Hirdetés
- AI okozta csődhullámra figyelmeztett a Phison vezetője
- OLED TV topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- Milyen alaplapot vegyek?
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SONY LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
- "Krémes" kopogással és pajkos külsővel hódítana a Yunzii klaviatúrája
Új hozzászólás Aktív témák
-
tehPwnerer
csendes tag
válasz
bandus
üzenetére
Ugyan nem Svájcba, hanem Svédországba, de nekem az alábbiakat tartalmazta a relocation package:
- Repjegy (magamnak kellett intézni és fizetni, aztán a számlát később benyújtani)
- Egy teherkonténer a költözéshez a cuccaimnak (ugyanúgy magamnak - én speciel jobban örültem volna némi cashnek, hogy új cuccokat vegyek kint)
- Kaptam egy relocation consultant-t, aki
- az általam megadott szempontok szerint keresett nekem lakást a távollétemben (megvoltak a maga forrásai, egy nagyon pöpec lakást talált nekem, ami soha nem volt publikus oldalakon hirdetve, így a piaci ár alatti (10-15%-kal) lakbért fizetek érte; skype-on mutogatta körbe a lakást, hogy tetszik-e), a szerződést online írtuk alá a tulajjal
- elvitt a megfelelő hivatalokba személyi számot és igazolványt csináltatni (az ügyintéző problémázott valamit, hogy a munkaszerződésem nem mondta ki de facto, hogy egy full-time melóról van szó, ezt is elsimította nekem)
- elvitt a bankba is később (ajánlott 2-3 bankot különböző szempontok alapján, én választottam ki a nekem tetszőt). A bankszámlához meg kellett várni a személyi igazolványt, anélkül csak valami nagyon fapados számlát tudtam volna nyitni, szóval az első pár hétben én Revoluttal nyomtam.
- A relocation agencynek volt egy nagy adatbázisa egy csomó cikkel újonnan érkezetteknek, hogy mit, hol, hogyan, merre, meddig, plusz volt egy fórum, ahol tudtam kérdezni - ehhez 3 hónapig volt hozzáférésem.A nem-EUs barátnővel kapcsolatban: itt Svédországban létezik élettársi vízum (cohabiting partner), aminek az a feltétele, hogy a pár "helyi" tagja (szóval te, akinek munkája van) keressen eleget, hogy mindkettőjüket eltartsa; legyen megfelelő otthona (saját fürdő, konyha, etc. szóval nem csak egy szoba, vagy motel) és bizonyítsa a kapcsolat komolyságát. Na most ehhez nem árt, ha laktatok már valahol együtt (hivatalosan bejelentkezve), van egy halom képetek közös nyaralásról vagy ahogy meglátogatjátok egymás szüleit, stb. Nézz utána, esélyes, hogy Svájcban is van valami hasonló, de ha nincs, még akkor is feleségül veheted gyorsan
Új hozzászólás Aktív témák
- Új magyar Thinkpad T14 gen5 Ultra 7 155U 16/32GB 512GB 2028-ig garis! Csak februárban extra akció!!
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus Zenbook 14 UM425IA! R7 4700U / 8GB / 512GB SSD!
- Bontatlan! Thinkpad X1 (Yoga) 2in1 gen10 Ultra 7 268V 32GB 512GB NVMe 48 hó gyári gari!
- AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Samsung Gear VR: Note5, S6 (EDGE), S7 (EDGE)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Samsung A17 mobiltelefon
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest