- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atmil
aktív tag
válasz
LoLarim #24399 üzenetére
Delidelt a procid? 4,7 6700k-nak delid nélkül elég jónak tűnik.
Az a Giga lap nem való komolyabb tuningra.
A hűtőd sem az a tuning fajta.
Ez a Giga és 6700k párosítás arra jó, hogy alapon 4,2 G mindent kézzel beállítasz és stabilan megy a rendszer.
Ahogy a többiek is írták a vrm hűtése elégtelen.
Milyen terhelésen ennyi a hőfok? Ha csak simán netezés közben, akkor felejtsd el a tuningot azzal a Giga lappal. -
LoLarim
tag
válasz
jokeph #24398 üzenetére
Scythe Mugen 5 Rev B cpu hűtöm van. Hát ezt még nem csekkoltam le. Éjfél után futottam bele ebbe a probléma, úgyhogy a ma estére marad ennek a kiderítése. Igazából azt lenne jó tudni, hogy konkrétan hol méri ezt az értéket és arra a területre ráirányítani a ventilátort, majd figyelni a változást.
-
-
-
törölt tag
válasz
Blue Thunder #24387 üzenetére
-
Blue Thunder
senior tag
-
-
LoLarim
tag
Tegnap este teszteltem a gépemet és sikerült a 6700k-nak 4.7-en találni egy majdnem stabil beállítást. A probléma az, hogy a Gigabyte GA-Z170-HD3P alaplapon vmi túlmelegszik. A csatolt képen temperature 4-nél látszik a magas érték. Mi melegedhet így túl?
-
válasz
Blue Thunder #24387 üzenetére
Hát nekem valamiért az M8H ból nem jött át
De kösz ma is tanultam valamit, ha mást nem (kódfejtést)
Az én 6700km nagyon gyatra volt ... 7700 re nem érte meg a cserét (sok értelme nem volt) de nem bírom ha olyan HW-m van amit nem bírok tuningolni.. (mondjuk hozzá tartozik a storyhoz hogy 0ft ért cseréltem)
-
Atmil
aktív tag
Nekem i7700k delidelt volt. 5Gigán 1,29 vcore ibt, prime95 stabil, 80 fokon, míg le nem törtem a proci sarkát.
-
válasz
#45997568 #24383 üzenetére
M8h? az Z-s lap? mert csak abba lehet húzni ! (google nem találja)
6700k full random volt itt egy topik lakó akinek 5ghz et is ment
Amd re váltott
Nekem pl 4400mhz el ment 1,35v al amit le cseréltem 7700k ra ami 1,33 al megy 4,9 et
Szvl a lényeg amit mondani akarok , ha Z-s lapod van ki kell tapasztalni hogy a te kockád mit bír, ha még nem delidelteted akkor érdemes tuning előtt meg skalpolni...
-
törölt tag
Hali, egy 6700k-t milyen ertekeken erdemes jaratni? Nem huznam agyon, csak fixalnam.
M8H a lap.
-
ReFleXx
addikt
ezek jo cuccok bar nem tul olcsoak, azert a ryzent is el lehet rontani.
pl beszerelés elott nezd meg nem-e görbek a proci labai, alaplapban a foglalat epp-e.
veletlenul se kend ossze pasztaval a proci labait vagy a foglalatot
nezd meg hogy jol bent van-e a proci mielott rahajtot a socket latch-et.
delidelni legalabb a ryzent nem kell egy gonddal kevesebb
stb... -
MPowerPH
félisten
Csinaltasd meg a delidet olyan emberrel, aki ert hozza, es kerd meg, hogy a pasztazas utan a gyari allapotra allitsa vissza. A kutyanak nem fog feltunni, a boltok pedig nem fogjak delidelni a cpu-t, hogy megnezzek, az eredeti paszta van e a magon. Delid nelkul rakhatsz ra barmit, nem lesz sokkal jobb, mert a mag es az IHS kozotti hoatadassal van a problema.
Epitett vizzel nekem game -ek alatt 4.9GHz@1.28v -on jaratva maximum 45 fokos a legmelegebb mag. Elotte meg ki sem probaltam, mert nem lattam ertelmet. -
s912
aktív tag
Sziasztok!
7700K: Tudom, hogy a delid-el többet nyernék (hőfok), de kicsit tartok a garancia-vesztéstől. Aki vízhűtéssel használja, legyen kedves hőmérsékleteket írni.
Jelenleg 4,4Ghz-en megy, néha "belemar" a 80 fokba (thermalright Macho 120 Rev.A léghűtéssel). Ha maxon pörög a proci-venti, 75 fokikg kúszik fel.Előre is köszönöm
-
Atmil
aktív tag
válasz
MPowerPH #24357 üzenetére
Igen kemény!
Nem is a blokk felrakásával volt a gond, hanem, utána a tömlő ráhúzása lehetett, erősebb a kelleténél.
A másik hozzászólásodra, annyit, hogy nem csodálkozom azon, hogy nem indul a pc rossz cpu-val. Én is úgy tudtam, hogy nem indul ha rossz a CPU. Mások mondták, hogy ha nincs benne CPU akkor is el kell indulni, max csipogni fog a hiba jelző.
Erre is kérdeztem rá. A vizes topicba érdemes beleolvasni, mert ott érdeklődtem a vízhűtés szerelésekor. Stb.
#Morcosmedve (#24363): Igaz AMD vonalon gyengébb a CPU felfogatás, mint Intelnél.
RazoR (#24360): Igen user error.
Viszont az vesse rá az első követ, aki még nem hibázott.
[ Módosította: proci985 ]
-
Atmil
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #24352 üzenetére
Érdekes én mindig könnyen leszedtem a hűtőt, mert letéptem.
A felrakás okozott gondot.
A viccet félretéve. A hűtőt úgy kell leszedni, hogy előtte ment a pc és melegen könnyebben lejön, még a 1,5 kilós hűtő is.
Szerintem ezt ti is tudjátok.
-
MPowerPH
félisten
De akkor nem csak ez a resze serult volna, szerintem. Mar a lefogatasnal gond lett volna abban az esetben.
Ezek mindig rejtelynek szamitanak, igazabol a usernek tudnia kellene, hol rontotta el. Csak azt furcsallottam, miert csodalkozik, hogy ebben az allapotban nem indul a cucc. -
MPowerPH
félisten
Az de kemeny.
Csak most lattam, nem semmi egy ilyet osszehozni.
Sracok, EK blokknal nincs olyan, hogy tulhuzod, koppanasig tekerem en is minden alkalommal. Talan az, hogy nem keresztben lett rahuzva, hanem szepen sorban?!
Egyebkent nem kell piszkalni, itt UK -ban sokkal csunyabbakat is latni. Az 1150 -es lapokba tuszkoltak a userek az 1151 -es cpu -kat, es csodalkoztak, hogy meghajlott a cpu egyik sarka. De volt mar olyan is, hogy egy muanyag darab/csavar a foglalatba esett, nem vettek eszre, es ment ra a cpu meg a huto.
-
sqpp
őstag
válasz
Laraxior #24355 üzenetére
Nagyon sok bolt ezt csinálja. Lásd anno mikor Cyber kapott egy karcos monitort és azt mondta a cég, hogy az márpedig új és hogy csak egy hajszál van rajta vagy mocsok, jah azért nem jött le semmivel, mert hajszál volt... Már az állapotáról elmondta, hogy az használt. Aztán végül balhé lett és mivel nem akartak bajt, inkább küldtek egy valóban új terméket.
-
Laraxior
titán
Azt is megcsinálhattam volna, hogy a január elején megérkezett Gigabyte Z170 alaplapomat visszaküldöm, mert időközben kijött a Z270 chipset. Meg amúgy se voltam megelégedve a tuninggal, de inkább eladtam, bukóval itt az aprón.
De ez is belefért volna a 30 napba.Miért nem lehet legyőzni az amazon-t
Nah, pont az ilyenek miatt nem veszek semmit kiskereskedőktől. Mert megy a fa**oskodás, meg a szőrszálhasogatás, csak addig kedvesek az emberrel, amíg ott nem hagyom a lóvét.
Mellesleg az iPon is megcsinálja, hogy kibontogatja a cuccokat, használják, tuningolnak vele a srácok, majd megy tovább újként!
Az amazonon legalább odaírják, hogy használt, vagy kibontott, vagy akármi.Arról nem is beszélve, hogy az Intel kibaszása az egész. Cserélgetik a chipsetet, hogy véletlenül se legyen jó visszafelé.
Bezzeg a LGA775 foglalat... túlélt majdnem 10 chipsetet.(955,965,975, P35,X38,X48,P45, csak, hogy a főbbeket említsem)
-
sqpp
őstag
válasz
Laraxior #24347 üzenetére
Meg mert használtad a procit 5 perc erejéig?
Tomassy00
Nem lesz baja attól mert kipróbál egy procit.... Külföldön sokkal durvább dolgok mennek, szal ezt felesleges most megemlíteni. Attól mert kihasznál valamit ésszerűen még nem csinált rosszat. Talán ha kitalálnának erre valami megoldást, hogyan frissítsenek a laposok proci nélkül újabb BIOS-ra, akkor nem folyamodna az ember ehhez?! -
hackeeeee
Jómunkásember
-
Atmil
aktív tag
válasz
hackeeeee #24345 üzenetére
Köszi.
Már eldöntöttem, hogy mindenképp platformváltás lesz. Csak még nem tudom, hogy mi. Ryzen vagy kávé.
Van itt kis városomban pc üzlet. Megkérem nézzék meg. Ha jó, akkor eladom az aprón.
Azért nem akarok Pentiumot egyenlőre, mert lehet hogy Ryzen lesz a választott.Ezen hezitálok, hogy melyik platform Legyen.
Ha tudtok nyomós érvet a kávéra, azt szívesen veszem.
-
Atmil
aktív tag
válasz
hackeeeee #24338 üzenetére
Köszönöm
Nyilván azért írok ide és jöttem ide a PH-ra, mert szeretném azt a nagyon-nagyon kevés tudásomat fejleszteni.
Amikor kapok egy nem éppen építő jellegű kritikát, elszoktam viselni. Nem is azzal van a gond.
A gondom az hogy beírnak mindenfélét, hogy ilyen béna meg olyan béna stb. Ezzel sincs bajom.
A baj az, hogy akik lebénáznak, azok nem segítenek, (tisztelet a kivételnek) hanem inkább örülnek a másik bajának.A másik dolog. A számítástechnika nálam egy hobbi. Szerintem ezt nem most hallod először, mert mások is mondták már a PH-n. Ha elmennék nyaralni, akkor is elköltenék 300.000 Ft-ot egy hét alatt és annak csak az emléke van meg. akárhogy is nézzük azért a pc általában hosszabb ideig maradandóan megvan, használja és élvezi az ember.
Ez lehet olyan, mint egy nyaralás.Ez persze nem azt jelenti, hogy mindent ész nélkül el kell rontanom, mert majd veszek másikat.
Mielőtt valaki félreértené, nem vagyok gazdag, de ész nélkül sem szórom a pénzt.Viszont azt sem várom, hogy vállon veregessenek.
Egyszerűen, annyi, hogy mi történt? Ez és ez lenne a megoldás. Legközelebb jobban vigyázz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak logikusan kell végiggondolni, hogy alapjában véve a post folyamat szükséges eleme a CPU.
Bekapcsol a lap, de mondjuk ha a post folyamat nem kezdődik meg, vagy nem fut le, akkor nem tud miért sípolni a lap, mert el sem jut odáig, hogy keressen cpu-t.
Vannak olyan lapok, amelyekben lehet CPU nélkül bios-t frissíteni, ezek tudnak olyat, hogy bizonyos módban elindulva, belépnek bios-ba, és pendrive-ról tudnak frissíteni.
Nem véletlen mondom azt, hogy annyit lehet tenni, hogy teszter kártyával meglehet nézni, hogy csinál-e valamit, vagy egyből mondjuk 99-es kódon áll, és nem csinál semmit. Ha indításkor elkezd számolni, és mondjuk CPU error kóddal áll meg alap, akkor sanszos, hogy érzékeli, hogy nincs cpu. Bár, ez még nem jelenti azt, hogy él a lap.
Most erre csak azt tudom mondani, hogy ez van, vállon veregetést nem tudok érte adni, bocsi.. Ha valaminél egy kicsivel erősebb erő kell, azt nem kell erőltetni. Ez nem egy vékony anyag, kisebb erő hatására nem hajlik el.. a ennyi elég lenne hozzá, akkor már a foglalat lezárásakor elhajlana a nyák..
Félreértés ne essék, Én is hibáztam, vállon veregettem magam érte, és tanulópénzként lenyeltem, és továbbléptem, mert nem tudtam mást tenni, és elviseltem, hogy megkaptam, hogy "hülye vagy b@zdmeg.." mert igen, megkaptam, és olyat csináltam, amit logikusan végiggondolva normális IT-s nem csinál.. De, elb@sztam.. Ez van.
Féligmeddig ez is egy ilyen helyet, ha fáj, ha nem.
Kell szerezni valami pentiumot, meg kell nézni, hogy azzal megy-e. Ha mákod van, megúszta a foglalat, ha nem, akkor szakadt a nyák, akkor kukás lesz.
-
Atmil
aktív tag
válasz
hackeeeee #24336 üzenetére
Például azért, mert a Merlin szervizese is mondta többek közt, hogy elindul és ha nincs benne proci, vagy rossz akkor sípol.
Nem mindenki számítógépes szakember, (profi) aki számítógépet rak össze.
Vízhűtés műanyag csövét tettem a blokkra rá és valószínűleg erősen megnyomtam.
A műanyag keret nem volt benn, csak arra tettem, mert a "CLU" elfogyott és ha lejön akkor nem tudom visszatenni.
Egyébként köszönöm az építő kritikát.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Miért kellene proci nélkül elindulnia?
Amelyik lappal lehet proci nélkül bios-t frissíteni ott sem lesz signal, hanem villogásból lehet tudni, hogy mit csinál, ha jól emlékszem pl. a Hero így csinálja. VGA jelet nem fog adni, ez 100%. Max teszter kártyával lehet megnézni, hogy meddig fut le a post. De ez nem minden lapra igaz...
Azért ehhez elég erősen kell nyomkodni... Mákod van, hogy a foglalat túlélte, ha túlélte.. Simán lehet, hogy szakadt a nyák is a foglalat körül valahol.
Az korábbiak után, bocsi, hogy ezt mondom, de ez szép munka volt..
Nem mondod, hogy rajta volt a procin a műanyag keret a foglalatban? Akkor már mindent értek, hogy hogyan sikerült..
-
fanti
addikt
válasz
Blue Thunder #24311 üzenetére
Köszönöm! Atomstabil! Gratula!
-
sqpp
őstag
CPU nélkül semmi sincs, meg sem nyikkan, én is megakartam ezt tudni és így van, ha nem jó a CPU vagy nincs benne, akkor úgy tűnik mintha halott lenne a gép, de nem az, csak nincs benne CPU vagy épp nem jó..
Szóval valszeg a CPU-ddal lesz gond.
Egyszerűen kideríheted, hogy kuka-e a procid, szerzel kölcsönbe egy azonos foglalatút belerakod és ha minden klafa, akkor a proci rossz. De tuti, hogy az, ha úgy meghajlik akkor baj van.
-
Iphone256
csendes tag
Ha Ek a blokk is annál nincs olyan, hogy tulhúzod a blokkot, hacsak nem kézi erővel nyomod a blokkot a procira erőböl. Minden EK prociblokk ugy van kialakitva hogy azt max addig tudod huzni, amig el nem éri a csavar azt a szintet ahol megakad, és pont akkor fekszik fel a procira a blokk úgy ahogy kell.
-
Atmil
aktív tag
Delidelt proci. Nincs visszaragasztva a tető. Lehet, hogy nagyon meghúztam a vizesblokkot. Ezt vállalom.
A proci foglalatnak ránézésre semmi baja.
A nagyobbik baj az, hogy az alaplap meg se nyikkan. Visszajelző led látszik az alaplapon, de nem indul el amikor bekapcsológombot megnyomom.Akkor az alaplappal mi történhetett?
-
Laraxior
titán
válasz
palfitom #24325 üzenetére
Lehet, de sajnos mindenki a maga hibájából tanul.
Ez olyan dolog ami odafigyelést kíván. Mint a vízhűtés építése. Nem lehet kapkodni, nem odafigyelve összedobálni.
Nem holmi, ha nem jó, akkor leszaladok a közértbe, hozok másikat. Drága dolgok ezek.
Én is megjártam a 980Ti-vel, pedig ott sem volt semmi gond, csak egy kis odafigyelés hiányzott. Meg is lett az eredménye. (Bár éppenséggel sikerült jól kiszállni belőle) Azóta se használok csupasz, kupak nélküli felületeken CLU-t. -
Laraxior
titán
Ugyan, jártas benne, nem az első amit tönkrevág.
Ugye ismerjük a félig leégett 6700K esetét, meg a kócos alaplapét.
-
Sziasztok,
egy időben több webshopnál láttam, hogy kiterjesztett garanciát lehet venni x pénzekért, mostanában viszont sehol nem találok ilyet. Szeretném a következő CPU/lap párost 5 év garanciával megoldani, tudtok esetleg megbízható boltot, aki ilyesmivel foglalkozik?
Köszi,
g -
jokeph
nagyúr
Akkor konkrétan fogalmazok:
Az alaplapot el lehet inditani, elég ha csak a szükséges tápcsatlakozók vannak bedugva (ATX 20+4 pin, 4+4pin segédtáp), csak CPU, memória, VGA hiányában a POST (Power On Self Test - bekapcsolás utáni önellenörző tesztfolyamat, mely során az alaplapon elhelyezett BIOS (UEFI) ellenőrzi saját magát, CPU-t, memóriát és a VGA-t, hogy megvannak e és működnek) nem fog tudni lefutni.
BIOS függvényében különféle sip kódokkal jelzi az alaplap BIOS-a, hogy a CPU, memória, VGA eszközök közül valamelyiket nem érzékeli/illetve hibásként érzékeli - persze ehhez kell legyen az alaplapra forrasztott/csatlakoztatott speaker.
Tehát, a szervizes jól mondta, csak ez esetben nem fog a géped elindulni, és/vagy nem a megszokott módon.
Többnyire ez azt jelenti, hogy a monitoron kép sem fog megjelenni.Milyen folyadékhűtés van hozzá ?
-
Atmil
aktív tag
-
fanti
addikt
válasz
Blue Thunder #24307 üzenetére
LinX-el is mérj már lá kérlek egy 10 körös 8Megás felállást! Köszi!
-
Blue Thunder
senior tag
Igen néztem, azt is hogy vannak akiknek még magasabbat kér viszont olyan is aki nagyon jót fogott ki. Pl. gépigényen van egy srác akinek szintén delidelt, plusz 5 házventi, a procihűtője meg egy CM 212 evo azt IBT alatt csak 67 volt neki a max hőfok....irigykedem
4.9-en nekem elég volt 1.315 is, sőt visszafelé feszben még nem is mentem, persze fogok csak sokszor kevés időm van rá.
A másik érdekesség hogy ugye volt pár napja egy frissítés az asus al suite-hoz és ugye elindítottam kíváncsiságból az "5"-ös beállítási tuningot, végigfutott és adaptive módban a biosban azt láttam hogy a 4.9-et 1.305 mellett tudta, igaz akkor a ram csak 2933MHz-en ment. -
sqpp
őstag
válasz
Blue Thunder #24307 üzenetére
Én 4.9-en tolom 1.35-el, szal nyugi
(delidelt persze) annó a 4.5 is sok volt!
-
sqpp
őstag
válasz
#Morcosmedve #24295 üzenetére
RAM tuninghoz nem értek egyáltalán, VGA 0meg CPU oké, az "egyszerű", de az időzítés más téma
-
laychi
veterán
válasz
#Morcosmedve #24300 üzenetére
Sajnos nem.
Tudod két fajta ember van, a korán kelő, meg a semmire kel(l)ő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest