- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- OLED TV topic
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Androidos tablet topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
orc88
őstag
Ismét ezzel táblázatos gyakorló projektemmel van gond, 2 napja próbálkozok mindennel IS, többször újraírtam a kérdéses részt, de nem akarja az igazat
Van 1 textfield, ahova vonalkód olvasóval lehet bevinni az adatokat, a vonalkód olvasó az olvasás után ENTER-t "üt".
A kód szépen megtalálja, végrehajtja a megfelelő utasításokat a saját gépemen amin írom (i7 3.7Ghz + 12GB ram). A probléma akkor következik, mikor egy lassú pentiumos laptopon futtatom, hibajelenség:
- 5x olvastam le ugyanazt a kódot egymás után, és össze vissza dobál ✔-t és ✖-et ovlasás után.
- sokszor elkezd ugrálni a táblázatban még azelőtt mielőtt érkezne az Enter... (nincs más key event hozzárendelve)Mivel teljesen random viselkedik ugyanazon vonalkód esetében is már csak arra tudtam gondolni, hogy "túl" gyors neki az olvasás, vagy nem elég hatékony a kódom, más logikus magyarázatot nem találtam..
De hátha ti jobban átlátjátok
Az Enter után keresem ki, hogy melyik áruról van szó:
private void text_searchKeyReleased(java.awt.event.KeyEvent evt) {
if(evt.getKeyCode() == java.awt.event.KeyEvent.VK_ENTER) {
indextalalat = -2;
zText.setLength(0); //Stringbuildert használok, hogy megmaradjon az utolsó érték a field ürítése után is.
zText.append(text_search.getText());
for (int i = 0; i <= tabla.getRowCount()-1; i++) {
if (tabla.getValueAt(i, 2).toString().replaceAll("\\s+","").equals(text_search.getText())) {
indextalalat = i;
break;
}
}
if (indextalalat != -2) {
text_search.setText(null);
talalatLabel0.setText("✔");
tabla.setRowSelectionInterval(indextalalat, indextalalat);
tabla.scrollRectToVisible(new Rectangle(tabla2.getCellRect(indextalalat, 0, true)));
setTexts();
} else {
text_search.setText(null);
talalatLabel0.setText("✖");
tabla.removeColumnSelectionInterval(0, tabla.getColumnCount()-1);
}
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bestbuy játékok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Battlefield 6
- Drón topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motoros topic
- További aktív témák...
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- Fotó állvány eladó
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest