Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hány fokig (magok) biztonságos egy i5-3450 hőmérséklete folyamatos terhelés mellett, ha évekig szeretném, hogy működjön?
Épp csak annyira hűteném a hang oltárán. Az Intel oldala: TCASE 67.4 fokot ír.
-
Casanova*
veterán
-
Casanova*
veterán
válasz
Cybertrone #3291 üzenetére
hajrá! próbáld ki,aztán csinálj képeket,videót és írj cikket róla!
kíváncsian várjuk az eredményt,cikket!
jobb tuning az biztos! 5 ghz-en normál fokon,léghűtéssel.
kikéne próbálni! lehet tuningban jobb lesz a sandynál.
-
tomic
addikt
-
-
milszab
senior tag
I5-3550-em van. 1,6 és 3,5 között ugrál. Ezeket az értékeket kilehet tolni?
-
HSM
félisten
válasz
kmisi99 #3280 üzenetére
Szerintem ennél szarabb áron már nem nagyon lesznek a s1366-os motyók, ellenben a s1155 szépet fog veszteni az értékéből, ha kijön a s1150. Szvsz ha a bukót akarod elkerülni, akkor tökre nem éri meg váltani, és a sebesség miatt sem. Én is csak a kedvezőbb fogyasztás (értsd halkabb hűtés) miatt váltottam, de a 75K-s lapom alig több, mint 30K-ért ment el...
-
HSM
félisten
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Ez a kombó szerintetek mennyi pénzért érné meg? Illetve a procit ez az alaplap teljesen kiszolgálja? Tuningolni is szeretném. Köszi
-
kmisi99
addikt
Az amd vel az a bajom hogy a legerősebb amd proci is csak éppen lenne erősebb az i7 920 amnál. Nincs is bajom a kétévente alaplap cserével ha ilyen 20 000ft de én a szaros 1366 os alaplapot 50k ért vettem és az volt az egyik legolcsóbb. De szerintem még megfontolom lehet azért váltok 1155 re hisz a jövőben csak többért tudnám eladni mint egy 1366 ot. Szerintetek? A fő cél hogy minél veszteségmentesebben jöjjek ki. Mert ha maradok az 1366 nál az csak még jobban és jobban veszti el az árát.
-
keIdor
titán
válasz
kmisi99 #3277 üzenetére
Nem tudom, engem nem zavar, hogy 2 évente alaplap csere, egyébként is cserélném.
Miért, 775-nél nem cseréltél? 965P vagy 975X amúgy sem szerette a Wolfdale és Yorkfield procikat már túlságosan... valamelyik BIOS szinten sem támogatta már, egyébként is vehettél újat.Vegyél AMD-t akkor.
-
-
kmisi99
addikt
De ez annyira egy rohadékság. Szép pénzeket bezsebeltek nem igaz hogy nem lehet azt mint pl az amd nél vagy még a 775 nél hogy sok éven át jöttek bele az egyre jobb procik
Akkor szerintem rohadok meg tovább az 1366 al ha már annyi pénzt dobtam az intel perselyébe. Kár hogy az amd meg nem tud rendes procit csinálni mert akkor váltanék
-
kmisi99
addikt
Heló remélem tudtok némi választ adni nekem. Érdekelne hogy vannak infók az intel terveiről hogy mi lesz ennek a foglalatnak a sora? A helyzet az hogy még három éve vettem egy 1366 os gépet és amikor megtudtam hogy az intel szarik bele és nem csinál bele új procit kegyetlenül megharagudtam hogy cserélhetem le alaplapostul(ami mocskos drága volt) egy esetleges fejlesztésnél. Most lehetőségem lenne minimális ráfordísáttal (kb 5000ft) lecserélni a i7 920 ast egy ilyen 1155 ös gépre i5 2500 as cpu val (talán még a 2500k is belefér).
Első kérdésem. Milyen infók vannak arról az intel fog még új cpukat kidobni a jövőben erre a foglalatra vagy ezt is hagyja az enyészetnek mint az 1366 ot és az 1156 ot. Mert akkor nem felesleges beruházás lenne.
Második kérdés. Jövőre nézve okos beruházás lenne lecserélni kb minimális ráfordítással az 1366 ot egy 1155 alaplap cpu párosra? -
-
krx21
nagyúr
válasz
Casanova* #3272 üzenetére
Az igen!
Bicskával a fagyit is lehet enni!
Ha valaki megpróbálta, kicserélte a pasztát az írjon minél előbb!
Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra...
Bár nem hiszem, hogy magyar viszonylatban sokan megpróbálnák...
De ha nekem lenne feleslegben 4-5 ilyen procim, biztos kipróbálnám...Aztán ki tudja lehet tök egyszerű és minimum 10C-ot nyer vele az ember...
Bár a legtutibb az lenne ha a teljes kupakot ki tudná hagyni az ember, csak akkor a cpu és a hűtő rögzítése problémás! Bár biztos van valami a kerti szerszámos kamrában amivel ezt is meg lehet oldani!
-
Repsol600
addikt
Azonos órajelen is erősebb valamivel az Ivy.
-
HSM
félisten
válasz
joshua7 #3269 üzenetére
Nem volt 2500K-m, de az SB topikot olvasva ennél lényegesen nagyobb a diffi, inkább 10-15W. Azt is számold bele ezen kívül, hogy alapon a 3570K 100Mhz-el gyorsabb, ezenkívül +100mhz-el többet is húz rajta a gyári alap turbo, tehát 3600 a gyakorlati, 4-magos alap-turbo.
Ja, és c-t-c is gyorsabb, szval nem teljesen fair ez így.
A 2600K-3770K viszonylatában pedig mégnagyobb a difi fogyiban, pl. 128W vs 155W x264-ben, second pass: [link].
Ettől függetlenül tény, keveseknek éri meg SB-ről váltani, de aki most vesz valamit újonann, jobban jár egy IB-vel, kevés kivételtől eltekintve.
-
joshua7
veterán
Nem tudom, milyen lényeges eltérésre gondolsz, 2500K-3570K viszonylatban én 3-7W-okat látok.
4,9 max az Ivy-nek extrém túlhajtás léggel, az SB könnyebben viheti, ja.MrCsiT. szerintem SB-ről értelmetlen váltani. Amint fönt írtál, nem tudom, hol szerepelt, de durva is lenne, ha a 3570K 50-70W-al enne kevesebbet... Reálisan nézve pár %-nyi az eltérés.
Aki meg állandóan a fogyasztáson nyavalyog, annak van egy tuti tippem: akkor teszi a legjobban, ha be sem kapcsolja a gépet, akkor garantált a 0 fogyasztás.
Cifu: OK, akkor lehet, hogy van 12W előnye is az Ivy-nek.
Egyébként meg kár, hogy mondjuk 5 fölé nem lehet léggel menni, nekem úgy lenne érdekes.
-
válasz
joshua7 #3260 üzenetére
Ezt a "tesztet" linkeltem nem sokkal lejjebb, példa arra, hogy hogy is kell rosszul összehasonlítani. Tessék észrevenni, hogy az Ivy azonos frekin bizony 3-8%-al gyorsabb. (Forrás)
Mondjuk számoljunk 5%-al. Ez annyit tesz, hogy 4900Mhz-en teperő Ivy Bridge sebességét egy 5145Mhz-en futó Sandy Bridge képes elérni. Ilyen frekin tessék szépen összevetni a tuningot és a fogyasztást...
MrCsiT: Ahhoz, hogy az Ivy olyan gyors legyen, mint a te 4800Mhz-en futó Sandy-d, csak 4600Mhz-en kell pörgetni. Arra azért szerintem rá lehet beszélni...
-
HSM
félisten
válasz
joshua7 #3260 üzenetére
Ja, csak épp ott a bibi, hogy az IB alacsonyabb órajelen és feszültségen működik jól, ott lényegesen nagyobb az eltérés. Az ilyen extrém túlhajtás minden szempontból az SB-nek kedvez. Nem minden szénné húzva használja a rendszerét. Sőt, akinek a fogyasztás igazán számít, szerintem nem is húzza a prociját.
-
fanti
addikt
válasz
Cybertrone #3262 üzenetére
Bizti?
Már csak azért mert a 2770 és a 2772-es hozzászólásoknál pont egymást cáfolják.....
-
MrCsiT
addikt
válasz
joshua7 #3260 üzenetére
"Szerintem teljesen fölösleges a fogyasztáson görcsölni..." - eddig minden komolyabb váltásom (pl. x2 550BE@x4 -> i5 760 -ra ) hozott 2D-ben -20 W -t. Mivel a villanyszámla azért kifizetős, és ez az érték folyamatosan terhelődik, naná, hogy érdekel, hogy a fogyasztás hogy néz ki.
Számomra az, hogy 22nm-n sem lett 2D-ben fogyasztásjavulás ( illetve, egyes tesztek szerint, 2D-ben 1-5W össze vissza, hol a Sandy, hol az Ivy javára, terhelve pedig teszttől függően 13-50W az Ivy javára ) azt jelenti, hogy - hacsak nagyon jó ajánlatom nem lesz - nem váltok a 2500K -ról.
A mostani 2500K-t tudom akár 4.8Ghz-en üzemeltetni 1.376V fesszel (talán alatta is, ezzel a fesszel teszteltem LinX-el is, csak az egyik mag picit meleg volt néha (98 C) ) , amire az Ivy-t már nem tudnám rábeszélni..
Épp most, 3.0 Ghz-re csökkentett órajellel és csökkentett fesszel használom a 2500K -t, mert a Diablo III -nak elég az 560Ti mellé ennyi is.Majd a köv. gen. talán jobb lesz fogyasztásban - a teljesítmény nekem bőven jó (előtte 2400-am volt, és igazából az is elég volt, csak érdekelt a 2500K
)
-
fanti
addikt
Sziasztok!
i5-3550-nél a biosban az LLC-t mire érdemes tenni ha NEM tuningolok?
Mert Level 1-5 között állítható, és korábban pl. az i7-870-esnél volt olyan hogy az Intel nem ajánlotta a használatát az LLC-nek, mert drob előtt (vagy után?) csinált egy pillanatnyi túlfeszt, ami szerintük nem tesz jót a processzornak.
Úgyhogy ha nem tuningolok, akkor melyik Levelre tegyem az LLC-t?
Köszi előre is!
-
joshua7
veterán
Szerintem teljesen fölösleges a fogyasztáson görcsölni...
De a fent linkelt tesztben van, igaz 2600K/3770K, összevetés:
Fortunately, we were able to reach rough power parity at equal clock speeds. At 4.9GHz, the Ivy-based system draws 236W at the wall socket, and the Sandy rig pulls 231W. The CPUs require similar voltages, as well. Ivy needs 1.368V to hit 4.9GHz, while Sandy takes 1.381V, according to CPU-Z. (For what it's worth, CPU-Z reports the Core i7-3770K's default voltage as 1.024V, while the 2600K registers 1.240V. We need to increase Ivy's voltage by about a third to hit 4.9GHz, but Sandy demands only a 12% boost.)
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #3256 üzenetére
Nem egészen... IGP bekapcsol, bedug, driver installál, és utána fog csak működni. Mivel nem azonos a két VGA, így tükrözni nem tudod, csak kiterjesztett asztal módban mehet együtt.
-
tikshow
addikt
válasz
Cybertrone #3252 üzenetére
igen, virtuval, de lehet nem feltétlen kell hozzá
-
Cybertrone
veterán
Megoldható szerintetek hogy az alaplap hdmi csatijáról egy TV menjen, a moncsi pedig a vga-ról?
-
törölt tag
válasz
tikshow #3245 üzenetére
Csináltam én is egy ilyet. BF3 Karkand, 48 fő; i5-3450@3.70GHz. 1920x1080 16x anti. vsync on, szinte minden low (kivéve pld. mesh medium; antialiasing low). Az a gondom, hogy így is leesik az fps 60 alá, rombolt pályán. Ugyanezt tudta az i3-2120 + HD6970, csak azt medium-high-ultra közi customizációval. Reméltem, hogy i5-el és kisebb kártyával (igaz jóval gyengébb grafikával, lásd low) nem lesz fps dropom és meglesz mindig a stabil 60 fps. Azonban ugyanúgy beesik olykor 40-50-re. Nem tudom, hogy ez még mindig proci gond-e, de szerintem már nem és kicsit meg vagyok lőve (később talán lesz egy HD6870-m). Amúgy 8GB RAM és Samu 830-ról fut a játék.
A linkelt képre visszatérve, volt már ennél sokkal drasztikusabb CPU terhelés, most erre volt hirtelen időm, lehet egy large conquestet kellene betenni 64 fővel...
-
kovimre
tag
Sziasztok! Pár ezer Ft ráfizetéssel megéri lecserélni egy i5 2500K procit egy i7 2600-ra?
-
ZaiKo
csendes tag
Sziasztok!
Napokban szereztem be az új cuccokat és szeretném húzni amennyire lehetséges és az alap hűtő elbírja. (Egyenlőre még csak az van)
Tudna valaki esetleg valami guide-ot linkelni, vagy küldeni ami gigabyte z77x-ud3h alaplapra és i7 3770k procira vonatkozik?
Hogy mire kell odafigyelni, mit és hogyan kéne állítani stb...Előre is köszi!
-
warcat
veterán
-
törölt tag
Tegye fel a kezét, akkor egy i5-3450 3.70GHz Turbo Boost-al (37x100) kevésnek tart a BF3 multijára (nem reviewkra hivatkozva). Egyenlőre egy HD5830-al kombinálva játszok (később talán HD6870) és a feladatkezelőben figyelve egy-egy izmosabb pálya után az első magot ~90%-on a másik hármat úgy ~75% között terheli. Semmiképpen nem vettem volna i7-t, pusztán anyagi megfontolásból, de tegyük fel, hogy lett volna rá pénzem, a játék tudna kamatozni egy i7 Ivy-ből egy i5 Ivy-val szemben?
-
Goldmen75
őstag
Fogyasztás minimális lehet, sebességben is a difi, én őszintén, azért váltottam mert újabb technológia, s én szoktam követni a fejleményeket
Az IGP-t még ki sem próbáltam, igaz 6950-em van, de a Virtu MVP-ről nem hallottam jókat....
-
MrCsiT
addikt
ha valaki váltott itt 2500K - ról 3570K -ra, akkor írja már meg a tapasztalatait :
- sebesség érzésre jobb-e ,
- milyen előnyét érzi a 3570K -nak ,
- és ami a legjobban érdekel : a fogyasztása a gépének hogyan változott : egyes netes tesztek szerint, idle 13W, terhelve 50-70W a 3570K fogyasztáselőnye, mások szerint,2500K-hoz képest idle +1-2W -t kér a 3570K, és 15W -al fogyaszt kevesebbet terhelve. Ezek annyira eltérő számok, hogy érdekelne tapasztalat. -
Goldmen75
őstag
válasz
BullZeye #3235 üzenetére
Direkt írtam hogy a hír nem RÉM!
Lehet így van, akkor én még lemaradtam a fejleményekkel, pedig épp múltkor néztünk egy kupaktalan cput.
Mellesleg a modern CPU-k nál semmit sem jelent egy ilyen "baki" hiszen az energiamanagment, csíkszélesség, fogyasztás, hőtermelés stb a béka segge alatt, nem hiába elég ALAPON hozzájuk a mellékelt cooler. -
Tegyük azt is hozzá, hogy sokan nekiálltak azonos frekin összemérni az SB és IB hőmérsékleteket (Például itt), csak azt felejtik el, hogy az Ivy azonos frekin 3-8%-al gyorsabb. Szóval clock-to-clock összehasonlításnak az értelmét már csak ezért sem látom...
-
BullZeye
veterán
válasz
Goldmen75 #3234 üzenetére
Majdnem de nem. Ha rémhíreket terjesztesz, legalább legyél tisztában a dolgokkal.
Nem gyengébb minőségű pasztát kentek rá, hanem csak pasztát kentek rá, a Sandynél forrasztottak. De ezt már kitesztelték minimálisan jelent jobbat egy pro paszta.
A probléma a méretekből adódik, kisebb magméret, kisebb hőleadó felület. Ennek hátránya CSAK extrém tunningnál jelentős. Extrém tunning alatt pedig azt értjük, amikor már rohadtul ráfizetéses a plusz teljesítmény, mert fogyasztás extrém méreteket ölt.
-
XP NINJA
őstag
melyik procira van mostanság a legnagyobb igény?
-
Egyébként ebben az a szörnyű, hogy már lassan a mosógépen is tudsz netezni... Most itt van egy új TV nálam, az USB portjára rá lehet dugni a billentyűzetet és az egeret, és úgy netezel vele, mintha egy gép előtt űlnél. Oké, a böngészője sok dolgot nem tud, de hétköznapi böngészésre, facebookozásra, youtube-nézésre perfect....
Akkor meg ott tartunk, hogy mi szükség az ilyen opciókra...
-
kugli81
aktív tag
Akkor semmi értelme ennek a beépitett igp-nek vagy ezt használom vagy azt.....Meg lehet húzni a 965ee-t is ugyanúgy semmi értelme a váltásnak ...... Jó kevesebbet fogyaszt ,de aki játszik és tuningol is azt nem érdekli a fogyasztás annyira
-
warcat
veterán
Kb 5 percig volt a gépen Virtu MVP.Játék indítása után barátian megnyitotta magát pár 100 alkalommal,míg be nem telt a memória,Windows XP óta nem láttam ilyen szinten hazavágott rendszert.
Uninstall, bios igp letiltás,legközelebb majd akkor próbálom ki,ha már nem lesz kapható diszkrét VGA,addig tolják fel maguknak oda ahol nem süt a nap. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kugli81 #3219 üzenetére
Nem. Tomoren (ahogy csucsbicepsz mondja):
1 - ha a monitor csatlakoztatot az alaplapra dugom, minden jatek rosszabbul megy.
2- ha be van kapcsolva a Virtu (mar nem tudom i-mode vagy D-mode) es a csatlakoztato a videokartyan van, akkor tobb pontot kapsz 3dmark-ban (ugy kb 10-20 %-kal) de a jatek csak ugy megy, energiatakarekosag mindket esetben 0 %.
Az egesz csak egy hulye marketing. Egyenlore semmi ertelme nincs.
-
kugli81
aktív tag
válasz
csucsbicep #3218 üzenetére
? Nem értem
Akkor nyerek a 965ee ről erre váltásnál vagy nem játékokban picit? Azaz számit az igp vagy nem ?
-
kugli81
aktív tag
Én úgy olvastam hogy növelheti az fps játékokban asrock lapnál néztem .......
HyperFormance™ :Egy új technológia, amely kombinálja az integrált és a különálló grafikai hardvert, hogy páratlan teljesítményt és 30-70%-kal nagyobb megjelenítési sebességet érjen el a játékokban.
Támogatja az ATI™ és NVIDIA® grafikus kártyákat.avítja a válaszidőket, növeli az elérhető FPS-t bármilyen játék esetébe
• Akár 30-70%-al is növeli a játék során másodpercenként megjelenő képkockák számát.
• Vsync megjelenítési sebesség növelés: 120 FPS+
• Szaggatás nélküli éles képek.
• Játékok százaival működik együtt észrevétlenül -
kugli81
aktív tag
Sziasztok .Keresgéltem ,de nem találtam a választ
A kérdésem az lenne ,hogy van e értelme lecserélnem az i7 965ee konfigom egy Core i5 3570K-ra .Azaz játékokban magasabb fps-em lenne a beépitett gpu miatt ?
-
-
Goldmen75
őstag
Nekem ez az Asrock Z77 extreme 4 m nagyon bejött-i5-3570K mellé, 8 gb 2133 as G.skill ripjaws mellé
-
HSM
félisten
válasz
SSJmeszes #3201 üzenetére
Szerintem mindkettő elég tré 1600-1800 körül, a Cl11, CL10... Nekem 1600@Cl9 ramok vannak, szerintem az is tré, de nincs szüksége a rendszernek többre.
Talán IGP mellett lenne csak értelme erősebbnek. Szerintem simán jó lesz az nálad 1600@CL10-en, nincs érdembeli különbség.
Amúgy szerintem tök felesleges ilyen drága lapokat venni 1155 platformra, hacsak nincs feltétlen szükséged valamely extra szolgáltatásukra. De ez nem az a topic, ahol ez a téma. -
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 14700KF BOX Processzor - Bontatlan! - 36hónap garancia!
- Intel Core i5-14400F 10-Core 2.5GHz LGA1700 Box (BX8071514400F) Processzor - Gari: 3év
- Intel Core i7-7700K 4-Core 4.2GHz LGA1151 Processzor - Több db - Számla + Gari 12 hó / BeszámítOK!
- 2200g (integrált videókártya)
- Ryzen 2400g (beépített videókártya)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest