- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- HP notebook topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Egérpad topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
#56816198
törölt tag
válasz
makaveli666 #3642 üzenetére
De igen, próbáltam. Sajnos, úgy éreztem a második napon kávézás előtt, hogy most jön a bünti.
-
#56816198
törölt tag
Akkor nagyon különbözik az ízérzékünk, mert nekem csak a kávéban nem okozott mellék- vagy utóízt az Eritrit, de teában, süteményben nem tetszett. A Xilit, a Stevia és egyéb mesterséges helyettesítők sem voltak jók, mert a kávé ivása közben vagy utána valami furcsa ízt éreztem mindegyiknél. De az Eritritből sem jó a sok, mert amikor olyan édesen akartam a kávét inni, ahogy annak idején a cukorral, akkor elég drasztikus mentolos íz állandósult a számban.
-
#56816198
törölt tag
Másfél éve "cukor-veszélyes" állapotba kerültem, de azt mondták, ha életmódot váltok, semmi probléma nem lesz a cukorszinttel. Hát a kávézás az egyik, amitől nehezen válnék meg, ezért kísérletezni kezdtem a 2 kávéskanál cukor kiváltásával. Próbálgattam többfélét, de végül az Eritritnél maradtam. Úgy tapasztaltam, hogy ez a kávé ízét nem befolyásolja.
(Csak zárójelben jegyzem meg, a vércukorszintem is rendben, de nyilván, nem csak ettől!)
-
#56816198
törölt tag
válasz
#56816198 #2791 üzenetére
Az előző hsz-ben helytelenül írtam, hogy "több mint ezer nap alatt 4-6 kávé".
Helyesen, de gondolom, aki olvasta, így értette: több mint ezer nap alatt napi 4-6 kávé.Egy kiegészítésem is lenne a szűrt vizekhez, ugyanis nagyon nem mindegy, milyen célra készült. Erről ITT van egy kép, ami nekem annak idején segített a választásban.
-
#56816198
törölt tag
válasz
Petyuska111 #2788 üzenetére
A tapasztalatomat osztottam meg, nem vagyok sem szakértő, sem kémikus, de olyan nagy bajt talán nem okozhat, ha a több mint ezer nap alatt 4-6 kávé lefőzése után semmi baja sincs a kávégépnek - és nekünk sem. Szervizes embert sem látott még a gép a 4 év 2 hónap alatt.
Mindössze viktorhu fórumtársunk "Mennyire befolyásolja a víz a kávé ízét?" kérdése váltotta ki bennem, hogy leírjam a fentieket.
-
#56816198
törölt tag
válasz
viktorhu #2760 üzenetére
Kb. egy évig használtam az előírt vízszűrőket, de már több mint 3 éve Laica Bi-Flux Coffe & Tea betéttel szűrt vizet teszek a kávéfőzőbe, valamint napi szinten a vízforralóba (teához), a vasalóba és a gőzfelmosó tartályba hetente egyszer is ezt a vizet használjuk. Ezért a gép leglágyabb vízhez van állítva és semmi vízkövesedést nem tapasztaltam eddig. Az íze sem lett rosszabb emiatt a kávénak.
A hátrányok: meg kell venni a kancsót és havonta foglalkozni vele, de a kávéfőzővel (Saeco PicoBaristo) sokkal sűrűbben. A vízszűrőbetét nekem 1500-ba jön ki havonta. -
#56816198
törölt tag
Gondolom azért, mert kisebb lehet a szabadság az ízek és a kávé erősség terén. Azt hiszem, döntés előtt ezt is bele kell kalkulálnom.
Én nagyon régóta keverem a kávékat, mert szinte mindegyiknél érzek valamilyen érdekes ízkaraktert, de ha keverve vannak, akkor egyértelműen harmonikusabbá válik a kávé íze számomra. -
#56816198
törölt tag
Az az igazság, hogy most nézem, lehagytam, amiért érdeklődtem. Ugyanis, ha váltani kellene másik kávéfőzőre, akkor szívem szerint maradnék továbbra is az automatánál. Viszont itt olvasgatva, látom, hogy egyre nagyobb a kapszulás gépeknek, kávéknak a sikere. A kényelem szempontjából nem sokat gondolkodnék, de szerintem a kapszulák egy kissé irreális áron kaphatók. Valaki itt a fórumban számításokat mutatott be, ami összességében azt mutatja - és én is erre hajlok -, hogy hosszabb távon nem túl nagy az a differencia.
Tehát, nem tudom, érdemes-e maradni az automatánál vagy irány a kapszulás rendszer?Végül is a szüleid példája azt erősíti, hogy lehet még idő a gondolkodásra. Az igaz, hogy mi is kizárólag vízlágyítós szűrt vizet használunk (ezt használjuk tea főzéshez, vasalóba, gőzfelmosóba), de gyári szűrő csak egy évig volt benne, azóta nélküle megy a kávéfőzés. A rendszeres tisztításra, karbantartásra, kenésre odafigyelek, kétszer gumigyűrűket is cseréltem. 8 ciklus után a vízkőoldó program is lemegy.
-
#56816198
törölt tag
Üdv!
Érdeklődöm, hogy az automata kávégépek a tapasztalatok szerint hány évig bírják napi 4-6 adag készítése mellett. Nekünk van egy Saeco Pico Baristo gépünk, ami már 3 és fél éve megy, de gondolom, ha beüt valamilyen krakk, az akkor hirtelen történik meg. Igaz, igyekszünk tisztán és karban tartani, de semmi sem tart örökké...
Gondolom, itt az amatőr szekcióban nem szentségtörés az automata készülék említése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest