Új hozzászólás Aktív témák
-
lajafix
addikt
"biztonság kérdése akkor jöhetne szóba szerintem, ha a proci tápfesze olyan túlszabályozott lenne, hogy a maximum fesz környezetében / 1.45V /a terhelésnél még rápakolna annyit, hogy átlógjon ezen az értéken."
Igen, talált sülyedt, erről van szó, akkora lenne a drámai feszültség, hogy a processzor fűbe harapna:
rumkola arra vitára gondolhat, amit én folytattam már nem emléxem kivel arról, hogy a vdrop tervezési hiba-e az alaplapokon, vagy éppen a worstcase módú tervezés miatti hosszú élettartam titka. (Mivel egy milliós szériában gyártott alaplapot tervező mérnök ott van a szakmája csúcsán és a worst-case tervezési módszertannal tisztában van, nem volt nehéz sejteni, hogy nem véletlenül van ekkora vdrop)
amennyire emlékszem arról van szó, hogy amikor nagy terhelést kap a processzor vagy véget ér a nagy terhelés, akkor akkora feszültség tüskék (spikes) keletkeznek a processzoron a hirtelen terhelésváltás miatt, amik tönkretennék a processzort seperc alatt. Ennek elkerülésére van egy előtét ellenállás, amit a tuningolók szeretnek okosban lejjebb venni, de ekkor ugye nagyobbak a tüskék, szegény processzor jobban "kopik". ha pedig az ellenállás a worst case tervezés szerinti nagyobb méretű, akkor a nagy terhelés miatt jelentkező nagyobb áramerősség magasabb feszültséget ejt az ellenálláson, mint a kisebb ellenállásnál így kisebb fesz esik a processzora, azaz létrejön a Vdrop jelensége. (aki az első villanytan előadásán a fejét vakarta, hogy mire kell neki az Ohm törvény a gyakorlatban, az most élvezheti, hogy az U = I*(Relőtét+Rprocesszor) valóságát. )
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core Ultra 9 285k /// Teljesen ÚJ // Üzletből, számlával és 2 ÉV Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest