- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pockhome
senior tag
sziasztok!
olcsó lapot keresek ivy proci alá, melyik lenne a legolcsóbb?
milyen chipsetes az ami régebbi de a 3. gen-es procik is mennek benne? -
krx21
nagyúr
Jónak tűnik...
Csinálj egy Intel Burn Test-et High beállítással 10 kör...
Stabilitástesztnek is jó és nekem erre van összehasonlítási alapom...
Jobban melegít mint az említett tesztek...
Kíváncsian várom...A hőmérsékleteket a Real Temp 3.7-el mérd!
-
Rexcor
őstag
Az intel xtu szerint az alap beállításon az alap órajel egész pontosan 100,5236 Mhz szóval ehhez nem nyúltam hozzá. A szorzókat meg 44-re állítottam.
A Stress testet nyomtam be neki 10 percre és átlag 75 fokos volt a cpu a max pedig 80.
Csináltam egy vantage tesztet is ott 55-65 között mozgott és heaven alatt max 54 fok volt. -
haddent
addikt
Na álljunk meg egy kicsit... A vtt az mem.vezérlő fesz., sok köze nincsa a VCore-hoz. VCore = VID +- Offset. Ebbe még az LLC beleszólhat, illetve az internal pll overvoltage is. Ezt így konkrétan nem lehet meghatározni, sajnos utóbbi kettő még igen szépen meg tudja emelni.
-
Faci80
csendes tag
Meg tudjátok mondani, hogy Offset, Vtt és egyéb bios beállításokból hogyan adódik ki a max fesz?
-
Winne
nagyúr
Belenyalogattam a tuningba kicsit, de ez a része egyelőre csalódás. Offset -0.010V-on indul el egyáltalán a win és linx alatt ott is fagy, idle 40 fokos hőmérsékletet kaptam, ami load 85 fok és 1.280 körül ad neki. Ugyanannyi GFlopot dob, mint a 2500k dobott ugyanekkora órajelen, viszon kb 8 fokkal melegebben, amit nem vártam elsőre, mert alapon kisebb feszt ad neki és ott még a hőmérséklet is rendben van..
Akinek 3570k procija van és 4.4GHz-en hajtja, az dobhatna nekem egy képet a biosáról, ha lehet. C1-C3-C6 és társait ki hogy használja a tuningolók közül?
-
Alt4Ir
tag
Tenyleg?
-
Rexcor
őstag
Tudom csak ugye alapból sem egyformák a szorzók minden magnál.
-
Rexcor
őstag
Mind a 4 magnál 44-es legyen a szorzó? Egyébként nem hiszem hogy bírni fogja a 44-et
-
Winne
nagyúr
válasz
Repsol600 #5062 üzenetére
Betettem, elindult, nem volt vele gond, bár szerintem újra kellene pasztáznom.. A hűtőt tök bénán lehet feltenni csak, de legalábbis nem két kéz kell hozzá... 6-7 fokkal melegebb a 3. mag, mint a többi.
Vcore-ra nem tűnik rossznak szerencsére így elsőre, 0,920V alapon idle és 1,168V load. Majd tesztelek.
-
Rexcor
őstag
Thermaltake Frio-val hűtöm.(Vicces lenne a gyárival.
)Stress test alatt 35 fokos szobában max 60 fokra ment fel de általában olyan 40-50 fokos terhelve, alapon pedig 30-35 fok.
A szorzókat 2-vel feljebb állítottam meg az alap órajelet húztam meg kicsit. Lehet az volt a probléma? -
krx21
nagyúr
1.4-et vagy 1.5-öt semmikép ne adj, az túl sok!
Egy terhelésre Lynx vagy Intel Burn Test-el mennyire melegszik?
Hőmérséklet adatok? Hűtés? Mivel hűtöd? (csak nem gyárival?)
1.2-1.25V-al, rendes hűtővel 4.4-4.5Ghz jó eséllyel elérhető, de vannak szerencsésebb darabok is.
Csak a szorzót állítottad? -
Rexcor
őstag
3770K-val 1.2V-on 4.2 Ghz-ig jutottam. 4.3-nál már befagyott és rebootolt. 4.5Ghz-hez 1.4-1.5-öt kellene adni neki vagy még többet?
-
KAMELOT
titán
Hello!
i5-3450 procit egy ASUS P8B75-V lapban lehet húzni mondjuk egy 3,5GHz-ra??? Tudom, hogy nem tuningos lap és proci, de láttam már akinek ilyen procija van és 3,7GHz-t tehát a max TURBO frekvenciát tudja!
Köszi a segítséget! -
Winne
nagyúr
Ivyról van valami oldal, ahol össze vannak gyűjtve a maximálisan ajánlott értékek? TPD, voltok, ilyesmi.
-
Repsol600
addikt
válasz
seederking #5000 üzenetére
Én 3570K-t vennék a helyedben 2500K helyett. Én is e 2 között vaciláltam és a 3570K-t választottam és nem bántam meg.
-
haddent
addikt
válasz
Phenom II X4 955 - 3908 pt
vs.
i5 2500k - 6719 ptEz több, mint 70% -os teljesítménynövekedés. Szerintem ez egy egyértelmű, nagy IGEN, megéri. Mondjuk nem tudom, miért Ivy Bridge topicban kérded ezt, amikor a 2500k Sandy Bridge még. Ha 3750k -ra gondoltál (Ivy Bridge megfelelő, akkor ott számolhatsz kb. 80% fölötti növekedéssel, azaz még + ~10%)
-
HSM
félisten
A frapsot "átveri" (nem rossz szándékból, hanem működéséből fakadóan) a Virtu, korábban volt valahol szó erről, hogy emiatt nem is hiteles pl. a vele készült 3dmark mérés sem, azóta elvileg a 3dmark már kezeli a szitut, a fraps nem tudom.
A lényeg, hogy ezért kérdeztem, hogy valójában milyen az élmény, a számokat ismerem, de amit mutatnak a szvsz ~lehetetlen.
-
pockhome
senior tag
az i5 3450-től mennyivel jobb a 3550-es verzió?
csak az a 200MHz? -
Winne
nagyúr
Ilyen számon fut még valakinek a procija: L220B233 ?
Ezzel kapcsolatban tapasztalatok azzal szemben, hogy minden darab lehet más?
-
Alt4Ir
tag
A virtu az megy 2500k-val is z77-es lappal? Vagy mindenképpen ivy kell mellè?
-
Winne
nagyúr
Megérkezett nekem is az Ivy i5, átpártolok ebbe a topicba.
Este szerelek, remélem nem lesz gond a P67-el..
-
tikshow
addikt
válasz
seederking #5011 üzenetére
-
tikshow
addikt
válasz
Abbol kiindulva, hogy ismerosomnek BF3-ba CPU limite van, meg.
-
7600 GS
addikt
válasz
seederking #5006 üzenetére
Annyiért mindenképpen megéri.
De ezt máskor inkább a Sandy Bridge-es topikban kérdezd.
-
törölt tag
válasz
És ezt miért nem a sandy bridge topicba kérdezed?
-
Rendo84
senior tag
válasz
Ez az Ivy-s topic nem a Sandy-s
Egyébként ettől eltekinve i5 3570K-t vennék a helyedben, kb egy áron van és egy hangyányival gyorsabb is. Valamint meg lesz a lehetősig a PCIe 3.0ára is a későbbiekre nézve.
Nagyon megéri lecserélni. -
7600 GS
addikt
válasz
Mennyit kéne ráfizetned?
Egyébként meg a 2 proci nem egy kategória, sokkal újabb fejlesztés az Intel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Amatőr csillagászat
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hálózati / IP kamera
- Milyen program, ami...?
- Politika
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest