- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kompakt vízhűtés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Tudnátok abban tanácsot adni, kérlek, hogy JS-tel hogyan tudnám egy külső HTML fájl tartalmát "behúzni"?
Jelenleg (ideiglenesen, és csak a teszt szerveren - nagyon kezdő vagyok még, így számomra egyelőre még mindig csak ideiglenes és teszt) szerver oldalon generálódik (SQL, PHP) a tartalom (töltődik fel adatbázisból tartalommal ez a külső HTML, és ez megy a kliensnek), de szeretném áthozni kliens oldalra, hogy csak a feltöltendő/kiegészítendő adatokat kelljen küldeni, a fix HTML kód a kliensen generálódjon.
Axios van használatban a PHP topikban tanácsoltak hatására. (@instantwater: Köszönöm!)
jQuery is van használatban - de csak a használt HTML template miatt, én még nem igazán használtam magamtól semmire.Illetve @instantwater: Javasoltad, hogy
Igen, célszerű az adatot JSONban leküldeni a kliensnek, és kliens oldalon React/Vue vagy valami hasonlóval generálni a HTMLt.
De a HTML már készen van, így gondolom, már nem tudom / nem kell használnom ezeket a keretrendszereket. Igazából ha kikerülhető, pár sor HTML kódért nem szeretnék (még) egy új keretrendszert bevezetni, ha nélküle is megoldható.Ahogy "elképzeltem", úgy "kellene" hogy működjön, hogy megy a request a szerver felé, az visszaküldi az adatokat, aztán a JS fogja ezt a HTML kód "template"-et, belerakja az előbb kapott adatokat, aztán megjeleníti. Minden egyes feed elemnél újra és újra. És így a szervertől az ismétlődő fix HTML kódot már nem kellene mindig eljuttatni, csak a változó részeket.
Viszont ez mind egy feed-be megy, ahol akár több 100-szor is kellhet egymás után, szóval vagy csak egyszer kellene betöltenem a feed item HTML template-jét, vagy pedig eleve JS-ben generálni. (Bár akkor pedig az ajánlott React vagy Vue lehet, amit használnom kellene? Csak igazából nem használnék egy külön keretrendszert, ha JS-ből is megoldható. )
Szerintetek hogyan lenne jobb?
Illetve ha van megoldási javaslatotok, megtámogatnátok egy-egy (kéznél lévő) példával?Saját keresésből erre futotta eddig (jQuery load() ), semmi más használhatót nem találtam:
https://www.tutorialrepublic.com/jquery-tutorial/jquery-ajax-load.php
Viszont itt azt nem értem, hogy hogyan adom meg neki a HTML fájlt. Mármint talán előbb azt is le kell kérni (Axios get)?Nagyon nem vagyok jártas ezekben, és hiába vannak meg az alapok, ez már nem alap dolog, így nem igazán látom át, most hogyan lehetne tovább menni.
Vannak csúnya megoldásra ötleteim, de jó lenne valami időtállóbba energiát fektetni. Ehhez kérném a segítségetek.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest