Hirdetés
- 12V-2x6 kábelt rejtő, fehér VGA-val jelentkezett az MSI
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- Milyen monitort vegyek?
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Androidos tablet topic
- ASUS notebook topic
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED monitor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
BE4GLE #11952 üzenetére
Kicsit a logisztikával vagyok bajban, ha piconetet használnék. Ami esetet írsz, vélhetően egy helyi windows-os gép volt a piconet központ, és amikor beérkezett egy új android a hatósugárba, már tudta, melyik piconet-het csatlakozzon, csatlakozott, és jelezte, hogy érkezik az ember. Ha rosszul sejtem, javíts ki.
Ha egy kliens piconet-hez csatlakozik, egyszerre csak egy központhoz csatlakozhat. Oda küldheti el az üzenetet. Aztán kotorásznia kell a többi beacon után, csatlakozni oda, és küldeni üzenetet újra. Kicsit hasonló szitu, mint amikor vonalas LAN-on letiltják a multicast csomagokat, és következésképp ha küldeni akarsz egy multicast-ot, fel kell deríteni az összes állomást, és egyesével elküldeni a csomagokat. Mindazt a temérdek sok kommunikációt végezni el ahelyett, hogy csak kiküldenél egy szem multicast csomagot, és aki kapta, kapta, aki nem, az nem. Vonalas LAN-on még letojnám az esetet, mert úgyis hálózatról megy minden, van energia. Mobil telefon esetében akkumulátor van véges kapacitással.
Nem jobb a helyzet akkor sem, ha a mobil telefon a beacon. A beacon-nek állandóan üzemben kell lennie ahelyett, hogy mondjuk időzített job jelleggel 5 percenként egyszer feléled, kidob egy üzenetet a környezetének, aki kapta, kapta, aki nem, az nem, ignore, és alkalmazás lepihen újra. Beacon esetében nincsen pihi. Akku kajálás van helyette.
Szóval ez a bajom a piconet-tel, és ezért akarok inkább broadcast send-et.
Ha az nem létezik, még kiegészítőként azon gondolkodok el, hogy windows-on be lehet-e állítani low energy beacon-t, és az korlátozná a hatósugarat. Lehetségesen csak korlátos számú master lehet a környezetben egy adott időpillanatban. Viszont az eddigiekben nem találtam arra módot, hogy piconet-hez csatlakozó kliens hogyan kérdezheti meg a master-től az adási energia szintet. Ha megkérdezheti, az még mindig kommunikáció minden master felé, amit a master nem biztos, hogy venni fog, mert míg a master ad 100 mW-on, a slave 1 mW-on, a slave megkapja az üzenetet, a master nem, és kivárási idő telik el minden alkalommal, mire kiderül, hogy "az a hálózat messze van". Nem csak az én beacon-jeim lehetnek ott, de ezernyi másik ugyan úgy. Ha lehetne azt párhuzamosan, minden létező beacon-höz egyszerre csatlakozni, talán megpróbálnám, de ahogy olvasgattam, arra nincsen támogatás, csak egyik a másik után, és úgy a szükséges idő már nem korlátos.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Autós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Béta iOS-t használók topikja
- Elektromos autók - motorok
- LEGO klub
- Stellar Blade
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 3500 - i3-350M I 4GB I 320GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 3560 - i3-3120M I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- Watch Ultra 2 Új(garanciában cserélt, aktiválatlan)
- Eladó iPhone 15 Plus black 128GB (új állapot )
- Bomba ár! Dell Vostro 3550 - i3-2310M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Blueblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera, erős teljesítmény 12/128 GB Új
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest