Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsianett

    tag

    válasz ivana #57008 üzenetére

    A helyes oldalirány is be lett tartva? Tehát jobb irányú furatba ment a jobb oldali küllő? Előfordulhat, hogy balos a felni, bár ritka, de belefutni. Ez okozhat nagyobb szögtörést, ha fel vannak cserélve.

    DT-nek van kifejezetten nagy küllőszögre tervezett anyája (gondolom más gyártónak is), ennek a feje nem csak kúpus, hanem gömbsüveg, így folyamatos körív mentén fekszik fel a küllőfuratra vagy a szegecsre, és egészen addig nem okoz feszülést, amíg a fej pereme a furatperemen felül esik.

    A nyamvadt elektromos kerók agymotoros kerekekeinél szokott óriási szögtörés lenni, a 100-110 mm körüli küllők még 1 keresztre fűzve is úgy mennek be az anyába, hogy meghúzás után maradandó elhajlás marad a menetes részen. Minél nagyobb az agyperem átmérője, valamint a felni magassága, adott keresztszámnál annál jobban fog feszülni. A saját kerekemben 4 keresztre van fűzve egy 8-as Shimano agyváltó a 28mm-es profilmagasságú felnibe (559mm ETRTO), a küllők épp hogy nem fekszenek fel a mellettük lévők fején, és ott is elég nagy szögtörés van, de gond nélkül működik a mezei Sapim küllővel és réz anyával.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák