Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Stratégiai árkorrekcióként hivatkozik az áremelésére az ASUS
-
PROHARDVER!
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Jelenleg 8 MB-os ADSL-em van. Tavaly decemberben kötöttem újra, hogy olcsóbb legyen egy ezressel.
Ma felhívtam az Invitelt és megkérdeztem, lenne-e mód 15 M-s csomagra váltanom. A válasz IGEN volt, 8400 Ft-os díj fejében.
Mivel nem járt még le az 1 éves hűségidőm. Szerintem amikor az ügyfelük feljebb lépne egy csomaggal és ezért havonta 2000 Ft-tal többet fizetne, nem kellene csomagváltási díjjal lehúzni! 
Nektek mi erről a véleményetek?Üdv!
-
jozsi252
veterán
hát azárt túlzásokba ne essünk nem a legjobb

de tegyük hozzá hogy telefonos helpdeskük magasan veri thome-t. volt hogy 2 szer egymás után 10 percig tarottam telefont és még mindig nem kerültem sorra... invitelnél meg hát akárhányszor hívom őket fél perc maximum vagy annyise van hogy egyből kapcsolják helpdesket. döntő tényező hogy nem a legolcsóbb meg nem a legjobb sávot adja de viszont a vonal stabil eltekintve ettől a mostani dologtól hogy magasabb sávszélek vannak és szakad a vonal. csak sajnos ezis helyfüggő meg távolság. ezért jó száloptika mert ott semmi jelveszteség nincsen.
-
Newyorker
addikt
akkor még lehet jó az invitel?
vagy a legjobb? -
jozsi252
veterán
válasz
Reag3nS
üzenetére
Igen, ebben is igazad van. pár oldallal ezelött fejtettem ki hogy a upc meg stb miért korlátoz nem azért hogy a júzereket megszivassák hanem hogy az emberek egymást ne szivassák meg, mivel amint mondtam van upcnek most ha jól tudom van 2x40 gigabitje és azon osztoznak az emberek, dehát azért korlátoz mivel ezsem elég és azért nem adnak őkse milliókat + 10 vagy 20 gigabitre, hogy az otthoni júzer had töltsön 80-120 megabittel egész nap.
-
kircipeti
senior tag
Az en 8Mb-es csomim ilyet tud a TP-Link TD-W8920 adslmodem+router comboval:

-
jozsi252
veterán
modem szerint 20 megát is bírna a vonalam meg 1.5 megabit up-ot akkor mértnem vezetnek be nagyobb csomagok mértcsak a 15 a plafon? valamint biztos van olyan akinek bírna 25 megát is a vonala bár lehet amilyen áron adnák az már senkinek se kellene... nagy lehúzás az egész
-
jozsi252
veterán
ez tökéletes sebesség. 8M-hez képest
-
jozsi252
veterán
válasz
Newyorker
üzenetére
hogyha nem szakad csak melegszik nagyon akkor mindegy használd ameddig megy. 8megás már nincsen de annak 7 megabit körül volt 6.8-7.0
10 megabitnek meg kb 8.7-8.9 megabit lesz legalább ez tekinhető normális értéknek. szóval ha már 8.5 fölött van akkor szerencséd van sok ember szív vele hogy még ennél is kevesbb van meg, 20-30-40%os veszteség az eredeti sávszélhez képest. 15% még elmegy annál több nem, ha annál nagyobb veszteséged van akkor vonal gond van, távolság szar a modem stb.
-
jozsi252
veterán
Webshopokba 8500 környékétől indul de próbálj meg neten keresgélni biztos találsz olcsóbban, nem boltból.
-
jozsi252
veterán
válasz
Newyorker
üzenetére
Ha az invitel adta akkor gondolom 360R-t adott, arról a modemról nem mondanak túlsok jót. Értem ez alatt hogy szakadozik vele a vonal, valamint nagyon felmelegszik stb.
Nekem Comtrend van ct-5071e a típus azthiszem de még sohasem szakadt meg vele a vonal nemis melegszik nagyon meg a sávszél is megvan szóval ez jó modem úgy gondolom.
De ha akarsz venni akkor D-Link be a 321B jó modem. tesztek is alátámasztják.up: Inviteles cikkhez meg hozzáteszem, gyorsabb internetet szeretnénk így van, de ezzel együtt sajnos az ár is nagyon megnövekedett ami nemtúl jó

-
Newyorker
addikt
nem mind1 milyen modemet ad az Invitel?
melyik a jó?nekem D-Link van, az ok?
-
jozsi252
veterán
most eszerint a vonalad jó 10.5 megabitet tud amiből a linksebesség 10megabit kb, valós sebességed most mennyi?
-
jozsi252
veterán
hogyha bentről nemtudják megcsinálni akkor mindenképp nálad lesz a hiba, azkellene hogy egy szerelő teljesen átnézze egész kábelezést, kicserélje telefonkábelt szűrőt, stb.
-
kircipeti
senior tag
válasz
üzenetére
Magyaran varjak hatha feladod az irogatast nekik
Persze ne legyen igazam...A splittert probaltad mar cserelni? Nalam miota megvan (~5 eve) az adsl, csak egy alkalommal szakadozott. Kijott a szerelo neni (!), hozott egy hasznalt modemet, de azzal is szar volt. Par nap mulva hozott egy uj modemet, meg egy zacsko splittert, hogy probalgassam, hatha jo lesz. Cserelem ki a splittert, akkor veszem eszre, hogy ebben valami zorog. Kicsereltem a splittert es azota is maxon megy.
-
törölt tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Vissza írtam annak a srácnak aki felvette a hibajegyet bár egy másik írt vissza.
Ez a válasz jött:Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy a bejelentett hiba elhárításán kollégáink dolgoznak,
az elhárítása folyamatban van.A megoldásig szíves türelmét kérjük és megértését köszönjük!
-
jozsi252
veterán
a vonalat átkellene vizsgálni nem-e lehet hogy valahol szálszakadás van vagy ilyesmi, vagy a dslamba megnézni esetleg. de ha sehogyse jó akkor kötelesek visszaállítani eredeti díjcsomagod vagyis mostmár nemtudom hogy van mivel pl 8 megás csomag megszünt
-
jozsi252
veterán
modemet nem cserélte ki, vagy nemlett másik modem kipróbálva hogy milyen?
-
jozsi252
veterán
nemlehet hogy a win éppen updatelt valamit vagy a háttérben semmi töltés nem ment?
-
törölt tag
Ha leadok egy hiba jegyet akkor tájékoztatnak ha lezárták?
Szerdán leadtam egyet mailben másnap jött a szaki , nem tudót semmit csinálni mért és ennyi. Persze amióta elmét azóta meg előfordul hogy megszakad a net kora reggel és estefele na meg ilyet mértem tegnap10M csomag

-
jozsi252
veterán
chaplin megemlték már sávszéledet?
-
hello!
he-he létezik ilyen is:

csak nem itt és nem most

-
C64
őstag
bakker, még mindig nem emelték meg...

-
kezdő
senior tag
Ha be merik próbálni, hogy a 10 hónap múlva lejáró 8Mb/s netemet nem tudom újrakötni és még a 10Mb/s-ot se fogják a mostani áron adni, csak drágábban, akkor bye-bye Invitel.

Konkrétan, ha a mostani 15Mb/s csomag+2ezer Ft-os árat nézzük, akkor lassan megéri más szolgáltatóknak is kiépíteni a hálózatot, mert mindenki átmenekülne hozzájuk.

-
jozsi252
veterán
érted az alatt hogyha lejár a hűségidő tegyük fel 15megás komfort plus telefonvonallal 11490 akkor 1 év múlva hacsak nem váltok más csomagra hűségidő lejárta elött akkor 13490-re emelik fel ezt az árat? bár szerintem pár hónap múlva úgyis csökkenteni fogják az árat így szokott lenni.
-
Doki16
addikt
-
C64
őstag
Egyébként azt tudtátok, hogy a most kirakott árak akciósak? Egy éves hűségidő letelte után ismét megemelik az amúgy is drága árakat 2e ft-tal!
-
C64
őstag
Két napja váltottam csomagot de még nem történt változás! letelt a 48 óra, hívom megint őket...
-
Newyorker
addikt
sokan nem fognak váltani az tuti
-
jozsi252
veterán
Az a baj hogy nemnézik felhasználók érdekeit.Értem ez alatt azt hogy "minek beleölni milliárdokat optikába amikor úgyis megrendelik tőlünk a netet" mivel nagyon sok helyen 1 netszolgáltató van, nálam is van kábeltv-s net 10 mega a max 10k-ért fix ip drága nagyon. Viszont van upc-s de sajnos csak műholdas, jólenne alkotnának valamit upc csak sajnos műholdas nem kábeles, de jólenne azon keresztül is lehetne netezni.

-
Janin
csendes tag
Sziasztok,
egy kis segítséget kérnék.
Inviteles fix IP-s ADSL esetén, miket kell be írni a TCP/IP protokoll beállítási oldalon?
A SkyPE és uTorrent megy csak az InternetExplorer nem müködik.
Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni.
-
jozsi252
veterán
kábelnet lenne a jó egyenlőre száloptikáról nemis érdemes álmodni aki nem nagyobb városba lakik
kábelnetnél nagyobb nemis kellene, azon is megy 30-40-50 megabit simán. annál nagyobb net otthonra minek? 50 megabittel egy nap alatt lejön 400-500 gigabájt annyit meg ki tölt le 1 napsajnos nemlehet tudni hogy jólesz-e ez a felvásárlás meg itt eredményhez hónapok évek kellenek hogy kitudjanak építeni jó hálózatot
-
tome0001
senior tag
Ez szerintetek reményt adhat nekünk egy normális netszolgáltatásra? mi a véleményetek?
-
adam_
senior tag
Valaki erről a tv,telefon és internet egyben csomagról tud valamit ,használjátok? Azt hiszem így egyben havonta 12k körül van a havidíja... többet nem tudok róla.
-
jozsi252
veterán
nem azért de t-home nak ugyanolyan telefonvonalon mint invitel van 25 megás DSL csomagja is van... akkor azon hogy tud jó netet adni hogy nem szakad? t-com jobb modemeket használ más szűrőket esetleg központba vannak más hardverek..
-
bigdigit
addikt
sikerült a routerrel is belőnöm...most már csak a stabilitás kérdéses.nem tudom mennyire lehetnek valósak a modem által kiírt értékek mert azok szánalmasak.360r nem nézett ki ilyen szarul snr...
már firmwaret is frissítettem rajta.
-
jozsi252
veterán
és most a vonal nem szakadozik, illetve nemlátsz semmi ilyesmi hibát hogy szakadna a vonal? másik modemednél 360r-nél hogy szakadt meg a vonal böngésztél interneten és nem jött be a kiválaszott lap és utána meg egy x idő után újra felcsatlakozott? vonalzaj jól lecsökkent
-
bigdigit
addikt
321b modem+8k up a 360r-hez képest.

viszont ilyen adatokat látok a modem infójában:
SNR Margin (dB): 6.1 7.3
Attenuation (dB): 27.0 13.9
Output Power (dBm): 15.1 N/A -
hohorgasz
csendes tag
Korán örültem. Elkezdet szakadozni a net. Van olyan, hogy nem hajlandó csatlakozni folyamatosan ledobál. Most viszont hajlandó volt felengedni. Nemtom meddig birja.
Lehet, hogy sok lesz a 15-os csomag.

-
jozsi252
veterán
jah értem, amúgy másik modemmel milyen eredményed lett? ugyanaz mint 360R-nél?
-
bigdigit
addikt
router nélkül elindult...a 8,35 hiányzott neki.de,hogy használjam ezt akkor routerrel?nekem eddig az csatlakozott fel user/pass.
-
C64
őstag
nem tudja valaki, hogy az inviteles régi ZXDSL 831A modem meddig bírja a sebességet?
-
törölt tag
válasz
bigdigit
üzenetére
lépj be a modem webes felületébe http://192.168.1.1
felhasználó név admin
jelszó adminkeress olyat hogy setup ott lesz egy ilyen hogy PPPoE / PPPoA ez legyen bejelölve
lentebb pedig be kell írni az inviteles felhasználó neved , jelszavad és
VPI: 8
VCI:35
aztán apply setting és conect. Ennyi és így mennie kéne. -
jozsi252
veterán
válasz
bigdigit
üzenetére
akárhány modem volt nálam egyiket sem kellet beállítani akkor azt bekell bigdigitnek? de mintha mondtad volna hogy van neked 360r dlink modemed azzal meg 13 megabit környéke van meg, szerint sokkal többet nemfogsz nyerni más modemmel nagyon kevés ember van akinek télleg megvan a dedikált sávszél
-
Newyorker
addikt
áhhh nekem marad a 8M, én max azért váltottam volna, hogy a feltöltésem nagyobb legyen, de így felesleges, még plusz 500 ftot rászántam volna, de 2000et, ami így már 10e az sokk, és akkor sem olyan egetrengetőenl emelkedne a feltöltésem
letöltés meg 8M is elég nekem, mert így is gyorsan lejön minden
-
riki
senior tag
Bocs ,srácok még új vagyok az invitelnél, mert én panteles voltam. Én a pantelnél dsl-380t-s modemet kaptam. Ez elméletileg adsl2+ -os . Mi lehet a valódi sebesség amit valóban tud ? Mert én T-körzetben vagyok . Melyik csomagot ajánlanátok az újak közül.

-
jozsi252
veterán
hogyne tudná, nekem is onnan megnézték állítólagos sebességet hogy bírja-e bár én a tényekben hiszek nem abban hogy a rendszer mit mutat. 1443-at is felhívtad? csakmert nekem ott mondták meg de régebben megmondták helpdesken is 1445 ös számon
-
törölt tag
Help Desk szerint nálam minden rendben van

Rá kérdeztem a 15 csomagra hogy azt bírná e, azt mondja a csávó hogy ő azt nem tudja megnézni a felügyeleti rendszerben
Hát akkor ki tudja megnézni?
-
EasyLife
aktív tag
válasz
LeslieG Jr.
üzenetére
Halásztelken tudtommal van pr is és ott 60 megabites netre is előfizethetsz 13e körül bár ez elvileg kevesebb mert ez asszem lista ár. szal olyan 10 körül gondoltam, mert a 20 megabitest kérdeztem és arra asszem 9ezer forintot mondtak még nekem. ha lejára hűség invitelnél szerintem arra váltok.

Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- LG 55C4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ma felhívtam az Invitelt és megkérdeztem, lenne-e mód 15 M-s csomagra váltanom. A válasz IGEN volt, 8400 Ft-os díj fejében.
Mivel nem járt még le az 1 éves hűségidőm. Szerintem amikor az ügyfelük feljebb lépne egy csomaggal és ezért havonta 2000 Ft-tal többet fizetne, nem kellene csomagváltási díjjal lehúzni! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)