Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Csak speciális esetekben van különbség a kettő között. Én postfix szoktam használni mindig, de eddig se elonyom, se hatranyom nem származott belőle. Pl javascriptben
console.log(i++) nem ugyanazt logolja mint
console.log(++i)
Előbbi kiirat majd inkremental, utóbbi inkremental majd kiirat. Javascriptben az automatic semicolon insertion miatt lehet talán érdemesebb a postfix et megszokás, de ezek ezoterikus esetek. -
Nem hagyja ki -- mindketto pont ugyanugy mukodik. A for loop harmadik resze egy kulonallo statement, ami eloszor vegrehajtasra kerul, es UTANA ertekelodik ki a kilepesi feltetel. Akkor lenne kulonbseg, ha a kilepesi feltetelben inkrementalnal, pl:
for i = 0; ; i++<10; // i = [0,10]
for i = 0; ; ++i<10; // i = [0,10)Viszont a lenti esetben tok ugyanazt fogja csinalni, pont ugyanolyan sebesseggel. C/C++-ban van kulonbseg, mert a prefix operator un. rvalue-t produkal, a postfix pedig lvalue-t. Elobbi gyorsabb par orajellel, ezert ha tenyleg csak inkrementalni akarsz, akkor ++i-t szokas hasznalni. Java-ban tehat nincs semmi kulonbseg.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- alza vélemények - tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Teclast Tablet Topic
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple MacBook
- Gumi és felni topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
- Újszerű PlayStation 4 Pro GoldHEN 1TB - 20db PS4 játékkal (God of War, Cyberpunk 2077 és sok más)
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- Most èrkezett! Kingston 1TB NV3!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest