- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz
parandroid #168297 üzenetére
Ha nem ragaszkodsz az StVZO-hoz akkor hátulra Bontrager Flare vagy Lezyne strip drive. Hátsó lámpa fényerejét eléggé leszabályozza sajnos az StVZO.
-
Sefter
veterán
válasz
parandroid #168297 üzenetére
-
parandroid
félisten
válasz
Somatom #168296 üzenetére
Ja, ha már lámpa. Ez nekem kicsit hightech, de csak fel kéne azért lámpázni a bicikliket. Most egy sigma szettem van, a hátsó nem rossz, igazából az első sem, de az a hajnali fél négyes tekeréseknél kicsit kevés. Kicsi legyen, kompakt, lehetőleg saját akkus, és basszon oda fényerőben. Van valami best buy cucc? Aliexpress, és egyéb kínai csodák kizárva!
p
-
Somatom
veterán
Most találtam:
Lunos Ultra világítós okossisak. -
6030D
addikt
válasz
xy.zsolt #168293 üzenetére
Út közben én sem, de ha megállok, akkor inkább zsepi. Amúgy erre kellene valamit még kitalálni, sok helyen javasolták ezt a só oldatos átmosást, hogy attól nem fog szipogni az ember. Néha már engem zavar, ha másokkal tekerek, pedig szerencsére allergiás sem vagyok, csak "gyün a takony".
-
6030D
addikt
válasz
zoli03 #168287 üzenetére
Nem bontottam ki, nem is láttam, hogy nincs zseb. Akkor főleg felejtős. Nyilván a drágább jobb, nekem is van a csapatmez, ami tök jó (és egyesek szerint az is gagyi), de van tavalyi decás XC mez is, ami akciósan volt 7000 Ft, és marha jó. Igaz, hogy eléggé slim fit méret, tehát nem mindenkinek jó, de teljesen meg vagyok vele elégedve.
Sefter: én mindent a hátsó zsebekbe pakolok, azért a futópólók kiesnek. Az is van, futásra, és egyéb ugribugrira, de bringára nekem nem jó. Majd ha hordani kell a gyereket, akkor esetleg.
parkr: khm...
black lives ma...vicces lett volna, ha a rendőrbá' felül, majd pár km múlva félre baxa a bringát, hogy:
- nem jó a nyeregszélesség
- hosszú a stucni
- mér csak 50-es tányér van elöl??
- 3-ról 4-re nehezen vált fel
- nehéz tartani a 26-os átlagot
Ja igen, én nem adtam volna oda. -
parkr
őstag
[link] Ez de komoly
Atlanta police officer borrows cyclist’s bike to catch murder suspect -
6030D
addikt
válasz
Sefter #168279 üzenetére
Jó, hogy írod, megfogdostam a mezeket a Lidlben. Anyagra a legolcsóbb decás szerintem jobb, ez ilyen tipikus vastag, gagyi anyag. Aki nem izzadós, annak jobb, mint a pamut, a többiek szerintem mellőzzék (bár ügyesen kibontva, és kimosva, visszacsomagolva visszavihető, éljen a Lidl.. ).
-
törölt tag
válasz
itouchfan #168275 üzenetére
hát ez nagyon változó. ez a mai (a jelölés) egy elég forgalmas pass út aljában kezdődött. legtöbbször ugye ilyen szerpentines, keskeny aszfalt utak ezek. ott tekertem fel, de szörnyű. alig vannak tekintettel a bringásokra. rengetegszer van, hogy pár centire húznak el mellettem és én bevallom azért félek ilyenkor. amint erről az útról letértem semmi gond nem volt. alapjáraton kavicsos volt legtöbb helyen. illetve ilyen keskeny erdei utak is akadtak bőven. személy szerint azok a kedvenceim. szóval minden olyan, ami miatt elkezdtem biciklizni, hogy én itt tekerni akarok.
(#168277) xy.zsolt: köszi itt is.
sajnos ahol lakom a 2000 pluszos csúcsokra max kézben lehet felvinni. onnan pedig lejönni szerintem az én cangám kevés. igy a mai nap után elgondolkodtam, hogy lehet meglepem magam karácsonyra valami komolyabbal, ami nem rázza ki belőlem a szrt is. illetve muszáj lesz valami normálisabb cipő/pedál páros is.
a legmagasabb pont (eddigi tudomásom szerint), ahova fel lehet menni gond nélkül 1900 körül van. de már nézegettem más kantonokban is, csak ugye ehhez nem árt a helyismeret, mert az ilyen utak nem feltétlen vannak jelölve. mindenképp tervben van, mert kivancsi vagyok nagyon. -
vendingo
veterán
válasz
Sefter #168279 üzenetére
Nekem terepfutócipőm van. Szellőzik, erős bordázott talpa van. 10 ezer volt anno a hervisbe. Kirándulni, bringázni használom sok sok éve, de bírja, pedig szegecses saint pedálokat használok.
Dechatlonban láttam mtb cipőket, amik elvileg nem csak spd pedállal kompatibilisek. Asszem 13k körül mocorogtak. Lehet teszek vele majd egy próbát. -
dbala
tag
Valaki járt már itt (wexl trails)? Tudna róla véleményt mondani?
Nem enduro/DH bikepark a cél csak ilyen kellemes de azért picit izgalmasabb trail. Ez így képek alapján nekem annak tűnik. -
parandroid
félisten
válasz
Sefter #168279 üzenetére
Nekem az adidax terrex túracipő bejött. Ráadásul gore-texes, jól jött a minap, amikor közvetlenül eső után tekertem haza. Amúgy ha nem ezt használom, akkor az elhasznált csillapítású futócipőim közül valamelyiket, szóval nem érdekel, mit csinál a talpával, de nem vettem még észre, hogy bántaná. A klikkes cipőhöz még nyuszi vagyok, meg ocsmányan is néz ki mind.
Gatyából szerintem nem is a párnázásban lehet a különbség, inkább az általános minőségben. Ha elégedett vagy a lidl-ssel, akkor használd bátran, aztán kipróbálsz valami drága cuccot, és egyből lejön a különbség. Nem biztos, hogy megéri egy Castelli, vagy egy Gore, de marha jó érzés már felvenni is. Amúg én melóba járáshoz egy mtb-s naci kivehető betétjét hordom egy decathlonos túrázós nacival, arra teljesen jó. Ha hosszabbat, vagy tempósabbat megyek, azt eddig az mtb-s gatyában szoktam, de múlt héten rászántam magam a vásárlásra, és azóta csak a cicanaci!
p
-
Acef
addikt
Az utóbbi napokban kipróbáltam egy-két WTB tesztnyerget.
Betétes gatya nélkül teszteltem.Alább némi infó, hátha valakinek hasznos lesz
A nyergek fitness bringán tesztelve, tehát sportosnak mondható, de nem outis testtartásban.
Selle Italia C2 Gél Flow 135 mm (ez a sajátom, most cserélem le)
Nagyon szép, igényes kivitel. A valódi bőr borítás tökéletesen és szépen rögzítve az alsó részén. Bőr, aminek kopik a festése (kb 4000 km után több helyen is), és kb 1-1500 km után kopik a Selle Italia felirat.
Viszonylagkemény (ez nem feltétlenül hátrány, betétes nadrág nélkül is sokat használtam). Nem igazán tompítja keményre fújt gumi miatti rezgéseket, de ez is megszokható, többet használtam sima decás futó alsóval mint betétessel.
Középen nyitott, minimális előre lejtéssel használtam, bevált a középső rész kialakítása, nem nyomott.
Hátul minimálisan emelkedik, és két oldalra lejt.
Nekem túl keskeny volt, sem betétes sem sima alsóban nem volt az igazi, nem nyújtitt kellő támasztást, éreztem, hogy a szélein vannak az ülőcsontok.
A használat során néhány mm-t görbült a nyeregpálca, azaz minimálisan oldalra dől a nyereg. Ez valószínűleg amiatt, hogy nekem túl keskeny és nem egyformán terheltem ???
- szerintem inkább outi mint fitness vagy monti nyereg.
A fent írtak ellenére nagyon jó nyeregnek tartom, de nekem nem jött be.WTB Rocket Race 150 mm
Több Rocket típus van, ez a normál párnázású, de már mikroszálas borítás. Színes fehér és piros dekor ami elsőre kicsit soknak tűnik, de megszokható.
Minőségben, azaz alul megnézve a mikroszálas bevonat rögzítését (ragasztás, műanyagok, ...) némileg elmarad a Selle Italia-tól, de ez is rendben van.
Hátul minimálisan emelkedik, és oldalra szinte egyáltalán nem lejt, így számomra jobb, hisz jobban tartja a hátsómat, azaz a törzset. (főleg, hogy 150 mm)
Sokkal puhább mint az eddigi nyergeim.
Ez középen csak süllyesztett csatornával rendelkezik, (nincs kivágás) ezért, és talán a puhasága miatt jobban belesüllyed az ülőcsont a szivacsba, és a kivágás hiánya, vagy a túl keskeny csatorna miatt középen hozzáér a „gáthoz. Nem volt zsibbadás vagy fájdalom, de 1-2 óra tekerés után már zavaró, valamint ott motoszkált a gondolat, hogy hátha van jobb.
- szerintem monti és trekking nyereg, mert jól csillapítja a rezgéseket, ugyanakkor nem biztos, hogy ez a legjobb egy sportos testtartáshoz amikor órákig ki sem állok a nyeregből. Kinek mi ...WTB Koda Cromoly Gél 145 mm
Ezt teszteltem a Rocket Race után, mert kíváncsi voltam a nagy középső csatorna/mélyedés előnyére.
Fekete színű, apró "pöttyökkel dekorálva.
Hátul enyhén emelkedik, de nem annyira mint Rocket. Ez sem lejt oldalra, valamint az ülőcsontoknak elölre is több vízszinteshez közeli helyet kínál, mert később kezd lejteni a két oldal elülső része, ezáltal ez kínálja a legtöbb pozíciót.
A WTB leírása szerint hölgyeknek fejlesztették, de nem női specifikus, a tesztelő férfiak is szívesen használták.
Tehát a Rocket családhoz hasonló forma ami nagyobb középső mélyedéssel és nagyobb vizszintes felülettel rendelkezik.
Ez garantáltan nem nyom középen.
- szerintem fitness, mtb, trekking. A középső mélyedéssel kevesbe kényelmetlen az előredőlt pozíció, hosszabb távon is jó.WTB Rocket Pro DNA Cromoly 140 mm
Ebből is 150 mm-t szerettem volna tesztelni, de csak a 140 mm volt.
A Race változattal azonos forma, ez kevesebb dekorral, és DNA szivacs betétekkel.
Első benyomás, hogy ez a DNA sokkal keményebb mint a Race-ben lévő szivacs, ez akár jó is lehet, hisz kevésbé süllyed bele az ülőcsont, jobb a középső részen. (a Selle Italia-nál még mindig lényegesen puhább)
A Rocket csáládból szerintem ez a DNA szivacsos a legjobb választás.
- szerintem fitness, mtb, trekkingA fent írtak az általam tapasztaltak, korántsem biztos, hogy ezt más is így érezné/tapasztalná.
-
Sefter
veterán
Kipróbáltam ma a lildlis bringás gatyát, csak egy rövidke próba körre indultam, ezért se telefont se vizet nem vittem...
Elnéztem egy kereszteződést az erdőben, így majd 30km kerülővel találtam haza(végig erdő és mezőgazdasági földút). A gatya valóban sokkal jobb, mint egy farmer/térdgatya, egyáltalán nem fáradt el a hátsóm, pedig elég mostoha volt a terep. Egy drágább/nevesebb bringás gatya még kényelmesebb? Érdemes 10-15k körül venni? Másik a cipő, platform pedálhoz “deszkás” cipővel tekertem, mert a futócipő puha talpát szétkapják a szegecsek. Ennek viszont a keményebb, szinte sima talpa terepen párszor lecsúszott a pedálról. Mit vegyek, túracipőt
-
xy.zsolt
őstag
-
Alg
veterán
válasz
#75376384 #168272 üzenetére
Na én az ilyenhez nagyon puding lennék még, én is most kezdtem, ~400km-t mentem eddig. A mai hajnali körön is meglepett egy rövid de átlag 8%-os emelkedő, nem hittem hogy ilyen meredek, nem azt hittem elromlott a hátsó váltó pedig csak kifogytam a fokozatokból
5-6-7%-ok még mennek úgy-ahogy (lassan, de viszonylag kényelmesen), de mikor 10%-hoz közeledik az emelkedő akkor elfogy a levegő és ég a comb...
De remélhetőleg visszajön a forma, azért a sok teljesítménytúra és terepfutás nem maradt talán nyom nélkül, és túl sok felesleges izom sincs rajtam
-
törölt tag
Végre nem esett az eső.
Köszi a kaja tippeket. Ez a tojásos tészta kávé triumvirátus megtette a hatását (minden téren). Alig voltam éhes és banán meg valami energia protein szelet elég volt, néhány mag meg keksz társaságában.
Tudom nem sok embert érdekel, de össze is jött az első ezer (és 1500 feletti) emelkedő. Alig egy hónapja kezdtem tekerni és tavaly még biciklizni is utáltam. Mondhatni büszke vagyok. -
maximilian4
addikt
válasz
vendingo #168263 üzenetére
Én a szerviz és az alkatrészek miatt nem aggódom. Tudom hogy akitől vettem van hozzá alkatrésze, és le is tudja szervizelni ha kell. Nem írom hogy ki, mert nem a reklám helye, de innen is jópáran személyesen ismerik és a bolt is elég jó. Szinte bármilyen alkatrész beszerezhető.
-
itouchfan
senior tag
Egy gyors kérdésem lenne, mechanikus tárcsaféket (outi-ra) használtan vásárolva, már bringáról lebontva külön a féktest, féktárcsák, stb - mire kell figyelni, lehet benne rossz valami? Le tudom ellenőrizni éles próba nélkül?
(természetesen nem a kopó alkatrészekre gondolok, hanem inkább a mechanikára, bowden rögzítő csavarokra, stb). -
Zsohi
őstag
Ma sikerült bizonyítanom a legfőbb alapfeltevést a kerékpársportban, soha de soha ne nagyzolj, mert pofára esés lesz a vége... és az is lett. Olyan f@szán felnyaltam a betont, drop to flat és mellé a kemény pre-load is megvolt az elugróról, felütöttem a tagot és ledobott a bringa magáról.
-
marel09
csendes tag
Üdv!
Nézegetem a Pilisi Parkerdő honlapját, 350 km bringázható útvonal, kék-sárga-piros kerékpáros jelzések, stb. De miért nincs sehol egy nyamvadt térkép? A múltkor találtam egy fa táblát túristatérképpel az erdőben, azon voltak bringás jelölések, de nemá...2020 van. Vagy csak én nem találtam a honlapon?
-
vendingo
veterán
válasz
maximilian4 #168262 üzenetére
Anno azért nem vettem meg a jobb felszereltségű bringát, mert manitou villa volt benne, és mindenki fikázta a márkát, hogy nincs hozzá se szervíz, se alkatrész. :(
A fox 32-ről is lebeszéltek, hogy gyakoribb szervízigénye van, inkább válasszam a rebat. Nem mintha a rebaval bármi gondom lenne. Még mindig többre képes, mint amennyit én tudok neki adni. -
maximilian4
addikt
válasz
Hasaggymeg #168237 üzenetére
Nekem csak egy mattoc comp van. Nem nagy szám. 34-es becsúszó, 140mm út, boost tengely, viszont már megkapta szerencsére a dorado airt és nagyon bírja a strapát. Én szeretem, nem tudom mit tudhatnak a drágább modellek, de nekem ez az első és utolsó manitou villám, mert ezek után engem megvett a márka.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Teljesen kezdő vagyok, csak gyerekkoromban száguldoztam biciklivel, és most megint fitness céljából amikor van időm visszatérnék.Milyen kategóriából érdemes nézegetnem? Újat akarok venni, és 100 ezret költenék rá maximum.
Trekking vagy országúti?
Ez milyen lenne? Nagyáruházi, összefoglalóban alázva vannak, de mint írtam fentebb, nem vagyok nagy biciklis, csak élvezetből fitness célból bicikliznék, de azért nem úgy mint aki csak úgy megy a boltba.
Köszönöm! -
Somatom
veterán
válasz
manager2220 #168256 üzenetére
Sejtem, hol készülhettek a képek. Holnap nem gurulnál vmi ilyet? Sajnos, nekem már lassan fél óránként kell pumpálnom a telómat, de azért tekeregnék egy kört.
-
manager2220
tag
Szép szombatot :)
Valaki tudja 2020-as cube montira hol lehet ilyet venni?Ui: üdv fentről a budapestieknek :) meg minden fórum lakónak!
-
Köszönöm a válaszokat!
Így már értem, majd ha esetleg leamortizálom ezt is, akkor megírom meddig bírta a lánc.
-
Somatom
veterán
válasz
sptkyle #168249 üzenetére
Ráadásul egy ilyen nem csak bringához jó. Univerzális állvány.
-
sptkyle
senior tag
Ha valaki lemaradt volna a Lidl-s szerelőállványról, nálam bérelhető egy rögtönzött.
[kép] -
HEAHEA
aktív tag
válasz
jjeahh #168226 üzenetére
A planet-x-szel hasonlóképp voltam én is. Le volt akciózva nyeregtáskájuk, de a szállítás volt majdnem annyi, mint maga a termék, így vettem hozzá még ezt-azt. A másik kedvencem, amikor akcióznak valamit (Magicshine lámpa volt), ami még a szállítási költséggel is olcsóbb, mint máshol, DE azt a terméket nem szállítják ki kishazánkba, minden mást igen...
Itt van ez árakciózás oldal, hátha eljutsz olyan bolthoz, ahol megéri vásárolni: [link] -
arn
félisten
Wienerwald Halterbach hills
https://www.youtube.com/watch?v=oJJRnf9MGi8 -
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #168240 üzenetére
Ja, simán lehet, hogy picit ki volt száradva bennük a szivacs, nem voltak frissen szervizelve, picivel nagyobb volt a nyomás a kelleténél stb, szal sok minden befolyásolja a mozgást.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh #168238 üzenetére
Szerintem ha felütöd (normális használatnál és nem kizárva!) nagy baja nem lesz a villának,de neked annál inkább.Én egy sisakrepesztőset buktam és csuklóm majdnem hátra tört mikor felütöttem,brutális ahogy a rugózás végén koppan és hirtelen nem enged tovább.
Más villákat (Reba,X.fusion,Sid,Fox és DT) én is csak tesztnapon próbáltam,de egy kivételével nem nyűgöztek le.Ugyanakkor az enyém is sz@r ha nincs "rám" állítva.
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Valaki fog mostanában a Bike-Componentsről, Rose Bikesból vagy Bike24ről rendelni?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #168237 üzenetére
Kicsit még pumpálok bele, ha mindenki szerint kevés
A Recon RL-em indulásával nincs semmi gondom, igaz nem próbáltam Manitou-t, levegős villákból csak XCR-t, 30 TK-t, meg 170mm Yari RL-t. Bár most jut eszembe, valamilyen régi 26-os Manitout próbálgattam tavaly, de nagyon rossz állapotban volt, valszeg évek óta nem szervizelték. Fast Black (fekete) becsúszós Rockshoxokat próbáltál? Ha egyszer szembejön velem egy Manitou, tuti elkérem és teszek vele egy próbát, kíváncsi vagyok. Meg mondjuk a Marzocchi telókra is. Meg... kíváncsi lennék mennyivel jobb egy DebonAir-os RS -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Thunderzolee #168224 üzenetére
Árát nézve nem lehet rossz,amúgy meg valamennyi BBB cuccom letalőbb 4-es minőségi szintet képvisel az 5ből.
maximilan...ezzel én is így vagyok,minden más villa (talán SID nem) csalódásnak tűnt a Marvel vajpuha indulásához képest,valszeg.újra ilyesmit fogok nézni,Tower,vagy Machete-t.Ami a kizárást illeti enyém régebbi lehet (2014) ezért talán még nincs védelme felütés ellen,mert kizárva szó szerint olyan lesz mint egy merev villa,1mm-t sem moccan most 5 év,3 nagy szerviz és ~44e km után sem.
Nem ütöttem fel soha kizárva (amúgy meg igen) de lehet szétmenne ha megtenném.
Melyik is a tiéd?
-
maximilian4
addikt
válasz
Hasaggymeg #168235 üzenetére
Én akárhogy tekergettem mindent nekem nem sikerült teljesen lockolni. Amúgy én imádom mióta megvan. A sektor után ég és föld. Olyan vaj puján indul mint egy coil shock, a dorado air nem csak egy üzleti fogás...és ez aránylag még egy butább villa. Milyen lehet egy manitou mezzer...
-
6030D
addikt
válasz
Zsohi #168230 üzenetére
Ha ennyire védik a technikát, akkor azt miért nem tudják megoldani, hogy ne törjön el a damper, ha van valami user error.
Oké, a hülye xc-s zárogatja 5 percenként, aztán ha elfelejti a lefelén és kap egy ütést, akkor rotty, de valami szeleppel biztos ki lehetne nyitni ilyenkor. Mondjuk amiről én tudok, az mind RS, ami ráadásul zárt állapotban is mozog pár mm-t, nem tudom, hogy a full lezártak (Manitou) mit csinálnának.
Köszi.
-
bardi
senior tag
válasz
Zsohi #168230 üzenetére
Nem lepődnék meg, ha nekik lenne igazuk, de mivel még nem szedtem szét villát teljesen, így nem tudom milyen védelem van a rugógút végén.
#168229 jjeahh:
Ezek az ajánlások vajon milyen fejcsőszög tartományra vonatkoznak? Ugye laposabb villával azonos szöghöz kisebb nyomás kell, viszont fékezés közben meg jobban be fog ülni. -
jjeahh
nagyúr
válasz
6030D #168227 üzenetére
Nem mozog ennyit túrázósban, sőt, köves-gyökeres lefelén is kb 60-70mm-t max ha mozog, akkor ül be ennyire, ha "elcsesztem valamit". Mármint azt próbálom imitálni, hogy ha elcseszem, mennyire mozdulna be, szal akkorát még sosem hibáztam, hogy ennél jobban beüljön. Jellemzően olyankor csúszik be ennyire, amikor véletlenül belemegyek egy jó nagy gödörbe úgy, hogy a súlypontom viszonylag elöl van. Szal ha elcsesztem, van még 8-10mm tartalék, hogy ne üssem fel, azt úgy képzeltem el, hogy jó ha van olyan esetre, ha annyira elcseszném, amennyire még sosem sikerült... vagy valami ilyesmi
. 80 PSI-n van és 63kg vagyok, menetfelszerelésben 65 körül, gyári ajánlás így szól:
bardi: ha minden bukkanóra 90%-ot mozogna, az azért már teljesen nyilvánvaló, hogy veszélyes
. Enyém ha nagyon puhára van pumpálva (ajánlás alá), akkor nem keményedik fel a végére és koppan, szal ez a felkeményedés csak ajánlott nyomáson vagy fölötte igaz. Minél jobban felpumpálom, természetesen annál hamarább felkeményedik, annál kevesebbet használok ki a rugóútból és persze az alja sem mozog olyan puhán.
-
jjeahh
nagyúr
Srácok, nem tudtok véletlenül a planet x-hez hasonló webshopot, ahol vannak olcsó saját márkás, de nem gagyi kínai szintű cuccok? Planet-x, On-one (a kettő ugyanaz) oldalakon kva jó áron vannak mindíg a szemüvegek, kesztyűk, zoknik, sisakok stb., de 24-28 eur postaköltséget nem vagyok hajlandó megfizetni
. Pedig alaposan bevásároltam volna már többször náluk
.
Ezt meg kérdeztem már, de hátha csak elsiklottak páran fölötte: kínai olcsójános ujjatlan kesztyűből van valami bevált típus?
+ még egy bónusz kérdés: picivel puhábbra lőttem be a telót a legutóbbi szervíz után és ha kimaxolom a rugóutat, ennyi tartalék marad benne, hogy ne üssem fel (8-10mm):
(bocs a retekért, terepezés közben kaptam le)Ez így oké nem? Gondolom a lényeg az, hogy ne üssem fel. Eddig 10-12mm maradt belőle, ha kimaxoltam, azt soha nem sikerült túllépni, de keményebbnek éreztem a mozgását. Tudom, mérjek SAG-et, de azt nem lehet olyan pontosan mérni, csak hozzávetőlegesen, nagyjából 20-22mm körül van amúgy.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #168224 üzenetére
Az e-bike -oknál a te taposásodra még rátesz a motor. Ezért használnak ilyen erősített láncot.
-
Üdv!
Elszakadt a láncom.
Nem messze volt egy kerékpár bolt, ahová amúgy tavaszonként be szoktam vinni, h átnézzék, beállitsák a váltókat, fékeket, ill. cseréljék amit esetleg úgy látnak, h szükséges.
Betoltam hozzájuk hát, és kértem egy láncot rá.Egyébként 2 éve lett egy 10 sebességes full Deore M6000 szett rátéve (első/hátsó váltó, hajtómű, olajos tárcsafékek, karok, fékkarok, első/hátsó fogaskoszorú, mondjuk ezeken látni is a típust, de ugye a láncon nem látni, h mit raktak rá, bár hát gondolom az is az volt)
Szóval most amikor bevittem, ugye a szerelő srác látta, h mi van rajta, és mondtam is, h mehet rá drágább lánc, nem kell a legolcsóbbat tenni.
Most hoztam el, nézem itthon a munkalapon, BBB BHC-10E lánc lett rátéve.
Ez milyen lánc?
Hogyhogy elektromos kerékpárokhoz való?Nem akarom visszavinni, nyilván ezzel fogom használni, csak kíváncsi vagyok, ezért irtam ide.
A BBB az nem egy ilyen olcsó tömegtermékeket gyártó márka amúgy?
-
maximilian4
addikt
válasz
Hasaggymeg #168222 üzenetére
Apokalipszis idejére. Tubeless, double down, extra soft, bike park edition.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
IMIIKE1998 #168199 üzenetére
Attól függ mennyire pörgetsz,ha a 90 általános nálad elég,de ha izomból tekerő vagy akkor kellhet 44 is.
maximilian...látom van tartalékban rendes plusszos gumit is,nem csak szlikk.
szuszinho...leginkább gumigéderek meg ilyesmi kenésére,ápolására jó.Én volt mikor hőállósága miatt ezzel kentem meg a fékdugattyúim oodalát,de utoojára azt is vékony olajjal tettem,jobban odafolyt ahova kellett.
-
-
szuszinho
őstag
Találtam a pincében egy ilyet: [kép]
Használható valamire? -
zsocy
őstag
válasz
xy.zsolt #168216 üzenetére
Béna vagyok, most látom hogy az eredeti hirdetésben vannak még képek
Így is tetszik a gép, kezdő outinak (vagy tetszik vagy nem) még talán sok is.
Alkualapnak jó lehet a nagy piros powered by sram felirat a hátsó villán, közben a gépen meg 105-FSA szett van. Ezt lehet már cserélték valamiért, ami nem feltétlen rossz dolog, csak ki tudja...
Menj el, nézd meg, vedd meg magadnak -
jjeahh
nagyúr
válasz
zsocy #168215 üzenetére
& xy.zsolt: Köszi
tacto: Nekem montiból általában az S-es méret jó, ritkán az M-es is, így gondolom outiból is, de én most elvagyok egy ideig még a mostani xc-vel és ha majd új bringát veszek sem outi lesz az első, hanem monti. Aztán ha az megvan, majd esetleg jöhet egy outi is. Szal inkább terep-természet orientált vagyok, csak mostanában sz*r az idő terepezni, ezért nyomom az alapozókat.
-
zsocy
őstag
válasz
jjeahh #168211 üzenetére
Ez a kép, meg a leírásod alapján megéri szerintem is, a 105 szett jó, az FSA hajtás és fék is jó. Nem Campa, de semmi sem tökéletes
Használt karbonról nemrég ment itt a vita, az erre is érvényes hogy lehet rejtett hibája, de nem valószínű. Ekkora bringára nem ülnek nagydarab arcok, egy xs méretű hölgy nem valószínű hogy megrepesztett valamit, de nézd meg mindenképp.
Egyébként ennyit nézzetek meg rajta, van-e hajszálrepedés valahol, a 105 váltónak ha jó úgy kell átpattani a fokozatokon mint a kisangyal, kerékben ne legyen tojás-nyolcas, ne lötyögjön a csapágyaknál sehol... mondhatni a szokásos.Ja, és ha annak a lánynak vennéd akiről azt az összeszerelős videót linkelted nemrég, akkor ne félj, ő tuti jobban ért hozzá mint mi itt összesen
-
Rica
senior tag
válasz
maximilian4 #168209 üzenetére
Csak egy Silver Recon villam van. Ez meg a regi M8000 es csak ket dugos. Ettol is feltem, hogy eltorheti a villat, de megnyugtattak a sracok, hogy nem.
Mult het ota elszabadultak az alkatresz arak is, meg a hiany is. -
jjeahh
nagyúr
válasz
zsocy #168210 üzenetére
Mondtam neki, hogy kérjen közelebbi képeket a vázról, hajtásról, aztán meglátjuk. Pici a csaj is és nagyon nehezen talál használt XS-es bringát. xy.zsolt szerint valszeg megéri.
Elvileg Shimano 105 a hátsó váltó, hajtókar, fék valami FSA Gossamer. A kerékszett Rodi, de hogy milyen, az nem derül ki, a váz, villa karbon, az állapota az eladó szerint makulátlan és a közeljövőben nem igényel semmilyen "befektetést".
-
zsocy
őstag
válasz
jjeahh #168186 üzenetére
Na, de végül megbeszéltük hogy megéri-e a bringa, vagy megálltunk a bandázs színeknél?
Mi vagyunk itt az igazi csajokEgyébként is az országúti kerékpár bandázsának színe fekete, minden más az úri huncutság
jjeahh, ha tényleg érdekel tudsz nagyobb képet is feltenni róla? Ezen én még a váltó típust sem tudtam leolvasni. Ránézésre jó pici lehet, de szép a gép.
-
Rica
senior tag
-
nmate91
tag
válasz
Somatom #168205 üzenetére
Kicsit káosz, én sem éltem meg túl pozitívan elsőre, de alapvetően velem mindig előzékenyek voltak. Nem szabályos, de el lehet férni, amíg figyelnek, nem zavar engem (én sem vagyok kerékpáros mintapolgár). Persze, vannak faszkalapok is, de azokkal nem csak a kerékpársávban van baj.
-
Somatom
veterán
De jó, hogy a körúton lett bringasáv! Az összes robogós kajafutár ott közlekedik a bazi nagy dobozával.
-
maximilian4
addikt
válasz
IMIIKE1998 #168201 üzenetére
Köszi!
Rica
Nekem legutóbb az volt, hogy a Parlament előtti téren ültem, telefonáltam, a bicaj neki volt támasztva a 2 személyes pad szélére. Oda tekert mellém egy kétes kinézetű faszi egy lerobbant bicajjal és teljesen beleállt az aurámba. Tudjátok ami tényleg már rohadtul zavaró és ott állt a bicaj mellett, szinte épp hogy rá nem ült. Ott állt és feltűnően kémlelte a terepet, mint amikor tényleg valaki bemegy valahova, el akar lopni valamit és azt figyeli mikor nem nézi senki. Az nem zavarta hogy ott ülök és nézem mi a faszt csinál. Aztán leraktam a telefont felálltam és belerúgtam egyet annak a szarnak az első kerekébe amivel odajött, aztán néztük egymást és felült rá és elment. Ez komolyan így történt ahogy írom...nagyon felbasztam magam. Mondom ezt el nem lopja, csak a testemen keresztül, itt fogjuk egymást szétkloffolni ha kell, pedig am nagyobb darab volt mint én (és nem ci*ány...). Hihetetlen egyesek milyen pofátlanok. Biztos vagyok benne hogy arra várt mikor pattanhat fel rá. Azóta még a saját edzőtermünk udvarán is lelakatolom, mert múltkor egy ci*ány jött be az udvarra azt ott lófrált. Mondom mit akarsz...Azt mondja hosszú gondolkodás után h csak megnézte milyen edzés van, megkérdezte mennyibe kerül egy bérlet stb...na mondom takarodj innét amíg nem hívom a jardot...
-
Because
őstag
válasz
IMIIKE1998 #168199 üzenetére
ha odafér a normál láncvonal mellett! nekem 36-os ment fel, 38-as még talán de nem akarom a vázat darálni vele.
-
Rica
senior tag
válasz
Segal #168184 üzenetére
Sajnalom hogy ez Veled megtortent. Nyilvan ismerik a jogaikat meg a zsaruk hozzaallasat a rohadekok. Szarnak a kamerakra is. Lattam fenyes nappal egy rendes diakembernek kinezo fickot acsingozni. Hatizsakbol elo az orias lakatvago es mar kerekezett is elfele. Nem kapkodott, nem sietett , meg kapucnit se huzott a fejere egy ipari kamera alatt kozvetlenul.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
maximilian4 #168200 üzenetére
Nagyon pöpec az a színkombináció.
Új hozzászólás Aktív témák
- Direct One (műholdas és online TV)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Adobe Photoshop
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- nVidia tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest