Hirdetés
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- ZIDOO médialejátszók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SoundBlaster X-Fi
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi képről szeretném kikérni a véleményeteket. A hőfokok és feszültségek alapján, illetve a gépem tulaldonságai alapján megfelelőek az értékek? Illetve mennyi tartalék van még benne, huzamosabb ideig (több órán keresztül) üzemeltetve, hány fokig üzemeltethető stabilan ez a rendszer hosszútávon?
4.4 GHz-en futtattam az AIDA64-et, minden fesz auto-n, mellette a GPU is maxon ment. Real Temppel mérve is pont ennyi volt magonként a hőmérséklet.
Érdekesség képpen, próbáltam több fajta 3D Mark, 1-2 játékkal, Prime 95-tel elérni ezzel a szorzóval minél magasabb hőfokot, de a képen látható max értékeket, nem igazán közelítettem meg csak, az AIDA-val. -
Rexcor
őstag
Az mitől van, hogy az Intel XTU-nál a Manual tuningon belül nem tudok választani semmit és egy csomó beállítás nem él vagy nincs rajta?
Már letöröltem és újratettem de megmaradt a probléma. -
krx21
nagyúr
válasz
vandor25 #4888 üzenetére
Az nem baj ha ugrál... Terhelés alatt fel kell mennie 3800Mhz-re és terhelés nélkül, mondjuk netezés vagy szövegszerkesztés közben 1600Mhz a megfelelő érték...
Az alaplap menedzseli így, fogyasztás visszafogása érdekében.
Evvel nem szokott probléma lenni, tehát nem érdemes kikapcsolni... -
vandor25
csendes tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy a 3570K frekvenciája Windows alatt ide-oda ugrál másodpercenként? Egyszer 1600Mhz, utána meg rögtön 3800MHz... nem lehet valahogyan megoldani, h állandóan ugyanannyi maradjon, mondjuk az alap 3400Mhz?
Másik kérdés (bocsi ha volt már), hogy a turbo 3800Mhz mit jelent egész pontosan? Automatikusan feltekeri magát a proci mondjuk játék, vagy terhelés alatt? Vagy ezt manuálisan kell bekapcsolni valahol, hogy turbo-n menjen mindig? Bocsi, ha marhaságokat kérdezek..Köszi a válaszokat!
Szerk.: A BIOS-ban esetleg kapcsoljam ki az EIST-et, és akkor nem fog ugrálni a freki? Most találtam a kézikönyvben, talán ez lehet a megoldás...
-
-
haddent
addikt
Egyébként a szenzor reagálása sem biztos, hogy tökéletes... az lenne az igazi, ha fesz. kimérőnél oszcilloszkóppal de legalább multimeterrel méricskélnénk
-
krx21
nagyúr
-
jilian
addikt
Hát én nem tudom ti miről beszéltek,
de nálam ha az LLC -t állítom 0 -ra akkor meg sem mozdul a fesz terhelésnél, annyin marad amennyit biosban beállítok.
És ahogy teszem feljebb (lejjebb) a lépcsőt, ( 1 - 5 ) mindig többet drop -pol, LEFELÉ.De bizti valaki helyrerakja itt a meglátásokat.
-
haddent
addikt
Egyrészt ha auto-n van a feszkorrigálás, akkor amint megnő a terhelés és az órajel kap egy óriási fröccsöt. Ha ez túl soknak bizonyúl, akkor elkezd visszamenni. Ettől függetlenül pedig van a jelenség, hogy nem minden alaplap/táp tud egy agyontuningolt procinak teljesen konstans, sima, szép egyenes feszültséget biztosítani. Nem feltétlen, sőt, inkább nem szándékos az, hogy esik a fesz.
-
krx21
nagyúr
Nekem felfelé megy... De nem is értem mért menne lefele...
A fesz. mint egy szívató nem az induláshoz kell, hanem a terheléses, emelt frekvenciás stabil működéshez.. Nekem ez a logikus...
Az ellenkezőjét még ha nagyon megerőltetem magam akkor sem tudom magyarázni...De ha van valaki aki esetleg tudja, hogy annak mi értelme van hogy a feszültség terhelés alatt, mikor a frekvencia is nő lejjebb megy, megköszönöm...
-
krx21
nagyúr
válasz
JoolsNOS #4872 üzenetére
Hát azt nem értem... Mi értelme lenne???
Biztos, hogy minden ilyen beállítás alapon van?
Players111 kolléga eredményén felbuzdulva megint állítgattam egy kicsit...
A 4.5Ghz atom stabilhoz keltet eddig 1.215V ami terhelés alatt 1.224-ig ment fel a CPU-Z szerint...
A 4.6Ghz még 1.23V (1.24) alatt sem tetszett neki, feljebb nem akartam menni...
Viszont a 4.5Ghz most 1.19V-al stabilnak tűnik, ami max 1.2V-ig megy fel terhelés alatt...
Bejáratódott a procim? Na mondjuk volt vagy 2-3 bios frissítés is az előző beállításhoz képest... Hőmérsékletben ez összesen 2C-ot jelent mérhetően...
Micsoda öröm... -
törölt tag
Lehet már sejteni, hogy szeptember melyik végén várható az i3-ak megjelenése?
-
válasz
haddent #4841 üzenetére
Akkor ok
, most olyat vettem észre, h. a most beállított bios értékeknél linx stabil, viszont csak teljes áramtalanítás után indul el a gép, ha csak kikapcsolom és be ahogy betöltene a windows már ki is jelentkezik és kikapcsolja a gépet a win. Kisebb offset értéknél van hogy betölt, de én sokallok 1,08V-at 4Ghz-re, jobb az 1-1,02V. Ez mitől lehet?
-
krx21
nagyúr
Egyébként aki 4.5Ghz körül állította be a 3770K megírhatná, hogy milyen feszültséggel megy terhelés alatt, hogy atom stabil legyen!...
Tapasztalatnak egy kis infógyűjtés mindenkinek... -
Rexcor
őstag
Sziasztok!
3770k-t meddig lehet húzni fesz emelése nélkül? Nekem csak 4.1Ghz sikerült boostal együtt.
4.5Ghz-hez mennyi feszt adjak neki? -
krx21
nagyúr
Én ha beállítok mondjuk 1.215V-ot akkor azt manuálban teszem és terhelés alatt 1.224V... Olyan hogy a beállított érték kevesebb terhelés alatt még nem hallottam...
Nem is látom értelmét... Az ellenkezője logikus, hisz terhelés alatt felugrik a frekvencia is és oda több fesz. is kell... -
jilian
addikt
Nekem most a Biosban 1.24V van megadva, és ugye LLC lvl5, így lesz nekem 1.168V linx-nél. (terhelésnél)
Persze szinte álló ventikkel, (pumpa 2 fokozat, alig csorog a víz) megy fel 72 fokra 20 perc linx-el...a legmelegebb mag.Most ha én leszarnám, hogy itt mellettem úgy jár a levegő, hogy lobog a nadrágom szára +a pumpát feltekerném 5-re....
Úgyhogy nekem 1.24V alatta be se botol a gép....nehogymá nekem itten az 1.2X sok legyen....4.5 GHz-hez!
Szerintem teljesen normális, az meg, hogy valakinek megy ez alatt...ez van, kifogta. -
-
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy melyik az a legkisebb, leg kevesebbet fogyasztaó ivy bridge proci amivel vígan kihajthatok egy hd 7770 kártyát és a mai játékokat is tudom futtatni, és nem kellene lecserélnem kb 3 évig?tuning nem kell majd
-
Steven88
tag
válasz
Cybertrone #4837 üzenetére
Akkor majd marad 4,3-on, ott 60 fok alatt tudta tartani mindvégig
-
Repsol600
addikt
De persze, előfordult hogy 50-60000 körül mentek.
Főleg a hátsó venti ami most a gép hátúljában van igaz h. max 800-as a fordulat de megy az 60000-rel is. Kemény is lenne ha tolna asztallal géppel együtt hátra.
Már a gyári biosnál is megvolt a bug, azóta 2-őt frissítettem de nem sikerült megoldani Asrockéknak. Mert gondolom bios frissítéssel megoldható lenne a probléma. -
jilian
addikt
válasz
Cybertrone #4829 üzenetére
Hoppà-hoppà!!
Hogy àllunk? Hogy àllunk?
Làtom màr megjött a vìz.... -
Steven88
tag
Köszöntem a válaszokat.
Paszta az van mindenhol, direkt úgy raktam össze. A hűtő az elég szorosan van rajta és jól is fekszik fel úgyhogy passzolom
4.5 Ghz-et nem tudom elérni 1,172V-al, lynix hibát ír ki vagy a gép újraindul. -
Steven88
tag
Az normális ha a 4. mag hőfoka 6-8-al több mint a többié (alapon és terhelve is)? A többi közt 1-2 fok a különbség de a 4. az mindig melegebb.
-
jilian
addikt
Már ment 4.5 GHz-n szép eredménnyel, úgyh szerintem a bios volt a ludas.
Biztos, hogy menni fog ismét.
Lehet finomítanom kell, de össze fogom hozni.(remélem)
-
krx21
nagyúr
Nem akarlak elkeseríteni, de lehet hogy neked még egy kis feszültség kellene...
Nagyon sok esetben kell az 1.2V feletti beállítás a 4.5Ghz-hez, pláne ha atom stabilan szeretnéd! Ha nem akarsz feljebb menni a fesz.-el, akkor menj lejjebb mondjuk 4.3Ghz-re és nézd meg hogy viselkedik!
Ha stabilabb akkor jöhet a kompromisszum: Vagy lejjebb jössz frekvenciában vagy feljebb fesz.-ben.
Ha mondjuk 4.2Ghz-en is hasonló a tünet 1.2V-nál akkor máshol kell keresni a hibát...Jó sakkozást! Ez ilyen...
-
jilian
addikt
válasz
Erdei88 #4803 üzenetére
Megvolt.
Szóval minden def. a bios -ban,
- egyedül a ventiket állítottam level 2-re
- IGP off
- és a CPU szorzóját tettem 40-re
- minden mást hagytam Auto-n.
Eredmény:
- Linx AVX edition:
lement 4 kör hiba nélkül a 13 percben én állítottam le.
- cpu-z legnagyobb fesz amit adott a procinak 1.68V
- a legmelegebb mag 69 fok lett.Tehát akkor a Bios rendben?
Következő lépés? -
jilian
addikt
válasz
Erdei88 #4800 üzenetére
Basz@ meg...már 1333 -se jó, a régi beállításokkal.
A Bios lenne a gond?? Az 1.7 -ről nincs egy hete, hogy váltottam 1.9-re....haddent
memtes86+ lefutott mindegyik modullal külön-külön XMP profiljával, hiba nélkül.
az csak egy dolog, hogy "sok" az 1.25 V ..de az a hőmérsékleten mutatkozna nem?
az elöbb a 8 percnél 74 fok volt az egyik mag....az szerintem tűrhető, szinte álló ventik mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest