Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter
    nagyúr

ezt nem kell mondanod, értek a phphoz, csináltam egy fórumot magamnak, és elég jó lett, mondjuk még nem nyitottam meg, de majd hamarosan igen, a lényeg hogy, jqueryvel lehet ezt megcsinálni, és ahogy elnézem pár böngésző ugró jquery kódot, nem kellett sokat bele írni, így gondolom ennél is így van, amúgy az id keresés nem 100% an jó, például ha törlődik vagy áthelyeződik a hsz akkor errort fog visszadobni, ezért gondoltam egy fix dologra keresésnél, mivel kijelölődik az új hsz miért ne lenne inkább ara a keresés, de majd meggondolom az id keresést.

Nem fogsz tudni jobbat az id-nál, lehet, hogy vannak alternatívák, de felesleges szarakodni.
    Egyébként tulajdonképpen azért szeretnél ehhez jQuery-t, hogy ne egy gyors ugrás legyen a hsz.-re, hanem animálva legyen az odaugrás, vagy miért?
    jQuery-vel is simán le tudod csekkolni, hogy létezik-e adott id-vel rendelkező elem, így nem fog hibát dobni:

// ha nem létezik "nemletezoid"-val rendelkező elem, akkor ez hamis
    if( $('#nemletezoid').length > 0 ){
    // ...
    }

"például ha törlődik vagy áthelyeződik a hsz akkor errort fog visszadobni,"
    1. nem fog errort dobni, ha alkalmazod a fenti kódot
    2. de NE ALKALMAZD, hanem inkább kezeld ezt le szerveroldalon, a Te dolgod ellenőrizni, hogy ha az adott id-vel rendelkező hsz. nem létezik, akkor a következő létezőre ugorjon.
    3. "áthelyeződni" adott fórumba érkező hsz.-ek elég ritkán szoktak. Itt nem tudom, mire gondolsz. Nem szoktak áthelyezni hsz.-t, inkább létrehoznak a másik fórumban egy új hsz.-t az adott tartalommal, az előzőt meg törlik.

Új hozzászólás Aktív témák