- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
Egy halom szar az a gép a beépített, két állású őrlőjével. Viccnek is rossz. Ráadásul német amazonon 267 euro. Háromszáz körül inkább végy egy delonghi dedicát egy graef 702-es őrlővel. Vagy egy Kingrinder k4 kézivel, ha nem riadsz vissza a tekeréstől. Utóbbi valamivel jobb minőségű őrleményt ad, csendben. Mindezt akár használtan is.
-
looser
addikt
Kipróbáltam mind a négyet (lehet kapni negyed kilós kiszerelésben is) és hát csalódás volt. A LIDL sajátmárkás (Bellarom) kávéjából mindig van friss (tudomásom szerint két év a szavatosság, szóval ha 2023 nyarán jár le (ez egy év múlva nem lesz igaz
), az még igen jó) és az ALDI sajátmárkás keverékei is frissek (1200-1300Ft/0,5kg körül) és finomak szerintem. Ha te sem szívesen áldozol 10+e Ft-ot (/kg) kávéra, akkor - márkától függetlenül - a szavatossági időt mindig érdemes nézni. Néha a csomagolás dátuma is rajta van, ez - gondolom - nem azonos a pörkölés dátumával, de lényegében minél távolabbi a lejárat, annál jobb.
-
törölt tag
Ez az első gép aminél azt érzem, hogy nem kell küzdeni vele.
Egyforma jó kávékat főznek a tesztek szerint a Barista Pro és a Barista Express, a Pronak az az előnye, hogy abszolút értékeket lehet megadni az őrlőnél, könnyebb a hőfokon állítani, bár középen pont jó, ez kávéfüggő lehet. A matt fekete felület (BTR) jobban ellenáll a fröccsenő víz okozta foltoknak.
Nagyon könnyen tisztán tartható, automata után pihentető hogy ilyen praktikus, a fej és kar egy öblítés. a gőzcső egy törlés. Szűrőpapírral még egyszerűbb a felsőszűrőt tisztán tartani.
Minőségi műanyagok, akril és acél lemez, a tamper viszont lötyög, kell majd egy egyengető maroktamper.
A visszaöblítéseket magának megcsinálja.
Volumetrikus adagolós, de kijelzi hogy éppen hány másodperc alatt sikerült főzni.
A gőzölője gyors, így tudni kell a helyes kezdő pozíciót, hogy ne legyen nagyon buborékos, mert nincs idő keveréssel eltüntetni azokat. Vízszint alatt érdemes kezdeni aztán beengedni a szükséges levegőt.
Összességében egy olyan gép, amit csak használni kell.
12 gramm fér a szimpla kosárba, a duplával még kísérletezni fogok, bár az annyira nem kihívás. -
hkarcsii
csendes tag
Azért megvan mindegyiknek a maga előnye. A karos gépet az vegye, aki egy hobbit is szeretne a reggeli kávé mellé. (Vagy szeretne igazán rövid presszót világosabb kávékból...) Az automata egyszerűbb sok szempontból, bár azért egy Jura-t kipucolni az egy szép baleset... A kapszulás karbantartása a legegyszerűbb, persze ezt megfizeted a kapszulák árában...
-
törölt tag
A címet megoszthatnád, feltankolnék belőle.
Köszi!Polarstar egészségedre!
Ha már ajánlgatunk, akkor legyen hazai is : https://maran.hu/kavek/
⦿ 20% Kedvezmény minden kávénkra a készlet erejéig!
⦿ 10000 Forint felett ingyenes szállítás!
⦿ Ha bármelyik kávéból az 1kg-os kiszerelést választod, akkor 125g-os kávéval ajándékozunk meg! Írd be a fizetési megjegyzésbe, hogy melyik kávét szeretnéd! -
-
Az az igazság, hogy most nézem, lehagytam, amiért érdeklődtem. Ugyanis, ha váltani kellene másik kávéfőzőre, akkor szívem szerint maradnék továbbra is az automatánál. Viszont itt olvasgatva, látom, hogy egyre nagyobb a kapszulás gépeknek, kávéknak a sikere. A kényelem szempontjából nem sokat gondolkodnék, de szerintem a kapszulák egy kissé irreális áron kaphatók. Valaki itt a fórumban számításokat mutatott be, ami összességében azt mutatja - és én is erre hajlok -, hogy hosszabb távon nem túl nagy az a differencia.
Tehát, nem tudom, érdemes-e maradni az automatánál vagy irány a kapszulás rendszer?Végül is a szüleid példája azt erősíti, hogy lehet még idő a gondolkodásra. Az igaz, hogy mi is kizárólag vízlágyítós szűrt vizet használunk (ezt használjuk tea főzéshez, vasalóba, gőzfelmosóba), de gyári szűrő csak egy évig volt benne, azóta nélküle megy a kávéfőzés. A rendszeres tisztításra, karbantartásra, kenésre odafigyelek, kétszer gumigyűrűket is cseréltem. 8 ciklus után a vízkőoldó program is lemegy.
-
Ujonnan alakult szakterulet lettunk, uj asszisztenssel. Kaptunk automata kavefozot, gyorsan berendeltettem a Holgyemennyel (akit amugy imadok) Gondolasokat a Kapuczinertol.
Nem viccelek, a vezerigazgatotol kezdve a vezerhelyettes, a belso ellenor... Kb a fel top management hozzank jart kavezni. A vezerigazgato mindenre megeskudott, hogy ilyen jo kavet nem ivott.Aztan elfogyott a 3kg kv es valtottunk vmi Segafredora. Hogy miert? Mert az asszisztensnek annyira nem jott be a Kapuczineres kv, a fonoknek meg mindegy volt, nem kavezott, az SF meg csak 3k volt/kg es nem 4k/kg, raadasul nem kellett rendelgetni, a kinai uzletben mindig van...
-
Gibo
senior tag
Ma bontottam meg, nagyon kellemes kávé. A csomagoláson sajnos csak annyi van, hogy vegyesen robusta és arabica, az arány nincs feltüntetve, ízre nagyobbrészt inkább arabica és kissebb részt robusta. A pörkölését én közepesnek mondanám, kellemes de nem tolakodó, a babok nem olajosak. Nem savas (a harmadik után sem marja még gyomromat
), van neki egy enyhén kesernyés utóíze, amit talán a fekete csokiéhoz tudnék hasonlítani annak édessége nélkül. Összességében nagyon kellemes.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Peugeot, Citroën topik
- Battlefield 6
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Brave
- Metal topik
- Opel topik
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / Mini 3 drón eredeti DJI Battery Plus akkumulátorok
- Eladó Lego Star Wars - Mandalorian Fang Fighter vs Tie Interceptor (75348)!
- DJI FPV Combo drón szett - új állapotban
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest