Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
SVN-nel ugyanúgy lehet olyan munkád, aminek nincs nyoma a központi repóban (egyszerűen nem tolod fel, ha nem akarod), a GIT viszont segít abban, hogy ha ezt akarod, kényelmesen meg tudd oldani, akár központi repóhoz fordulás nélkül, de úgy, hogy commitok (vagy stashben a változások) meglegyenek.
Nálam van, hogy 5+ feature branch között váltogatok napon belül, ha segítek vagy reviewzok kollégáknak. Eközben a saját munkám 1-2..n branchen van, amiket vagy feltoltam a remote-ba vagy nem, nincs jelentőségük, lényeg, hogy az infó megvan, és könnyen tudok váltani köztük. Van egy csomó olyan köztes állapota az elvégzendő munkának, aminek vcs historyban nincs különösebb keresnivalója, mert a végeredmény szempontjából nem hordoz értéket, mégis a köztes állapotnak is meg kell lennie, hogy később vissza tudjak rá váltani, ha folytatom a munkát rajta. Ugyanakkor más számára nem mindig hordoz értéket és így teljesen felesleges a feltöltésével időt vesztenem. A kész feature / javítás / akármi pedig úgy fog visszakerülni a masterbe / egyéb protected branchbe, hogy az csak azokat a commitokat és olyan üzenetekkel tartalmazza, ami a módosítás egésze szempontjából lényeges, és a historyban megőrzendő információ.
Ez nem azt jelenti, hogy nálunk a kollégák 2 hétig a saját kis játszóterükben szórakozhatnak, és ha elüti őket az autó, akkor annyi a munkának. Már csak a CI miatt is sokkal rövidebb életciklusú (vagy folyamatos integráció) branchek szükségesek. Erről git-nél és SVN-nél is le lehet szoktatni őket, ebből a szempontból én nem látok nagy különbséget. Pl. ha látom, hogy kolléga egyik remote branchre sem commitolt egy hete (van róla stat), akkor azért megkérdem, hogy mi a hasfájása.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- 24 Hours of Le Mans
- Anime filmek és sorozatok
- Óvodások homokozója
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
Állásajánlatok