- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugesz77
őstag
Jó pár évig ese pod volt a reggeli löket nálam Gaggia Classic gépen. Reggeli félálomban nem kellett variálni ment bele a pod és simán hozta egy kicsit rosszabbul tamperelt frissen darált kávé szintjét. Végig lehetett kóstolni egy rakat kávét . Kíváncsi lennék azért egy igazi podos gép mondjuk egy LaPiccola mit hozott volna pluszban. Kár,hogy így elengedték tényleg egy kényelmes jó rendszer .
-
looser
addikt
Azért ennél sötétebb pörik is vannak. Biztosan lett volna ismerősöd, aki örül neki. Mondjuk az igazat megvallva, hosszú ideje foglalkoztat, hogy ugye az elszenesedett élelmiszerek rákkeltőek, ezért vágjuk ki a kenyérből, sütiből, pogiból a fekete részt, vagy ha odakozmál a kaja, azt nyilván senki sem kaparja fel és keveri hozzá a nem kozmás ételhez (pld. egy főzeléknél), hanem leszedi, ami menthető a maradékot pedig beáztatja. Szóval ezért lep meg időnként, amikor ilyen képet látok, de rákeresve ez létező dolog, ezek szerint van, aki így szereti :-)
-
kisza25
félisten
Mondjuk ennyi alkatrész van hozzá
-
kisza25
félisten
igazából én elégedett vagyok a kapott kávéval, de a másik topikban finoman szólva lesz@rozták mikor vettem. Azt gondoltam, hogy ilyen karral jobb a végeredmény. Én balga belinkeltem, hogy 35eFt-ért szórják a TESO-ban az 50eFt gépet, ez volt 2016-ban, azóta is szolgál és változatlan minőségben főz.
-
looser
addikt
Kedvcsinálónak tökéletes :-)
Mondjuk egy szép duplafalúban jobban mutatna -
dugesz77
őstag
Na azért lehet szinte púder finomságúra őrölni a mini mill-el is . Simán meg lehet fojtani vele a Gaggia Classic-ot. Az igaz,hogy a darálék szemcse mérete változó lehet , nem annyira homogén ,mint egy jobb gépin ha már megkopik a tengely de egy 10k-s kézi darálóról beszélünk és nem egy Mazzer-t veszünk alapnak. Az csak úgy mellékesen azt sem tudjuk a kérdezőnek mit jelent a "presszóképes" egy kotyogóhoz keresi vagy egy 100k+ os karos géphez.
Én vagy két hónapig ezt használtam a Gaggia-hoz csak aztán belefáradtam a tekergetésbe és jött a Graef helyette. Megvan a mai napig utazósnak egy két személyes Brikkával egyetemben. De youtube tele van videókkal (példa1,példa2,példa3)igenis lehet vele eszpresszózni csak melós. -
nyikszi
őstag
Már régebben írtam, a Pin Up-ot vettem. Az egyik teszten 2. lett és tényleg furcsa most is, így elsőre, mert megint csak túl pörkölteket ittunk mostanában
Egyébként a Piazza és a Ház kávéja is finom a Pacific-tól. A kávégépbolt itt van nem messze tőlünk és nem drágább, mintha a Pacifictől vennénk.
Pont bent volt egy hölgy érdeklődő, sajnos az elejéről lemaradtam, már csak azt hallottam az eladótól, hogy a Philips és Delonghi gépek addig jók, amíg be nem mondják az unalmast, utána már nyelik a pénzt. Nekünk Delonghi van, azért remélem 3-4 évet még kibír
Sajna a Jura gépek nagyon szélesek, úgyhogy nem tudom mit veszünk, ha ez elromlik és nem éri meg a javítása.
Amúgy az Alzán most van valami kód a Philips kávégépekre és megnéztem egy 5330-as gépet, 128000-re jön ki, még a Philips 40%-kal se jön ki jobb árra.
-
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Akkor téged a kávé topikban várnak.
-
törölt tag
Talán így
A Kapucziner Kézműves Kávépörkölőben lassú pörköléssel 10-14 perc alatt pörköljük a kávészemeket, az adott fajtához illesztve. Számít a nedvességtartalom, fajsúly, méret, szín, az alapanyag feldolgozási és származási helyének ismerete. A lassú pörkölés során több mint 1000 különböző illat és aroma szabadul fel. Az első reccsenésig pörkölünk, nem égetjük el a kávészemeket, hanem az ideális ponton állítjuk meg a folyamatot, hogy a savasság a testesség az édes és gyümölcsös ízek harmóniában maradjanak. Hűvös levegővel hűtjük a frissen kiengedett pörkölt szemeket, gondosan tároljuk és pihentetjük, hogy a felesleges szén-dioxid eltávozhasson. Mindig csak annyit pörkölünk, amennyit eladunk, így biztosítva a folyamatosan frissen pörkölt kávét.
Azt, hogy az Omniánál hogyan csinálják azt nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nintendo Switch Pro Controller (19000 Ft / db)
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest