Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Apollo17hu #20999 üzenetére
köszi a részleteket. nem lesz járadék, csak a csajom úgy döntött, hogy kivesz pár hónap fizetetlesz szabadságot és a tb-jét így rendezni kell majd.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
bandus #20984 üzenetére
Úgy emlékszem, a munkaviszonyod megszűntését követően 45 nap türelmi idő van. Ha álláskeresési járadékot kapsz, akkor biztosított vagy, a járadék megszűnését követően ugyanúgy 45 napod van. Adott hónapra eső egészségügyi szolgáltatási járulékot általában következő hónap 2. hetében kell rendezni. Pl. a március hónap esedékessége április 12.
-
horush
addikt
válasz
HoTDoG #20957 üzenetére
Egyszer megpályáztam náluk egy pozíciót, volt interjú is, majd hónapokig szarakodtak, mert kiderült, hogy még sincs nyitva a pozi, de már elkezdték az interjúkat.. Nekem így komolytalan volt, szóval tovább sem mentem velük, amikor kb. 3 hónap múlva hívtak manageri körre.
-
axioma
veterán
Nem tudom a svedek mit csinaltak, de nagyon-nagyon uta'lom ha a pozitiv diszkriminaciot kezdik emlegetni, az szerintem (statisztikailag) engem degradal (pl. felvettek x helyre es no vagyok, akkor tolem kisebb szint varhato el mert gyengebb szintet ugrottam at, mind1 mennyivel). Ha ezt erted a sved ellenhatas alatt, akkor melyen egyetertek.
Megjegyzem volt ferfi munkatarsam aki mindig ezzel jott, hogy neki nehezebb mert pasi es igy o van negativan diszkriminalva... (legalabbis a modern multiknal felvetelkor, mert az ara'nyt akarjak javitani).
Amugy szeretnem leszogezni, hogy a fizetes kerdese ettol teljesen fuggetlen szamomra, es nem is akarok hasonlitgatni. Csak a nok a STEM teruleten kerdesrol volt szo (es ferfi ovobacsi is, nyilvan, megjegyzem rokon gyerek mar 2000 korul pont ovobacsis csoportban volt). -
djgeg
őstag
válasz
axioma #20993 üzenetére
Ez egy becsülendő (és általam is támogatott cél), sőt tovább megyek nem, hogy csak nők hanem bármely nemű bármely területetet/irányt választhasson. (sajnos ez itthon határeset)
Viszont nem jó ha olyan dolgokat várunk el ettől mint a svédek is stb tették amikor belekezdtek, mert mint kiderült amint ez megvalósul pont ellenkezője történt. Viszont ennek egy nagy hátulütője van, hogy statisztikailag (a sok hülye által használt nagy általános összevont) ezekkel az eszközökkel nem fog javulni hanem sőt valószínű nőni fog a férfiak és nők közötti fizetésbeli különbségek.
ps.: Természetesen egyforma munkáért egyforma kvalifikációkkal, legyen egyforma a bér amennyire lehet és akár lehet is más eszközökkel / idővel, csak az ezen lovaglók nem fognak örülni mert ők ömlesztett statisztikát használnak, és ha a stem területen nem hogy csökken hanem nő majd a nemek különbsége akkor ez a statisztika is egyre rosszabb lesz. -
Madwe
nagyúr
válasz
azbest #20991 üzenetére
Na nem mintha az itban dolgozó férfiak közül a nagyja nem csak a pénzszerzés miatt választotta ezt a pályát a fiatalabb generációban... sőt már egyre több 30+os ismerősöm is tervezi a váltást, hiába mondom nekik h az nem úgy van h beesik pár hét tanulással s máris viszi haza az áhított nettókat...
-
azbest
félisten
válasz
axioma #20987 üzenetére
Én is ismerek néhány lányt, aki ezen a területen azért dolgozik, mert érdekli. De sokakat meg nem érdekli
Az egyiptomi csapatban, akikkel egy időben együtt dolgoztam, pedig kb fele-fele volt a nemek aránya. Szóval érdekes módon ott, ahol kultúrális, vallási okokból tényleg hátrányban vannak a nők a nemük miatt, mégis durvány nagyobb arányban törekdnek ilyen területre. Ahogy emvy is írta, azért, mert kitörési lehetőség. És gyanítom azért is "hagyják" nekik, mert nemtől függetlenül nem mindenki képes ilyen területen eredményesen dolgozni. -
válasz
kexksz #20986 üzenetére
én tök szívesen dolgoznék az oktatásban például, de azért többre értékelem, hogy anyagi biztonságban élek, és nem kell gondolkodni rajta, hogy mit engedhetek meg magamnak a mindennapi életben. de ez sajnos itthon nem adott, és valószínűleg nem is lesz még egy jó darabig.
-
axioma
veterán
válasz
kexksz #20986 üzenetére
1. Ellenpont: gyerekkorom ota matek es programozas, munkaidon tul hobbiban is, es meg tudok o"rulni mikor csak abbol hogy no" vagyok - pedig nem a sminkelt kioltozos tipus vagyok - eleve feltetelezik hogy muszaki analfabeta vagyok.
2. Van konkretan munkatarsnom aki videki kisebb varosban a tok jo matekja ellenere a vendeglatasba lett betolva, ma meg (nyilvan segitseggel) mar Budapesten multinal nem junior munkatars. -
kexksz
addikt
válasz
axioma #20983 üzenetére
Ezt kicsit a mostani narrativa tolja, de valojaban forditva van; ahogy no az informaciohoz hozzajutas es nincs akkora kenyszer a magasabb fizetesre, ugy egyre kevesebben valasztjak, mert nagyatlagban a nok nem ilyen tipusu munkat szeretnek csinalni.
De egyebkent meg merem kockaztatni, hogy en se ilyen teruleten helyezkedtem volna el, ha jobb hatterbol jovok, ez volt az, amit tudtam hogy fixen fizet annyi osszeget amibol nem halok ehen.
-
azbest
félisten
válasz
bandus #20984 üzenetére
Tapasztalatom nincs, de ezt érdemes lehet elolvasnod a nav oldalán: [link]
Meg a neak-osat is [link]
Ha minden igaz, a munkahely megszűnése utáni 46. naptól ketyeg a tarifa. De a navos oldal szerint értesítenek is. A neak oldalon lévő szerint akkor kell külön regisztrálni, ha valamiért mégsem veszik észre és nem értesítenek.Más adó kapcsán volt olyan, hogy hiába utalt el több havit előre az illető, visszautalták a többletet. Ha nincs még, akkor érdemes lehet ügyfélkaput csináltatni, mert ott le lehet kérni az állapotot, egyenleget.
-
van valakinek tapasztalata tb fizetésről? ha adott esetben a tb március 7-ig van fedezve munkaviszonyból eredően, akkor nekem mikor kell utalnom? március 8-án egy tört havi értékét annak a 7-8 ezer forintnak és az a március hónapra érvényes tb lesz? elutalhatok egyszerre több hónapot is?
-
axioma
veterán
válasz
kexksz #20981 üzenetére
Engem meglepett, nagyon (bar nem merultem bele a reszleteibe), en azt gondolnam hogy ahogy javul az informaciohoz hozzajutas, ugy kevesbe vannak a nok korlatozva a "hagyomanyos" irany altal. Van is amit a melohelyem tamogat mint social impact es ezen dolgozik, ok inkabb talalkoznak tudatlansaggal es "nem-mere'ssel" (pl. apuka: "az en szep lanyomat nem fogjak bezarni egy dohos pincebe egy monitor ele...")
-
emvy
félisten
> Szóval nem vagyok egy indian hater de rossz ember kezében a "hatalom" hatványozottan rosszab lesz.
Oke, csak amit irtal, az nem az, hogy 'Nekem egyszer volt rossy managerem de többet nem kérek belőle.', hanem hogy 'Nekem egyszer volt indiai managerem de többet nem kérek belőle.' Ezzel volt gondom.
Egyebkent pedig: termeszetesen egy olyan tarsadalomban, ahol a kitoresi lehetosegek nagyon korlatozottak es az anyagi korulmenyek igen rosszak, ott az emberek nagyobb aranyban probaljak az anyagiakat elonyben reszesiteni az onmegvalositashoz kepest.
Tehat Svedorszagban kb. az lesz mernok, akinek ahhoz van kedve, aki meg apolo akar lenni, az apolo lesz, es mondjuk a ketto kozott van 50% fizeteskulonbseg. Ugyanez Indiaban mondjuk 10x-es vagy meg nagyobb kulonbseg, tehat nyilvanvaloan aranyaiban tobb olyan embert fogsz talalni a jol fizeto szakmakban, akik esetleg nem valok arra a palyara. Ez nem azt jelenti, hogy az indiaiak alapvetoen kevesbe kompetensek, csak nagyon magas a zaj (es ebben valojaban nem az egyenek a hibasak, mindenki probal ugy tulelni, ahogy tud).
-
5 evvel ezelőtt Március 15-en az akkori török csoportvezető (amcsi multi) mivel ünnepnap a cég fizette az ebédet, mindenki helyett döntött hogy török etelbarbol eszünk. Joparan ledöbbentek, hogy mennyire tapintatlan és meggondolatlan amit tesz. Megkérdeztem, hogy biztos nem kéne-e e bedobni 3 ötletet közös csetbe és szavaztatni 10 perces ultimátummal, mert nemzeti ünnepen ez kinosan jön le. A válasz: im the team leader.
veletlenul csuklóból azt válaszoltam vissza, hogy "and what a leader you are!" <3 cultural differences
-
Viszont félreértések végett - indiai felettesről beszéltem. Volt munkatársam, indiai srác, svédországban él illetve ott szocializálódott. Ő jobb volt mint a svédek több tekintetben. Szóval nem vagyok egy indian hater de rossz ember kezében a "hatalom" hatványozottan rosszab lesz.
És nyilván ez igaz fehérre, feketére, magyarra, pulira, tacskóra és mindenkire IS.
-
törölt tag
Tobb normalis indiai kollegaval dolgoztam, mint nem, viszont eddigi tapasztalataim alapjan (elso generacios bevandorlo) kinai fonokot a nyelvi nehezsegek miatt latatlanul biztos nem vallalnek be. Meglepo modon az amerikaiak gond nelkul megertik oket, en meg mindig csak pislogtam, mint hal a szatyorban amikor syncelni kellett veluk. Pedig cockney, ir, ausztral, indiai akcentust gond nelkul fel tudom dolgozni.
-
kraftxld
félisten
válasz
Sztenly #20973 üzenetére
Ahogy korábban emvy írta, 1.3 milliárt embert nem lehet generalizálni (vö.: volt pakisztáni kollegám aki egy idióta volt, vérre menő vitákat tudott nyitni a "minden indiai idióta" és "minden kínai idióta" témakörben)
Vannak közöttük nagyon okosak, vannak közöttük nagyon hülyék, és a kettő között is minden skálán több ezren -
Sztenly
tag
Én meg pl a hazai munka-kultúrát nem bírom elviselni 10percnél tovább. (panaszkodás és kibeszélés).
Ettől azért még nem leszek rasszista max előítéletes vagy kényes inkább
Nagyon sok tapasztalatom nincs indiaiakkal de ahogy látom diverz eléggé a kép náluk. Vannak akik nagyon képben vannak és teljesítménykényszer vezérli őket és vannak akiknek az értő olvasás is alig megy. -
HoTDoG
tag
Jól van, magas labdát adtam. Mielőtt előkerülnének egy félreérthető mondat miatt a rasszista, általánosító, kártyák, javaslom lépjünk tovább. Aki pedig már dolgozott amcsi SSC-ben és vagy indiai kollégákkal, annak egyiket sem kell bemutatni.
Ja és nem, nem zárom ki.
Ha van még érdemi hozzászólás, azt megköszönöm. -
Kobe
veterán
válasz
HoTDoG #20957 üzenetére
Nekem egyszer volt veluk egy korom, hasonlo pozicioval, de borzaszto fogalomzavarosak voltak a pozit illetoen igy a HR esen tul nem jutottunk.
Business process architectet kerestek, aki mint kiderult szerintuk neha uzleti oldalon ulo IT BA, masnap PM / teamlead, egyebkent pedig teszt-menedzser es a maradek idoben devops.
Szerintem ha nem 100% adekvat hogy mi a pozi akkor erdemes alaposan korbekerdezni. Hacsak nem pl senior java dev vagy hasonlo, ami eleg beszedes megnevezes. -
HoTDoG
tag
MSCI-rol tapasztalat, vélemény, info bárkinek? Ismerőst keresték meg és nekem lövésem sincs róla. Valami IT Business Manager pozi. Annyit tudok, hogy indiai lenne a főnöke aki az usa-ban ül. Ez alapján nálam elsőre nem hangzik az ajánlott kategóriának. Persze tudom, ahány csapat/főnök...
-
Shade45
senior tag
Köszönöm mindenkinek a hasznos kommenteket!
-
djgeg
őstag
válasz
Shade45 #20947 üzenetére
+1 az elöttem szólókhoz, amúgy ha idegen a terület vagy csak úgy amúgy programozás kb alapok stb. akkor szabadidődben bele lehet lesni mondjuk ebbe. Sokan ajánlották anno:
https://github.com/ossu/computer-science -
DanielLong
senior tag
válasz
Shade45 #20947 üzenetére
Ha jól értem, beágyazott programozó irányba (is) nézelődnél, ahhoz meg szerintem bőven elég a villamosmérnök diploma, a tudást autodidakta módon szedném fel mellé. Pl. kezdésnek ismerkedés Arduino platformmal, mellette C/C++ és mindenféle beágyazott dolog tanulása, rengeteg anyag van. Pár éve én sok junior állást is láttam ilyen vonalon, tehát szerintem bőven el fogsz tudni indulni, de valszeg elsőre a fizetésed nem lesz sokkal jobb, mint most.
-
válasz
Shade45 #20947 üzenetére
Elsősorban programozói irányba gondolkozom (C, Python, Robot programozás (ABB,KUKA))
A helyedben kapásból rámennék a JAVA-ra, ez a legkeresettebb nyelv, és ez egy darabig nem fog változni. A C-robot vonal nagyon-nagyon rétegigény, oda csak akkor menj, ha szerelmes vagy a területbe. Python meg egy közgáz végzettség mellé pöpec, amúgy nem sok értelmét látom.Leírták már a kollégák, a plusz egy diplomát felejtsd el! Van már egy mérnöki végzettséged, szerintem végezz el esetleg egy fél-1 éves gyorstalpalót (tanulmányi szerződést nehogy aláírd!), és irány egy junior pozi valami fasza mentorral!
-
Madwe
nagyúr
válasz
Shade45 #20947 üzenetére
Csatlakozom az elöbbiekhez. Felesleges mégegy diploma. Önképzéssel amúgy is szerzel hasznos skilleket is (hiszen erre folyamat szükséged lesz). A jelenlegi diplomád elegendő a legtöbb helyre ahhoz h behívjanak első körbe, onnantól kezdve meg úgyis a tudás, soft skillek s a jellem ami dönt, nem a papír.
-
-
Shade45
senior tag
Sziasztok,
(Elnézést, ha nem a megfelelő fórumtémát választottam a kérdéseimre!)
Elsősorban informatikusok (Mérnökinfó/Proginfó) véleményére és tapasztalatára lennék kíváncsi:
4. éve dolgozom villamosmérnökként (Bsc), egyre inkább érzem, hogy nem ez az a szakma amiből nyugdíjba szeretnék menni, így elgondolkodtam a szakmaváltáson. Jelenleg karbantartás területen dolgozom.
Elsősorban programozói irányba gondolkozom (C, Python, Robot programozás (ABB,KUKA)) és ennek megfelelő képzés elvégzésén.Jelenleg 2 lehetséges opciót látok:
1. Munka mellett levelező tagozaton szerezni egy Mérnökinfó vagy Proginfó diplomát;
2. Autodidakta módon sajátítom el az ehhez szükséges tudást, megspórolva az új diplomához szükséges időt/pénzt.Kérdéseim:
- Mennyire van esélye egy villamosmérnök végzettséggel rendelkező személynek programozói állasok betöltésére? (Tételezzük fel, hogy képes elsajátítani az ehhez szükséges tudást fősikola vagy egyetem nélkül!)- Van-e egyáltalán értelme ezirányú főiskolai tanulmányokat folytatni, ha már van egy olyan szakmám, amely - ha csak részben - de tartalmazott programozási alapismereteket?
- Mérnökinfó vs Proginfó: Pro/kontra? Melyiket és miért?
Köszönöm a válaszaitokat!
-
Sztenly
tag
válasz
#79563158 #20945 üzenetére
Igen ezt szerettem volna még hozzáfűzni, csak közben elterelődött a figyelmem, de a Hays partnerei is többnyire az ebbe a szegmensbe tartozók. (közvetítés meg piackutatás)
Tehát a garázscégekre de még csak a KKV-k egy részére sem fog jó eredményt adni. De utóbbi esetén nagyon limitáltan tudok nyilatkozni. Elnézést ha tévednék! -
-
petim
csendes tag
Sziasztok!
Nem: férfi
Kor: 33
Munkakör: full stack developer (java/spring boot + react)
Végzetség: programtervező informatikus BSc és info tanári MA
Nyelvtudás: angol középfok (társalgási), napi szinten használva
Bruttó fizetés: 830e
Egyéb: cafeteria bruttó ~600e/év, céges laptop, éves "teljesítmény" bónusz ami 2020-ban már majdnem elérte az 1 havi fizumat, előző években ilyen bruttó 100e és 300e volt kb.
Hely: Budapest, multi, 3,5 éve dolgozok itt
Tapasztalat: 5,5 év
Érlelődik bennem egy ideje a váltás gondolata. Mi a véleményetek? -
Lien
aktív tag
válasz
Sztenly #20921 üzenetére
Már bocs, de a HAYS az erősen a budapesti árakat vetíti ki. Ebben a topikban sajnos a kommentelők 95%-a informatikus, alig van mérnök, közgazdász, orvos, természettudományis, tanár.
Volt alkalmam tavaly a covid berobbanással egy HAYS-nál dolgozó recruiterrel interjúzni aki direkt a mérnököket keresi és a telefonban azokra a számokra hivatkoztam ami az akkori legfrissebb katalógusban ki volt írva. Ő arra azt mondta, hogy teljesen rendben van.Csak tudni kell, hogy budapesti állás, ha mindezt vidéken akarod akkor a hays guideban feltüntetett bruttó árak nettói lennének a vidéki bruttók(vagy annyi sem). Több szaktársammal, több vidéki megyeszékhelyből szoktam beszélgetni és amikor feljön a fizetés téma akkor eléggé nem ütik a bérek ezt a szintet. A feketézés meg nem számít!
-
Kobe
veterán
válasz
VirsLee #20935 üzenetére
Ugy hogy benne voltam par transzformacios projektben IT ceg(ek)nel (IT letszam >x*100), ahol a besorolasi rendszert / cost level / szervezeti strukturat Hays alapjan alakitottak ki / alakitottak at
Ha arra vagy kivancsi, hogy ralattam-e tobbszaz ember forintra pontos egyeni berpapirja, a valasz nem. Viszont arrol hogy a hays szerinti pozicio / tapasztalati evek szama / tol - ig (gyak hays salary guide) savozasban mekkora devianciak vannak, volt infomVideken nem tudom mi a helyzet a cegekkel, de a fovarosban eleg sok (IT osszletszam tobb ezres, tizezres lehet) mukodik tokugyanilyen logika menten, ha egy interjun is bekerdezel egy pozival kapcs hays szintre, vagy az aszerinti savban gondolkodsz berigenykent, nem igazan losz melle. Max ha fillerbaxo a ceg.
-
Kobe
veterán
válasz
MrSealRD #20931 üzenetére
miért kéne a hays-el (egy többezres nagyságrendű statisztikai felméréssel) bármit egyénként igazolnom ? a statisztikának pont alapeleme az átlagtól való deviáció. De ha már többen írják hogy jó alapot szolgáltat, akkor lehet van benne valami....
De ha megnyugtat, bár én más it poziban vagyok, mint amit kérdeztél, a hays rám igaz. És az általam ismert elég sok (>többszáz) IT-sra is, kb +/- 5%ban.
A stílust meg lehet szeretni, nem szeretni.....evvan. (ne érts félre, nem csak veled kapcsolatos, általában pont telibetojom a neten / netes fórumokon kinek mivel/kivel kapcsolatban mi az aktuális hasfájása)....de lehet többek között ez a felfogás is hozzájárul ahhoz hogy agyalnom sem kell azon hogy vajon merjek-e egy hays sáv alját súroló bérigényt bemondani vagy sem.
felfogás kérdése, ki mire lő.
Mondtam, kemény milliók. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
Pfiucska #14866 üzenetére
Egy kis jegyzet magamnak meg a tobbi palyakezdonek. + epp tema valamilyen szinten a palyakezdo kozgazosok fizetese
Oraberben vagyok de nappali penzugy es szamvitel bsc (6.felev) mellett heti 30 ora munkaval;
Fizu: Br. 282k - netto 240k
Egyéb: V. Keruletben berelt garázs (Ez nagyjabol havi ~70k egyebkent)
Pozi: Könyvelő - egy kkv-nal (itt nyilvan nem ap / ar konyveles van hanem a komplett ceget te viszed egyedul, kisebbeket es nagyobbakat ugyszinten de ilyen e.v.-t meg hasonlo icipici vallalkozasokkal nem foglalkozunk) -
Sempronius89: Jó, hogy akkor mivel nálad igazolva van a hays...az egész országra rá lehet húzni. Ez botorság. *
Kobe : Már máshol is láttam tőled, hogy tök alap szituációkban úgy nyilvánulsz meg a fórumon mintha a valagadból rángattál volna elő valakit... Nem tudom miből adódik ez a frusztráció, de remélem a valóságban nem így nyomod, mert ez gyalázat.
Úgy tűnik nem volt világos... Arra céloztam, hogy leírhatnád nálad mi a helyzet, hogy saját példádon keresztül igazold mennyire jó a Hays. De nyilvánvalóan kikerülöd ezt...
Madwe legalább korrekt ilyen szempontból mert nem a kispadról szól be hanem ott van valami adat is a topikban... De Sempronius89 is beírta az ő részét...Viszont szeretném jelezni, hogy messze elkanyarodtunk a start mezőtől.
[Kérdezőnk] 1 éves tapasztalatú PM/PO. Teljesen egyetértek [Jhonny06] hozzászólásával. Pontosan ezért nem tartom reálisnak a 6-700-as bruttót.* [link] Itt azt írtam, hogy lehet, hogy valakire igaz.... Tehát nem a teljes Hays-t cáfoltam. Csupán megjegyeztem, hogy túlzás általános érvényűnek tekinteni...
** : Egy szóval sem írtam le sehol, hogy én alul lennék fizetve... Köszönöm jól vagyok.
-
Sempronius89
tag
-
Kobe
veterán
válasz
MrSealRD #20924 üzenetére
Baszki... No offense, de erre mar nincs tobb ertelmes hozzafuznivalo. Milyen matekot varsz ember? Vagy milyen tobblet infot varsz? Keritsek neked gyors szombat este egy random product ownert aki odaadja a berpapirjat, vagy mire gondolsz?
Leirtam konkret ceget/cegeket, akik mar 2017-2018ban is alulfizetettebb kozgaz pozikban egesz jo penzt adtak kezdoknek. Ha arra radobsz csak 2 ev inflakoveto 4-5% emelest mar akkor is kb az altalam irt szam also hataranal vagy, kozgaz vegzettseggel.
Ha csak azt nezed, hogy 2-3 eve is kb 10%al magasabb volt egy IT kezdober, vagyis tenyleges IT tudassal (nem az assassment centeres bohockodassal es tarsaival) siman lehetett 500-550es kezdobert megcsipni. Erre 1 ev combosabb emeles / vagy valtas, megint az elkepzelhetetlen penznel vagy.
Gondolom a Hays onbevallason alapulo felmerese is veletlen hozta ezt ki atlagos bernek ezekre a pozikra. Mert sok minimalberes PO/PM van az orszagban akik attol erzik jobban magukat hogy hazudnak egy anonim kerodiven.... Hagyjuk mar.
Sorry, de en ezzel az "ilyen allat marpedig nincs" mentalitassal nem tudok mit kezdeni. Ha hihetetlen a szam, es tobben is validnak irjak be akkor lehet nem a mindenki mas a hulye csak en vagyok a helikopter szemleletmod a legkonstruktivabb, hanem el lehet kezdeni elgondolkozni, hogy ha ez az atlag, akkor te / barmelyik erintett miert nem keres annyit, mi lehet a gond. Szar helyen dolgozik az illeto, neadjisten nulla az onmarketingje, esetleg szimplan olyan kishitu hogy el sem hiszi hogy lehet ennyit keresni?
Barmelyik az oka, erdemes mielobb kigyogyulni belole, mert 1-2 ev alatt is sulyos milliokba kerul neki.
-
Jhonny06
veterán
Egy PM/PO junior szinten jóval alacsonyabban van a táplálékláncban, mint egy fejlesztő, többek között mert elég sok ideig nem tud komolyabb értéket teremteni. Illetve sokkal belterjesebb, nehezebb előrejutni és bizonyítani. Rá lehet húzni, hogy "de az is IT", de attól még nem lesz máshogy. Ferdítheted úgy a számokat, hogy a végén az jöjjön ki, hogy neked van igazad, de attól még az átlag nem fog ennyit kapni.
-
Sempronius89
tag
válasz
MrSealRD #20924 üzenetére
Tőlem azt írsz amit akarsz, de ha ragaszkodsz ahhoz, hogy leírd a véleményed engedd meg kérlek, hogy én is leírjam a sajátom.
Én 2020 január 1-el váltottam kontrolling medior szint bruttó 750-ért ami az akkori haysnek pont megfelelő volt. Elmondhatom tehát, hogy nekem kijött a matek. Őszintén sajnálom, hogy neked nem. Talán ha nem adod fel és többet tanulsz egyszer neked is sikerülni fog fel a fejjel!
-
válasz
Sempronius89 #20915 üzenetére
Nem néztem be semmit. Kicsit unalmas már, hogy az utóbbi hónapok/évek internetes kommunikációjában 80%-ban nem írhatja le valaki szabadon azt, hogy másképp gondolkodik egy témáról, mert rögtön jön a horda, és akkor jönnek a leereszkedő "benézted" szövegek...
Itt a topik...tessék bizonyítsd be, hogy tévedek és őszintén írd le nálad mi a matek... Mutasd meg, hogy a Hays nálad érvényesül.
Madwe: A Devops Engineerből nem derül ki a szint...de a 32 évedből és a ~11 év tapasztalatból mondjuk gondolom a Hays expert sávjába sorolod magad. Ott pont benne vagy a sávban a 2019-es infók alapján...
Kobe: Nálad sem derült ki a topikból mi a matek...
kexksz: Építsünk statisztikát, mennyire valóság a Hays...
-
Kobe
veterán
válasz
Jhonny06 #20922 üzenetére
ember, olvasd már el amit írtam légyszi. AP/AR biodroidot írtam, "controlling" bsc-ben pl. (kvára nincs köze még a controllinghoz sem a budapesti BSC-k 99%nál).
Ide kb egy BSc random közgáz papírral megkapod pályakezdőként a br 450-500 közötti összeget. Tudok konkrét példát mondani ha szükséges, Exxon pl ezelőtt 2-3 évvel is már 450 kezdővel vette fel a frissdiplomás mazsidrazsikatIT végzettséggel IT területre nyugodtan adj hozzá +10%-ot a kezdő bérhez is.
550 körüli kezdőről indulva 1+ év tapasztalattal 600 fölé kerülni még cégen belül sem luxus..... -
Sztenly
tag
Erre mondják h vannak jó helyek meg vannak jobbak. Mindenki eldönti h mi az alternatív költsége ami miatt nem keres jobban. (Pl szakmai kihívás megélése, félelem a valódi piaci teljesítmény elvárásától, jó csapat, közel van az otthonához, v pont full remote)
A Hays sztem is pontos, de csakis azok esetében akik most váltanak vagy helyezkednek el. 2-3évre visszamenőleg már nem az. Ha pl 2018óta vagy a cégnél akkor a 18'as Hayst érdemes megnézni plusz egy reális emelést hozzá. Ha nagyon messze van valaki attól lefelé, akkor érdemes a váltás. -
Lien
aktív tag
Hát igen, vannak cégek nagyobb multik(mol), ahol ennek a közelében sem kapsz és tökmindegy, hogy mérnök vagy közgazdász vagy. Még ha a cafeteriádat is hozzáadod a keresetedhez, akkor sincsen meg a 450e Budapesten. Ott sajnos hiába mondod a HAYS guide számokat, nem azt adják.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Sempronius89 #20915 üzenetére
Igen, ezt el felejtettem hozzátenni: én azokat a beírt fizetéseket tartom a téma szempontjából relevánsnak akik frossen váltottak. Az h valaki 2-3 5+ éve elvan egy helyen az nyilván elmarad a hays számoktól, lévén az az aktuális piaci árakat mutatja, ami az utóbbi években látványosan növekedett. Cégen belül meg az 5-10% éves emelés fölé menni ritkán szokott az ember, még poziváltásnál se feltétlen...
-
Kobe
veterán
válasz
Jhonny06 #20913 üzenetére
No, hat nem is kellenek ide multis HResek akik megprobaljak bemagyarazni az osszes mazsolanak hogy miert tunik soknak amit ker, megteszi helyette par forum / munkatars stb
Ilyen mentalitassal nem is kell meglepodni ha valaki vegig a sav aljan marad, nem csak palyakezdokent....
PS: szted ha egy biodroid 'Pay invoice' / 'Submit invoice' gombot nyomohato BSCs kap ennyit, akkor egy junior IT PM szinten ugyanannyirol indul? :) ott azert +10% elso emelessel, ami nem a vilagvege, az elso mezesmadzag minden cegnel kb, siman megvan a br 600
-
Jhonny06
veterán
-
Kobe
veterán
válasz
MrSealRD #20910 üzenetére
Egy 0 munkatapasztalattal rendelkezo kozgazdasz egy sima BSC ben br 450-480as kezdofizetest kap mar egy - sorry - retard monkey szellemi szinvonalat igenylo AP/AR meloban is
Akkor nem igazan ertem hogy az alapbol jobban fizeto IT ban 1/1+ ev PM/PO tapasztalattal a br 600 miert tunik a blaszfemia kategorianak -
Madwe
nagyúr
válasz
MrSealRD #20910 üzenetére
A legtöbb ide író az aktuális hays számokkal összeegyeztethető számokat szokott mondani. Általában én is mindig annak a teteje körül tudtam elhelyezkedni s ismerősi körben is igaz volt ez. (Bp-n belül, vidék nyilván hátrányban van. Covid nem tudom mennyire cibálta meg a számokat, de a legtöbb it szektort vagy nem érintette vagy pont h még növelte is a bevételeket.)
-
#20906Kobe: Lehet, hogy a Hays számok az ország egy bizonyos számú emberére igazak.... de amiket halandó emberek írnak akár ide...akár máshová...akár szóba kerül ilyesmi... Ott inkább alatta voltak a számok... De nem akarok a Hays témába belemenni... Csak leírtam a véleményem. Ha az itt ajánlott számokkal el tud helyezkedni, akkor bravó! De komolyan.
#20907kexksz : Nyilván mi itt most a munkavállaló oldalt próbáljuk erősíteni..ezért bár jól hangzó szám... de a fenti infó elég kevés... Az, hogy 1 éves tapasztalatú junior az szerintem inkább bruttó 500k... Ha tud valami extrát mellétenni( felsőfokú angol...stb) akkor tornázható ez felfelé... 550k
Ez az 1 év kb nudli...
De hangsúlyozom ez az én szubjektív véleményem. Ha bárki szerint ez hülyeség, én full megértem. Mert szerintem meg a 6-700k-s bruttó az. Mindamellett, hogy megértem itt az alapvetően álláspont, hogy nekünk mint munkavállalónak legyen minél jobb... -
azbest
félisten
válasz
VirsLee #20900 üzenetére
Ott működik a szocializmus, ahol az egyének tanulnak, gondolkodnak és aktívan részt vesznek a közös jó képviseletében.
Ahol egy gondoskodó atyát követelnek maguk és a többiek fölé, hogy felelősség és gondolkodás nélkül másoktól várják a saját boldogulásukat, ott sosem lesz jólét. -
válasz
Devecherry #20902 üzenetére
Hays guide szerintem tök reális, abba kukkants bele!
#20898VirsLee
Vállalkozóként az ember mindig többet keres (kevesebbet adózik), mint egy alkalmazott, cserébe sokkal nagyobb kockázatot is vállal. Most a pandémia kezdetén mindenhonnan a contractorokat küldték el először. Ennek ára van.Egy takaíró egyébként még egy katásnál is kevesebbet adózik, mivel be sincs jelentve. Van ismerősöm, aki 100+ fős takarító céget vezet.
-
Kobe
veterán
válasz
Devecherry #20902 üzenetére
Br 6-7
-
Devecherry
csendes tag
Egy "junior project manager" vagy "junior product owner" multis pozi fizetését mennyire lőnétek be 1 év tapasztalattal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest