Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#68216320 #11485 üzenetére
Nem tudom mennyire sikerült leírnom a feladatot. A lényeg, hogy idegen szerveren futtatva a programomat védeni kellene bizonyos adatokat, amik ott helyben vannak tárolva. Konfig adatok esetén fájlban vannak ezek, egyéb adatok esetén mondjuk sql-ben.
Ha valaki ránéz a szerveren ezekre az adatokra akkor simán kiolvasva őket használhatatlanok legyenek csak a program futása közben tudja használni ezeket. Vagyis valami kulccsal titkosítani kellene. De hogy hol lenne mondjuk tárolva ez a kulcs, na azt nem tudom. Tehát valami elvi megoldás kellene, hogy hogyan lehetne ezt felépíteni.Van olyan kulcs amit az adott szerver tulajdonosa (cég) ismer és azt használná a program titkosításra. (ez a jelen feladat)
És lenne olyan is, amit csak én ismerek és az valahogy fixen a programban lenne, azzal tudná a program az általam biztosított adatokat írni/olvasni. (ez egy következő feladat)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Eladó steam kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- ThinkPad L14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar bill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest