondolom derótelőke nem ártana... -
Üdv!
Mai napon voltam kint egy kicsit horgászni.
Érdekes dolog történt, ami eddig nem volt.
Az első nagy kapásomat követően a hal (ponty) szépen jött ki, majd egy hatalmasat rúgott és eltépte ezt a fajta 0,16 mm fonott horogelőke zsinórt.
Második kapás ugyanígy jártam, de ez most mindent vitt, és eltépte ezt a 0.33 főzsinórt.Valamit rosszul csinálhattam?
-
zolynet
veterán
válasz
Gézengúz #14482 üzenetére
kösz a tippet
azért az nem olyan kézenfekvő, mert mint írtam a két öregből csak igazán az egyik fogdosott .... aki a végéhez közelebb ült harmad annyi kapása sem volt
de tény a srác is mondta h a végébe kell ilyenkor menni ... elől volt a tógazda 4bottal, kapása nem volt (mondjuk nem értem miért nem jött fel, volt hely bőven) -
zolynet
veterán
válasz
Gézengúz #14478 üzenetére
kösz ... no akkor a beszámoló, ill előtte a száraz adatok
db kg csali mikor
1 1,5 nagy ponty kukorica tuning + csonti 9:00
2 2,5 farokba akadt, dobás után rögtön 9:20
3 2,5 nagy ponty kukorica tuning + csonti 9:26
4 3,5 bonduelle kuki + csonti 10:56
5 2,5 lebegtetett csonti 11:14
6 0,2 giliszta 12:42
7 2 nagy ponty kukorica tuning + csonti 15:12
8 4 nagy ponty kukorica tuning + csonti 16:18
etető: fagyos pontyamilyen ködbe mentünk annyira szép időnk lett, összességében nagyon megtetszett a hely (kollégámnak is), biztos hogy jövőre visszatérünk ide (többször is)
a körtefához ültünk, nem teljesen a legvégébe ... jött még egy két öreg akik a fától feljebb ültek le, ill még egy pár akik a legvégébe, utóbbiak fogtak rögtön egy tokot, 6+ kilós volt, illtetve egy 6+os pontyot de setöbbet
a két öregből leginkább az egyik remekelt, a másiknak voltak kapásai de szakadt, vagy a horog adta meg magát, ők azért egy 8-10-et megfogtak, abból is egy szép 6kg tokot (lebegtetett kuki+csontira jött):
kép1 kép2 kép3halőr srác nagyon jófej volt, sok dolgot elmondott, h merre érdemes horgászni, mivel ...
mondta h nyáron volt olyan hétvége hogy 75-80an is kint voltakkellemes ár és élmény kombinációjából adódik
ilyen köd fogadott minket
2,5kg
a kagylóevő
a fenevad
látszik a sok kifogás
bedobás után rögtön a farokába akadt
4kg tükrös -> med feederrel szedte ki a kolléga, gyönyörűen dolgozott a bot (18-as damil, 12-es előke)
záró képremélem jövőre sikerül fognunk itt tok halat, az lenne a szép
valószínüleg ez volt az utolsó horgászatunk idén, jó zárás volt ez ezen a szép tavon -
zolynet
veterán
Holnap Ezersziget horgásztón próbálunk szerencsét.
Természetesen a beszámolóval visszatérek. -
dragonfx
veterán
válasz
forras2 #14468 üzenetére
melyik tavon volt?
hát igen a tok hosszúkás nehéz meriteni ahogy a nagy amur csukánál is ez van....
a 27es valszeg sérült volt vagy milyyen márka volt?
sajnos néha ez is benne van.....én a dunai pecát hagytam így abba örökkre....kb rekordlistás kecsege volt de elment egy akadóba.
majd tavasszal újra. ja. -
forras2
őstag
Nahm, idénre végeztem a lógatással. Egyenlőre nagyon nagy csalódás ez az egész horgászat, de majd jövőre, frissen, üdén neki állok a szezon elején újra.
Elvoltam ma haverral 1-et lógatni. Délután 3-tól este 10-ig voltunk.
Lementünk, össze szereltem a feeder botot, bedobtam, azt neki álltam felszerelni a teleszkópos botot úszóra. Kb 10 perce volt bent a feeder, egyszer csak izzik az orsó, úgy tekeredik le róla a damil.
Vissza kapcsoltam a harci féket, azt bevágtam neki. Küzdöttünk egymással kb 10 percen keresztül, mire egyszer csak elpattant a damilMindenem oda lett, a teljes szerelék
Érdekes, nem a 6,5 kg-ig bíró 0,22-es előke damil pattant el, hanem a 0,27-es, 10 kg-ig bíró
Aztán hamar besötétedett, felszereltük a fény patronokat. Nahm, utána már kicsit izgibb volt a dolog, minden apró rezdülést észre vettünk a sötétben. 19:34-kor mentünk volna haza vonattal. Mondom havernak, hogy pakoljunk, mindjárt itt a vonat. Elraktam mind a 2 botot. Haver elrakta az egyik botját. Mire vette volna ki a másikat, kapááás. Megakasztja. Harcol, de mint az állat. Kb 20 perc harc után, valami hosszabb, hó fehér valami jelent meg 1 pillanatra a víz tetején. Mi az isten az?
Hangzott el sűrűn ez a mondat.
10 perc mizéria után meglátjuk teljes egészében, 1 gyönyörű tokhal az.
Kihoztuk a part mellé, de nem tudtuk megmeríteni, egyszerűen nem fért bele az 50×50-es merítő hálóba. 2-3 perc próbálkozás után leakadt. Utána egész este 10-ig még mozdításunk sem volt.
Mindenhol hallottuk, hogy a halak mozognak fent a víz tetején, hatalmas csobbanások voltak, de kapás sajnos semmi -
dragonfx
veterán
válasz
Steady74 #14464 üzenetére
és ez megtartja ha egy 5 kilos csuka elkezdene rukapálni benne?száját nem lyukassza szaggatja szét?
na meg azért elégovatosna kell ezzel közelmennia halhoz nehogy sérülés legyne vagy ha megriadugy ejoe setbe vizes leszek rosszabbe setben oda a zsákmány ami ugye szákkal 99%....hmm??
-
afrojack1
senior tag
Én, egy ideje a bojlis horgászatnak hódolok most lesz budapesten egy horgászshow a syma csarnokba 25-27-ig
-
Recon666
Közösségépítő
Tegnap sikerült az idei év 2-ik legnagyobb pergetett csukája, ~2kg a sebesen fogtam. A csali a Mepps Lusox volt 2-es méretben, súlyozás nélkül. Elég volt kiszedni a hínárosból, nem adta magát könnyen.
-
dragonfx
veterán
hát ez gyönyörű fogás gratula.
a nyékládházi tavon voltál?hazavitted?
milyen villantó volt?hehe igen a orai avg késie fogásoknál nekem is szokott ilyne bénázás lenni...és a honam alá teszem a bot végét és az állam és a vállam közé szoritom az orsó előtt érdekes mutatvány....nem szeretem alkalmazni.
-
Kint voltam ma én is
12-től délután 5-ig 2 db 1,5 kg-os ponty jött, egy pedig elment. -
ati012
őstag
Jelentem, a keleti főcsatorna megtisztult a hínártól. Halászható.
Horogra viszont nem került semmi. Du 2től 6ig voltam kint, ezalatt egy kemény rántás volt, bot hajlott rendesen. De mégse maradt meg. -
fess
őstag
válasz
Steady74 #14437 üzenetére
grat!
Megvolt délelőtt a botavató,rögtön egy új egyéni csúccsal4,5kg-os 63cm-es balin. A nád mellet kapott ezüst körforgóra (ami a balin után 2-3 dobással beszakadt,gondolta a csúcson hadja abba
) 3 dobásra,2-3 tekerés után el is kapta. A merítőt pont előtte raktam el a táskába,mert már untam bottal és merítővel együtt sétálni és egy olyan part következett ahol simán ki lehet a partközelbe,gondoltam simán tarkónfogom ha fognék valamit. Nagy élmény volt fárasztani,szerencsére jó halként a nyílt vízen gondolta a menekülést megejteni,így nyugodtan élveztem minden percét. A bot jól kipumpálta a kirohanásokat,a fék csak egyszer-egyszer szólalt meg fárasztás közben (azt leszámítva amikor direkt lazára vettem és a combom közé szorítottam a botot,hogy a merítőt ki tudjam bogarászni,a hal valahogy megérezte,hogy most kell menekülni
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Steady74 #14433 üzenetére
ritka, hogy egy extrem mod halasitott vizen ennyire keves hal legyen egy versenyen. sok horgasz nullazott, kozottuk orszagosan ismert nevek is.
a 2. helyet sikerult elhoznom 2 db fogott hallal. 12 es 11 kg-os pontyok szemelyeben. valamikor videos anyag is lesz, az ujpest tv volt forgatni, a operator vegigvette a kisebbik ponty farasztasat mert nem latott meg botot ugy dolgozni
a legnagyobb fogott halrol kb 1 kiloval csusztam le, az elso helyezettol talan 2vel. 2 halam ment el, egyiknel a horogkotesnel szakadt az eloke a masik pedig a farasztas elso harmadaban maradt le, kinyilt a 10es horog sajnos. jo hal volt, 10+os. matchbottal fogtam a halakat csak, rakoson erintesem sem volt. 22/18ban pecaztam csontival.
-
Steady74
Topikgazda
holnap horgászversenyem lesz az Ordas tavon, kimentem ma gyakorolni, belőni a csalikat, meg kicsit előre gondolkozni. nos, egész nap viharos erejű szelet kaptam szembe, majdnem bottörésem volt rakóson akkora széllökések voltak, matchbottal csak délután 3 óra felé tudtam már rendesen horgászni. Egy darab tokhalat fogtam, ezzel összesen 3-ra rúgott a tavon ma fogott halak száma délután 4ig. ekkor feladtam. Volt még egy szakításom 20-as előkén tépett meg valami böszme állat rakóson, de ennyi volt összesen. küzdelem az elemekkel. hogy holnap mi lesz nem tudom
-
fess
őstag
válasz
Recon666 #14430 üzenetére
Telepítések miatt a környékbeli (émhe) vizekre hétfőtől szombat reggelig általános tilalom van (bár csak pontyot és keszeget telepítenek pár db-ot,nem értem a pergetést/rablózást miért kell ilyenkor tiltani).
Amúgy a Szinvában akár pisztrángra is lehetne pergetni... de vmi ultra-light cucca,mert elég kicsi a víz -
fess
őstag
válasz
Recon666 #14428 üzenetére
Igen,valószínűleg a nyéki-tavakat látogatom majd meg, ezen a félszigeten tervezem a bóklászást
-
fess
őstag
válasz
Recon666 #14421 üzenetére
A kinézett extreme spin nincs sehol,a nagykertől se nagyon várható,majdnem vettem Steady-től egy shimanot,csak történt egy kis baleset, aztán ma már nem bírtam magammal és megvettem ezt az abu-t. Míg meg nem néztem a neten fel sem tűnt hogy nem karbon,jól dolgozik,könnyű kis bot,a pergetéssel való ismerkedésre sztem tökéletes.
-
Recon666
Közösségépítő
-
ati012
őstag
Hivatalosan is vége a szezonnak? 3 napja egy darab üzenet se jött.
-
ati012
őstag
Lehet kikéne mennem a kálló csatornára..
A Berettyót már leírtam.Kérdés hogy mennyire van benőve dzsuvával?!
-
zolynet
veterán
válasz
Gézengúz #14403 üzenetére
kösz, h megírtad az info@ezerszigethorgaszto.hu még arra sem képes h kiderítse:
"Kérdésére a tógazda, Telek László szívesen válaszol személyesen a 06-30-9353260-as telefonszámon."
ez ám a vevőközpontú hozzáállás
a többit olvastam a weblapjukon, egész jól összeraktákmi is epres etetővel mentünk, én carp zoom (többet sem veszek, nagyon nem áll össze, fos), haver maros epres történetet vett ... soféle csaliarzenálunk van, 10+ féle
talán jövő pénteken megyünk ki, addig meg nézzük az időjárás előrejelzést -
Gézengúz
addikt
válasz
zolynet #14402 üzenetére
Kedd egész nap...
A hidegebb vízre való tekintettel valami epres cuccal pecázott, nem tudom közelebbről mi volt az...
Nem kell engedély, de ahhoz, hogy bemehess a vízhez a kocsival +500Ft
Vigyél változatos csalifelhozatalt, valamire jönni fognak egész biztos, a tulaj a tokokra az esőgilisztákat ajánlja, illetve sajttal is meg lehet próbálni...
Kárász 4kg-ig ingyen hozható és harcsa is 4kg alattiak.. Hétvégére jó időt mondanak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Spórolós topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest