- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
+ apróság de jó tudni, hogy ezek ridgeless kosarak, tehát nincs bemetszés a kosáron ha a gyári karral, az abban lévő szorító rugóval használnád. Gondolom az is kivehető, max egy picit lötyögni fog.
-
Dyde
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
[link] Itt van IMS 5k-ért meg két másik 1,5k-ért melyiket lenne érdemes megvenni?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ja és a "specialty medium kv" semmit sem mond. Ilyen nincs. Mint a "minőségi száraz vörös" nevű bor

Van termőterület, feldolgozás fajtája, pörkölési szint, pláne pörkölési dátum, meg hogyan tárolod. Utolsó kettő kritikus fontosságú, a legmenőbb babot is meg lehet dögleszteni akár napok alatt, ha igyekszik az ember.Amúgy ha összesen 3 szóba jöhető állásból a középső sem az igazi, az nem túl jó ómen az őrlőnek. Lehet, hogy szimplán túl nagyok a fokozatok. De mielőtt ezt kijelentjük, az előző poszt kérdéseit kellene tisztázni.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
bizonytalan kezűeknek maroktamper. nálam is ez van.
-
urbi107
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha specility medium pörkölésű kávé savanyú és 15-20mp jön leakkor mi lehet a gond?
Anfim hs örlőm van.A gépem gaggia baby class.
Az örlőn egyel finomabbnál 30s meg se indul.És egyel durvábbnál meg árfolyik rajta.Mérem a kijövő kávét.A tampereléssel lehet gond? -
pecsenye88
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi, minden infó érdekel, ha már bevásároltam. Nyilván tudom, a Dedica nem a legjobb, de azt olvastam sok helyen és láttam külföldi tesztereknél is, hogy elfogadható presszót lehet vele csinálni és a gép olcsó. Gondoltam elsőnek jó lesz, amíg gyakorlom a mesterséget.
A recept akkor gyakorlatilag ugyan az, csak a weblapon tól-ig van megadva és én inkább az "ig-et" írtam, de igen, lényegében akkor ezt a receptet tudom tartani. Más kérdés, amit írtam, hogy 14g őrlemény nem fér bele rendesen a gyári kosárba... Hamarosan egy másik fajta kv jön, kíváncsi vagyok megmarad-e ez a probléma, de szerintem meg.Amúgy igen, az olasz presszó érdekel, nem a speciality. Ha bármi okosságot meg tudsz osztani, azt nagyon köszönöm!
-
pecsenye88
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hello! Új vagyok a témában, minden érdekel. Nemrég kérdeztem itt, hogy mik az arányok és ezt olvastam a linken, amit kaptam. Ha nem jó ez, akkor esetleg megtudod mondani, hogy milyen arány legyen a végeredmény? Sima és dupla presszó érdekel csak igazából, mást nem iszik senki. Köszi!
-
closer
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ezt a kategóriát (manuális-hordozható) szándékosan nem említettem, nagyon rétegterméknek néztek ki. Viszont tetszenek, árban is rendben vannak.
Pico mellett van még ajánlott darab? Pl. szintén ettől a gyártótól a Nanopresso?
Milyen minőségű espresso jön le belőlük?
Mennyire 'érzékeny' a rendszer az inputokra? Kávé minősége, szemcseméret, vízhőfok etc. - az lenne a cél, hogy konzisztens legyen az eredmény; Bialetti ebben sem jeleskedett.A víz külön melegítése mondjuk macerásnak tűnik, de egy kotyogós után vállalható alternatíva.
iatti: Jól néz ki a gép is, meg az eredmény is, de 300 GBP. Ennyiért már nem kotyogóznék.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ha hiányérzetem lenne a gadzsával, lehet hogy egy ilyennel nyomnám a f.ngfürészelést
/most viszont van három mazzerom, kettőt eladnék
/ -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
vagy egy nagy ugrás a trambulinról

-
Dyde
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Na jó, kezdek a Dedica felé hajlani, aliexpressen találtam is hozzá kompletten kar+kosár [kombót] . Abba segítsetek még pls hogy mik a legolcsóbb automata darálógépek amik már megvehetőek
-
justgiveup
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Gépem az éppen nincs
Egy brikkaval és egy french pressel operálok. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy a kávé ízét mennyire befolyásolják. -
Andreaspasco
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Főleg ha a gyümölcsöt desztillálod.

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Itt olvasom a tesztet róla és így kezdődik:
Kapucziner kávé, elég sokat iszok mostanában. Már az érkezésekor azonnal kibontottam a légmentesre zárt csomagból, had szellőzzön mire tesztelésre kerül a sor. A Kapucziner kávéknak 1,5 hét kell, némelyikek még több is mire igazán a legjobb oldalát adja. Ennek elég az 1-1,5 hét szellőzés utána törekedjünk a légmentesre zárt (én dupla simítózáras) zacskóban tárolásra.
Szóval eddig úgy csináltam, h mikor megjött egy új kv mindjárt dobtam a fagyóba. Akkor ezt mégse így csináljam?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A szódás szemüveg olyan, amilyen, a beszédével szerintem nincs gond.
-
waxos
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha a kolléga nem ragaszkodik az új géphez, akkor lehet jobban járna egy használt Gaggia Evóval. Az még nem Philips technika, 58-as szűrőméret, egy ráakasztott hőmérővel jól kontrollálható. PIDre úgysem érdemes költeni ebben az árkategóriában.
-
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Van egy szint ami alá már nem megyek. Amiket iszok csak azokat nem ezen az oldalon emlegetik.
-
gergo5991
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
az mit jelent és üt is? akikkel itattam hát tényleg kóvájgott tőle a fejük, pedig azt olvastam minnél jobban meg van pörkölve, annál kevesebb a koffein benne.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem az nem tenne túl jót a kávé ízének.
Persze ha már kipróbáltad és nincs igazam, nem szóltam.
-
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
feljebb allitottam joval, igy mar jo

az mitol lehet, hogy GC-n (alap shower screen) a kozeptol kicsit hatrafele koncentralodik a flow, es nem kozepre (ahol a csavar van)? vagy ez igy normalis?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pörgetést próbáld ki és döntsd el jó -e. Ha nincs túl mélyre állítva, így először szépen kever rajta párat (ha kihúzod függőlegesen, látod), aztán visszafelé el is simítja. Nincs ennek kialakult kánonja. Ahogy jobb és kevesebb macera számodra.
Robesz@ végy egy csomag aeropress papírt. Filléres tétel,sok mindent megold. Ha lehet eredetit, ne gagyi utángyártottat. -
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
próbáltam nélküle is, szerintem túl mély volt, még kicsit visszább kell venni és tökéletes lesz.
tuti kell óramutató járásával megegyezően is pörgetni? nem írja a manual: [link]
mindig WDT-ztem előtte
TL;DR: túl mélyre volt állítva
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tudom az a gyenge láncszem, egyébként megjött az Alza kávé,az tényleg nagyon finom!! :) még ezzel a bosch darálóval is jobb, egyébként szerintem nem feltétlenül finomabb a 100%arabica, nekem 90-10 avx, 80-20 is izlik más ízjegy, de alapvetően nem rosszabb, inkább az hogy valóban döglött volt az amit nem tőlük vettem hanem mediamarktban
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ó köszönöm a tanácsot, olvastam már mindent így csak nagyobb lett a kavar de akkor majd marad az üveg, hűtőben úgysincs hely (ketten vagyunk feleségemmel de hihetetlen hogy mennyi kaja "kell" hát még ha nem diétáznék

Nem baj a túmáccsinförmésön, sőt! jöhet
ha tudtok könyvet-leírást-oldalt ahol kezdőkenk valóban gyakorlatias használható kávéfőzési infók vannak (jelenleg automatás érdekel de majd hobbiból megtanulnám az ócsó kotyogósal való főzést illetve ezzel, ez díszenk jó inkább vagy érdemes használni?
[kép] )Alza kávé úton, meglátjuk mi sikerül a Dedica ec685+Bosch TSm párosból kihozni..
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
igen, köszi!
különben érdkees hogy az eleje amikor megindul az első 2 másodpercben mindig csöpög, és nagyon sötét kávé jön ki, aztán a következő 5 secben már kezd gyorsulni a csepegés ,aztán kezd vékonyan folyni de akkor már világos a szine bármit csinálok mindig igy van, vagy ha nem darálolm annyi ideig ezzel a bosch-al (tudom, Graef daráló kilátásba van)akkor meg csak átfolyik gyorsan ez a két opció van.
illetve elvileg programozható tehát mérlegre tezsem a csészét és ha nyomom a 2-es csésze gombot folyamatosan akkor addig folyatja amig el nem engedem. na tegnap peprogramoztam a 14g őrleményt úgy hogy 28g legyen a végtermék ehhez képest ma 44g-osat csinált megint -
roBEEsz
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A levegő kinyomkodás bontás után sem játszik? Mert most nem nyomtam ki belőle, szóval lehet keresztet vethetek a maradék babnak..
-
Essejó
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Gondolom mm akart az az 51-53 lenni, cm-el érdekes lenne.

-
Nunder
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tudom én, hogy a gép maga a limitáló tényező ebben az egyenletben, de én valahogy előbb mindig igyekszem a legtöbbet kihozni abból amim van, mielőtt a következő szintre lépnék.

Elengedem a kar dolgot akkor, tamper holnap érkezik az AVX-től. Köszi az eddigieket mindenkinek, nagyra értékelem a segítséget.
-
Nunder
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
body007 kolléga által linkelt eladónál van egy ilyen szett, amiben a két kosár van, és egy portafilter. Egy ilyenre rápróbálni esetleg? Vagy maradjak a két kosárnál csak.
-
Nunder
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha megmondod mit mérjek és hol, akkor nagyon szívesen körbeméricskélek mindent tolómérővel stb.
body007: Szűrőről van valami infód? Weboldal ahonnan jött vagy valami?
-
Nunder
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Itt van egy videó, amiben valamelyest látszik a kar, de éppen körbe is tudom majd fotózni ha segít.
Pont most akarok tampert venni, csak gondoltam összevárom a karral/kosárral, ha már úgyis AVX-ről lesz a rendelés. -
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tegnap bontottam. Kicsit tartottam tőle, lévén csak AVX TB1+CG1 kombóm van, de 3. csapolásra meglett ami sztem ilyen gépekkel kihozható. A leírását csak most utólag olvastam, de a sárgabarack, eper és nugát ízjegyek anélkül is felismerhetőek.15g-os PRO7015R kosárba 19g kávé, legalacsonyabb őrléssel. Így 50g kávé 25 mp alatt jön le, jelentős crema-val.(19,5-lel megvan a 38g 35mp alatt, szintén jól néz ki, szintén sok crema-val, de az már nagyon savas)
-
Melorin
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
685 vagy 785 Dedica?
-
Melorin
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mivel írtam, hogy felújított régiekre buzdítanak a kávés topikokban, gondoltam egyértelmű, hogy nem kapszulás vagy kotyogósról beszélek

Nem teljesen értem a különbséget a karos és a pod között, az automatát még csak-csak tudom értelmezni.
Szerintem nekem olyan való amihez nem kell vegyész vagy gépészmérnöki diploma, hogy fimon kávét igyak.
150-200 de az a plafon. Az se gond ha nekem kell darálnom a kávét, de ha ebben az árban van olyan ami a darálást is egész jól végzi, hab lenne a tortán.
-
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én nagyon örülök, h lecseréltem egy normálisabbra.
Most más izgalom van:
Eddig közepesen sötét kávékat ittam, most vettem két fél kilós közepesen világos kávét (egyet szándékosan, egyet véletlenül). Remélem sikerül alap, PID nélküli presszógéppel is normális kávét csinálni belőlük. -
sherlock82
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Megköszönném a leírnád azt a receptet.

Most készítettem csapvízből kv -t vele, nagyon szépen felmelegítette az eszköz a vizet.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ma vettem müllerben, 470 körül volt. dm-re írta valaki,hogy már 700? na de ma főni befagyasztotta a szotyi árát, nincs itt semmi gond
-
sherlock82
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszönöm a tanácsot, jó hogy megírtad!!
Marad a csapvíz.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Oké, köszi!
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Iván a rettenetes?
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem a szervizben hasonlót mondtak a saeco automatámról is. A tejhab nálunk amúgy sem mindennapos vendég, de kevésbé sötétre pörkölt kávéknál szoktam az előgőzöléses trükköt használni (kiengedni egy kis gőzt, hogy magasabb hőmérsékleten menjen az extrakció). Ez mennyire általános, hogy nem illik a kávégépek gőzölőjét használni?
-
roBEEsz
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hát.. akkor végre rájöttem, hogy miért folyik a gőzkar.. Én alapvetően -mivel sajna presszóm még kuka..- ezért tejes italokat készítek.. Azzal a technikával, hogy nem várom meg a gőzölő gombjának felvillanását, hanem előbb rányitok.. én nagyon jó eredményt tudok hozni tejkrémbe.. Nem tudom mennyire cseszek ki a géppel, de nem igazán szeretnék megválni a tejes vonaltól sem.. így ha tényleg ennyi árt neki, akkor lehet kell más fajta gépet néznem..
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Na meg a kazán felső sem szereti.
-
Sanki
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ja a spriccolást azt láttam, de gondoltam ott az előkészítés nem volt jó.
-
Sanki
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A 11-es képen lévő?
Mi a baj vele amúgy? -
madmike
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez a típus szerintem nem a kar nekinyomására indul, hanem programozható az 1 illetve 2 csészés mennyiség, illetve manuálisan is indítható.
Most nézem, hogy tegnap itt a hardvarapróra is felkerült egy patika 702, persze már jegelve van...

-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
én a gyári kosár aljára tettem és úgy főztem,akkor azt nem is úgy kellett volna használni?

-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ja szerintem is. Én arra gondoltam, hogy átfújom valami géppel. Lehet kapni táska kompresszort meg légpumpát meg ilyesmiket, azok szerintem kiviszik belőle a kávét, mert a múltkor is negyed órát szüttyögtem vele, mire úgy ahogy tiszta lett. Pocsék egy tervezés.
-
haten
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
" A Graef belépő szint és ott jó a minősége. "
Ha az örleményre gondolsz, akkor oké, de ha a 702-esre, akkor ezt nem tudom megerősíteni. Nekem első napon, újonan be kellett tenni a két alátétet. Egyszer szétszedtem tisztítani, a kések kivételével full műanyag, kisöpörtem, nem volt könnyű összerakni, negyedikre sikerült. Aztán múlt héten daráláskor befulladt, szétszedtem, ügye annyira balf..sz tervezés, hogy 4 centis csatornába darál, rengeteg pangó marad benne, pofozni kell minden darálás után, hogy felét kiadja. A tervezője egy idióta volt, a két kapcsolót, két rugót, és múanyag pöcköt egyidőben kell a helyén tartani, hogy jól tudd összerakni. Egy óra káromkodás után, amikor már közel áll az ember a falhoz vágáshoz, mert 30-adikra sem sikerül, akkor nehéz megnyugodni. Természetesen az álló kést egy milliméteres pöcök tartja csak, amit ha nem üres állapotába terersz finomabb állásra, persze letörik, vagy mint nekem is, a sokadik összerakásra. Innentől kuka. Most kezdek megnyugodni, hogy berendeltem helyette egy SAGE BCG820-at. De igen, a késesnél jobb. Ugyanitt Graef 702 alkatrésznek eladó 20-ért, mert pöcök letört.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
én nem akartam elsőre ennyit koptatni a billentyűket.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem vágom, hogy az ecet miért rossz és a tejsav, citromsav miért jó. Jó, az egy dolog, hogy illékonyabb az ecet, de kémiai szempontból ugyanúgy karbonsav, mint a másik kettő. Ha azok nem ártanak, akkor ez sem.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
De itt home barista vonalrol beszelunk, van ido pepecselni vele. Nagy forgalmu kavezokban meg puqpress van azt ennyi, semmi kezi tampereles.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
nálam egy dundi pezsgős dugó, meg 3-4 fogpiszkáló.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ebayen meg az NSA-nek, szóval kb. tökmindegy.
-
maross
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
neha nyersz, neha tanulsz
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A rizs a legjobb az eddigi tapasztalatok alapján. A zab a második. Szóját sosem ittam, nem is fogok. A kókusz jó, de elnyom minden más ízt. A mandula rohadt keserű. Ami még annál is ergyább az a kesudió. Hát az valami brutál sz@r. Nagyjából ennyi a felhozatal.
Nem vágom mi ez a nagy ellenérzés az egyesek szerint bikatej, mások szerint majomgeci iránt.
Az egész kb. keményítős víz, meg egy kis cukor és aroma. Nekem pl kell valami tej pótlék, mert tej nélkül csak ritkán iszom, a tejtől meg az esetek nagy részében szarul vagyok már egy évtizede. A habosításhoz szerintem elég egy kis lecitin meg olyan 1% kakaóvaj, aztán az megoldja. Majd kipróbálom ezt a baristás változatot is, ha látok valahol, de ezek a boltiak rohadt drágák. Sokkal jobban megéri gépet venni, és frisset főzni. Úgy számoltam, hogy olyan 1 év alatt behozza az árát. -
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi! Ez jól jön majd, ha bármikor utazgatunk, és nem tudom inni az itthonit. :-)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ja hát én már letettem arról, hogy igazán jót iszok ezeken a helyeken. Igazából csak csodálkozom, hogy többszázezres gépeik vannak, és mégsem tudnak jó minőséget kihozni velük. Azért gondoltam, hogy a babban van a hiba.
Na hát akkor mondjatok pár helyet, hogy hol jó a kávé!
-
hadam98
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ezzel tisztába vagyok csak még nincs őrlő gondoltam hátha van jobb fajta.
A Porlex az milyen? Több barista üzletbe lehet kapni, a Hario miben jobb? Mert nagyjából egy árban vannak
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én ezt használom: [link]
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ja én is aliról akartam rendelni ilyet: [link], csak ajánlották a magyar céget.
-
Zaji
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
Zaji
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A jelenlegi 2015 előtti GC már felújításra szorul. Ennek apropóján gondoltam nem felújítom, hanem nézek egy új gépet, ami hasonló mint 2015-ben a GC volt. Ennyi.
-
Zaji
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ennyit nem szántam rá. 180 ezerig gondolkodtam valamiben. Pl.: ebben.
@sz.zs
Lehet az lesz... -
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Akkor nitrogén palackkal kéne járni, és töltögetni inkább védőgázzal a zacsikat?
-
cSuwwi
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Rendes vákuumos dobozzal nekem érzésre jobb a kávé.
Nekem ilyen dobozaim vannak, a legnagyobban a spajzban áll a kávé, a napi főzésekhez meg a legkisebbet használom. Itt sincs szag, nem kell hűteni se és jól is néz ki (nem mintha számítana)
Régebben én is fagyasztottam, de nem volt elég hely a mélyhűtőben, így kb. ugyanaz csak mindig pumpálni kell a végén. -
waxos
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A többszöri nyitogatással ennek is oda az előnye. Nekem a kicsi van (0.12), abban hurcolom a melóhelyre a benti gépemhez, az otthon indulás előtt őrölt kávét, amit délben csinálok a benti presszógéppel. Ha kinyitom, megy is egyből a kosárba. Arra még pont jó, mert bentre már nem akartam másik őrlőt.
-
nyikszi
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszönöm :) Neked is SzZs. Akkor marad valami pohár karácsonyra
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi! Legközelebb akkor már úgy csinálom. A Philipset megvették a kínaiak, de már előtte sem volt valami jó. Nem tudom, hogy most javult e a helyzet így, hogy van benne tőke. Gyanítom nem. Én is már lemondtam róluk.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem szedem szét, szerintem tudja azt a méretet most is, ami nekem kell. Nagyon nem akarom csapkodni, mert emag/edigital garancia van rá, szóval gyakorlatilag nincsen. Szerintem elég jól kijött most belőle. Vizezni sem szeretném, ha rozsdásodik tőle. Inkább tapadjon fel azt kész.
-
hyperspace
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ne mondjuk általánosnak az egy évet, mert sokszor pörkölés +2év a szavidő. És vannak egy évesek, pl AVX, és vannak a kis pörkölőknél 1/4, vagy 1/2 év.
#5486inf3rno ugye nem kevered a szemcseméretet? Nem kell megijedni, ha nem jön le kávé, annyit jelent, hogy ott már túl finomra van őrölve. Nyomásfokozóhoz ráadásul a normálnál még nagyobb méret kell, úgyhogy mehetsz feljebb bőven.
-
sherlock82
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
nem tudom, ma tették a dobozból a polcra.

-
sherlock82
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
2022.12.15.
-
sherlock82
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
sherlock82
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Koszonom
holnap megnézem
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Lidli és aldi sincs? Ott van, saját márkás. A lidlben kicsit puccosabb 400g verzió valami bellarom "specialty", aldiban a fekete zacsis "barista". Netes rendelés meg bárhová kiviszi 
Ld. pl. Kapucziner velencei gondolások, mint ajánlható minimális közös nevező. -
sherlock82
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én vidéken élekm olyan boltok amiket írtál azok itt nincsenek.
Bementem különböző boltokba ott szemes kv 1 kg os kiszerelésben van.
Ezért érdeklődtem.
De körül nézek a neten.
-
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én még kezdő vagyok és azt szeretem a legjobban, pont ezekért. Valahogy nekem a túl savas(nyú) ízek nem jönnek be. értem én, hogy a gyümölcsízek meg minden, de ez van.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Akkor már tudom, hogy miért nem szerettem soha!
-
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi,
Fragola féle full tuning. Még nincs meg
Ezeknek utánanézek+ a víznek -
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én még nem nagyon láttam olajosra égetettet gyáriban sem, csak amik itt megjelentek starbucksos képek.
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"hajlamos sötétebbre pörkölni általánosságban" - pont ettől félek automata kapcsán. Az automatának nem inkább az ipari úton előállított, mindig pont egyforma alapanyag a legjobb? Ezek a kézművességből adódó ingadozások nem rontják el az automatás kávét?
-
Sedus
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kapuczinernél érdemes őröltetni?
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pedig a mákhoz pont annyira való, mint a kávéhoz

-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az a propelleres az fűszerdaráló, nem mákdaráló.
-
Salex1
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Csak köszönni tudom. Én személy szerint nem tudom meginni ez a fajta fekete löttyöt, bármivel is legyen főzve. Az asszony viszont szereti, reggelire és helyette iszik 4 kávét...amit én főzök neki. Azt vettem észre, hogy nem igazán érdekli a minőség, bár volt már olyan rossz amit nem tudott meginni, de a Brikkás Aldi-s arabicá-t kimondottan szereti, ezért vesszük. A saját kávéfőzési dolgomat próbálnám egyszerűsíteni ezzel a géppel.
Reggeli rohanásban nem egyszerű a gázon főzni a brikkával. -
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én hozzá szoktam ütögetni a kosarat töltés közben a konyhapulthoz így kb. egyenletes lesz, a tetejét meg elsimítom.
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Itteni Lidlben volt 2csomag tanzániai 10.04es pörkölés. Azt elhoztam, holnap bontok. Kíváncsi vagyok.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Bonthatod nyugodtan, finom édes, enyhén gyümölcsös.
Ma kóstoltam. -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mindegy miről beszélünk, 4750ft az nem pénz.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem szokott szenes lenni, karossal leginkább ez jött be nekem a Bellaromok közül. A Colombiat is próbáltam, de a Tansania jobban tetszett. Persze ennél olcsóbb meg jobb is valami gyakorló zöldet venni.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
4750/kg az mióta drága?
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ezt nem mondod. 4-5 nap alatt kipasszolták a pörkölő masinából a butikba. ez a lidli tud valamit
-
maross
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Majd szamolj be rola, bellarombol eddig osszesen egy szornyen negativ elmenyem volt. 100% arabica? Ha nem tanzania lenne, megkerdezni se mernem.
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi, erre ránézek. Hátha az itteni Lidl-ben is lesz friss pörkölés.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Bár kisebb fokozatot igényel, azért egész jó szokott lenni a tanzániai, bontás után.
-
f_you
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
és sz.zs.:
Köszi! Meglátjuk mennyire döglöttek
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jó ötlet, köszi!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A hűtő sajnos teli, fagyasztóm viszont van egy, ami szinte teljesen üres. Nálam most csak az jöhet szóba. Egyelőre megkóstolom, hogy megéri e ezzel kínlódni. Ha már szóba jött, meg kell várni, hogy kiolvadjon, vagy lehet már fagyosan is darálni?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
az ízlelés mibenléte is torzul, mivel nem egzakt (adatokkal mérhető) dolog, ahogy gyerekkorunk kedvenc ételeit se biztos, hogy megesszük x évtizeddel később jóízűen.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fájlformátumok a gyakorlatban: ProRes, H.265, AV1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Battlefield 6
- Hobby elektronika
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Lenovo L14 Thinkpad Gen2 FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro WiFi6 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

/most viszont van három mazzerom, kettőt eladnék
/
Egy brikkaval és egy french pressel operálok. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy a kávé ízét mennyire befolyásolják.

Mr.Csizmás