Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Na, gondolom akkor én, hogy fogok boldogulni az Asus alaplappal
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #15098 üzenetére
Ő, Nekem auto-n volt eddig, de nem láttam, megnézem megint.
Megoldva, köszi!
-
törölt tag
A 6600K procim iGPU-ját egyáltalán nem használom. Be van állítva, hogy a PCIE VGA legyen az elsődleges és a multiGPU is ki van kapcsolva. Mégis, mikor néztem HWInfo-ban ~1.235V körül kapott, miközben a CPU-hoz csak ~1.180V körül adok. Teljesen feleslegesen fűt még az is.
Viszont az Asus BIOS-ban nem találok kikapcsolásra lehetőséget.Kipróbáltam egy trükköt és most ~0.588V van csak
Kíváncsi leszek, hogy érezhető lesz-e esetleg hőfokban/fogyasztásban a változás.Update: Így most 4.5GHz-en LinX alatt is 100W alatt maradok a hwinfo szerint
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
zolee1984
senior tag
válasz
sirszevenap #15091 üzenetére
Pár fps-t hoz játékokban is
Már több teszt is bizonyította -
darkhorse
tag
válasz
sirszevenap #15091 üzenetére
Játéka válogatja, állítólag a Fallout 4 pl profitál a nagyobb ram sebességből. Én csak gta v-tel és rise of the tomb raider-rel néztem, ott abszolút semmi jelentősége nem volt (2133 vs 3000).
-
darkhorse
tag
válasz
sirszevenap #15089 üzenetére
Van olyan alkalmazás ahol számít, de többnyire nincs sok jelentősége.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sirszevenap #15087 üzenetére
Áh, szerintem ne gyilkold őket 1.4V-n... Nekem 1.375V-t kapnak az LPX-et, többet nem nagyon adnék nekik.
400 alá nem tudsz menni a TRFC-vel? Akár még CR2-n is.
Amúgy tesztprogrammal is megtoltad? Lehet, hogy ott el fog hasalni.
-
zolee1984
senior tag
válasz
sirszevenap #15085 üzenetére
Látod mondtam, hogy érdemes tekergetni
-
krekk
tag
válasz
sirszevenap #15076 üzenetére
Egész szép eredmény attól a 2133-as hyperx memóriától
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sirszevenap #15078 üzenetére
2133-as ramhoz képest nem rossz, meg lehet próbálni lentebb menni. Ebben a felállásban rá lehet próbálni a CR1-re, ha esetleg elindul, akkor megpróbálni lentebb menni a TRFC-vel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sirszevenap #15076 üzenetére
Jah semmi..
Szóval, azt hiszem 320 a gyári XMP-s TRFC.
Abban az esetben megy a CR1 és a Mode 2.
-
Szinyák
őstag
Nekem a munkahelyen megcsinálták a foglalat tűket , a tied az övéhez képest képek alapján alom .
Haver lerendezte az AMD foglalatot (90fokkal elforgatta benne a procit és a leszorított rá erőltetett és csodálkozott mért nem megy az új gép)szinte minden láb össze- vissza hajolt benne olyan volt mint a lucerna barázda , de megcsinálták bent profin azóta is megy .
Ui: Elektronikai multi cégnél melózom
-
Szinyák
őstag
válasz
#Morcosmedve #15050 üzenetére
ez az új mellék állás kupaktalanító ? van munkafelvétel ?
-
Atmil
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #15065 üzenetére
Rendben Köszönöm
Bocs az off miatt
-
#Morcosmedve
veterán
Jó, hát nekem volt egy fehér 0,5x0,5x3 mm-es "porszemvalami", vlszg a dobozból papir maradék beesve a foglalatba és képesek voltak beírni garibavételkor.
"Sírtam", de ha onnan nézed, te, mint eladó, sem akarnád kifizetni, miután bevetted, mint külsőre hibátlan termék, ha az okoz bármilyen anomáliát.
Persze elég lett volna, ha kifújja mérsékelt levegőnyomáson a foglalatból, na mindegy, mert BIOS hibás volt a lap, amit én tudtam.(#15064) Atmil: Erre biztosat senki se fog mondani, mert sok a lehetőség, de inkább igen, mint nem.
Viszont rettenet sok offot generálunk ezzel a "kis" problémával.(#15066) akoska07: Bizony-bizony..
Szerk.: közben meg reagáltam az okos meglátásra! -
Atmil
aktív tag
válasz
Laraxior #15059 üzenetére
Természetesen értékelem a segítséget.
Az a bajom a gariztatással, amit írtam a giga lappal kapcsolatban.
Visszaküldtem neves Webáruháznak a neve P-vel kezdődik és x-szel folytatódik.Rossz volt a vrm része. Onnan tudom, hogy a cpu ventiken kívül mindegyik pörgött viszont a bios se töltött be. Beleraktam a cpu-t egy másik lapba és jó volt.
Tehát visszaküldtem a neves vebáruházba cseregaranciássan. Visszaírták. Fizikailag sérült az alaplap, mert a cpu foglalat "hütőzsiros" volt.
Ez komoly? Fizikailag sérült?
Itt elgurult a gyógyszerem.
Tovabbküldik a gyártóhoz elbírálásra. A gyártó elbírálta. Visszakaptam a pénzt, mert a lap már nem kellett.
Szóval ezért nem akarom olyan módon gariztatni, mert, ahogy a többiek is írták a "kákán is a csomót keresik".
-
Laraxior
titán
Egy pici irónia, de van mögötte segítség is hidd el.
Amit a vízzel írtam, hogy kérj segítséget, vagy ne te csináld. Ott nem biztos, hogy lesz második lehetőség.
Vagy most itt, az, hogyha megcsinálták a lapot, szabadulj meg tőle... és az a legjobb ha hivatalos úton teszed, azaz gariztatod. -
Laraxior
titán
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Laraxior #15052 üzenetére
Mondjuk szerintem vigye el Elekhez, hogy hajlítsa vissza, hozza "eredeti" állapotba a lábakat, még is csak profi ebben, hiszen nem az elsőt fogja megcsinálni.
Otthon azért ehhez szerencse is kell, illetve, még így is meg van az esélye, hogy megmondható melyik láb az, ha nagyon valaki ezt akarja megkeresni. ÉS hidd el, garanciában nagyon meg akarják találni"vágd haza a picsába"
-
Laraxior
titán
Van törött, vagy hiányzó láb?
Ha annyira nem vészes a helyzet, én nekiállnák megcsinálni magam
Aztán ha minden kötél szakad elküldöd neki, hogy piszkálja meg, de ne forrasszon semmit, csak próbálja meg helyreigazítani a lábakat.
Akkor megmarad a gyári garanciád is.
Aztán ha visszakaptad a lapot, vágd haza a picsába, és gariztasd le, hogy kapj másikat.
Problem solved. -
törölt tag
Gyors kérdés: Mi is az a Prime95 custom beállítás, amivel érdemes tesztelni a CPU-t?
Update: Meg is van. 1344
Gyorsabb a kezem, mint az eszem
Szerencse, hogy csak dolgozom éppen.
-
Speed®
titán
Azért a foglalatcsere garinál kibukhat..én csak végső esetben csináltatnám, ha nincs hiányzó/törött láb, inkább igazgatásnál megállnék. Elek bármennyire is hozzáértő, volt már pár kellemetlen esete, halkan jegyzem meg. Ha a 75ks lap 10k munkadíjjal kukázhatóvá válik, annak nagyon nem fogsz örülni :S
-
Laraxior
titán
válasz
#Morcosmedve #15042 üzenetére
Magasabb órajel? Hova már?
Inkább rá kellene moccanni már a 6-8magos megoldásokra elérhető áron, tuningpotenciállal, hyper threadinggel. Ne csak a szerverekbe.
Órajelet emelünk, de normális processzort nem tudunk csinálni, mert csak a kupak alá fosnak az inteléknél, oszt mehet a júzerhez.
Nem sok reményt fűzök az amdhez, de ha odapirít akkor végre megmozdulna az intel is, mert így csak vegetálunk.(#15041) Atmil: 75k volt a lap, most lesz 85k.
Vagy inkább 75k volt, és most lesz 40k, vagy kevesebb... attól függ, mennyire lesz működőképes. Se garancia, se semmiNagy kár érte.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sirszevenap #15039 üzenetére
Hát, ha nincs xmp profilja a ramnak,a kkor nagyjából igen, bár akkor szerintem nem is lehet xmp-t állítani neki, bár láttam már csodákat.
Elvileg auto-n lassabb időzítéseket állít be a lap, mintha xmp-re teszed. De ha megy a manual mód, akkor szerintem ez maradhat autó, és kézzel kell beállítani. Vagy max felülbírálja az xmp-t, ha manual-ban van.
A Hero is így csinálja, vagyis ha XMP-ben van hagyva, és manuálban állítok, akkor az érvényesül, és nem az xmp.
-
Atmil
aktív tag
-
Bábeli zűrzavart hozhatnak az Intel 8. generációs CPU-i (HWSW)
... csak bírjuk követni...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
sirszevenap #15031 üzenetére
Már amelyik nem vezeti
Mindenképpen valami vékony ruhaanyaggal, fogpiszkálóval vagy fültisztítóval próbálkoznék, amik helyzettől függően vagy be vannak sebbenzin lemosózva vagy nem. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sirszevenap #15026 üzenetére
Nem XMP profilban kell látszódnia, sőt a HyperX-ben nincs is XMP profil ha jól emlékszem, hanem manual-ban ha beállítod, akkor ott kell annak maradnia.
Az XMP profil egy előre beállított profil, az külön nem módosítható.
HaZsolt: Hát, jókérdés. Talán fülpiszkáló, vagy valami hegyes, pici vattával, alkohollal.. Bár ez csak tipp. A gond az, ha bemegy a tüske alsó részéhez, onnan elég nehéz levakarni.
-
törölt tag
Volt egy kis időm most Prime95 Blend teszttel próbálni a ramomat. Háááát...
4x próbáltam, kb 8-12percen belül borult a bili. Azért próbáltam többször, hogy megfigyeljem mindig ugyanaz a mag csinálja-e vagy véletlenszerű. Nos, utóbbi, így sejthetőleg RAM körüli akkor a gond.
Próbálok magasabb VCCIO értéket.
Gondoltam rá, hogy próbaképpen visszaveszem a ram sebességet, hátha a memória a probléma, de alacsonyabb sebességen lehet a memvezérlő is jól működik, szóval azzal nem deríteném ki, hogy mi a gondja. -
Szinyák
őstag
Csak jó lehet ez a medve zsír is
elvileg adatlap szerint majdnem duplája a hővezető érték mint a CLU.-nak
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sirszevenap #15023 üzenetére
Hát, ha CL18-ban megy 3000-ret, akkor nem hiszem, hogy menni fog. De meg lehet próbálni. Fesz a ramnak, VCCIO-nak, VSA-nak, aztán hátha.. De nem biztos, hogy lesz értelme kínozni.
16-18-18-36-on esetleg próbálj rá a 3200-ra, ez az LPX-eim XMP beállításai, hátha.
De szerintem kelleni fog neki 1.3V körüli fesz a ramoknak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sirszevenap #15019 üzenetére
Áh, akkor nem erőltetném jobban.. Ilyen CL20 körül lehet menne 600-as trfc-vel, de annak nincs sok értelme.
-
Atmil
aktív tag
válasz
Laraxior #15015 üzenetére
Írtam a vízhűtésre topikba. Onnan tudod.
Igen gondolkodom rajta. Minden csak pénz kérdés. "Az a legkevesebb"
Már megvan a pumpa és a tartály helye. Egy 280-as radi van már benne. Még egynek kellene hely, vagy egy vastag radi. Ezen még agyalok egy kicsit. A nyáron tervezem csinálni.
Van egy ügyes kezű barátom, aki ért a flexhez, mert moding nélkül nem lehet megcsinálni a jelenlegi házamba.
-
Laraxior
titán
válasz
sirszevenap #15016 üzenetére
Menni fog az annyin? Azert a Fury nem egy tuning ram.
Legalabbis DDR3-bol nem az volt. 1600-ot kitem volt, de max 2000-et ment, azt is auto idozitessel. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sirszevenap #15016 üzenetére
Hát, próbálgatni kell.. Lényegében nincs két egyforma modul, bár ezt inkább mondjuk úgy, hogy nincs két egyforma gép.
-
sirszevenap
addikt
Egyébként időzgetésnél van valami standard jól bevált dolog? Teszem azt van egy HyperX Fury 2133-as ddr4-es kit. 3200 MHz a cél. Van valami stabil időzítés rá ami bevált? Vagy próbálgatni kell?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sirszevenap #15010 üzenetére
Persze, azért feltűnő, ha elkezd szórakozni, mint most a fórumtárs példája is mutatja, sajnos.
Azért is mondtam, hogyha alapjáraton is szórakozik, akkor érdemes megnézni.
-
Atmil
aktív tag
válasz
sirszevenap #15008 üzenetére
Nekem volt egy olyan tapasztalatom egy barátom gépével, hogy két tüske hajlott el, a gép pedig folyton újraindította magát. Igaz ez egy 775-ös foglalat volt.
-
Szinyák
őstag
Szia,
Sajnos jártam már én is így , régi lapomba z68 az A2 foglalatot kinyírtam , mert nem teljesen kattant be a foglalatba és be kapcsoltam nem ment dual channelbe az istennek se. gép kikapcs belenéztem és akkor láttam az egyik oldalon a fül nyitva
. annyi szerencsém volt , hogy átraktam a máik foglalatokba mert 2 pár volt így ment de az a foglalat kukás lett . Ezek után már tudom 2szer is átnézem a füleket és végig nyomkodok minden modult többször is
A másik egy tápot is sikerült kinyírnom sikeresen átkapcsoltam 110v.-ra úgy hogy a pofába robbant a savas kondi szép fekete lett a még a fal is
, fél nap szoba szellőztetés stb. De hála istennek a gépbe nem vitt magával semmit .
Jó kis tanuló korszakok/ pénzek voltak ezek
-
krekk
tag
válasz
sirszevenap #15008 üzenetére
Ferdén rakod bele vagy veszed ki, esetleg beleejti a user a procit, vagy belenyul ujjal.
-
sirszevenap
addikt
válasz
hackeeeee #15006 üzenetére
Ilyen láb elhajlástól vannak úgymond kevésbé észrevehető problémák? Nem nagyon akarom én most leoperálni róla a hűtőt, mert szerintem nem lehet ott baj, csak ez a kép beleültette a fülembe a bogarat!
Egyáltalán milyen esetben hajlik ez meg így? Ha a "háromszög a jó irányba mutat" és úgy van belerakva, ilyennek elvileg nem kéne előfordulnia.
(#15007) Atmil: Igen, a tiéd rémisztett meg.
-
Atmil
aktív tag
válasz
sirszevenap #14999 üzenetére
El indult a gép, már ha az enyémre célzol. Csak az a rész sérülhetett meg, ami az A2 memória modulért felel. Egy 16GB-os memória van benn. Teljesen stabilan működik. Természetesen azért nem használom.Közbe láttam miért ķérdezted.
Az alaplap leírása szerint A2, B2,Dual, vagy mind a négy dual. A1, B1 nekem single. Érdekes, hogy A1, B1 nem ismeri fel dualnak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sirszevenap #15005 üzenetére
Simán benne van.
Mint írtam korábban, a lenti beállításokkal Nekem is volt olyan, hogy hideg indítással nem indult a gép előző bios-sal, most pöccre ment. Este kiderül megint, hogy indulni fog-e, vagy sem.
Amikor lazább időzítéseket használok, akkor nincs ilyen gond.
Én lényegében egyszer tettem be a procit a helyére, talán kétszer, azóta ki sem vettem.
-
sirszevenap
addikt
-
Scooby
aktív tag
Szia!
Igen nem spóroltam, itt többen is mondták, hogy ez a max ami adható, hát megadtam neki. de ez biosban még mindig csak 1.2vccsa, 1.2125 vccio. Amit még észre vettem, hogy ha emelem a ram feszültségét annál előbb elhasal az aida stabilitás teszten! 1.35-en teljesen stabil. Ha adok neki 1.375-öt akkor 10-13perc között, 1.4-en 3-5 perc között elhasal hibával! Ilyet én még nem láttam! A ház(NZXT S340) szellőzése jó. Érdekes anomáliákat csinál ez a ranger lap!
Dani
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sirszevenap #15001 üzenetére
Mint kiderült, nem.
Persze ha van pont kontakt, akkor simán előfordulhat, hogy megy.
De amikor jönnek az ilyen jellegű hibák, hogy full alap beállítások mellett is hülyéskedik a gép, akkor érdemes átnézni a tüskéket.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
sirszevenap #15001 üzenetére
Tényleg furcsa, de így van. Jellemzően, ha megy, a memóriák bolondulnak meg, nem tudom miért, majdnem mindig ebből jöttem rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BMW topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- E-roller topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest