- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Zotac új handheld gépe szakít a normával
- Fujifilm X
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
205*21, 1,41V/1,33V
Kíváncsi vagyok, neked ezt pl. ennyivel viszi, tekintettel arra, hogy ugyan olyan lapod van, mint nekem.
Szerk.:
LLC be van kapcsolva? Mert ha idleben 1,15V-on megy, akkor terhelve ugye jelen van a VDrop, és ha még 1,15V alá droppol és úgy megy stabilan ennyit, akkor az ritka durva.
-
dokee78
félisten
TX3 hűtéssel meddig lehet húzni az i5 750-et?
-
ffodi
veterán
válasz
eladohardver #6038 üzenetére
1-2 csúcs P55-ös lap kivételével mindegyikben 8x/8x lesz a pci-e sávszél, ha 2 kártyát teszel bele. Függetlenül attól, hogy CFX, Sli, vagy ati+nv hybrid. Nálam is így megy az 5870+GT240, és semmivel sem lassabb, mintha 16x-ben menne, bár az 5970 esetében nem vagyok benne biztos, hogy a PCI-E 2.0 8x ki tudja -e megfelelően szolgálni. Az 5870-hez mindenesetre elég........
Genji:
Elég jól megy az a proci. 182*22-t sosem próbáltam még, hogy mennyi fesszel megy, de azért 1,15V az nem rossz. Lehet mindjárt meglesem.
-
Khaosz55
addikt
Frissítettem a biost az Asus P7P55D-lapomon.
Következőt vettem észre:
Ha manuálisan állítom a szorzót és BLCK-ot akkor nem lehet azt a funkciót bekapcsolni hogy az operációs rendszer állítsa a sebességet. Szóval a fixen beállította Szorzó X BLCK sebességen megy a gép.
Korábbi biossal beállítottam a sebességet és ha nem kellett akkor visszavette a szorzót az OP rendszer.
Most a beállított értéken megy. Itt az a kérdésem, hogy ilyenkor többet eszik a gép? Ha most pl 3800-on megy és nem variálj a szorzót akkor többet eszik mintha variálná? Mert nekem elég sokat megy a gép és feleslegesen nem akarom, hogy zabálja az áramot.
-
Genji
őstag
Megérkezett a 870es prockóm (köszi csigi!
) elkezdtünk összeismerkedni. Az eredmény:
22x182 minden normal kivéve cpu:1.15625v és ram:1.5v IBT stabil + HT ON. Vtt se kért feszt, meg viszonylag keveset kért a prockó is, bizakodó vagyok a jövőre nézve. -
eladohardver
őstag
Esetleg ötletet tudnál adni, hogy kitől kérdezzem meg aki tuti tudja a választ a kérdésemre...?
Adott ez a lap: Biostar TPower I55
Fizikailag 2db 16 os sín van rajta...
A weboldalon azt írják hogy: 2 x PCI-E x16 2.0 Slot (CFX x8 or SLI x8)
Nekem van 1 db HD 5970 karim, és mellé szeretnék egy pisixes karit tenni... most akkor csak akkor mennek 8x osan, ha cfx vagy sli híd van, a karikon vagy így is?
-
ffodi
veterán
válasz
szucsinka #6034 üzenetére
Mindegyikből ki tudsz fogni gyenge darabot. Igazából teljesen mindegy, hogy 860/870 vagy 880. Ha jót sikerül kifogni, akkor mindegyik megy, mint a mérgezett egér. Annyi előnyük van a 870/880-as prociknak a 860-al szemben, hogy magasabb a szorzójuk, és azáltal alacsony bclk+magas szorzó kombóval el lehet érni egész korrekt órajeleket, ésszerű fesszel, mert nem limitál be az uncore, és nem kell annyi qpi/vtt fesz sem.
Khaosz55:
Tápod milyen, illetve milyen vga-d van?
-
Khaosz55
addikt
Hali,
nekem a tesztel lefutnak. Játék alatt fagy meg a gép.
AZ az érdekes, hogy előfordul, hogy a monitoron egy pillanatra elmegy a kép. Fekete lesz utána visszajön.
Amikor megfagyok akkor az SC2 kimerevedik, viszont a Team Speak vagy Skyp még megy és hallom a csapat társakat, hogy beszélnek.Ha proci fagyna meg akkor gondolom a Team speak és a Skyp sem menne tovább nem ? Akkor az is totál lehalna nem?
Most már kezdek másra gyanakodni.
-
szucsinka
őstag
válasz
eladohardver #6029 üzenetére
tessék [link]
-
eladohardver
őstag
Üdv urak!
Rendszercsere előtt állok, és lenne egy kérdésem, I7 870 ből csak 1 stepping van? Ha netán nem akkor melyiket érdemes megvenni, hogyan lehet be azonosítani a boxon mi szerepel?
Köszi!
-
nickwaren
tag
Értem, de még azért megnézem játékok alatt mennyire stabil, úgy vagyok vele, hogy minél kevesebb fesz annál jobb.
A munkámhoz már így is bőven elég, bár még igazán nagy excel táblával nem terheltem meg (nagy: 100k feletti sorszám legalább 150 oszloppal
).
Igen Physx On van.
-
ffodi
veterán
válasz
nickwaren #6023 üzenetére
211-es bclk-hoz kevés lesz az az 1,19V-os vtt fesz. Adj neki 1,25V-ot és akkor az IBT sem fog elszállni.
A 45900-as cpu score pedig nyilván Physx ON-al értendő gondolom
.
Heffi:
Ez a jó irány, hogy minél nagyobb hőleadó felület + erős 120-as ventik. Ezért vettem NH-D14-et, és tetem rá 120-as ventiket. 1 Enermax magmát + egy Coolink swif2 120p-t. i7 860-at 4300MHz-en 1,41V-al jó esetben 80 fok alatt van full terhelésen, rossz esetben pedig 80-81 fok. Idleben pedig 22-25 fok.
-
Heffi
őstag
válasz
i are robot #6021 üzenetére
Nekem egy átalakított - anno passzív hűtés - van a procimon (thermaltake silent tower).A két torony közé szerkesztettem be egy 12 cm-es ventit (coolink swif120P), ez még elbirkózik a 4,15 GHz-el.
Nekem az az elvem a hűtéssel kapcsolatban, hogy minél több heatpipe, nagy hőleadó felület (lehetőleg réz), szabvány 120 mm-es venti.
-
nickwaren
tag
Na adtam egy kis feszt a vtt-nek (1.19 V), 1.29 V ment a procinak, így 211*19 - 4001 MHz a tartós eredmény. IBT elszáll, de nem érdekel, Superpi lefut 10,41-el illetve a Vantage proci tesztje is lefut szó nélkül 45900 as pontszámmal. Az eddigi legnagyobb hőfok 82 volt, de csak egy magon. Jelenleg videó kódolást próbálok Convertxtodvd-vel (full hd->dvd), de az nem terheli rendesen.
-
-
Heffi
őstag
válasz
i are robot #6018 üzenetére
-
Khaosz55
addikt
válasz
nickwaren #6011 üzenetére
Hali,
1,232 V-on Stabil a I5-750 IBT latt is ?
Én már idegbajt kapok. Egy évig ment 4 Ghz-en. Semmi gond most meg 3,6-on (1,3V) is fagyok game alatt. Nem tudom mi lehet.
Minden Tesztek lemennek tökéletesen: ITB, 3D mark, Memtest +86 . Minden azt mondja frankó. Erre fagyok már 3,6-on is 3,6V-al.
Lehet visszarakom a régi Biost.
Egyéb ötletetek van? Mi lehet Táp esetleg ?
-
i are robot
senior tag
Használt nem játszik, újonnan viszont hol láttál 51e-ért, ha szabad kérdeznem?
PH bazárosoknál (pl. Gianni), ez olyan ár? Mert üzletben olyan 57-58 a legalacsonyabb amit láttam. Ja, és ezeknél van olyan, mint mondjuk a mostani Q6600-osamnál, hogy jobbfajta steppinges, pl. G0, vagy ilyesmi?
Hűtőre amúgy ilyesmire gondoltam, remélem ez elég a 3,8-4 GHz-re, többre meg tényleg nem akarnám húzni.
-
Heffi
őstag
válasz
i are robot #6015 üzenetére
Már 40ezer körül vehetsz használt 860-t, 51ezerért pedig új dobozosat 3 év garival. A 875K-ért meg majdnem 70ezret kell fizetned. Ha a helyedben lennék, én az olcsóbb használtat vásárolnám, és még egy jobbfajta hűtésre is maradna pénzed a procira szánt összegből.
-
i are robot
senior tag
Köszi! Eszküszöm nézegettem a cikkeket, de ez valamiért elkerülte a figyelmemet.
Mondjuk azért a 2,8-ból stabilan 4-et csinálni szép teljesítmény lenne.
Nekem pedig 24/7 atomstabil rendszer kell, és nem játékra, ezért gondoltam, hogy a 875K-ből biztosabban lehetne ezt kihozni, de ahogy nézem, a 22-es szorzó is sokmindenre elég, szóval a szorzózár mentesség nem nyom annyit a latba, úgyhogy vagy egy 860, vagy talán egy minimálisan drágább 870 is megtenné.
-
Genji
őstag
válasz
i are robot #6010 üzenetére
4Ghz borítékolható 860al is! Sztem nem éri meg az árát a 875k.
(#6011) nickwaren
20x200? Vtt mennyi feszt kap? Lehet kelleni fog az 1.3 a cpunak. -
Heffi
őstag
válasz
i are robot #6010 üzenetére
[van] itt egy írás a k-s procikról, ha még nem olvastad volna.
De ha csak a 4 GHz a célod, akkor felesleges + költség, mert egy 860-al is simán elérhető.
-
i are robot
senior tag
Az i7 875K esetében mennyit számít, hogy szorzózármentes? Értelemszerűen tuning miatt kérdezem, hogy megéri-e azt a felárat, amit a 870-hez képest elkérnek érte. Ez bírja vajon stabilan a 3,8-40 GHz-et valami jobbfajta léghűtéssel? Amúgy 860-asok kb meddig húzhatók?
-
nickwaren
tag
Ninja 3 hűtővel ennyi lett a 750-esem vége értelmes hőmérsékletek és feszültség mellett. Érdekes, hogy csak + 100 MHz a 3800 (19x200)-hoz képest, de majd 4-5 tized gyorsulás Spi-ben.
-
Heffi
őstag
válasz
hossszú #6004 üzenetére
A 26-s szorzó csak akkor lehetne, ha csak 1 aktív magod van (kivétel, ha a procid ES példány lenne), a CPU-Z meg nem azt mutatja.
Ha nem nagyon macera, megpróbálkoznék egy bios resettel, hátha segít.Korábban valakinek volt nagyon hasonló problémája, kérdezd meg, mire jutott vele.
-
Heffi
őstag
válasz
denes123s #6001 üzenetére
A sima tx2 nem igazán jó LGA1156-ra (honlap szerint). Vagy barkácsolsz, akkor fel lehet tenni, vagy lecseréled valami másra, mondjuk a hyper 212 plus-ra.
-
denes123s
tag
Üdv
Olyan kérdésem lenne, h az általam eladni szándékozott intel e8400 cpu-n található ha jól emlékszem 'cooler master hiper tx2?' típusú hűtőm jó lesz-e a core i5 750 procira is?
Előre köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Ryzen 5900X - GARANCIA 2027.04.22.
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- Intel Core i9 14900KF processzor + Gigabyte Z790 UD alaplap eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest