- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
válasz
Dark Archon #267647 üzenetére
kifejezetten keskenynek tűnik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Dark Archon #267647 üzenetére
Nem széles, inkább keskeny fajta, nekem pont jó
. Akinek wide cipő kell, annak nem lesz jó, talán egyel nagyobb méretben.
-
-
zsola32
őstag
Sokat vacilláltam, a Bryton és a Garmin radar között, végül megrendeltem a Varia-t, kíváncsi leszek, milyen lesz használat közben.
Első körben telefonnal fogom használni, a kerékpáros óra, még nem kristályosodott ki teljesen, de az Explore 2 felé húz a szívem.(A DI2 -t nem tudja az óra, igaz jelenleg nincs is ilyen bringám, de nagyon szemezek egy Merida scultura endurance szamárral, és ha már elszánom magam, lehet hogy DI2 105-ös szettel venném. ha meg az eszemre hallgatok, akkor jó a 11 sebességes 105-ös, és csak átrakom a DT kerekeket a Sculturába...nem kell szarakodnom a kazettával, meg egyéb kiegészítőkkel. nagy itt a dilemma kérem...)
-
jjeahh
nagyúr
Ez első blikkre élőben milyen jó minőség
Első tapintásra, ránézésre jobb, mint a régi Diadora téli cipőm, viszont az BOA-s volt, ez meg zipzáras, mint az XLC, amitől picit félek, hogy mennyire lesz tartós. Az orra és a sarka valami kőkemény merevített anyag, a felső rész nagyon nyúlós-rugalmas, a talpa atommerevnek tűnik. 47$ volt choice akcióban, OT6 kuponnal, ha valakit érdekel, itt a link.
A gyártóról infó: [link] -
igen. és abban nem az van, amit leírtál, hanem azt valószínűsítik, hogy ezt az oxidréteget eltávolítják (kémiai vagy fizikai úton) a ragasztás előtt, és potenciális hibaforrásnak ítélik meg, ha ez a folyamat nem tökéletes, és visszamaradnak oxidos felületek, mert azt valószínűleg nem fogja annyira a ragasztó. egyébként ez az oxidréteg néhány század-tized mikron vastag, érdemileg nem változtat a geometriáján, ha rajta van, ha nincs.
szerintem továbbra is az lehet a gond, ha a ragasztó feloldódik, hogy elválik egymástól a hajtókar két része, és a rájuk eső terhelés egyenletlen eloszlása miatt elkezd külön mozogni, és deformálódni. és ahogy a cikkben is megjegyezték volt egy folyamatosan hallható nyikorgás, amit ráfogott már nem is tudom mire (csapágy?). közben a hajtókar két része egyre jobban nyírta egymást, meg még amihez hozzáértek.
aluval víz és egyebek hatására túl nagy gond nem tud történni, egészen amíg valami gazdag katódforrás, azaz fém, tipikusan réz nem kerül a képbe. mert onnantól a víz már nem víz, hanem elektrolit, az egész cucc meg galvánelem. -
Fall-N
veterán
válasz
-=RelakS=- #267640 üzenetére
Én régebben próbáltam regisztrálni oda, de a honlap nem valami naprakész, mert valamiért nem sikerült regisztrálni sosem. Végül az Apró felületén sikerült, de nem enged be a fórumon.
Másik kedvenc lenne a testbike, ott elég jók a tagok, csak már kihalt és ott is pár aktív ember van csak már. Pár éve pörgött, de a honlap szépen elavult a 0 fejlesztés miatt. Régen ha valamit akart venni az ember, elég volt a véleményeket elolvasni, manapság meg elavult az adatbázis is és nehezen vesznek fel újakat.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Csokicsibesz #267638 üzenetére
Azért ha az itt lévők nekiállnának a bikemagot használni, ahol a kerékpáros témák elég jól szét vannak válogatva, akkor talán az sem lenne halott.
-
Fall-N
veterán
Ezért szeretem jobban az egy alutömbből CNC-zett hajtóműveket, annál nincs biztosabb és nincs ragasztás. Ezen a téren is kicsit előrébb van a SRAM (meg pár gyártó). Bár a régi Truvativ hajtásokkal sem volt gond, amit felvásárolt a SRAM és továbbfejlesztette.
De nem ekézem a Shimanot, mert szeretem (meg nem érint az outi
), meg is rendeltem tegnap a Deore 10s váltót és kart (RD-M4100 clutch nélküli, + M4120 kar. Ahogy néztem a videókat elég erősen feszíti a láncot ez is.).
Egyelőre még koptatom az 1x8-as Altust, nem sietek a cserével, csak megvettem idejében a váltót, mert szerintem ki fog kopni nemsokára. SLX-et sem kapni nagyon már 12s alatt.
Jövő hónapban (lehet előbb?) meg megveszem a láncot+ sort. Az Altust meg eladom valószínűleg ismerősnek, akkor lehet előbb megveszem a láncot és szerelem is át.
MicroSHIFT-en is gondolkodtam, de úgy voltam vele, hogy mindig is Deore volt a cél, akkor legyen az.
-
Csokicsibesz
tag
válasz
semmiho #267636 üzenetére
Más értékelhető fórum nincs sajnos.
Bikemag teljesen halott, használja kb 3-4 ember és ennyi.
Facebook szinvonalról meg csoportokról inkább ne is beszéljünk az az igazi fertő.Ezt a fórumot úgy lehet követni, hogy megjegyzed a pár értelmes embernek a nevét, a többit meg átpörgeted (offline spamszűrő), a posztok 70% teljesen értelmetlen vagy már 30x megválaszolt kérdés.
-
2022-es Scott kerékpár visszahívások! Repedések lehetnek a villán, törhet. Elfelejtettek kifolyó furatot csinálni
-
-
Tin
veterán
válasz
f4lcon #267631 üzenetére
Elolvastam több cikket, megnéztem több YT videót, évekkel ezelőttieket is. Mindenki a korróziót okolja. Egyik cikkben a galvánkorrózió okozhatja, másikban a bejutó és lecsapódó, majd kiszáradó és újra lecsapódó pára, harmadikban a sós víz. Az biztos, hogy ezt megelőzi a ragasztó elválása. A felépítés meg (egymásra fektetett U alak) egyenes utat nyit a nyíródásnak, ami végül törést okoz. Hogy mi oldja fel a ragasztót, akár vegyszer, akár nem megfelelően előkészített ragasztási felület gyártáskor, nem tudom. Egyesek szerint az extrém terhelés is okozhatja (nehéz bringás kiáll rossz úton, túl nagy terhelés a pedálon). A Shimano biztos tudja, kérdés, mit árul el belőle. Jelentősége nincs, hiszen cserélik.
-
-=RelakS=-
veterán
-
andrisbandi
őstag
NAKITA CLAW PRO STEALTH - DAGI AUSZTRIÁBÓL
https://bici.blog.hu/2023/10/02/nakita_claw_pro_stealth_dagi_ausztriabolkép
Gumi Schwalbe Jumbo Jim 26 x 4.0
Súly 11.5 kg"..feltűnően szélesen kell tekerni, a pedálok messzebb vannak egymástól.."
Van pár érdekes infó a cikkben.Egy idősebb csókát szoktam látni ilyesmivel tekerni, élőben nagyon durva
Pedig én sem aprózom el; 27.5x2.8" Butcher
-
Friczy
senior tag
válasz
semmiho #267629 üzenetére
Az átdobót először a kistányér határolócsavarjával kell beállítani laza bowdennel, utána bekötni a bowdent úgy, hogy lehetőleg épp feszes legyen, aztán a nagytányér határolócsavarja jön. Ha szerencséd van, ezzel készen is vagy. Az előfordulhat, hogy jól beállított határolócsavarral nem tudod végállásig nyomni a váltókart, így nem marad fenn a nagytányéron, ilyenkor kicsit lazítani kell a bowdenen. Gyakorlatilag ennyi. Ha van a bowdenen bowdenfeszítő, akkor nagyon sima ügy, ha nincs, akkor kicsit türelemjáték.
-
a lehetséges okok között felsorolnék még kettőt:
- bármilyen ismeretlen hatásmechanizmusú és/vagy tartalmú tisztítószer. a Shimano nem tudhatja, hogy ki és mit spriccel a hajtókarra azért, hogy tiszta legyen, így a ragasztóanyagot meg a hajtókart sem tesztelik MINDEN ellen. elég csak arra gondolni mi kémia van egy mosogatógép kapszulában, és milyen kárt tud tenni az alu edényekben...
- 3rd party lánckerék használata és/vagy nem megfelelő meghúzási nyomaték a lánckerekek felrakása közben -> itt adom, hogy erre fel lehet(ne) készülni, de nem hibáztatom a gyártót, hogy ha nem akar rá felkészülni. mi történik, ha nem megfelelő a nyomaték: az amúgy is üreges kar eltérően feszül meg akkor, ha nincs minden csavar egyformán ráhúzva, és akkor is, ha olyan lánckerék van fenn, ami nem illeszkedik pontosan az eredeti helyére. sokszor itt elég egy fél mm hely is a gyártási pontatlanság miatt.nem mondom, hogy nem a korrózió okozza, mert lehet az is, de szerintem ez a kettő pluszban hasonló eredményeket hozhat (és ha úgy nézzük a tisztítószerek használata végső soron korróziót okoz)
-
semmiho
tag
válasz
fulton #267607 üzenetére
Di2-őt csak próbáltam. Piszok jó cucc szerintem. A régi eTap rendszeremnél nagyságrendekkel gyorsabb váltás, az első átdobóval még trimmel is rendesen (a hátsó soron ha a széleken van a lánc, aszerint finomhangolja az átdobót), szerintem az egy elég jó választás. A régi eTap esetén is már az első átdobó működése a leginkább kritikus szerintem. Nem csak lassú, de bizonyos esetekben nem vált jól, akár ismételned is kell a váltást, hiába állítod be az átdobót pontosan.
Az évek alatt persze megszoktam, nekem így is jó és tudom, mire kell figyelnem.
Hogy mivel kell az átdobót beállítani? Fogalmam sincsen, annyi éve állítgattam utoljára! (a hátsó váltóval ellentétben itt talán csavarral)Az új AXS rendszert országútin próbálni sem próbáltam még sajnos, arról nem tudok nyilatkozni. Az biztos, hogy a montis rendszer villámgyors és pontosan vált, akár terhelés alatt is.
-
-
dom1n0
őstag
válasz
fulton #267607 üzenetére
Érdemes ilyenkor azért a hátterét is nézni hogy hol olvasod és ki mondja, mikor én kérdeztem rá FB csoportban csak jókat írtak többen, negatívum egyedül az aksimerülés volt.
Redditen meg ilyen helyeken névtelenül beírogatják hogy nagyon szar ne vegyél, közben meg egy campingen teker jobb esetben -
parandroid
félisten
válasz
Fifaisshit #267619 üzenetére
Régi volt a strava verziód, most frissített arra, ami már nem mitatja alapból. Vagy újratelepítettél. Egészségügyi adatot alapból nem mitathat, azt külön engedélyezned kell. A megoldást írta a boci az imént.
p
-
fulton
addikt
válasz
fulton #267189 üzenetére
Találtam egy oldalt, sok mindent részletesen be lehet állítani, hasonlítgatni, animálja is, ülő pozi...stb, és még keresni is lehet a rengeteg geó közt, ha beírod a paramétereket mit keresel milyen TopT stb stb , ingyenes.
Itt az oldal.
--------
A kerékpár súllyal kapcsolatban köszönöm a válaszokat mindenkinek! tetszetős számaitok vannak -
6030D
őstag
válasz
Fifaisshit #267619 üzenetére
Hogy mitől tűnt el, az passz, de elvileg:
Mobil app - saját profil - settings - data permissions - H-R data... -
MC Pite
veterán
válasz
mauimagic #267603 üzenetére
Stravában bringánkémt állíthatod, hogy milyen tevékenységeknél legyen az adott gép alapértelmezett. Ez baromira hiányzik a garminból (bár strava idén kapta csak meg).
Nálam amúgy a pedálszenzorral mindhárom bringát felismerhetné, de sokkal kézenfekvőbb/több embernek hasznos ha (legalább) külön gép a defazlt montizáshoz, outizáshoz, ingázáshoz, stb.
-
Fifaisshit
őstag
Egy teljesen láma kérdés de sosem találkoztam ilyennel és más sem a körömben
Mitől van az és mi a megoldás arra , hogy eltűnt a Strava adatok közül a pulzus kijelzése , Garmin méri és érzékeli és a Garmin app is mutatja az adatokat a végén , de a Straván nem látni ezt.
Köszi előre is
-
Fall-N
veterán
válasz
Ringman #267615 üzenetére
Akkor a Deore outi ekvivalens váltója a Tiagra. Ha belefér az árba, akkor 105 is akár, outi alkatrész árakkal nem vagyok annyira képben.
A korábbi hsz-edhez kapcsolatban, vannak bizonyos határok amit lekezelnek a váltók, mert a végtelenségig nem lehet a határoló csavart (L) befelé csavarni, így például a 9sebességes váltót például nem lehet 6 sebességig lehatérolni. Ezenkívül a 10 sebesség behozta az új húzási arányt, a 12 meg nem kompatibilis semmivel sem, csak önmagával, márkán belül. Az MTB és az outi is szétvált, mert 9 sebességig csereszabatos volt. Például egy 9 sebességes Tiagra trigger(egyenes kormányhoz való) simán működik egy 9 sebességes MTB váltóval.
-
Fall-N
veterán
válasz
Mezga Aladár #267544 üzenetére
Ezt csak a LinkGlide-os Cues váltókkal lehet eljátszani (Van Deore LinkGlide és XT LinkGlide is, de azok 12 sebességesek, így a Cues-szal nem vegyíthetők. Szándékosan 9-11 sebességesek a Cues váltók.), amúgy a 6-7-8-9s használ 2:1-es arányú húzást, így egy 9sebességes váltót simán be lehet állítani S határoló csavarral 7 vagy 8 sebességesként is. A SRAM sem variálható ennyire ott 1:1-es volt régebben a húzási arány
Viszont létezik Deore váltó ami 10/11 sebességes, így elvileg a 10 és 11s ami a váltókartól függően használható. De vigyázni kell, mert nem mindegyik Deore 11s váltó kezeli le a 10s-t.
-
Fall-N
veterán
válasz
Ringman #267420 üzenetére
Külföldről olcsóbb. MTBiker.hu-n olcsóbb volt jóval még múlt héten. De szerintem egy Deore 4100 vagy 5120 jobb áron van és egész olcsók a hozzá való lánc (CN-HG54) és sor (CS-HG500-10). Tömegre is kisebb a fogaskoszorú ha már nem alu, hanem acél. Vicces de az Advent X árán simán kijön a Deore XT 10s is simán vagy a Deore 11 vagy Deore 12 is.
-
Fall-N
veterán
válasz
rétisün #267404 üzenetére
Elég sok videót néztem a témában, ajánlják a MicroSHIFT váltókat. Egyedül a 8 sebességes Acolyte ami kezdetlegesebb, imbusszal lehet csak ki- bekapcsolni a clutchot, egyébként szépen vált az is. A 9 sebességes Advent és a 10 sebességes Advent X is jó minőségű, főleg a Trail Pro váltókarok amiben igényes csapágyazás van, szépen kattanak a fokozatok. Sok user review van, eddig mindenki meg van elégedve velük. Komolyan elgondolkodtam én is az egyik Adventen.
Másik amik jók, a SunRace M9 (1x9), MS (1x10) és az MX (1x11, 1x12). Van hozzájuk 11-51-es kazetta is amit simán lekezelnek (még a 9s RDM900 is!).
Nézegettem a Cues U4000 és U6000 családot is, ami már kapható itthon is, egész jó áron, de a Deore 10s sokkal gyorsabb és könnyebb. Nem függ a LinkGlide-tól sem. Sokkal nehezebb a tömege a láncnak és a sornak is, így elvetettem az ötletet, hogy vegyek Cues-t. Sok tesztelő is azon a véleményen van, hogy inkább ebikera való a tartósabb élettartam miatt.
Valószínűleg el is dől a dolog, mert a MicroSHIFT sokkal drágább a Deore váltó+karnál és jobban is támogatott.
-
6030D
őstag
válasz
Vismajor01 #267605 üzenetére
Eddig azt se tudtuk, hogy van biciklid. Vagy hogy nézed.
-
fulton
addikt
válasz
semmiho #267601 üzenetére
Köszi.
di2 engem is vonz, bár én élőben nem dobtam magam hanyatt tőle, leszámítva a kisujjas váltást: pöcc és ennyiaz nagyon adja.
De olvasok sok bajt ezzel a shimi és többet az axs oldalon. Ledobja a láncot, nem tudják beállítani, a gyártó vacakol a user szív. Meg is értem a felháborodást, megvesznek 4000 juropért egy gépet és megy a bajlódás. Random, van gép ami hibátlanul megy, és van aki kifogja. Volt akinek cserélték a váltót és ugyan az. De én azt nem értem, ha jól tudom ezeknél is csavarral kell a határolót beállítani, akkor hogy dobja le? -
Csokicsibesz
tag
válasz
semmiho #267597 üzenetére
Igen 1x11-re gondoltam.
A Meridán 11-46 kiosztású sor van fent: 11-13-15-17-19-21-24-28-32-37-46
Erről mentem 12-esre 10-51 kiosztásban 10-12-14-16-18-21-24-28-33-39-45-51Igazából így egymás alatt nem tűnik olyan nagynak a különbség, a Sram-al meg elég sokáig egyezik is a 12-es sor.
Nekem a 33-39-45-51 érzetre sokkal jobban bejön mint a 32-37-46. Ezt nehéz így megfogalmazni, mert nehéz az érzetet átadni. -
Vismajor01
addikt
Sziasztok
Úgy éreztem itt nem nagyon férnek el a magával kerékpársporttal kapcsolatos hozzászólások, illetve gyorsan eltűnik a rengeteg hozzászólásban amely mint tevékenység szól a kerékpározásról.
Ezért nyitottam a sportnak egy külön topikot : link
Ha más nem, elbogolok majd én oda.
-
mauimagic
senior tag
válasz
fulton #267582 üzenetére
Na ez qrva jó, nem tudtam erről a fícsőrről.
Sajnos úgy tudom, hogy nem lehet beállítani a Garmin connectet úgy, hogy automatikusan felismerjen több bringát, van egy default.
Ha a másikkal mész, akkor állítgathatod át edzésenként egyesével a gear-t a connectben meg a stravaban is -
trialboj
őstag
Hali, egy haverom eltévedt elég ügyesen az erdőben, mert nem tudta megnyitni a gpx fájlt amit küldtem, neki, és megpróbált a screenshotok alapján tájékozódni ami nem ment.
Én komoot webes felületén tervezem a nagyobb útjaimat, de aztán átdobom a wahoo gpsre, (ezért kiestem a képből) neki csak telója van, és azt mondtam neki hogy megy azon is, ha előre letölti, de mint kiderült már nem megy, sőt ha nem fizetsz akkor egyáltalán nem is segít navigálni, csak tervezni lehet ingyen.
Na most olyan appot keresek ami ingyenes és megnyitja a gpx fájlokat, hogy a haverom is tudjon végig menni telefonnal az erdős részeken.
A maps.me volt a másik amit használtam, de abban sem látok erre opciót.Köszi
-
semmiho
tag
válasz
fulton #267598 üzenetére
Országútis AXS szettem nincsen sajnos (csak régi 2x11-es régi Red eTap). Montikon vannak az AXS szettek. Volt már láncleesésem, utoljára 3 éve talán.
A 2016-os eTap akksik is jól bírják még, a régi ~40 órát nem bírják már, de 20-25 órát még télen is, simán. Montin fogalmam sincsen, 25-30 órát mehetnek talán. Havi 1x töltöm kábé a merev villás setupot, ha sokat megyek vele.
kis hír, Fox: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- 130 db regény és képregény (Star Wars, Marvel, DC, stb)
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- DJI Mini 2 SE Drón, Új, Bontatlan, Garanciális, Hasznos kiegészítőkkel, Ingyenes szállítás
- DJI Air 3 RC-N3 drón szett +Garancia +Care Refresh +táska
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest