Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
KillerKollar
őstag
Physix az Nvidia,hasznos viszont lehet...ugyanis marha keveset fogyaszt így elvileg ha nincs komoly terhelés csak netezgetsz vagy ilyenek akkor lekapcsolja a 690-et és átveszi a helyét a HD 4000-es.Viszont elvileg ez a Virtu dolog egy processzorszálat folyamatosan terhel és az a 3 szál nem biztos hogy jó lesz a 690-nek.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Repsol600 #3095 üzenetére
Virtu is van többféle. Attól függ, melyik módot szeretnéd elérni. Ha az energiatakarékosság (külső VGA lekapcsolása) és/vagy a felesleges képkockák eldobása a cél, akkor az IGP-re kell a monitort kötni. Ha pusztán csak számoltatni szeretnél az IGP-vel, azt a rákötött monitor hiányában is megteheted.
HGyu
-
yodamester10
őstag
Végre sikerült képet beilleszteni
Kösz a segítséget!
Ez a "szörny"hűti a 3570k-t! -
04ahgy
nagyúr
IGP driver fenn, enableden van a BIOS-ban, monitor nincs rákötve, de GPU-Z nem listázza...
Sandy és Ivy CPU esetén sem. Lapom, ami alatta van egy Z77X-UD5H. De korábbi lapoknál sem láttam (Z68 ASUS, MSI, Giga), hogy listázná az IGP-t, pedig benchmarkolás közben mindig lenyitom a dropdown listet a GPU-Z-ben, hogy látható legyen a detektált összes GPU.
HGyu
-
jilian
addikt
Mikor lesz már nálunk végre kapható ez:
Core i5-3470T 2 /4 2,9/3,5 GHz /3 MB HD 2500 35 Watt??
-
04ahgy
nagyúr
válasz
szörnyeteg77 #3083 üzenetére
Korábban is ezt írtam (miszerint mellette és ellene is szólnak érvek), akkor mégsem értetted.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
szörnyeteg77 #3080 üzenetére
Lehet turbóval is tuningolni (megemeled a current / power és frekvencialimiteket, beállítasz additional Turbo Voltaget), ekkor ugyanúgy váltogat, csa a teáltalad testreszabott módon. Van amikor ez jó.
Én meg mindent letiltva, fix frekivel és fix fesszel tuningolok, mert nekem meg emez a jó.
HGyu
-
7600 GS
addikt
válasz
szörnyeteg77 #3080 üzenetére
Mit? Azt hogy a Turbo Boost ellen és mellette is vannak érvek?
Marci
-
04ahgy
nagyúr
válasz
szörnyeteg77 #3078 üzenetére
A bekapcsolva hagyása és a kikapcsolása mellett is szólnak érvek, valamint ellenérvek.
(#3077) SSJmeszes: kb. 80 fokig fér bele a maghő Realtempben.
HGyu
-
szörnyeteg77
tag
nemsokára megjön a 3570k procim. az lenne a kérdésem,hogy alapfeszen kb. meddig húzható? 4,2 ghz? érdemes kikapcsolni a turboboost?
-
Repsol600
addikt
válasz
yodamester10 #3068 üzenetére
Ezek szerint nem is annyira vészes a melegedése.
Mondjuk a hűtőd se egy rossz darab, de ha valóban a magok hő átadása lenne annyira rossz akkor azon a vízhűtés se segítene.
Majd kiderűl elvileg holnap már nekem is egy ilyen proci fog dolgozni a gépemben. -
válasz
yodamester10 #3068 üzenetére
Kép beillesztése:
Szövegeditornál jobb oldalt felső sorban "Kép" gomb, és ide rakod a kép linkjét. Az adott képhost oldal sajnos alapból nem adja meg a kép közvetlen linkjét, szóval jobb gomb a képen és "copy image location" (ahogy az adott böngésződ beszél: a lényeg hogy a kép linkjét kapd meg), ami .jpg végű, és azt illeszd be.
Esetedben a kép közvetlen linkje: http://kephost.hu/image-5AE2_4FF52449.jpg
-
A 13 Pro-é és a 13 Pro CO-é is műanyag. Amúgy hogy tud elrepedni? Max. ha levételnél feszegeti, úgy tudom elképzelni.
Itt a második munkahelyemen (egy Szociális otthon) eddig kb. 10db Freezer 13-ast építettünk be, igaz sima, hétköznapi asztali gépekbe, amelyek közül nem egy 7/24-ben dolgozik... még a közismerten forrófejű P4-esekre is került 13-as. Eleddig egynél nem tapasztaltunk repedést vagy bármilyen problémát, ezért is merem őket ajánlani, illetve használok én is 13 Pro CO-t (az új i5-3570-es gépembe) és 13-ast (egy régebbi Athlon x64 4400+ rendszerben).
Szóval ez a repedés dolog nekem új, és nem kicsit értetlenül állok előtte.
-
yodamester10
őstag
Kis segítség akik félnek a 3570k melegedésétől
Alapon az az 1600mhz-en 30 fokos szobában,34-35 fok,BF3 alatt 4000mhz-en 44-47 fok,prime 95 alatt max 72-74 fok.A hűtő: silver arrow sbe 2011.http://kephost.hu/share-5AE2_4FF52449.html
Valaki írja meg légyszi,hogy kell beilleszteni képet.
-
válasz
bluobluo75 #3062 üzenetére
Ha nagyon csendes hűtöt akarsz, akkor vízhűtés.
De egyébként a Freezer 13 Pro jó választás, ám alapon még a sima 13 is elég lenne szerintem.
BTW: Freezer 13Pro CO, Freezer 13 és a gyári hűtő:
-
bluobluo75
őstag
Gyári hűtőt azért nem használok szivesen, mert hamar zajos lesz, és Enermax táp és Be quiet rendszerhűtő mellé jobb volna (szerintem) egy minimum AC hűtő nem?
Én a freezer 13 Pro-ra gondoltam, de nem én akartam először írni ezt, meg akartam várni mást mit tenne rá a 3570-re -
04ahgy
nagyúr
válasz
bluobluo75 #3060 üzenetére
Tuningra nincs garancia. Cikket meg bármiről lehet írni. Akár az elefántfókák téli napfordulót követő első holdtölte idején tanúsított párzási szokásairól is.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
bluobluo75 #3057 üzenetére
Alapon a gyári hűtő is bőségesen elég rá!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
bluobluo75 #3055 üzenetére
Igen, és? Az, hogy mennyi a disszipáció, no meg az, hogy a termikus egyensúly beállta után mennyi a hőmérséklet a die belsejében, két külön dolog. Disszipációban jobb a CPU, kevesebbet disszipál, mint a Sand Bridge.
A maghő azonban magasabb, mert a hőleadó felület jobban kisebb, mint a leadandó hőmennyiség (ami a fentebb írtaknak megfelelően a SNB-nél kisebb). Ebből következik a magasabb hőfokban beálló termikus egyensúly.HGyu
-
tikshow
addikt
válasz
bluobluo75 #3055 üzenetére
tunningolva akár tojást is tudsz rajta sütni, mint bármelyik procival, a hűtő nagyon nem mindegy, milyen rajta
-
Repsol600
addikt
Ok, köszi a segítséget.
-
-
Repsol600
addikt
Szaisztok!
Tervezem egy i5 3570K vételét, tuningban 4GHz esetleg rövid ideig 4,5Ghz körűl (de inkább valamivel ez alatt) szeretném használni, az lenne a kérdésem hogy a jelenlegi Scythe Ninja 3 hűtőm elég hozzá? -
korcsi
veterán
"Ha a Vsyncet meg kikapcsolod, élhetsz annak a bűvöletében, hogy hurrá, van 200fps-ed papíron, miközben a monitorod a szemed előtt max. 60, esetleg 120 képet képes másodpercenként megjeleníteni. Totál értelmetlen kikapcsolni a Vsync-et..."
Ha a vsync be van kapcsolva akkor 16ms-ként kapok egy képet, ellenben ha ki van kapcsolva és megy 333fps-el akkor a kép megjelenítése közben váltogatja a buffert, tehát mindig az aktuális tartalom jelenik meg azon a ponton ahol a megjelenítés tart.
60Hz vsync folyamatos megjelenítést ad, viszont "erős" laggot alakít ki.
Hú de off ide
-
morbias2
aktív tag
válasz
szörnyeteg77 #3041 üzenetére
Igen 91 fps re van,de vannak progik amikkel ezt is fel lehet már oldani
-
@Korcsi: Azért "töredezik" a kép, mert kikapcsolod a Vsync-et. Pont ezért írtam, hogy totál felesleges 60Hz-es kijelzőn arról beszélni, hogy mennyi értelme van a 60+ FPS-nek. Nincs semmi.
Ha a Vsyncet meg kikapcsolod, élhetsz annak a bűvöletében, hogy hurrá, van 200fps-ed papíron, miközben a monitorod a szemed előtt max. 60, esetleg 120 képet képes másodpercenként megjeleníteni. Totál értelmetlen kikapcsolni a Vsync-et...
@krx21: Ha a játék nincs iszonyatos szinten elszúrva, akkor olyan nem fordulhat elő, hogy bekapcsolt Vsync-nél ütemezési hiba lépjen fel (ie.: a kiszámolt kép nem azonos 1/60, vagy esetedben max. 1/120 másodperces arányban lett kiszámolva). A folyamatosság esetén a motion blur effekt sokat nyom a latba, szerintem inkább az
120Hz-es kijelzőn nincs értelme a 150 fps-nek, belép az a probléma, hogy adott helyeken a kép "megtörik". Ha erre azt mondod, hogy alig észrevehető, akkor meg a gigájánál fogtad meg a problémát: akkor a 120fps-nek is untig elég kell lennie, hiszen a kijelző csak ennyiszer frissiti a képet.
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Vettem 1 3570K és 4Ghz-en Prime 95 alatt max terhelésen 74-75 C-ig ment fel egy CM Hyper TX3 EVO-val.Ez jó eredmény szerintetek?3,4GHz-en olyan 62-65 C max.
-
krx21
nagyúr
válasz
szörnyeteg77 #3041 üzenetére
A Khz-es adat nem a képernyő frissítési adat egy monitornál! Hanem a sávszélesség!
A sávszélességet pedig a frissítés és a felbontás teszi ki.
De az lcd-k fix felbontásúak (a konvertálósdi senkit nem érdekel szerintem...)
és a lcd pontok sebessége miatt 60 vagy max 120Hz-es lehet a frissítés...
Régebbi CRT monitoroknál minél lejjebb vetted a felbontást annál nagyobb képernyőfrissítést tudtál beállítani...
(pl: amelyik 1280*1024 85Hz-et tudta, az 800*600-ban a 120Hz-et is tudta...) -
szörnyeteg77
tag
-
krx21
nagyúr
válasz
szörnyeteg77 #3038 üzenetére
Kérdésedre a válasz: Meg kellene nézni, minden játéknál más lehet...
De valószínűleg a fix 60... Az MW3 sok gépen 100-200 fps-el is elmegy...
Vsync be és fix 60 lesz 60Hz-en vagy ki is lehet kapcsolni ha 120Hz-es monitorod van.. -
7600 GS
addikt
OMG, irónia, ismersz olyat?
Meg a smiley is ott volt.
Bocs, hogy nem tudok hozzád felemelkedni, nem lehet mindenki olyan bölcs, mint Te.
De ha meg tudod mondani, hogy mikor és hol veszed észre a különbséget Ultra és High között mondjuk egy Rush szerón épp az akció közepén, akkor tedd.
Marci
-
krx21
nagyúr
A 60Fps+ nak igenis van értelme, mert a legtöbb esetben egy átlagban 100-120fps mért teljesítmény esetén még mindig sok az olyan képkocka váltás ahol több idő telik el mint 1/60sec...Persze ez játékonként változik és a láthatósága sok mindentől függ, de a legjobban a v-sync kezelésétől és a monitor teljesítményétől is... (60hz, 120Hz)
Pl: Nekem a BF3 80-130Fps (fraps) között megy... Jól fut ,de a FarCry2 érezhetőbben "lágyabb"-an fut (mérve 150-250Fps!) (120HZ-es monitoron!!!)
Tehát a 60fps akkor lenne elég ha tényleg minden képernyő frissítésre, szinkronban, jutna egy számolt képkocka... Sajnos ez a valóságban igen ritka, vagy inkább azt mondom hogy csak jóval magasabb mért fps értékeknél van... -
És milyen kijelzőre küldöd ki a jelet, hogy a 60+ FPS-nek értelme is legyen? A legtöbb megjelenítő még ma is csak max. 60Hz-et tud, vagyis 60FPS felett nincs értelme semminek.
Remélem nem megint ott tartunk, hogy kikapcsolja a delikvens a VSync-et, és esküszik, hogy márpedig igenis látja a különbséget a 60 és a 120 FPS között egy olyen kijelzőn, ami max. 60 teljes képfrissitésre képes másodpercenként...
-
tikshow
addikt
válasz
bluobluo75 #3025 üzenetére
Húzva melegedik csak jobban, de az is csak bizonyos fesz felett. (max kb 1.25-1.35V levegővel - i7-3770k)
RI/OS - Momentán több a baj vele, mint amit nyújtani tub, viszont a 3DMark11 tesztből látszódik, hogy ha pár program elkezdi támogatni akkor kb +20-25%-os teljesítménynövekedést lehet elérni majd vele. (HD4000 + GTX670OC kombó) -
RI/OS
addikt
MVP-vel mik a tapasztalatok?
Érdemes vele foglalkozni?
i5-3570k+gtx670
-
milszab
senior tag
válasz
Ma raktam össze a gépet. I5-3550... Hyper tx2-es hűtőt raktam rá, ami volt az E8400-asomon. Alapon 39, 100%-on 60 fokos. Jah és mx4-es hűtőpasztát raktam rá.
-
korcsi
veterán
-
morbias2
aktív tag
válasz
Ivy hűvösebb én úgy tudom.
-
tikshow
addikt
válasz
bluobluo75 #3016 üzenetére
Ha nem húzod elég a gyári is.
-
morbias2
aktív tag
Hali!
Játékoknál pl. egy i5 2500 vs i5 3550 között van különbség? Lehet én nem vettem észre?! Érdemes lecserélni?
Köszi. -
bluobluo75
őstag
Ezekre a procikra van egy jól bevált hatékony procihűtő is korrekt áron?
Én most is AC-t használok, meg az előző konfignál is ez vált be -
SSJmeszes
senior tag
válasz
bluobluo75 #3010 üzenetére
Azért, mert ők is olcsóbban szerezték be, és a simát meg még régebbről drágábbért és veszteséggel nem adják el.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
bluobluo75 #3010 üzenetére
Nem kötelező a K-s verziót sem tuningolni. Később, eladáskor értékállóbb a K-s.
HGyu
-
LaleeeSan
tag
válasz
bluobluo75 #3007 üzenetére
A 'K' jelöli, hogy szorzózár mentességet magyarul tuningolhatóságot.
Ebből következik hogy az i5 3570 az olyan mint a 3570K csak nem lehet úgy tuningolni.7600 GS gyorsabb voltál
-
7600 GS
addikt
válasz
bluobluo75 #3007 üzenetére
i5 3570?
Marci
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Tudtok ajánlani olyan procit ami hasonló vagy olyan teljesítménnyel bír mint a i5 3570K de nem tunningolható?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest