Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajafix
addikt
"biztonság kérdése akkor jöhetne szóba szerintem, ha a proci tápfesze olyan túlszabályozott lenne, hogy a maximum fesz környezetében / 1.45V /a terhelésnél még rápakolna annyit, hogy átlógjon ezen az értéken."
Igen, talált sülyedt, erről van szó, akkora lenne a drámai feszültség, hogy a processzor fűbe harapna:
rumkola arra vitára gondolhat, amit én folytattam már nem emléxem kivel arról, hogy a vdrop tervezési hiba-e az alaplapokon, vagy éppen a worstcase módú tervezés miatti hosszú élettartam titka. (Mivel egy milliós szériában gyártott alaplapot tervező mérnök ott van a szakmája csúcsán és a worst-case tervezési módszertannal tisztában van, nem volt nehéz sejteni, hogy nem véletlenül van ekkora vdrop)
amennyire emlékszem arról van szó, hogy amikor nagy terhelést kap a processzor vagy véget ér a nagy terhelés, akkor akkora feszültség tüskék (spikes) keletkeznek a processzoron a hirtelen terhelésváltás miatt, amik tönkretennék a processzort seperc alatt. Ennek elkerülésére van egy előtét ellenállás, amit a tuningolók szeretnek okosban lejjebb venni, de ekkor ugye nagyobbak a tüskék, szegény processzor jobban "kopik". ha pedig az ellenállás a worst case tervezés szerinti nagyobb méretű, akkor a nagy terhelés miatt jelentkező nagyobb áramerősség magasabb feszültséget ejt az ellenálláson, mint a kisebb ellenállásnál így kisebb fesz esik a processzora, azaz létrejön a Vdrop jelensége. (aki az első villanytan előadásán a fejét vakarta, hogy mire kell neki az Ohm törvény a gyakorlatban, az most élvezheti, hogy az U = I*(Relőtét+Rprocesszor) valóságát. )
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Last Epoch
- Tőzsde és gazdaság
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Gumi és felni topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- HÚSVÉTI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest