Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

"Nekem nagyon az az érzésem, mint Android kapcsán is, hogy a SOAP egy régi idők letűnt megoldása, amit a mostani eszközökkel már nem kéne erőltetni."
    Én is egyetértek a SOAP-os résszel, és amit martonx mond, az is igaz, ahány eszköz/nyelv, annyiféle kimenet, annyiféle idióta hiba.
    Mondjuk az is hozzátartozik, hogy én különösen PHP+NuSOAP-pal való generálgatás során gyűlöltem meg (itt van szenvedéseim egy lenyomata), ezért természetesen már önmagában a PHP is hibáztatható, mint gyengén típusos nyelv (ergo nem lehet vele kattintásra generálni WSDL-t, mint Visual Studio-ban pl. C#-kódból), plusz a NuSOAP is, mint akkoriban elavult, rettentő szarul dokumentált library (nem tudom, most mi a helyzet vele, csak annyit láttam, hogy végül is 2013 júniusában még módosítottak rajta valamit). De az eredeti állításokon ez nem változtat, mert ha másféle library-t használtam, akkor meg más kimenetet kaptam. És akkor meg azt lehetett "debuggolni". Még ez a NuSOAP volt a legkezelhetőbb, amivel AKKORIBAN én találkoztam (azóta nem is SOAP-oztam szerencsére), pedig az elég szomorú (volt akkor mindenképp).

De az Androiddal kapcsolatos részt nem értettem, hogy mire érted.

"De az Androiddal kapcsolatos részt nem értettem, hogy mire érted."

Arra értem, hogy androidos fejlesztéshez túl nehezek azok a libraryk, amiket Java SE/EE alatt használnék, vagy éppen a frameworkből hiányoznak olyan csomagok, amiket aktívan használnának.

Illetve van olyan Android-specifikus megoldás, ami meg lábbalhajtós: kézzel írod meg minden egyes a requestet és SOAPObject tömbökön iterálgatsz a válasz összegyűjtéséhez...

Aztán a végén már ott állsz, hogy kézzel formázod össze az envelope-ot és kézzel parsolod ki az XML-ből az anyagot, és jobban jársz... Pedig ezt nagyon rühellem.

Új hozzászólás Aktív témák