Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#59070464 #21032 üzenetére
Te magad is megnézted. Azt a három dolgot tudja pluszba a 3470. Nézz utána, hogy mik is azok pontosan (én sem tudom...
), és az alapján eldöntöd, hogy kell-e vagy sem a 3470. Egyébként teljesítményben szinte ugyan azt hozza az összes i5. (Downclockoltam már 3GHz-re, és hozza a 3330 eredményeit. Talán egy hangyányival volt jobb, de az RAM és alaplap miatt volt.
) G840-ről mindkettő baromi nagy váltás lesz, úgyhogy már a 3330 is megéri szerintem.
-
Brekkk
senior tag
válasz
#59070464 #18469 üzenetére
1 GB-os kártya estén olyankor lesz érezhető a gyorsulás, ha már elfogy 1 GB VRAM, és állalndóan frissíteni kell a textúrákat. Itt kijöhet az előny.
Pont a Skyrim lehet erre is jó példa, falja a Vram-ot, a rátőlthető mod-okkal .
Én 1 GB-os PCI-e 3.0-ás VGA kártyát még nem használtam.
Így nincs tapasztalatom vele.
Ha valakinek van ilyen próbálja ki, feltéve ha olyan lapja van ami támogatja BIOS szinten a PCI-e 3.0 visszabutítását 2.0-ra. -
Brekkk
senior tag
válasz
#59070464 #18461 üzenetére
A tesztek nem hozzák ki, de a PCI-e 3.0 előnye nem az átlag FPS-ben keresendő, hanem a textúra betöltési időben, fizikai memóriából.
I5-2400-ról váltottam I5-3570-re. Ezell lett PCI-e 3.0-ám is, és a 660 Ti kártyám megtáltosodott.
Kevesebbet kell várni a textúrák betöltésére. Az FPS számok maradtak, de sokkal folyamatosabb lett minden. Ez tuti nem csak a Procinak köszönhető, hanem a PCI-e 3.0-nak is.
Ott érezhető az előnye, amikor sok textúrát kell kezeni. Pl Skyrim.
Ahol alacsony a a VRAM felhasználás nem lesz előnye. -
LeslieG Jr.
őstag
válasz
#59070464 #18459 üzenetére
Itt a válasz. Íme: PCI-E 3.0 vs 2.0 A számok magukért beszélnek. Nem sok különbség van a kettő között.
-
Brekkk
senior tag
válasz
#59070464 #17657 üzenetére
A Crysis 3-on, és a Maffia 2-n is szemmel látható az erősebb CPU jelenlététe, sokkal folyékonyabban megy a játék, de sok programban észrevehető, ha állandóan monitorozod a GPU használatot, és nem 98-99% a kihasználtság (Vsync off melett természetesen), akkor ott valami visszafogja a GPU-t, leggyakrabban a CPU.
Kérem senki ne mondja, hogy magasabbra kell állítani a felbontást, meg a részletességet, és akkor nem lesz CPU limit. Én 60 FPS melett szeretek játszani adaptive Vsync on melett.
Ha valahol nincs meg a 60 FPS és GPU csak 60-70%-on szaladgál ott bizony valamilyen limit van. (Ez lehet a programozók hibája is, de akkor is jelen van sajnos.)
Crysis 3-nál is volt ilyen pálya ahol a, 2500 K-t. 3.7 Ghz-en hajtva volt az a szint, ahol végig szépen 98-99%-on teker a 670 GTX.I5-3570 és egy 660 Ti folyamatosabb játékmenetet produkált mint a 2500 K + 670 GTX páros azonos beállítások mellett. A 2500 K és 670 GTX-en magasabb volt a max FPS, de alacsonyabb a minimum FPS emiatt, nem is volt folyamatos a játék. Az I5 3570 660 TI páros magasabb mininimum FPS-e miatt sokkal kiegyensúlyozottabb volt. Tuning után (3,7 Ghz) közel kiegyenlítődtek a viszonyok.
Bár érzésre egy kicsit érzésre a 660 Ti jobb volt, talán a PCI-e 3.0 miatt.
Tesztek nem hozzák ki a PCI-e 3.0 előnyét, de a textúra betöltés RAM-ból, VRAM-ba sokkal gyorsabb PCI-e 3.0 melett. Igaz ezt nem teszteli senki sajnos.Ti hogy látjátok ezt a kérdést?
-
ffodi
veterán
válasz
#59070464 #17578 üzenetére
A magasabb RAM órajel elérése például lehet egy cél.
A feszültségétvággyal nincs gond (a kimondottan rossz példányoktól tekintsünk el), a viszonylag "egyszerű" hűthetőséggel viszont annál inkább.
Egy átlagos K-s proci lazán megy 4,5 GHz-et, ahogy kovsol is írja, mindennemű BCLK tuning nélkül. (aki ilyen procit vesz, és tuningolni akar, nyilván vesz rá normális hűtőt is) Egyébiránt itt nem csak arról van szó, hogy a magasabb BCLK károsíthatja az egy alkotóelemeket, hanem pl. 105 MHz-es órajelhez azért szokott kelleni a + VTT (VCCIO) fesz is, stb.
-
kovsol
titán
válasz
#59070464 #17578 üzenetére
Olvasd már el amit írtam!
"4200-4400 megvan minddel minden féle bclk tuning nélkül"
Erre te ezt kérdezed: "De mi értelme a BCLK tuningnak egy szorzózár mentes procinál?"
Én a 103 -t arra írtam amit te írtál a sima procikra.Te se gondolod komolyan, hogy majd egy 3570k több feszt fog kérni, mint egy határra cibált sima 3570.
-
kovsol
titán
válasz
#59070464 #17575 üzenetére
3570 vs 3570k ha tényleg 5k az eltérés csak, akkor egyértelműen megéri a K.
4200-4400 megvan minddel minden féle bclk tuning nélkül és még mindig ott van a pakliban az is, hogy egy jó tuningost fogsz ki. Tudtommal hosszútávon inkább 103 az a határ ami fölé nem érdemes menni. -
Asbee
veterán
válasz
#59070464 #17494 üzenetére
Az is réz csak nikkelezett. Személy szerint én akkor sem tenném hűtőre. Majd ha valaki megerősíti saját tapasztalattal hogy mondjuk fél év után is rendesen szét tudta szedni a hűtőt és a procit, illetve nem kellett semmilyen felület kezelés utána. Akkor be merem vállalni.
Nem is mertem csak a kupak és a mag közé.
-
KAMELOT
titán
válasz
#59070464 #4405 üzenetére
Ez a IVY ennyivel gyorsabb lenne. Itt van egy i7-3820-as 5GHz-vel.
Érdekes. És akkor csak egy 3450-ról van szó. -
SzlobiG
félisten
válasz
#59070464 #4432 üzenetére
Mivel ffodi jobban ért hozzá így inkább neki higgyünk és a VTT VRAM közti különbséget kéne betartani, de mondom ne foglalkozz ezzel. Főleg mivel úgyse tudod állítani a vtt feszt.
Az alulfeszeléses dolgot meg ha jól emlékszek Helkis írta pár oldallal ezelőtt.
Más: Mivel ma elviszik a vga-m így be kellett izzítanom a prociban lévőt, ha állítom 64mb-ról a memóriáját pl 128mb-ra akkor win boot előtt újraindul a gép. Nálatok is ilyen? 64megával tökéletesen megy. Egyáltalán számít valamit ez? Régi int vga-knál tapasztalataim szerint semmit nem számított.
Diablot eléggé szarul viszi, viszont a cs sourceot full hd-ba highon nagyon jól, nem gondoltam volna.
-
SzlobiG
félisten
válasz
#59070464 #4429 üzenetére
Igen akkor a te lapodba nem lehet úgy látszik mer pont egy P8Z77-M Pro biosáról találtam ezt a képet.
Nagy szemétség azért ez az asustól főleg hogy nem egy alsó kategóriás lap ez.
Nem kötelező betartani ahogy ffodi is írta én se tartom be, mert van ahol azt mondták a vcorenak kell adni, most ffodi a vtt írja...mer az nekem 1.08-on megy csak.
Ami már sokszor volt linkelve Feszülség tábla itt szerepelnek a régi nevek is.
-
Cybertrone
veterán
válasz
#59070464 #4390 üzenetére
Nincsenek szinkronban az idozitesek... Cl 10 ben tolod es cl 8 as idozitesreszletekkel operalsz... Mi a gyari ertekje a cuccnak? Ill milyen chippek vannak rajt? Ha old school cucc a szinkronidoziteseket jobban komalja, ha ujabb akkor lehet varialni, de szerintem ez igy nagy katyvasz!
-
Vistaboy
veterán
válasz
#59070464 #4311 üzenetére
Nem tudom, életemben nem tuningoltam, és benchmark programokat is csak kíváncsiságból szoktam néha-néha futtatni. Lehet hogy úgy jobban terhelt volna, de már így is messze többet kapott, mint - szerintem - az elkövetkezendő pár év során kapni fog.
Ui.: Ne tévesszen meg a rangom, a Gamepodon szoktam jobban írni, a technológiai részhez nem nagyon értek, csak átlag user szintjén.
-
helkis
veterán
válasz
#59070464 #4268 üzenetére
jenny egy callcenter-es csaj, aki felolvasta a chat-előnek azt, ami bele van írva a "proci-kézikönyvbe"!
a tapasztalat meg azt mutatja, hogy igenis működik úgy, ahogy korábban leírtuk, pl nálam 1.65v-os ramok mennek a 2600k mellett már egy éve, a vtt-t megemelve 1,15v-ra, erős tuning mellett volt hogy 1,2 / 1,7v-on is mentek, és azóta sincs semelyik komponensnek semmi baja..
-
HSM
félisten
válasz
#59070464 #3811 üzenetére
Igen, amit a teszt kimutat, az a múlt. Ellenben te a múlt alapján állítottál valamit a jövőről, ez viszont hibás következtetés. Attól, hogy egy éve van állásod, nem biztos, hogy holnap is lesz.
Azzal tökéletesen egyetértek, hogy egy átlagos VGA-t alapórajelen gyönyörűen kihajt egy ilyen proci a MAI játékokkal.
-
HSM
félisten
-
haddent
addikt
válasz
#59070464 #3722 üzenetére
- Spread spectrum az (elvileg?) , hogy a bclk (bus) ingadozhat ha jól esik neki, na, hát velem ne szórakozzon
- Azért manual voltage mert utálom az offsetes megoldást, sandy topikban már néhányszor leírtam, miért de akkor itt is: ha kikisérletezem manual-al, hogy mennyi kell, akkor azt be tudom lőni offsettel. Ekkor szinte biztos, hogy az idle feszültség borzalmasan alacsony lesz, és egyből megfagy. Akkor adok neki még, akkor LLC, akkor leesik a feszültség, load alatt mégis egekbe szökik stb.... Jó ennyire nem kaotikus a helyzet, de kb. így érzem magam amikor úgy kell működjek vele... Nem szeretem, nem tartom megbízhatónak.
Szerintem azoknak jó, akik load alatt olyan feszültségekkel bombázzák, hogy azt félnek szó szerint 24/7 konstans odaadni a procinak. Én nem szoktam még bench idejére sem idétlen számokat beírkálni, vigyázok rá, ettől semmi baja nem lesz, és stabilabb is szerintemffodi köszönöm!
-
haddent
addikt
válasz
#59070464 #3717 üzenetére
BullZeye szerintem semmilyet
Le merném fogadni, hogy egy 3770k ezekkel a beállításokkal menne 4.5GHz -et röhögve, és csak VCore-t kéne rángatni 5GHz-hez is (ha le tudna hűlni...)
NewmanHD nem, mert lusta ember vagyok de meg tudom mutatni
Hogy őszinte legyek most kicsit sikerült megijesztenetek, vissza is léptem 40x100MHz re
-
haddent
addikt
válasz
#59070464 #3714 üzenetére
Nincs benn semmi
Szó szerint... csak a proci meg a ramok amik vissza vannak fogva kézzel, feszültségek mindenhez ugyancsak kézzel lefogva. De majd Cybertrone (vagy persze más..) válaszára várok, hogy még mi lehet gond
Egyébként itt mennyi az a VCore ami még tuti biztonságos 24/7 -re? (Ha szubjektív, akkor ha én szandikát nem küldtem 1.35V fölé akkor ivettet meddig tolhatom?)
-
Ferdzsoo
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
-
krx21
nagyúr
válasz
#59070464 #3630 üzenetére
Egyébként bőven be lehet lőni azt a 4.2-4.5Ghz-et abszolút üzemi hőmérsékleten!
De ha az alacsony hőmérsékletből űzünk sportot, akkor persze legyen az fontosabb...
Nálam ez a ló túl oldala...
Én a maximális teljesítményt keresem, amit a legszélsőségesebb körülmények között is (30C szoba, IBT) üzemi hőmérséklet keretein belül meg lehet oldani...(~80-85C)Ráadásul egy így belőtt proci, játék alatt egy őszi napon, nem éri el a 60-65C-t sem...
-
yodamester10
őstag
válasz
#59070464 #3623 üzenetére
A ház azért nincs mert meguntam őket,igazából minek?Saját építésű plexi"ház".
A gépet elsősorban játékra használom,pl.Bf3 multi ahol max 50 fokig melegszik a proci ultra beállításokon,és nekem ez a fontos.A teszt csak 1 dolog,nem arra vettem a gépet.A 4000mhz meg mindenre elég,ha meg netezek elég az 1600mhz is
Még annyit,hogy a silver arrow max level 4 -re van állítva a biosban az az 1000rpm-nél jobban nem megy.A nagy kánikulában is simán hűtőt,és nekem ez a lényeg ezért vettem. -
válasz
#59070464 #3594 üzenetére
Meg tudnám venni, de nem szeretnék 80-90 fokokat látni, ahogy azzal tele is van a net (az IBT így is verdesi a 75 fokot egy 17.5k-s hűtővel 100%-os fordulaton, 1.5k-s pasztával; ezt egyébként a hang miatt vettem).
No offense, de senki sem kényszerít arra, hogy 1,5 volton, 4.9Ghz-en járasd a procit. Nálam a 4,43Ghz-en, egy 9e Ft-s hűtővel, külön spéci paszta nélkül intel burn tesztnél sikerült 79°C-ra felfuttatni, amúgy játékok alatt 66°C volt a maximum, amit láttam...
Ha elég az alap, nem K-s proci, az egy dolog, csak ezek az indokok... :Đ
-
fanti
addikt
válasz
#59070464 #3586 üzenetére
Hát, ugyebár a PCI Express sebessége az 100MHz, amit anno a 1156-os és az azelőtti platformokon FIXÁLNI KELLETT HA FSB VAGY BCLK EMELÉS TÖRTÉNT! Azaz tuning esetén.
Az okok között szerepelt a VGA instabilitása is, de egyes források szerint tönkre is tudta tenni a grafkártyát egy tartós és 8-10MHz-es eltérés a szabvány 100MHz-töl.
Én így emlékszem.
-
krx21
nagyúr
válasz
#59070464 #3571 üzenetére
Na pont ezt mondtam!
Jól kicentizted! Csak később se legyen gond!
pl: a VGA karit 7200Mhz memóriánál még stabilnak találom... Érdemes visszavenni 7000Mhz-re az már akkor 99.999%
Az idő mindig nagyobb teszt értékű mint pár óra intenzív nyúzás...
Régebbi gépeimnél is ezt tapasztaltam... -
Repsol600
addikt
-
Casanova*
veterán
válasz
#59070464 #3504 üzenetére
nagyon jó kis teszt! tesztek alapján a procik egyformán teljesítenek játékok alatt fullHd felbontásban. 1920x1080-hoz és a fölé az esetek döntő többségében elsősorban erős VGA, nem pedig erős CPU szükséges.. nem is értem sokan miért szidják a FX 8 magos amd procit. ennek a procinak egy hátránya van,az hogy sokat fogyaszt.
-
HSM
félisten
válasz
#59070464 #3486 üzenetére
A Bloomfield-nél tudom pontosan, mi a pálya, annak foglalkoztam sokat a tuningjával, ott a VTT és a Dram fesz difije nem lehetett több 0,5V-al, azért lett ott 1,65V a max ramfesz alap VTT-vel, vagy emelni kellett a VTT-t, de az is maxolt 1,35V-nál.
Itt is olvastam hasonlót, de nem emlékszem pontosan melyik feszt és hogyan kell belőni, ha 1,5V fölé akarsz menni. A procit azért tudja kinyírni, mert abban van a memóriavezérlő.
Amúgy idővel döglöttek meg anno ettől Bloomfeild-ek, valakinél nagyom hamar, valakinek viszont egész sokáig bírta. -
válasz
#59070464 #3431 üzenetére
Sandy Bridge TjMax = 98°C
Ivy Bridge TjMax = 105°CA témában ajánlott cikk: SB vs. IB @ VR-Zone
-
SzlobiG
félisten
válasz
#59070464 #3404 üzenetére
3.7GHz-en bőven kihajtja már sőt még annyi se kéne mivel nagy felbontás és fullon akarsz játszani nem a proci lesz a kevés úgyse.
(#3407) Repsol600 Majd ránézek akkor én is, mer régebben ahogy olvastam még eléggé bugos volt a dolog.
(#3408) Erdei88 Igen arra emlékszek elég jól megdobta a pontot csak ugye nem azzal játszunk.
(#3410) Pietrosz Érdekes mer laptopokba milyen jól működik.
-
Repsol600
addikt
válasz
#59070464 #3404 üzenetére
A HD 5xxx kártyáktól már működik. Használható 5830-al is.
SzlobiG: Én ki akartam próbálni, de valamiért nem rakta fel a HD grapics illesztőprogramot, így nem tudtam Virtuzni. Most újraraktam a Win 7-et így működik, viszont most nem tudom kipróbálni mert nincs kártyám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest