Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen scannert vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atmil
aktív tag
-
Laraxior
titán
válasz
#Morcosmedve #15289 üzenetére
Ha olyan kimenetele lesz, akkor a topikra is fog tartozni, tekintve, hogy jegelve van már valakinek...
Nekem írja, hogy vigyem, meg még jelezték nekem privátban is, hogy mással is sikerült megegyezni...
Elég kusza... -
Atmil
aktív tag
válasz
sirszevenap #15283 üzenetére
Tényleg zsebbenyúlós történet. Mivel nem cserélték ki a foglalatot. Fentebb lett tárgyalva, hogy ki cserélné ki, de nem vállalta. Ezért vissza akartam küldeni hibásan pcx-nek.leírtam a hibát becsületesen. Visszaírták ők csak garanciális termékekkel foglalkoznak. Hiába írtam le, hogy kifizetem. Azt írták keressek az interneten szerelőt. Ekkor döntöttem el, hogy váltok. De az új lapba nemakartam bele tenni a régi cpu-t. Mert annak ellenére, hogy működik kicsit még van karcolva, a tűskéktől.
Ennyi.
Előre is Bocsánat az off-ért.
-
Laraxior
titán
...és azért 20 ezerért? Ne viccelj már.
Kezdem azt hinni, hogy elég nagy gondok vannak ...Adok érte 40-et inkább komolyan mondom, beleteszem a Gigabyte lapomba, ramjaim vannak, veszek még egy tápot, aztán jó lesz filmnézős gépnek, negyedannyi fogyasztással mint a nagy gép.
-
Speed®
titán
válasz
CactuS #15273 üzenetére
Kupak alá folyékony fém, mert annál jobb nincs és bírja a forróságot, Kupak és hűtő talpa közé csak akkor, ha nem érint alut (DHTs hűtők hőcsőközei pl.), mert azt szétkapja. De a Kryonál szerintem nem kell jobb a hűtő/kupak közé..fémes kencével nehéz ott dolgozni, egy jó lappolást követően talán még azt mondanám, megéri..
Erdei
Semmi gond nincs a Kryoval, csak nem festék..nem kell teríteni, proci közepére bogyesz és a többit intézi majd a fizika (nyomás/hő). -
Atmil
aktív tag
válasz
sirszevenap #15252 üzenetére
Köszönöm az együttérzést
-
->Raizen<-
veterán
Néztem a yt overclock guideot 6600k-ra és csak a vcore-t változtatták mindent hagytak auto-n.
Én is kipróbáltam és 1,365v-al jó pár teszt progi lefutott és játékban sincs fagyás 4,7 ghz-en habár kettő érték nagyon sok feszt kapott.
-
Én már elvesztettem a fonalat, hogy mi hány fokot hoz és hova való, kupak alá vagy fölé.
Pedig érdekelne a téma, lévén elég forrófejű a "kölköm".
-
zolee1984
senior tag
válasz
sirszevenap #15270 üzenetére
Nincs avx a nonk oc miatt
Nem lényeg hacsak nem használnál avx programot -
sirszevenap
addikt
Lefutattam ezt az intelburn testet. Nekem nagyon nem tetszettek azok a gflops értékek. Itt mindenkinek 100 felett van. Nekem 30.... Mitől van ez?
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
Scooby #15253 üzenetére
3466-on a tesztekben olykor nálam is elhasalt, olykor meg nem.
Sikerült beindítanom 3600-on, lementettem biosba, aztán olykor elindult, olykor meg nem, de nem volt stabil.
Szval idegesített, hogy bármit is állítok, olykor elindult, olykor meg nem, nem volt racionálisan tervezhető, hogy mire hogy reagál.
Ez a lap azt mondom 3333-ig okés, legalábbis ezzel a rammal. Van sok állítási lehetőség a biosban hasztalan.
Aki ramot is akar tuningolni annak nem jó. -
Scooby
aktív tag
válasz
-Gabesz- #15222 üzenetére
Olvastam, már akkor mikor megvettem a lapot és a ram-ot, de tudod, hogy van ez! Bízik az ember, hogy nála más lesz! Tanulópénz lesz legfeljebb. Viszont ha te már kitapostad az ösvényt akkor tudsz nekem útmutatást adni, segíteni? Jelenleg ott tartok, hogy 3466-on 15-16-16-28-on 320trfc-vel , 1.3728v-on, 2 óra után elhasalt az aida mem tesztje. 3200-on nem bírta a 13-at, és 14-en koránt sem kaptam annyit aidában mint 3466-on a tesztekben. Mit kellene még állítanom biosban, vagy esetleg az időzítésen kell engedni még egy picit?
(#15247) Simi37:
Jelenleg nagyon úgy feszt, hogy az asus szándékosan nem hagyja, hogy jobb eredményt lehessen elérni!Köszönöm előre is!
Üdv
Dani -
Laraxior
titán
[link]
Mi tortent a kollegaval? -
sirszevenap
addikt
-
daveoff
veterán
WTF....?!
https://youtu.be/0s1xExzYug4 -
Simi37
őstag
Nekem is rangerem van...letezik h az fogja vissza ramjaimat?
-
-
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #15233 üzenetére
Papírból vágtam alá egy kis keretet, de nem lett jó, úgyhogy visszatettem minden nélkül.
Nem tudtam levenni a kupakot a magról, amikor ott volt alatta a papír, mert gondolom kevesebb pasztát nyomott ki a kupak-mag közül és jobban tapadt.
Megpróbáltam egy tű hegyével, de nem kellett volna. Megcsúszott és a PCB felső felét megkarcolta elég rendesen. Most ugyan működik, de hogy meddig ...Nálam minden rendben van a visszavett iGPU fesz értékkel.
-
tknof1871
őstag
Üdv! i3-6100 az integrált VGA-val elég erős gameplay stream-hez, youtube-on vagy twitch-en?
-
törölt tag
Van ötletetek, hogy mit lehetne a delid-elt CPU kupakja alá tenni, hogy az ne a magon feküdjön és nyomja azt?
Mert ugye le lett pucolva a ragasztóanyag, ami min. 0.2mm vastagságot adott.
Egy fénymásolópapír is csak 0.1mm körül van. Jelenleg csak rátettem a kupakot, de gyanítom, hogy kinyomott minden pasztát a magról már és bármikor tönkremehet a CPU a nyomástól. -
törölt tag
Sziasztok,
Pár rövid kérdés:
A DDR ram sebességet jól állítottam be?
A DDR information ablakban az XMP Profile-t átálítottam Profile 1-re majd restart.
Újra indítás után ezt írta ki, jól állítottam be?
Bal alul látható CPU EZ OC bekapcsolása mit befolyásol?
Alapból egy elég erős procim van így jelenleg még nem szeretném húzni csak kíváncsi vagyok. -
-Gabesz-
senior tag
válasz
Scooby #15162 üzenetére
Én pont rangerről váltottam a mostani lapomra, mert ahogy írod 3466-on elhasalt a ram.
Pedig dirket OC miatt vettem TridentZ 3000C14-et.
Az új lapban ugyanez a ram 4133-on hasít.
Tehát a lényeg, hogy a rangernak ott a vége, keres rá korábbi posztjaimra ha bővebben érdekel a dolog. -
Speed®
titán
válasz
CactuS #15220 üzenetére
Feszügyileg más fog segíteni..nekem kínai a Kaby még picit.
Előfordulhat, hogy az offsettel Turbohoz már kevés feszt kap.
Diliből majd nézd már meg 4 szálon mit mér az IBT Flopsra?Hűtőügyben viszont azt kell mondjam, bevált a papírforma
1300 amúgy a teteje, de szerintem 800 körül is jól teljesítene.
Elég ritka a Brocken bordázatra, az Apacs meg jó nyomásra. -
válasz
Speed® #15219 üzenetére
60 fok felett már maxon teker (1200 vagy 1300 körül?), viszont sokkal halkabb a Brocken gyárinál és még a Machonál is. A 4 Gb-os beállítással van némi gondom. Offset lejött 0-ról auto-ra (így kap 1.2V felett is), melegebb is, viszont még így ez a vége:
Gyári alapbeállításon elhasalna a teszten?
Vagy teljesen ki az offset?
-
Speed®
titán
válasz
#35434496 #15214 üzenetére
Szerintem szimplán a legjobbra tervezték..csak nem mag és IHS közé való..
Oké, hogy mínuszban jól teljesít, de a magon elveszti a viszkozitását hamar.
Ellenben normál esetben IHS és hűtő között nyugodtan használható 24/7re..CactuS
Ha segített a polír, akkor jó..nem rossz értékek, de az IBTt ne alapon told rá.
Ha adsz neki 4GBot pl., egészen más szinten fog terhelni, melegebb is lesz.
Apache tekintetében mit lehet tudni, mekkora fordulaton szellőzteti a bordát? -
válasz
Speed® #15199 üzenetére
Megpolíroztam és visszatettem a Brockent - merevítő nélkül, gondoltam használom a Machoét, de túl vastag, így anélkül lesz most -. Egy kis mélyedés maradt a talpon, de annyira nem akartam sikálni, szerintem jobb lett mint volt (1200-assal csináltam). Kiderült, hogy kollégának is Apacheok vannak a gépében, így az egyiket elkunyiztam tőle egy időre, az van a cpu bordán. Biosból offsetben kapot -20-at, így ez lett az IBT eredménye:
Ez mennyire számít sz*rnak?
-
Krisz1441
tag
Sziasztok!
Ma jött meg az új rendszerem!
7600K-MSI Z270 SLI PLUS+2x4GB Corsair V LPX 3000MHZMinden auton van most, még csak ismerkedek az MSI Bios-al, eddig mindig Gigabyte párti voltam, számomra érthetőbb volt, de most ez van.
Na de a lényeg, hogy most terhelés alatt csúnyán túlfeszeli a lap a CPU-t, terhelésen 1.350-1.370v többi érték még nem tiszta nekem, hogy mi micsoda!!
Szívesen fogadnék pár ötletet addig amíg nem jövök bele a dolgokba, egyenlőre offset-es beállítás lenne a cél, hogy vegye vissza a feszt ill az órajelet is és a max fesz is legyen határon belül.Köszönöm a türelmet!
-
Speed®
titán
Nem ugyanarról beszélünk..a Condactonaut folyékony fém, ahogy a CLU..
Én a Kryonautról beszélek, ami bizony porhanyósra száradt a kupak alatt.Szinyák
Ezek szerint én értettem félre a medvezsírt..nekem az a sima Kryonaut ;p
A Condactonaut természetesen nem tud kiszáradni, ahogy írod, LM az is. -
Szinyák
őstag
válasz
#Morcosmedve #15202 üzenetére
Kösz mindenkinek , jaja egy kis fesz lehet kell neki és szépen be állna ez , mert alul feszeltem
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speed® #15205 üzenetére
Elmondás alapján azért nem annyira vészes.
Persze gondolom ott sem mindegy, hogy melyik.
-
Speed®
titán
válasz
Szinyák #15200 üzenetére
A medvezsear csak ott bukik meg, hogy hamar megsül és romlik a hatásfoka.
3570Kn 1 hónapon belül bő 10°Ct buktam anno, míg a CLU ~konstans marad.AC LF pumpa skálázódása annál sokkal jobb, hogy csak 80%ra tekerd le
5V/~3000rpm környékén már ~néma, a difi meg ~5°C volt kimírve, ~150Wnál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 12T - egytucat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Építő/felújító topik
- Milyen scannert vegyek?
- Battlefield 6
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest