- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Silεncε
őstag
Igen, mivel a hook visszatérési típusa nem
IAccount
, hanemIAccount | null
union, ezért csak simanIAccount
típus nem lehet a tároló konstans típusa. Az account konstans típusa legyen ugyanúgyIAccount | null
és úgy már jó lesz (a ?. le fogja kezelni, ha ott null van (de azt is kezeli, ha undefined), olyankor a string konstans értéke is undefined lesz) -
Silεncε
őstag
Szerintem: Az useAccount visszatérhet sima objecttel is (én erre következtetek a paraméterben átadott üres object miatt)? Akkor viszont a TS jogosan reklamál, hiszen ott az account típusa nem IAccount lesz, hanem
IAccount | object
“union”, az objecten pedig nem fogja megtalálni az adott propot.Illetve az az IAccount típusdeklaráció sincs szerintem jó helyen, annak az account konstanson kene legyen, a customProp az interface szerint string típusú
-
coco2
őstag
Az upstream szerver irányú kapcsolat. Hogy mit nevezel serverless-nek egy webes alkalmazás esetében, ahol létezik upstream, na azon kicsit vakarom a buksit. Valami zavart érzek az erőben
Minimum egy tracker biztosan kell, és az már szerver. A "POST" tipikusan szerver irányba küldött http kérés, és nem csak dotnetc kiváltság. Js esetében xhr van kommunikációra, és abszolút alkalmas post kérések küldésére. A react meg signalr nem az én világom, abban talán a többiek segítenek.
-
martonx
veterán
Én C#-pal egyik régi projektben évek óta használok SignalR-t. És nemrég egy POC erejéig az Azure-os Serverless SignalR-t is kipróbáltam. Szépen tette a dolgát. Viszont tagadhatatlan, hogy nem éppen kezdőbarát a dolog.
És hogy ez nodejs-el mennyire működik, arról lövésem sincs. -
martonx
veterán
Amit te szeretnél az egy single page application, amit Karma jól be is mutatott. Annyit tennék még hozzá, hogy ebben az esetben a helyetekben a drupalt abszolút mellőzhetném, csak rest apu kell alá. De érted, így meg bukod a komplett Cms funkcionalitást. Neked kell dönteni, marad a cms bubusság és szar végeredmény gyorsan összekattogtatva, vagy megírjátok normálisra spa-ként, mondjuk 10-szer akkora idő befektetéssel.
-
A kontextus meg a helyzeted pontosabb ismerete nélkül (pl. a kódbázis minősége) nehéz testreszabott választ adni, de amit most leírtál, a mai gyakorlatban elég népszerű Single Page Application (~ webes vastag kliens) stratégia. (Egy kulcsszónak használhatod az SPA-t.)
Ennek van előnye és hátránya egyaránt, hogy néhányat soroljak:
+ Jobb érzékelt sebesség/felhasználói élményt nyújt az első betöltés után.
+ Kényszerűen tisztább az architektúra, jobban újrafelhasználható (pl. natív mobilalkalmazások, új UI...) a monolit projekt kettévágása miatt(*).
+ A részek önálló életciklussal bírnak, tehát több csapat könnyebben dolgozhat a részeken; külön tesztelhető és élesíthető minden elem.
+ A backendhez és a frontendhez is vannak specializált könyvtárak, ahelyett hogy egy eszközzel próbálnád egy n-tier alkalmazás minden aspektusát lefedni. (igen, még mindig nem szeretem a PHP-t)- JavaScript nélkül (pl. NoScript felhasználók) az egész történet halott, úgyhogy egy igazán univerzális megoldáshoz nem dobhatod ki a Drupal által generált önjáró, "ódivatú" oldalt.
- A böngészők közötti eltérések sose szűnnek meg. (Safari is the new IE)
- Nagyon könnyű tévútra menni, és ennek következtében (abszolút és UX-es értelemben is) lassú, működésében hibás, neadjisten biztonságilag kockázatos kódot írni!
- Tanulni kell. Egy tiszta JS alkalmazás ég és föld ahhoz a szinthez képest, amikor egy sablonból generált HTML oldal kis szakaszait jQueryvel ugráltatja az ember. Az azzal kapcsolatos tapasztalatok inkább veszélyesek, mint hasznosak.(*): Ehhez igazából nem kell SPA, csak egy jó környezet meg önfegyelem. Például a legtöbb értelmes MVC megvalósításban teljesen független az üzleti logika a HTML generálástól (megjelenítéstől).
Személy szerint Drupalt soha nem használtam, a Foundationt is csak kerülgettem (inkább Bootstrapeztem); de az elgondolás nemes, és ha a szerveroldalad képes az adatait strukturált formában kiadni, szerintem mindenképpen megér egy próbát. Sajnos nem tudom, hol lehetne jól elindulni nulláról, bár az Angular 1.4-hez az ng-book elég bíztató. Valaki segítsen ki!
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Egyszerű és nagyszerű, meg sem fordult a fejemben, hogy 'id'-ra tegyem a formázást..."
Még jó is, hogy nem fordult meg a fejedben, mert illik sokkal általánosabban megoldani az ilyesmit, nem pedig id-vel szórakozni, és ezzel kb. örökre rögzíteni, hogy melyik elemet is fogod buzerálni. Vannak esetek, amikor ez nem számít, de többnyire mégis.Amúgy örülök, hogy nálad működik a "javított" demó, mert nálam konkrétan semmit nem csinál, igaz, összesen 5 másodpercnyi időt töltöttem a kipróbálásával, nem próbáltam elgondolkozni, mit csinál és mit kellene csinálnia.
-
Speeedfire
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Revolut
- Nintendo Switch 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged