- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
válasz
sirszevenap #24897 üzenetére
6500 ről 7700k -ra megérni cserélni, de ha 6700k-d lenne akkor viszont annyira nem.
Kaby Lake 7700K VS. Skylake 6700K for GAMING! Core i7 ShowdownDe 6700k-ról lehet már érdemes lenne váltani 8700k-ra
(Mert, Magok száma: 6 db
Szálak száma: 12 db)
Intel 6700k vs 8700k: Gaming and Adobe BenchmarksIntel i7-8700K vs 7700K vs 6700K - Should You Even Upgrade?
A jövőben megjelenő játékok már ki fogják használni...
Szerintem. -
palfitom
félisten
válasz
sirszevenap #24897 üzenetére
Nem nem, a 8700K más liga! Ott 6 mag és 12 szál dolgozik.
De ettől függetlenül jó proci a 7700K.
-
palfitom
félisten
válasz
sirszevenap #24894 üzenetére
Az Extreme4-ben jól belőtt 7700K-val el lehet lenni még évekig.
-
jokeph
nagyúr
válasz
sirszevenap #24894 üzenetére
Ilyen kondiciókkal én cserélném.
-
sirszevenap
addikt
Ez a gépem csak játékra van, tehát ez a lényeg.
7700K Box Lecnél 76k 3 év garival. 25-ért elpasszolnám az i5-öm és heló. Kérdés, hogy mennyire bánom meg azt, hogy lassan 2 generációval lentebb leszek így is.
Ha a lapom benyelné a 8xxx-eket, akkor nyilván nem is gondolkodnék.
-
mgabi
senior tag
válasz
sirszevenap #24892 üzenetére
hát ez fogas kérdés. 6500 használtan 25 ezer. 7700K újonnan, bolti garisan 105 ezer, na ezt nem szabad megvenni, mert ebből a pénzből kijönn egy 8600K + lap is majdnem. Vadász le egy egy 7700k-t 60 alatt, vagy 6700k-t 55ért az aprón. 6600K is jó lehet 42ért most az aprón, ha nem játszol vagy használsz olyan dolgot, amihez kell a HT (pl. csgo, dota2, lol, pubg)
-
palfitom
félisten
válasz
sirszevenap #24888 üzenetére
Talán a kupak alatti paszta lehet a ludas.
-
Dtomka
veterán
Volt már?
"A 8. generációig bezárólag az összes Intel Core sorozatú processzor"
KÉT FRISS BIZTONSÁGI RÉS AZ INTEL MANEGEMENT ENGINE-BEN -
sirszevenap
addikt
Sziasztok
Adott két i3 6100. Egyik és a másik max hőfoka között ugyanazon teszt futtatása után 20 fok különbség van. Mitől lehet ez? A hűvösebb biztos, hogy soha nem volt húzva. A másik előéletét nem tudom. Gyári hűtő van mindkettőn.
-
Sundesz
addikt
Sziasztok, nem tudom jó helyre írok. Szüleimnek összeraktam egy gépet Celeron G3930 procival és a HD 610-el az a probléma, hogy amint felmegy az Intel Graphics Driver csak sötét kép jelenik meg (HDMI-n keresztül van összekötve, jelet kap a monitor, de fekete a képernyő) a Win 10 töltőképernyő után. Ha csökkentett módban törlöm a drivert akkor megint visszajön a kép. Ha a windows szedi le magától vagy ha én telepítem a legújabbat ugyan ez a hiba áll fent.
-
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, már nem tudom mit tegyek, szomorú vagyok és dühös egyszerre...
Van egy új PC:
Gigabyte GA-H110M-H
Intel Celeron G3900 (HD Graphics 510)
4 GB DDR4 Ram
1 TB HDD
Frissen vásárolt Win8.1 Home licencWindows install rendben. Amikor a HD Graphics drivert telepítem vagy telepíti windows updateről elfeketedik a képernyő és úgy is marad. Reboot után is fekete a képernyő.Nem írja azt, hogy nincs jel, nem teljesen fekete, hanem a monitoron csak fekete szín van, egeret stb nem mutat.
Próbáltam az eszközt csökkentett módban eltávolítani (a drivereket is), legfrissebb drivert felrakni, a gigabyte honlpján találhatót felrakni, a driver cd-n találhatót felrakni és a legrégebbi 2015-öst is levadásztam már az intel honlapjáról, mindig ugyanez a jelenség fogad.Csökkentett módban az általános PnP képernyőnél van sárga háromszög felkiáltójellel. Ezt is tiltottam, töröltem, felraktam hozzá a monitor driverét. A videokártya driverénél nem írt ki ilyet, de eltávolítottam és töröltettem az illesztőprogramját is.
Jelenleg egy régi LG L1919S monitorral probálkozom (D-SUB only) de próbáltam már Dell 2216H-n is (ott is D-SUB on).
Itthon HDMI-vel is próbálgatom a TV-n, ugyanez van most mint írtam.Hogyan lehetne megoldani ezt a problémát? Ha eltávolítom az intel drivert, akkor a monitor is rendben és általános microsoft videokártya lesz belőle és van kép.
Ui.: BIOS is a legfrissebb.
Szeretném valahogy felvarázsolni a HD graphics drivert és működésre bírni a gépet...
Pls segítsetek mi lehet a megoldás!?
Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz
Pécsi gyerek #24879 üzenetére
-
palfitom
félisten
válasz
Pécsi gyerek #24877 üzenetére
Megértelek, jó kis cucc, igazán baráti áron lehet hozzájutni.
Én is félretettem egyet, eladni nincs sok értelme... -
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #24875 üzenetére
G4560 parkot létesitesz ?
Én az enyémet elraktam foglalat-védőnek egy Gigabyte H170-HD3-DDR3 lapba.
Arany vastartalék, van benne 2*4 GB Crucial DDR3L ram is, igy dobozoltam el, mit lehet tudni.
-
mgabi
senior tag
válasz
bandi0000 #24870 üzenetére
Az elmúlt 8 évben minden gamet és játékmotort a fix 4 magos core i5-re fejlesztettek, mivel a gamerek 99% 2-4 magos procival játszik, illetve nehéz jól megírni 6-8-10 szálra a játékokat. Ebben nagyon nehezen és lassan lesz csak átállás a játékiparban. Főleg annak fényébn, hogy mostanában alapvetően VGA limitesek a játékok, illetve egyre jobban terjed a nagyobb felbontás és az ultra-wide monitorok. Szóval egy 4790K és 6/7700K tökéletesen elég mindenre. Talán 2020-ban lehet majd kevés, ahogy haladunk előre a párhuzamosításban, és javul az IPC. Addig meg minek fűtsön ott feleslegesen az 5. 6., esetleg 7. 8. mag. Csak növeli a villanyszámlát, és könnyíti a pénztárcámat. Persze ha Sandy/Ivy Bridgem lenne, akkor azonnal cserélném egy Z370 Falat1ty K6 és 8600K/9600K-ra párosra, delid, OC 5.0Ghz-re és hagy pöfögjön.
-
jokeph
nagyúr
na, megint ott tartunk, mint pár éve az FX CPU-al... megveszi "sokért" a jóember a 8-as, 9-es sorozat valamely darabját, és szidja hogy nem megy, mert a hűtést meg az alaplapot kispórolja alóla...
4+1 fázissal ha hűtött ha nem, még a 6-os sorozatot sem lehetett érdemben kihasználni.Jöjjenek csak az új 8 és 9-es Intel CPU-k, én meg várom a jóárasitott 6 és 7-es i7 k- szériát.
Néztem, játékban csináltak összehasonlitó elemzéseket s1366 6 mag vs s1151 v2 6 mag.... érdekes eredmények születtek.
Egy szemléletes összehasonlitás, pár népszerű játékkal ITT.
De hasonlót is lehet bőven találni.
-
mgabi
senior tag
válasz
bandi0000 #24867 üzenetére
Ott a pont! Házi buhera barkácsnak ilyen szinten nem sok értelme van. 110 ezres számlás, garis proci mellé valószínűleg hasonló minőségű cuccok kerülnek, és a gazdája nem ezen a 30 ezer forinton fog spórólni. Ha azt is számításba vesszük, hogy egy fizikailag buherált, garivesztett procin azonnal bukott 30-40 ezret, akkor még istant veszteséges is a játék. Nem véletlenül nem erőlteti ezt nagyon senki.
-
bandi0000
nagyúr
ha valakinek van 120k ja az új procira, az ne sajnáljon már 30k- a régi lap árát egy lapért, ha màr annyira kell az a 12 szál
-
mgabi
senior tag
válasz
kicsipapucs #24865 üzenetére
Akkor lehet már ezeket megoldották azon a lapon. De tavasszal, amikor nézegettem még arról szólt a fáma, hogy sok a probléma ezzel. Nem véletlen, hogy tömegében nem terjedtek el ezek a megoldások. Mondjuk örülnék, ha linkelnél olyan modolt biosokat népszerű lapokra, ahol csak egy sima bios flashelés után működnek a coffee procik. (Asus Maximus VIII Ranger Hero lapok például)
[link] Ezen a videon is rövidre kellett zárni a cpu 2 "lábát" (ez visszaállítható), illetve egy tranzisztort vagy mi a fenét földelni kellett, és a csávó említette, hogy sok lapnál, ha a proci nem bootol, akkor a socketon is buherálni kell.
Z170 OC Formula az egyik legdrágább lap, és persze a legjobb lap is. Simán bírja a 6 magot a VRM, de a mezei népszerű és olcsó lapoknál már probléma lehet az 5,3Ghz-en ketyegő 8700K-val. -
Nem igaz, amit mondasz. Z170M OC Formula. Van igp. Memória kezelési gond? 4133MHz CL12 2x8GB bdie-jal szerintem annyira nem rossz. Első PCI-E nagyon szépen megy 16x-osan, többi is működik.
"Tönkretenni forrasztással". Vezető paszta is jó, nagyon puha grafitceruza is elég sokszor.
Nagy OC Formula dettó, Maximus IX Apex és 8 Impact HT OFF, egyébként 24/7-ezhető. Lehet, hogy sok lapnál nagy a kompromisszum, de nincs maradéktalanul igazad.Kicsit azt érzem, hogy félinfók alapján te már teljes diagnózist állítottál fel.
-
mgabi
senior tag
válasz
->Raizen<- #24863 üzenetére
-
->Raizen<-
veterán
Msi z170-a pro alaplaphoz van modded bios hogy menjen a 8700k proci?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
wassabi11 #24855 üzenetére
Delid kelleni fog hozzá, nekem úgy ment 5,1 et, de Delid nélkül 4,8 is tud meleg lenni.
Mikor Delideltem mind a két processzort, vagyis mind a hármat, érdekes hogy, mindegyiknél az a jelenség fogadott ami elég szörnyű.
Teljesen megszáradt szürkés hővezető paszta, és szó szerint a fém a fémen hűtötte a rendszer a CPU-t.
I7 7700K / 6700K / 7900X mind a három ilyen szar volt. -
wassabi11
senior tag
válasz
#Morcosmedve #24853 üzenetére
Mekkora az esélye hogy 7700k lehet 5ghz-ig húzni? Vagy általában mi a vége neki?
-
Alcsi69
senior tag
válasz
#Morcosmedve #24853 üzenetére
Eredetileg 4.6-on ment, viszont ebben a melegben visszavettem 4.2-re. Prime95-öt hagytam futni egy jó ideig, a max 83-84 fok környékén volt, de természetesen ezt nem fogja elérni soha. A max, ami tényleges felhasználás alatt volt, 65-66 fok.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
wassabi11 #24851 üzenetére
Gyárilag egy magra érvényes a maximális, pontosabban, ha egy mag van terhelve az elsőnél felviheti a max turbora.
(#24852) Alcsi69: Nem nagyon. Ha a felhasználásod során 75-80C környékén megáll max (intel szerint, amíg nem kapcsol le...), akkor jól van az, mégha lehetne is kevesebb.
-
Alcsi69
senior tag
válasz
#Morcosmedve #24850 üzenetére
Szóval még ez a nem is annyira "izmos" hűtő sincs kihasználva delidelés nélkül?
Gondolkodtam hogy lehet másik hűtő kéne rá, de akkor gondolom az se segítene sokat. -
wassabi11
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem a 7700k-nál a turbo boost 2 magra érvényes vagy az összesre?
-
Alcsi69
senior tag
Srácok mennyire normális, hogy idle a 6700K ilyen 29-31 fok körül ingadozik, viszont ha pl megnyitok egy programot ilyen 50-53-ig is képes felugrani egy-egy pillanatra némelyik mag?
Újra is pasztáztam már meg minden, és még mindig. Igaz nem a legcombosabb ez a Matterhorn Rev C hűtő hozzá, de akkor is. -
-
VTom
veterán
válasz
kicsipapucs #24834 üzenetére
Az így meghekkelt 8700K Z370-es lapban már nem is fog elindulni?
-
válasz
Viktor77 #24843 üzenetére
K-végű procikat tud a Z170 és Z270 is tuningolni. Azonban a Z170-ekhez van olyan bios, amivel nem-K procikat (mint a te sima 6600-ad is) tuningolni. 3,6GHz az össz magos turbód gyárilag, egy Z170-ben jó eséllyel 4,1-4,3GHz-ig is fel lehetne csapni néhány apró kompromisszum árán.
Z170-ekben is mennek a 7000-es procik és Z270-ben is a 6000-esek.Ha nem szempont a tuning, akkor ne vegyél Z-s lapot, nincs minek.
-
Viktor77
titán
válasz
kicsipapucs #24842 üzenetére
Kicsit lemaradtam chipsetekben. Az ember azt gondolná, hogy ha 170-ben lehet tuningolni, akkor a 270-ben is. De mindegy is, mert nem tervezek tuningot, meg 2-300Mhz-ért amúgy sem érné meg szerintem.
Szóval, azt mondod, a 2133-as ram megy/menne 3000-en? Nem semmi. De mondom, nem szempont a tuning. Viszont ha jól láttam, a 270-be a 7-es sorozat is belemegy. Idővel, egy 7700-tel én a végtelenségig ellennék (vagy amíg el nem kap a gépszíj, aminek erősen próbálok ellenállni
).
Ja, közben megnéztem, ez lenne a másik kiszemelt, ahol bár a főoldalon csak 6-os procit írnak, a listájában már benne vannak a 7-esek is. Akkor azt mondod a 170-es jobb választás?
-
Viktor77
titán
Kis tanácsot szeretnék kérni.
Van egy 6600-am, amivel elégedett vagyok, nem mostanában lesz cserélve. Viszont alatta elavult technika van, H110-es, DDR3-as lap.
Kicsit modernizálnék, így lecserélném őket. Most tekintsünk el attól, hogy baromira nem éri meg. Meg a SATA-s SSD-t is cserélném M2-esre.Ezt néztem ki, meg ezt. Ez így jó páros? A lap támogatja a ram 16 gigás változatát, így gondolom a 2x4-essel sem lenne gondja.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
sultansmith #24837 üzenetére
Finom páros a 7700+gyári cooler+8K
-
bombibmw
veterán
válasz
Normális.
Ilyen áron, sőt még olcsóbban is van aprón egy csomó jó hűtő.
Rajintek Ereboss, CM 212 EVO 3, vagy 4db is, vagy Thermalrigh Macho. -
RazoR
veterán
válasz
Gyári hűtőtől mit vársz?
Ebben az árban én néznék a helyedben egy használt Noctua D14-et aprón! -
sultansmith
senior tag
Hali!
Most lett egy i7 7700-am, ami sima gyári hűtővel mindenféle húzás nélkül produkál 77 fokokat egy 8k videó lejátszása közben.
Félve kérezm, hogy ez normális? Oké, hogy nem túl vagány a gyári hűtő, de ezt egy kicsit soknak tartom...
Tudtok hozzá ajánlani 10-15k körül egy normális hűtőt? Jó lenne, ha jó halk lenne, ez elég fontos szempont.
Előre is köszi!
-
Viktor77
titán
válasz
kicsipapucs #24834 üzenetére
Az ott valami különleges paszta, hogy 3 kilót rak a procira?
-
Sziasztok!
Páran kérdezték itt, a coffee topikban és privátban, szóval itt egy videó egy finn haverom által, ha valakit érdekel egy tutorial: [link]
-
jeni
félisten
válasz
kicsipapucs #24824 üzenetére
el se adom a lapomat ha kiderülne,hogy a Z170 is kezeli a 8xxx sorozatú procikat!
-
-
-
RazoR
veterán
válasz
kicsipapucs #24824 üzenetére
Link?
-
-
jeni
félisten
válasz
kicsipapucs #24822 üzenetére
ennek mi értelme?
a tokozás azonossága még nem jelenti,hogy megy is vele. -
Asus Z170-es chipsetes Maximus lapokhoz is elkészült a Coffee Lake bios!
-
GaTToN1
csendes tag
Üdv!
Szeretnék gépet fejleszteni. Most van egy asrock h170 pro4 lap amiben egy i5 6500 csücsül. 7700K-t szeretnék belerakni, a gyártó oldalán azt írják, hogy kezeli a hetes szériát is csak bios frissítés kell neki. De egy ismerősöm azt mondta valamilyen "szorzózást" tudnia kell az alaplapnak. Sajnos nem vagyok tisztában ezekkel ezért a segítségeteket szeretném kérni, hogy jó lenne a mostani alaplapom a 7700K-hoz? Nem szeretnék full új gépbe invesztálni, ha nem muszáj pláne a mostani horror árakon. Köszi előre is a választ. -
Alpi.
addikt
Nalam spec. nagyon jol mukodik ez a Bartx fele, de pl. tudok olyanrol, hogy rosszabb lett a kontakt vele, mint a gyarival. Fene tudja, mi az oka. :s Jo lenne megfejteni, mert az enyemet latva, tenyleg latvanyos javulast tud(na) okozni. Kb. sandy bridge ota nem lattam ilyen jo hofok-tartast.
-
Ez a rockit féle ihs jó?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
SSJPeter #24813 üzenetére
Ki kell tesztelni. Simán lehet, hogy LLC5 mellett kell neki 1 lépcső fesz felfelé, és akkor áll be. Vagyis, mondjuk 1.205, vagy 1.21, vagy pl. 1.215.
Játékokkal kell tesztelni, ha teszt stabil... Lehetőség szerint valami cpu igényesebb fajtával. Crysis 3 ezért szokott pl. egy jó tesztalany lenni.
-
SSJPeter
őstag
Na belőttem a vcore feszt 1.2V-ra BIOS-ban, és így most 1.184V és 1.2V között ugrál, gondolom így rendben lesz és nem kell LLC-t állítani. Pár óra Far Cry 5 után stabilnak tűnik, nem volt egy fagyás sem. Mivel teszteljem még? IBT is lefutott, milyen játékkal érdemes még megnézni? DOOM mondjuk? Rainbow 6 Siege? Most csak ezek vannak fenn.
-
törölt tag
A windows 7 futtatható 7700K cpu-n?
Jelenleg egy 6600K@4.8-5.0GHz használok néha win10, néha win7-el. Hogy miért nem hagyom el a támogatás megszűnéséig a win7-et, most hagyjuk.
Felmerült egy esetleges i7-re csere, ezért érdeklődöm, hogy ezen még futhat-e az öreg os? -
jokeph
nagyúr
válasz
bandi0000 #24801 üzenetére
Én meg elvagyok a 2/4-es i3 7350k-val is.
Meglepően jól viszi a BF1 Multiplayert (64fős szeron is néztem, 60 fő volt fenn), RX 460 4 GB VGA mellett 1600*1200-on, grafika ultra/max-on, 30 fps alatt nem volt, high beállitásokkal meg 60 alatt nem volt nagyon.
Persze, ha elérhető lesz a 7700/7700k 40 körül, azonnal veszek egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest