- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3598 üzenetére
És az a kávé mégis jobb lesz, mint amit tudás és eszközök nélkül az ember otthon el tudna magának készíteni. Vagyis a profi kávésok jobb kávét tudnak csinálni maguknak, de a felhasználók nagy többsége egy ilyenből jobb kávét iszik otthon, mint amit másképpen elő tudna állítani magának.
Szerk re vízhő stb.: én ezt már feladtam, ami savanyú az automatával, az savanyú, nem tudok vele mit csinálni, mint más kávét venni. Ha túl keserű, azon tudok segíteni a hőmérséklet csökkentésével, de az is arra jó, hogy ne kelljen kidobni a kávét, legközelebb úgyis mást kell választani. Ezek be vannak lőve egy standard ipari kávéhoz, és ami attól eltér, az nem lesz finom, a beállításokkal max. a saját ízléshez lehet igazítani a kávét.
Én most örülök annak, hogy kipróbáltam a piros pellinit, fogok tovább kísérletezni, de nekem ez marad egyelőre a standard kávé ehhez a géphez.
-
soldier2
őstag
Az automaták sajnos csak arra jók, hogy gombnyomásra kávét adjanak. A specialty kávék lényege, hogy a pörkölés ne fedje el a kávé természetes ízét. Ha valamelyik paraméter mellé megy (egy automatánál valami mindig mellé megy) akkor a gyümöpcsösségből savanyúság lesz. Automaták leginkább a sötétebb pörkölésű akár kis robusztát is tartalmazó kávékkal hozzák a legjobb formájukat.
-
viktorhu
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3594 üzenetére
Lehet, persze, de nem lesz elég, ha savas a kávé.
-
dm1970
aktív tag
válasz
viktorhu #3592 üzenetére
Köszi a választ!
Nektek is Mr.Csizmás és soldier2!ami a te eszközöddel és a ti ízlésetekkel beválik
Pont emiatt írtam, mert keresgélek, csak próbálok segítséget kérni a jó irányhoz.
S kiindulásnak már kaptam is.
Akkor most olyanokat fogok választani, ahol a roast érték magasabb. Ha van rajta érték, akkor a savassággal ne is foglalkozzak, nem azért savanyú, mert savas?
víz hőmérséklete
Ezt már alapból a legmagasabbra állítottam.Pont ezt is akartam kérdezni, de a minél drágább sajna nem az én világom, próbálok 4e körül megállni/Kg.
-
törölt tag
válasz
#49155328 #3559 üzenetére
Tegnap még este is felröhögtem a párbeszédeteken...
Ma megkóstoltam amit egy Dolce Gusto Krups KP130831 gép főz, jobb mint amire számítottam, töltöttem hozzá kapszulát saját pörkölésből, filterpapírral, egész jó lett, amit automatával főztem belőle, ahhoz képest kiegyensúlyozottabb, úgy tűnik az automatám hőhiányos vagy túl nagyot ingadozik főzés során.
Nöhmal Tiramisu kapszulát is kóstoltam, a gyári utasítás 2-es a tejporos, 4 a kávés kapszulára, pedig úgy látszik még marad a tejkapszulában bőven tejpor, 4-esre engedve a tejest és 2-re a kávés kapszulát nagyon jó az eredmény, nem gondolom hogy jó ötlet hosszan főzni a kávét, céges kapszulásnál is az jött be ha üresen engedtem forró vizet a rövid kávéhoz americanonak, a hosszan átfőzött kapszula döglesztően csípős keserű. Volt.
Szóval ez a Krups DG főző tök jó, ki fogom próbálni az alu nyomásfokozós trükköt is. És lehet hogy bohóckodás, de én automatával is rengeteget bohóckodok.
-
viktorhu
veterán
Az automatákkal a kifinomultabb / visszafogottabb pörkölésű kávék savanyúak lesznek, ezt többen is leírtuk már saját tapasztalatból itt. Egy megoldás van, a sötétebb pörkölés használata.
Szerintem érdemes elengedni megfelelő felszerelés és elszántság híján azt, hogy mi a "jó kávé", és érdemes megtalálni ami a te eszközöddel és a ti ízlésetekkel beválik.
Nekünk is savanyú lesz az itt népszerű lavazza oro automatával is és az alap de longhi karos géppel is. Nincs más, mint kísérletezni, esetleg itt vagy az automatás fórumon megosztani egymással, hogy mi az, ami jól működik automata géppel is.
-
soldier2
őstag
Több tényezős a dolog, leginkább a kávé fajtája (pl kenyai szinte mindig savas), pörkölés intenzitása (minél enyhébb a pörkölés annál savasabb), a víz hőmérséklete (minél alacsonyabb annál savasabb), meg a te ízlelőbimbóid és ezek kombinációi határozzák meg a kávé savasságát.
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy (lehet) láma kérdésem. Egy ocsó automata gépünk van otthon. Eddig még sosem vettem 2x ugyanazt a kávét, keresgélek, kóstolgatok. Belefutottam néhány olyan típusba, ami nekem nagyon "savanyú(kás)" ízű, utóízű volt. Ezért az utóbbi időben csak olyan kávét vettem, amin fel volt tüntetve a savasság, s az alacsony volt. Ezeknél nem tapasztaltam ezt az "ízt".
Kérdésem, van, lehet köze a kettőnek egymáshoz, vagy csak szerencsém volt?
A másik kérdésem is ezzel lenne kapcsolatos, ha összefügg az előbb említet két dolog.
Keresgettem én a neten , de nem jártam szerencsével. Nincs valami oldal, ahol a különböző szemes kávéknak megtalálhatók a tulajdonságai?
Például ez a [link] kávé eléggé bejött, itt rajta van a csomagoláson minden, de általában csak a pörkölés erősségét és az intenzitást szerepeltetik.
Ha nem függ össze a savanykás íz és a savasság, jól jönne valami okosság, hogy mi miatt lehet ez?Köszi dm
-
soldier2
őstag
válasz
RetepNyaraB #3587 üzenetére
A Baby minden generációja OK, a Classic 2015-18 kerülendő, ha tuningolni szeretnél. Alapesetben egy OPV-vel bőven vállalható kezdőgép, inkább az a baj vele, hogy a klasszikus "Classic"-nak csak a fémházát kapta meg.
-
RetepNyaraB
veterán
Sajnos nem gondolom igazán. Ezek az alap gépek semmi olyat nem tudnak, amitől komolyak lennének.
Tehát alap presszót tudsz készíteni, akár finomat, de feljebb lépni nem. De ha sose akarsz világosabb pörkölést próbálni, nem szeretnél drága kávékkal bohóckodni a különleges ízekért, akkor jó lesz.Én nyaralok épp valami vendégházban, ahol egy borzasztó DeLonghi pod\presszó termoblokkos hibriden kell főzni. Nyomásfokozós kosár, úgy szar, ahogy van. Kinu Phoenix+Aldis fekete zacskós prémium
szemes kátrány. A daráló az overkill, de a végeredmény meg oké. Erős (ez nem pozitívum, csak tény; én nem azért iszom, hogy üssön), fekete, némi krém, nem ihatatlan, meg lehet oldani, hogy 25-30mp között jöjjön le. Ám a "rendes karos gép" alatt sajnos nem ezt értem, hanem minimum egy pidelt gaggia babyt használtan. Sz.zs. tud évjáratot mondani, mert abból is van olcsó belsejű...
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Polarstar #3581 üzenetére
mfd = manufacture date?
b.b. = best before (minőségmegőrzés)szóval ez egy fél éves. én is beszoptam az emagos akciós kimbo-val, 10 helyett 5k volt egy kiló black fridaykor, 2020/02 MFD-vel. száraz porladó íze van, most hogy megjött a kapuczineres, sztem elajándékozom a maradékot.
-
viktorhu
veterán
válasz
capafog23 #3578 üzenetére
Van elvileg még egy lehetőség, a gőzölővel túl lehet melegíteni a rendszert. Nekem a de longhim útmutatójában az volt, hogy gőzölés után nem szabad mindjárt kávét készíteni, mert megégeti a kávét, előbb le kellett kicsit hűteni, pl. gőz vagy meleg víz kieresztésével.
-
capafog23
őstag
válasz
Mr.Csizmás #3569 üzenetére
Sajnos nem javult a savanykás íz.
Előmelegítettem.
Próbáltam finomabbra őrölni a kv-t akkor talán kevésbé volt savanyú, de nem az igazi.
Már nem igazán tudom mit próbáljak még. Lehet halott a kv vagy nem tudom. 2020.09 volt a dátum rajta. (vásárláskor nem gondoltam ezt öregnek) -
válasz
Mr.Csizmás #3576 üzenetére
iigen, ugyanez, csak nem tudtam hogy fogalmazzam meg hogy értelmes legyen
amúgy már én is vettem volna valamilyen időzíthető aljzatot
viszont így HO mellett most nagyon ráérek kivárni amíg felmelegszik -
-
válasz
Mr.Csizmás #3569 üzenetére
ilyen 10-20p előmelegítés nem jó taktika? én úgy szoktam, hogy legalább 1x magától kikapcsoljon (talán 15p), és utána az első zöld után engedek vizet, aztán fel a kosár és következő zöldre megy. érdemes "felvizezni" a kosarat lefőzés előtt?
a korábbi témá(m)hoz:
fagyasztott bab -> nagyságrendekkel jobb mint a két hetes poshadt -
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
capafog23
őstag
válasz
Mr.Csizmás #3567 üzenetére
Oké, rápróbálok.
Még arra gondoltam hogy nyomok előtte 1-2 kamu shotot, csak a vizet engedem át a portafilteren, talán bemelegszik jobban a gép+portafilter. Lehet segít. -
capafog23
őstag
Lavazza Oro kicsit savanyú nekem.
Sikerült belőni az 1:2-es arányt 30 sec-re.
Arra gyanakszom hogy a kávéfőző hője a kevés.
Valami tipp esetleg?
Delonghi dedica+sage smart grinder (4-es örlési finomságon) -
vtechun
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3564 üzenetére
inkább nyomásfokozót, ha jól sejtem, hogy mi az
-
vtechun
veterán
Ez olyan mint egy Saeco Poemia. Munkahelyen ilyet vettünk, nem főz számomra olyan jót, mint a DG.(A gaggia azért jobb volt
mint a DG - de kinek van ennyi pénze ilyesmire
)
Igazából mi kell egy jó espressohoz?
Megfelelő, megfelelően őrölt kávé.
Megfelelő hőmérséklet
Megfelelő nyomás.Mi az aminek nem felel meg a fentiek közül a Dolce Gusto?
Más.
Én ugyan nem használok bolti őrölt kávét. De van aki igen. Ezeknek az őrlési finomsága nem igazán megfelelő espresso géphez (maradjunk egyelőre DG). Túl gyorsan átfolyik rajta a víz. Az előbb unalmamban, mondom, kipróbálom a nyomást fokozva
Raktam alulra egy - a szűrőt teljesen elfedő - alufóliakorongot, melyre 2 db 1 -2 mm-es lyukat fúrtam. Kicsit túl kevés lett a lyuk, de meglepően szépen jött le. Sokkal szebben, mintha ugyanezzel a kávéval kotyogósban, szarvasiban, vagy nyomásfokozás nélkül DG géppel főztem volna le. Később lehet érdemes, 1 utántölthető kapszulát eleve megfelelően beszűkíteni, hogy ne kelljen ezzel bohóckodni és máris iható kávé van olcsón, gyorsan.
-
soldier2
őstag
válasz
vtechun #3558 üzenetére
"semmiképp sem annyival, amennyivel többe kerül egy 10-15 ezres alap DC géptől" van olyan kávé amiből igaz lehet, másokra meg nem. Épp ezért kár is ezen vitatkozni. Ha te elégedett vagy a végeredménnyel, akkor tényleg fölösleges váltanod, hisz ez is leginkább arról szól hogy saját magunknak jó legyen. A vendégek véleménye másodlagos, a fórumozóké meg a kutyát sem érdekli, ha nem célunk a fejlődés. Akit meg elkap a gépszíj az úgy is végigolvas mindent.
-
lorcsi
veterán
válasz
RetepNyaraB #3554 üzenetére
Mondjuk ez a karos főző es a kollega cm702 orlojevel parositva ?
-
vtechun
veterán
válasz
#49155328 #3552 üzenetére
5 perc alatt megcsinálok 2 lattet, latte arttal, különböző tejekkel(az egyik mandula, másik tehén, french pressel habosítva.
Nemrég használtam munkahelyen Gaggia-t. Valóban jobb volt valamelyest, de semmiképp sem annyival, amennyivel többe kerül egy 10-15 ezres alap DC géptől. Ugyanannyi idő alatt tömök meg egy kapszulát, mint egy kart. Sőt kapszulából ha kell betömök többet, és akkor egymás után főzhetek.Tapasztalataim szerint ezek a DC gépek rendkívül megbízhatóak, tartósak. Gyakorlatilag pár havonta vízkőtelenítem és más gondom nincs vele. Ristretto, maximum espresso méretet főzök vele, így ekkora kávéban a hőstabilitással sincs gondom. A Graef CM 702-essel úgy őrlöm, hogy megfelelő idő alatt jöjjön le a megfelelő mennyiség.
ilyeneket szoktam reggeli mellé rottyantani.
Így fő le nálam: [link] -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
sőt egy négygombos random átlag automatával is kevesebb lenne a cíg, fent víz, kávé, alul ganézás, közte on-off, egycsésze kétcsésze.
-
válasz
Bezonyám! A kapszula töltögetés egyenlő az önszivatással! Én is űztem egy időben, amikor még fogalmam sem volt arról, hogy ha ezt az időt másra fordítom, fényévekkel jobb kávét ihatok!
-
RetepNyaraB
veterán
Gondolom arra akart utalni a költő, hogy a kapszula fő előnye a bekapcsolom, 30s után 1 gombot megnyomok és jön a kv, mindenféle ízben is.
Ha molyolva töltögeted otthon, akkor már vehetnél egy rendes karos gépet és vitán felül jobb lesz az eredmény, az időt meg ugyanúgy rászántad.
Igazam-e van-e? -
vtechun
veterán
most néztem pont ilyen videókat, elvileg a tömítést ke/be lehet tenni anélkül, hogy szétszednéd, egy laposfejű vékonyabb csavarhúzó kell hozzá. 900 Ft egy tömítés ahogy néztem.
lorcsi: az őrlési finomságtól függ a tömés foka, bolti őrölt kávét el lehet felejteni. Otthon őrlöm a kávékat, CM702-es Graef őrlőn. De eléggé erősen meg szoktam tömni. Érdemes úgy, hogy ne érjen bele a benti oldalon lévő vízterítő műanyag csök. Segíthet még, ha a kávé tetejére faragsz egy szűrőpapír korongot. Így nem tud bele árkot ásni a vízáradat.
-
vtechun
veterán
Teljesen bejött. Azóta csak untántölthetőt használok. Teljesen jó minőségűt főzök vele. Néha talán pár Celsius fokkal lehetne magasabb a hőmérséklet, de lehet, hogy csak én érzem így.
a kiszúrás helye pont középen van, szóval nagyon könnyű megtalálni. Nem tudom hogy van mágnes a tartóban - van valami jelentősége?
Rendeltem múlt héten egy Mini me Dolce Guso gépet, aztán küldtek egy Infinissima-t... ami ugye nem automata mennyiségszabályzós, hanem manuális. Remélem egyszerűen tudom visszáruzni...
-
Megkóstoltam a Mantaro Wallát. Nekem bejött. Nem egy nagy fakszni, de kellemes gyümölcsös jegyek jöttek elő a keserű csoki jegyek előtt.
Nagyon jó klasszikus kávé és jó friss volt. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
pető bá' #3543 üzenetére
Nem kell felengedni hagyni, extrém gyorsan megy tönkre fagyasztás után. Esetleg pici vizezés és sutty az őrlőbe.
Nekem két hónapot állt a kb. 10 fokos lépcsőházi szekrényben eredeti szelepes csomagolásban plusz két nejlonzacsiban egy velencei gondolás
és hát megdöglött eléggé. Pedig ez nem volt felbontva. -
válasz
pető bá' #3499 üzenetére
visszatérve kicsit a tárolásra - igazatok lett természetesen..
kb 0,5kg-t hagytam meg frissen (kicsit kevesebb mint felét szobahőmérsékleten, a maradékot csak hűtőbe tettem, légmentesen zárva), ugyanennyit fagyasztottam le.. így ~2 hét után nem tudom másra fogni, semmi nem változott (őrlőállás, mennyiség, víz, előmelegítés stb.), de a végeredmény.. hát szar
próbáltam finomítani a paramétereken, de nem lett jobb..
szerencsére nem sok maradt, mert elég sokat lefőztem (átlag napi 3-4), kíváncsi leszek, hogy a fagyasztóban levő milyen eredményt produkál..szoktátok hagyni "kiengedni", vagy mehet akár egyből fagyasztva az őrlőbe? ebből már nyilván csak 1-2 adagnyit vennék ki minden nap, tanulva a korábbiakból
egyébként viszonylag hamar találtam egy optimálisnak tűnő kombinációt, amivel időre-arányra-állagra szerintem egész jó eredményt sikerült elérni.. jól nézett ki, szépen folyott le. de lehet, hogy ez a Pellini N82 Vivace nem az az ízvilág amit kerestem..
szerintem volt pár alkalom, amikor érezhetően jól sikerült, viszont akkor is kicsit savasnak éreztem.. de lehet, hogy még az ízlésemnek kell picit (sokat) adaptálódni a kávékhoz
ami maradt azt meg lefőzöm propelleres darálóval szétcsapva nyomásszabályozós szűrőn -
vtechun
veterán
Sziasztok! Tudja valaki, hogy a Nespresso gépek mindegyike “automata”? Azaz automatikusan főzi le az adott mennyiséget? Vagy abban is van olyan, mint a Dolce Gusto-k között sok, hogy manuálisan kell megállítani a kívánt mennyiség elérésekor?
Technikailag (hőfok pl.) van egyébként a Nespresso és a Dolce Gusto technika között különbség? Jelenleg is házilag egy Graef CM 702-esen őrlöm a kávét, ami DC gépbe rakott utántölthető kapszulába megfelelően tamperelve, hogy 25 másodperc alatt jöjjön le az espresso mennyiség.
Kicsit talán hőfok lehetne több. Legalábbis volt nemrég tesztre nálam egy Gaggia Baby (asszem), az picit nagyobb hőfokkal főzhette le, de rohadt nagy különbség nem volt. De persze jobb volt az eredmény.
jó lenne valamilyen átfolyásmérős megoldás, hogy ne kelljen mellette(DC) állni, figyelni, hogy kb. mikor főtt le elegendő mennyiség. -
törölt tag
válasz
ServerWorks #3537 üzenetére
Nem tudom és nem is fogom kipróbálni, mert amiket eddig próbáltam az csalódás volt.
-
válasz
ServerWorks #3537 üzenetére
Én még nem találtam bio, fairtrade megjelölésű kávéból ihatót.
Mondjuk DM-esből sem... -
iatti
aktív tag
válasz
ServerWorks #3529 üzenetére
ha pesti vagy, paljoc egyes kerületekbe kiszállít ingyen. persze ezek nem a 3-4rugos ársáv,de ma délután bontottam egy indian chocot,és ahhoz képest hogy először csapoltam és 100% arabika,csak pilláztam a "habon"
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #3529 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe pár hsz-el feljebb Mr. Kandúr ajánlatát!!!
Akár Gondolások kedvence 4800/kg.
-
ANDROID???
addikt
Ma befigyelt a háztartádba 1 kg ORO, 4700-ért. Sajnos 3 hónapos csomagolás. Azt hiszem nem rossz ár. 🙄
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #3523 üzenetére
Tessék, fogod telefonálsz, azt bemész érte, meg kóstolót is kapsz. Illetve kiszállítják is
neked. http://www.pallyotzcoffee.hu/Amúgy mi a baj az online rendeléssel
Amúgy meg milyen gép parkkal rendelkezel?
-
válasz
ServerWorks #3519 üzenetére
Nem hiszem hogy olasz espresso minőség.
Az Ikea kávéi nekem bejönnek.
De ahogy mondják vannak jó kis magyak kávépörkölők.
A VIII kerben is a Tész. A Dob utcàban. Vettem, igaz a feketek ribizlis gyümölcsös jelleg kijött - érdekes volt, de nem kedvelt nálam annyira. A diós-dohányos jegyeket jobban kedvelem. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
group buy: Kapucziner-től tervezünk rendelni, 12k felett ingyen hozzák. valakit érdekelne, belvárosi-8ker-budai oldalas átvétellel?
-
válasz
ServerWorks #3523 üzenetére
Ha Győrben jársz be is tudsz menni megvenni.
-
válasz
ServerWorks #3521 üzenetére
Kapuczinert tudom javasolni.
-
ServerWorks
aktív tag
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #3519 üzenetére
Te aztán mindenre rárepülsz, mint a piaci légy!
Nem bántásból de hazai pörkölő friss kávéját próbáltad már? -
dugesz77
őstag
válasz
soldier2 #3517 üzenetére
Régen próbálkoztam már vele, emlékeim szerint a fő csapásirány nálam az volt, hogy reggel a darálóval ne verjem fel a családot. Az biztos, hogy picit hamar jött le a kávé 18-20 mp körül ,meg a podra is érzékeny volt.
Annyira nem válhatott be ha abbahagytam. Egy rendes podos gép biztos sokkal jobbat készít ez tény, de a "mosogatólétől" mesze volt.
Lehet rendelek pár darabot játszani megint. Meglepő ,hogy másnál meg nem működött a pod , mert ha belegondolunk mitől lehetne rosszabb egy kellő finomságura darált, kellően letamperelt adag kávé attól, hogy párnába töltik? Az elv ugyan az. Ha megvan a tömítettség és a víz csak a párnán keresztül jöhet le nyomás/hőmérséklet rendben mint egy sima presszónál. -
psion2101
tag
Sziasztok!
Azt szeretnem kérdezni,hogy van nekünk egy Philips EP5365 tipusú kávégépünk.Ti mivel tisztitjátok az ilyen tipusú gépek tejtartályát/csövét.Hiába próbáltam kimosni olyan mintha romlott tejet adagolna.Ha megveszem a gyári tisztitó cuccot amit be kell helyezni a viztartályba az segitene? -
viktorhu
veterán
-
dugesz77
őstag
válasz
soldier2 #3511 üzenetére
Az biztos, hogy a kosár méret nagyon sokat számít. Csak az a fajta jó amelyiknél tamperelni/nyomkodni kell méretre a podot, hogy egyáltalán a kart fel lehessen helyezni úgy ,hogy a párna kicsit megnyomja a felső víz szűrő . Itt a képen a leglaposabb:
(a gyári nyomásfokozós kosarakat természetesen nem használom)Nekem nagy gondom nem volt az így készített kávéval de ízlések és pofonok.
-
soldier2
őstag
válasz
dugesz77 #3508 üzenetére
Gaggiával (Baby) próbáltam régebben, nagyon rosz lett
Ese pod Gaggiával podos géppel, és egy szimpla enyhén robusztás blendbőlNekem nem sikerült, igaz nem is több százezres
géppel próbáltam mint a tesztelő. -
válasz
ServerWorks #3507 üzenetére
ese podos gép [link]
-
válasz
ServerWorks #3502 üzenetére
Van egy rossz hírem! Nem fogod érezni sajnos. Ha az ESE POD-ot nem kimondottan podos géppel készíted, igen gyatra lesz a végeredmény . Ráadásul nagyobb üzletekben ha kapsz is, az nem lesz friss.
-
ServerWorks
aktív tag
Vettem egy kávégépet, ami E.S.E. POD-okat is fogad. Perpill nincs itt az őrlőm, így ajánlhatnátok párnákat. Lehetőleg olyat, ami megvásárolható nagyobb üzletekben és nem hazai vagy külföldi webshopon keresztül kell rendelni. Lehetőleg olyat, amiben tényleg fogom érezni, hogy egy Illy/Nespresso/L'Or/Lavazza/Costa/Starbucks kapszulánál jobb kávét iszom.
-
Joe63
tag
válasz
Petyuska111 #3260 üzenetére
Szia!
Én is innen rendelem a podokat,, nekünk az evoluzione jött be a legjobban.
Novemberi rendelésnél októberi gyártásúakat kaptam. Kb. 3 havonta van kuponos akció, akkor 60 Ft-os áron meg lehet venni őket, így nagyon megéri. 50 euro felett ingyenes a szállítás is. A gépem Sara Classic, az Alzán vettem 83-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest