Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zedz
    addikt

A serverless dolog tök jól, egyszerűen, működik. És csak egy hülye buzzword, a háttérben nyilván ott van a szerver. A serverless inkább csak arra utal, hogy abszolút nem kell foglalkoznod a szerverrel, de még csak a terheléssel, skálázással se. Egyedül annyi a rákfenéje, hogy előre abszolút megbecsülhetetlen a költség igénye. Havi X másodperc futás ingyenes, utána másodpercenként ennyi-annyi. De őszintén ki fogja tudni másodpercben előre felbecsülni, hogy napi X db request kiszolgálása mégis hány másodpercbe fog telni? :D
    Ettől függetlenül kis terhelésű api-k esetében valóban kb. ingyenes alternatíva tud lenni.

Jaaa én azt hittem a serverless megoldás az az, hogy full 3rd party alkalmazások szolgálják ki a szervered nagy részét. Mondjuk Auth0, Firebase, ha van push noti mondjuk mobilra akkor megint valami, szóval amolyan BaaS-ok együttese.

Amiket leírtál azokkal tisztában vagyok. ( mielőtt még inkompetensnek néztek :DD )
    A fentebb említett dolgokkal pedig eddig én csak megszívtam. :DDD Mondjuk sok framework alapból ad már egy logint, mögé csapni egy DB-t sem olyan nagy meló, csak valamiért kezdünk ezekről leszokni. :F

Új hozzászólás Aktív témák