- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=Lord Tom=-
senior tag
3850-en stabil 1,36-ra droppolva, az gondolom jó eredménynek számít. (Bár a cpu tuningos listában csak 3-4 E5xxx porci van)
-
darál0w
Jómunkásember
most volt szo hasonlo programok és proci összefüggéséről itt a 13105től.olvasgass bele.
-
buci
tag
Sziasztok!
Szerintettek elég az 5200-es, ha renderelés és a 3D-s gépészeti tervezés a fő szempont?
Renderre főleg Maya3D-t, CAD-re Proe Enginner-t használok.
Most egy Athlon XP-m van. Ezzel is megy, csak nincs benne SSE2, ezért váltanék.
Boltokban nem ajánlják már az 5200-est, inkább a 7400-est. A teszetek szerint az általam
említett területeken 10% különbség van. A szoftverek főleg VGA függőek, ezért vacilálok, hogy elég-e nekem az 5200 egy 9600 GT-vel, 4 giga rammal? -
zoo8800
veterán
válasz
Killerlaca #3387 üzenetére
Ha fixálod a feszt, nem veszi vissza. AUTOn kell hagyni. Akkor visszaveszi.
-
Killerlaca
senior tag
Hi
Áruljátok már el hogy a francba lehet azt megcsinálni, hogy tunning esetében is visszavegye a feszt ne csak a szorzót. Az elöbb valahogy sikerült, de nem tudom hogyan 1.3V adtam a procinak és visszavette alapfeszre mikor nem volt terhelve. Aztán még huztam rajta de most már sehogy se veszi vissza. Tudja valaki mi a titok?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
-=Lord Tom=- #3385 üzenetére
yo kis masina
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
-=Lord Tom=- #3383 üzenetére
hasonlo az én lapom is
ennyit tudnak,de bőven yo.
tx2nél hibás széria is jött ki és azoknál törik a venti.kifogtál egy olyat. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
-=Lord Tom=- #3381 üzenetére
az annyi.
miyel lapban hajtod? -
-=Lord Tom=-
senior tag
Érdekesek a hőfokok nálam: (de ez már korrektnek tűnik)
72C - 3800 (346*11) @ 1,36V (cpu-z, droppolt) 20 perce orthos stabil
-
zoo8800
veterán
válasz
darál0w #3372 üzenetére
a venti ugyanúgy beviszi a port
A sörrel vigyázok, kutyus meg nincs, tehát nem fog összenyálazni semmit
Legalább látom, ha poros. Plexivel te is látod
Packard Bell OEM mATX házikó, majd a hűtővel tolok fel képet róla. Pofás, de OEM.
Sőt, ha eldurran az agyam, teteje és hátfala se lesz a háznak.
Át kéne ruccanni a Dual Core 2000 offolós topikba. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
dangerzone #3373 üzenetére
nekem pont ezért teccik ennyire
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800 #3370 üzenetére
háááát érdekes
passzív procihűtésnek ugy van értelme, ha yol szellőzik a ház. tehát ventikkel viszed be/ki a levegőt vagy egy alternatíva az is,ha leveszed a ház oldalát. de akkor meg tele megy porral meg én ugy ismerem magam, h tuti lenne benne kaja, kola stb
milyen ház ez,h semmi hely nincs ventinek? -
kicsigeri
senior tag
Hali
Nem 10X300 az állíts hanem 12X250 et, mert nem biztos hogy alapfeszen csippáza a proci a viszonylag magas FSB-t és mivel van lehetőség a 12 es szorzóra, ki kell használni. A 0,5 ös szorzóval csak óvatosan, mert nem minden lap szereti.
Ja és a feszek normálra, nem auto, normál.
-
zoo8800
veterán
Egyáltalán nem biztos, hogy viszi alapfeszen a 3,3 gigát.
Állíts procinak 300*10-t
RAM szorzó 2,66 vagy vmi ehhez közeli
Így a RAM nincs húzva, a procc pedig 3 gigán repeszt
Feszeket fixálhatnádnameg a PCIe freq is legyen már fix 100
darál0w
ha jól számolgatom, neked 3mal több házventid van, mint nekem
-
Gape
csendes tag
Hello mindenki.
Szeretném az gépemet mértékkel tuningolni ( még nem tettem ilyet soha.) de csak minimálisan hogy ne keljen a feszültséghez nyúlni, viszont a vga-t jobban szolgálja.
Hozzáértő ismerősöm csinált egy tuning beállítást,de úgytűnik nem vált be.
A gép 2-3 indítást követően visszaáll az eredeti beállításra.(A fórumon írtak alapján ez jellemző az alaplapomra,és első körben a rossz beállításra utaló probléma.)Alaplap:Gigabyte EP35-DS3, Proci:Intel Dual core E5200 freq 2.50 fsb800 Mhz, memória:kingmax 800Mhz 1024MB 2GB, VGA
adeon 4850 1G, Hűtő v
ooler Master Hyper TX2-4.5k Táp:450
a proci alapból: freq 2.50ghz
fsb: 800mhzaz első próbálkozás beállítása: (a fesz :default marad)
cpu freqency: 3.38ghz (271*12.5)
cpu host freq 271
system memory multiplier (spd) 3.33
memory freq 800 903miután produkálta az elindul-leáll-elindul problémát átállítottam:
cpu freqency: 3.33ghz (271*
cpu host freq 267
memory freq 800 903Ezzel is produkálta a problémát,ezért most ezt a beállítást próbálom
cpu freqency: 3.30ghz
cpu host freq 264
memory freq 800 880Szeretnék egy ideális beállítást,méltóképpen meghúzni a procit a videókártyámhoz,de nem nyúlnék a fesz-hez.
Nem szeretnék találomra próbálkozni,tehát ha van egy koponya aki tud segíteni, akkor lécci,lécci!
....előre is köszönöm.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
-=Lord Tom=- #3357 üzenetére
jajah.annyi a drop
prime meghajtja a procit,szal egy sima játék vagy bármi alatt nem fog felmenni eddig.és ameddig prime alatt sem lépi át a 74 fokot(ennyit garantál az intel),addig okés.de akkor tovább ne huzd
elég szép eredmény az a 3,7Ghz 1.31V valos feszen.nekem csak 1.34Von megy 3,7et
de 3530Ghz@1.29en használom
ez tökéletes.zoo8800 nemhiszem,h elszállna.bár kitudja
nekem nem szállt el. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800 #3353 üzenetére
nem engedtem rá primot, de megtehettem volna. vagy 2 percig biztos vitte volna
1.52Von nem indult el. 1.55Von meg így elindult,de csak shotot lőttem rola és kikapcs. sok neki az az 1.55V. Lapom 1.6ig engedi, de a drop miatt csak ennyit adott neki.-=Lord Tom=- nekem freezer 7 pro mellett(hasonloan teljesít mint tx2)
3600Mhz@1.33V mellett ment prime alatt max 68 fokot.szal akörül kell lennie vhol.ház szellőzésétől is függ.
60-70 fok közzött leszel.az yoStirbi kössz
-
-=Lord Tom=-
senior tag
Sziasztok, mi lenne a reális hőfok 3,7GHz-n 1,31V-al? (hyper Tx2-vel, orthos v prime alatt)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800 #3348 üzenetére
hajrá!
fagy53 lehet pár mhzet még ki tuddnék sajtolni belőle,de ez nekem bőven elég
a két cpuz azért kell,mert egy tesztoldalnak csináltam a teszteket és keleltt nekik a ramrol meg a procirol
és igen freezer 7 pro és hyper txtől kb 10 fokkal jobb -
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w #3342 üzenetére
A feszültség és az órajel között nem lineáris a kapcsolat! Ahogy mész feljebb a fesszel egyre kisebb mértékben emelhetsz órajelet, logaritmus görbe! Tehát innen középtájon még elég nehéz megsaccolni meddig fog elmenni a proci. 1.45V-ig nyugodtan elmehetsz, onnan tovább már csak saját felelőségre, remegő kezekkel.
1. 6V-ig simán el lehet menni szerintem, megfelelő hűtéssel, de afelett már elég rizikós
-
darál0w
Jómunkásember
eddig 1.26-1.29Von járattam 3520on. most tesztelgetem.
alapfesszel ottvan előző hszben. most nézem 1.2vel.utána 1.35V jön. majd megnézem azt is mi az,amit bír még 1.4-1.45 között.majd legvégül egy max OC.de mivel fsb korlátos a lap ezt már előre tudom(4250 ha yol megy),de ezt már lehet viszi az 1.4 is.
zoo8800 : mivel szabályozzam le?
vagy csak eccerően rántam le alaplaprol?
sztm felesleges mivel nem egy passzív hűtő. igaz légmozgás van a gépben,de sztm akkor is kevés neki.egyébként minnyá csinálok képet a házrol,benne a hűtővel.nekem ugy nem fért be a házba,ahogyan képeken mutatják -
funkygee
aktív tag
Mért mi baj ezzel? jelenleg egy 2.8 Northwoodom van, annál tuti jobb lesz, és ezzel is bőven elvagyok. Acadnál nem feltétlen a csilli villi renderelt dolgokra kell gondolni. Nekem 80 % 2d szerkesztés, ami van 3d azzal sincs semmi gáz. Ésszerűen kell felvenni a részletességét a dolgoknak, és nem kell annyit számolnia. De most a cél a többcélű költséghatékonyság.
-
Auratech
őstag
válasz
funkygee #3334 üzenetére
3d teljesítménye miatt nem érdemes a 4500-ra váltani. Ha integrált lapot veszel, más a helyzet. A HDlejátszás optimalizációja a mellette szóló érv, no meg az ilyen gpu-val szerelt lapokon modern a többi rész is (Ich10..) A dx10 támogatás(Vpista
, kis fogyasztás..Tehetsz mellé később komolyabb vga-t, ami együtt működik az integrált intellel, átvéve tőle a 3d oroszlánrészét.
-
funkygee
aktív tag
válasz
Auratech #3317 üzenetére
Köszi!
Amúgy nekem jelenleg egy ősrégi 9550XT-m van, 128 mega rammal, meg egy full HD tft-m, bár amire én használom úgy tűnik elég. Az a kérdés, egy ilyen intel x4500 integrált vga tudja e azt a teljesítménylegalább pár hónapig amig nem tudok venni egy rendes vga-t. Szerintem erősebb is lesz,legalábbis remélem. Aztán majd valami super silent vga megoldást keresek úgyis.
E5200 hoz milyen hűtőt tennétek ami extra halk és elvisel egy kis tuningot is esetleg?
Régebben sok programmal kapcsolatban emlegették, hogy Intel-re van optimalizálva, pl Photoshop meg ilyenek, és főleg Acadot használok, ezeknél fontos elégé a cache jól gondolom? Ezért nem jött eddíg szóba az AMD. A Ram bővítés szempontjából jobb lenne ha egy lap tudná a >4g ramot, meg esetleg később lecserélném a procit is valami quadosra ha kell még több erő, nemtudom.
Üdv! -
zoo8800
veterán
válasz
banderasz77 #3326 üzenetére
1,3 valós feszre gondolok, az bios 1,35 környéke. Itt szinte biztos, hogy megy 3,5-t. Csak a legvacakabb darabok nem tudják. Az enyém 1,23V-n megy 3,5-t.
[OFF]darál0w
vazz, egy nőre nem kell ennyit várni...
már megvettem volna én is, csak jövő héten névnap, és valamit kérnem kellett.[/OFF] -
NFree
addikt
Hali sziasztok , lehet senkit nem érdekel ,vagy már volt rólla szó, de végre az everest v5.00.1650 verziója, már méri a memória másolást a e5200-as procival felvértezett gépeknek.
[link] -
Auratech
őstag
válasz
Hawk1979 #3318 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy 2.3 év múlva is lesznek még dx10.1- es (11) karik a gépekben. Szerintem a gpgpu használat terjedésével az ezt támogató eszközök tovább bennmaradnak nem gamer beállítottságú felhasználók gépeiben. A szoftveres fejlesztés a böngészésnél, egyebek... 10%-os erőforrás kihasználását feltolhatja a cpu-kkal azonos szintre. Kb mint a konzolok egyre jobb, szebb játékainál.
-
zoo8800
veterán
válasz
banderasz77 #3320 üzenetére
kis fesz emeléssel (1,3V) olyan 3.5 jó eséllyel belőhető. Ld. címlapos teszt
-
Auratech
őstag
válasz
funkygee #3300 üzenetére
Ha a hd lejátszás fontos, a intel4500-as igp-je a legjobb megoldás. A leghatékonyabban gyorsítja a hd (x264, mpg2HD, avhdc..) Ha integrált lapot veszel, ez a legjobb videohoz.
A többi, egyébként erősebb integrált megoldás egyenlőre nem támogatja a videogyorsítás minden porcikáját.
Ha külön vga-t veszel, nvidia-pure video2 kompatibilis (8600 és felette) legyen, atinál meg avivoHD a varázsszó. (hd2600, 3xx0, 4xx0)
Szerintem a legjobban a most megjelenő 4750-es radeonnal jársz. 25e körül lesz az ára és 2-3 éves távlatot nyit a 3d világába a mai középkategóriások teljesítményével.
Az 5200-as a fulhd mt2-es videót cpu-ból 60% teherrel játsza le alapórajelen. 3.4 környékén 35-40% Egyéb hd anyag ennél kevesebb krafttal beéri. VGA rásegítéssel 10-20% a terhelés. -
-
darál0w
Jómunkásember
kezdek bekattanni
hol a hűűűűűűűűűűttttttttőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőmmmmmmmmmm -
Mans20
addikt
Haluztok
Az E5200 nél mennyivel jobb a E7200?azon kívül hogy 1066 fsp és plusz 1 cache?vagy esetleg egy E6550?
-
denieBoy
tag
Szerintem simán! Nekem egy Giga 4670 -en van. És nagyon szépen megy alapórajelen is, tunigolgatva meg 500-1500 plusz pontok körül ment többet ami nem egetrengetően több.
A 4670 tudtommal a 9600-ot imitt amott veri, szal 9500 simán mifutja magát alapórajelen is.
(szerintem)
Üdv!
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
Egy E5200 alapórajelen meghajt egy GF 9500 GT-t? Ha nem, akkor mekkora órajelű proci kell a kártyának?
(9500 GT a ráncfelvarrt 8600 GT, kisebb csíkszélesség, minden más azonos) -
banderasz77
addikt
Melyik proci éri meg jobban? E5200 v. E5300? Melyik megy jobban?
-
denieBoy
tag
Helló emberek!
Becsatlakoznék én is itt a tuning tapasztalatokba.
Alaplap: Gigabyte 965P S3
Porci: M0, VID: 1,175 V
Alapfeszen: 12,5 x 260 = 3250 MHz
Ez még nem a vége, vagyis arra még nem mentem rá, hogy mi lehet a vége alapfeszen.
Most olvastam a PH-n, hogy 0,5x szorzót le kell nullázni, mert különben nem megy a tuning, hát ő nekem megy.Ami viszont érdekes a RAM-ok nem hajlandóak 900MHz fölé menni, pedig 1066-os Kingston-ok.
2,3V-al és 6-6-6-20-al illetve autó-val is próbáltam és nem megy, vissza kellett osztanom.Valkinek volt már ilyen tapasztalata?
Üdv!
Viva e5200
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i7-12700KF
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged