Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz
#Morcosmedve #15995 üzenetére
Nnna ez rohadt jó!!
3D nyomtatással nyomtatható delid eszközök!
LINKMég nem tudom mennyire jön ki, de kértam ajánlatot több 3D bérnyomtató cégtől. Lévén elég kis kicsi alkatrészek remélem pár ezerből megvan!
PONT ILYESMIRE GONDOLTAM!
Hatalmas köszönet! -
#Morcosmedve
veterán
válasz
darealkilla #15997 üzenetére
Az igen
nem szép dolog.
-
darealkilla
aktív tag
válasz
darealkilla #15996 üzenetére
mert aki megcsinálta nekem hardverapróról, az úgy adta vissza, hogy 25 fok volt a magok között
-
darealkilla
aktív tag
válasz
Raggie #15994 üzenetére
én vettem a DM-ben klasszik borotvapengét (vékonyabb mint a barkácsolós penge, jobban becsúszik a résbe), tettem a közepén hosszába valami ragasztószalagot több rétegben, hogy limitáljam a vágásmélységet (nehogy beszaladjon a kupak és a nyák közé és elérje a lapkát, illetve nézd meg valahol, hogy van-e alkatrész a lapka körül a kupak alatt, amit esetleg megsérthetnél)
tisztára pucoltam a kupak alját (peremen és középen) illetve a nyák pereméről is lekapartam a ragasztómaradékot, akkor lesz jó, ha felfekszik a lapkára a kupak és körben rés marad, szinte pörgetni lehet a kupakot a lapkán,
nagyon vékonyan bekentem a kupak belsejét és a lapkát (én CLU-t használtam)
műszempilla ragasztóval visszaragasztottam (nem ecetsavas mert az árt a nyáknak, hanem akril alapú és fekete, meg se fog látszani, olyan lesz mint a gyári
-20-25 fok és a magok 4-5 fokon belül vannak
-
Raggie
őstag
Sziasztok testvérprocesszorosok!
Másik topicból javasolták, hogy itt is kérdezzem meg tehát megkérdem.
Nostehát: lehetséges, hogy ráadnám a fejem, hogy kupaktalanítsam és egy jóféle TG Kryonaut-ra lecserélném a pasztát a kupak alatt az i7 3770K processzoromon. 1,27 V-al megy a 4,5 GHz ugyan, de prime blend teszt alatt 90 fok fölé megy a hőmérséklet pár perc után úgyhogy nem igazán vagy megelégedve a hűthetőséggel.Szóval a kérdésem: tudtok valami megbízható step-by-step leírást a kupaktalanításhoz?
A legjobb volna a "hülyebiztos", de sejtem ,hogy valószínűleg ilyen nem lesz, lévén ez már eléggé extrém műtét.(Delid die-mate cuccot már javasolták, de az méregdrága szóval nem jön szóba... )
-
-
Ghoula
senior tag
válasz
Laraxior #15974 üzenetére
Nekem még az M4G lapom csinált ilyet egy fagyás után. Driver nem indult el, akármit csináltam, és ha emlékeim nem csalnak, akkor nem volt fizikai címe a kártyának.
Sajnos arra sem emlékszem, hogy elég volt-e a CMOS reset, vagy újra kellett írni a biost,de a kettő közül valamelyik megoldotta.
Ha megy win7-el megy ,akkor nem biztos,hogy ugyanaz a kettő,de egy próbát megér. -
darealkilla
aktív tag
válasz
darealkilla #15972 üzenetére
senki nem próbált 4x16 giga memóriát?
-
Laraxior
titán
válasz
jones965 #15975 üzenetére
BIOS updaten még nem gondolkodtam, szükség lenne rá? Win7 alá simán felment a driver, még erre a használt Windowsra is,ami a Z170 után maradt.
Frissebb Win10-em meg nincsen, errefelé nem olyan könnyű beszerezni az ilyen dolgokat
A drivert az ASUS oldaláról szedtem le, miután a CD-ről nem ment fel, bár semmi gondot nem írt telepítéskor, csak amikor a Mozillát installáltam akkor láttam, és figyelmeztetett, hogy nincs hálózati kapcsolat, aztán láttam, hogy nincs is mivel hálózati kapcsolatot létrehozni, mert nincsen meg az hálózati adapter se -
Szinyák
őstag
válasz
Noninnyó #15979 üzenetére
jaja igaz nekem is előtte kellet a hivatalos oldalról a lan driver az asus lapohoz . az új win10 release .-el már automatikusan fel rakott mindent nem volt felkiáltó jel a eszközkezelőben sehol .
(#15980) mobal : 35 usa kopejka volt a a vége delid+redelid kit ~2hét alatt megjött
-
Aki rendelkezik Rockit 88-cal, leírná, hogy mennyire jött ki a vége? Mennyi idő és kes volt mire ideért?
Köszi!
mobal,
-
daveoff
veterán
válasz
gainwardgs #15973 üzenetére
ja értem, hát egy 7700k 4,5-ön ennyit dob
valid -
darealkilla
aktív tag
skylake és 4x16 memória:
6700K mellé asrock z170 etreme4 lapba a meglévő 2x16 (Corsair CMK32GX4M2B3200C16 Vengeance LPX) mellé vennék még ugyanilyen 2x16-ot.
Mire számíthatok, bírni fogja a 3200-at? (nyilván adok a memvezérlőnek feszt) Régen úgy volt, hogy ha "tele" volt az alaplap, akkor már nem tudta a max-ot...
Érdemes kipróbálnom most úgy, hogy a meglévő kettőt berakom egy csatornára és megnézem, hogy úgy mit bír?
Mintha írtak volna olyat erről a memóriáról, hogy 1 DIMM/channel...
-
daveoff
veterán
válasz
gainwardgs #15957 üzenetére
ez 7700k 4,5ghz-en?
-
Bár picit OFF dolog, de nem rakom szándékosan szürkére, mert több embert is érinthet.
Nem is célom hirdetni, csak egyszerűbb ha itt írom ki mint ha mindenkinek egyesével írogatom meg a részleteket.
A lényeg, hogy felvettem a kapcsolatot egy 3d nyomtatóval rendelkező emberrel, aki készségesen állt rendelkezésemre.Kérdésem az lenne érdekel e valakit delid & relid tool?
Pontosan ezekről lenne szó: Skylake/Kabylake Delid tool Skylake / Kabylake ReLid toolA kettőért együtt 1500 HUF-ot kér az úriember ami szerintem a külföldi árakhoz képest igen jónak mondható.
Rajtam kívül, első körben érdekelne e valakit, ha igen mennyi darabszámban?
Az ár több darab esetén sem változna. Én személy szerint nem keresek egy forintot sem az egészen, csak a közelemben lakik a srác, de egyesével nem akarok szaladgálni hozzá, plusz a naponta történő postázással sem fárasztanám ha egy mód van rá.Mivel mégis csak hirdetés, de nem saját célú/hasznú, így maradhat, de off-ban.
[ Módosította: jones965 ]
-
Laraxior
titán
Gyorsan telepítettem egy Win10-et. Tök szuper... csak éppen a hálózati adapteremet nem látja semmilyen driverrel.
Úgyhogy továbbra is marad a Win7. -
NFree
addikt
válasz
#68216320 #15961 üzenetére
Off szetnél kicsit rá kell számolni kicsit , s nincs gond. Haswelnél volt probléma főleg azoknál a prociknál amik avx esetén +0,1v ot rádobtak a beállított értékre , mert ha nagyon alulfeszelte az ember akkor nem avx es alkalmazásnál meg kevés volt a fesz nem tudom a sky-kaby lake- nél is hasonló e a helyzet, de ha váltok akkor nagyvalószinűséggel fogom használni az energiatakarékos funkciókat (remélem sikerül jól belőni majd)
-
NFree
addikt
A te esetetben "de szeretnék alacson hőfokokat" sztem tök mindegy a megoldás a delid Hasi-tól Kaby ig mindet skalpolni kell. Ha tényleg alacsony hőfokokat szeretnél.
Pl nekem nincs delidelve a haswell. kigyullad miest ráengedek valami tesztprogit, de azt nem használom mostmár így simán bírja a hétköznapokat.(#15957) gainwardgs
Akkor ebben az esetben 1 szálon veri ,több szálon a kisebb ryzent lehet fogni egy kaby val is . Már majd csak az a kérdés milyen lessz a tuningpotenciál.
Jaj nagyon kiváncsi vagyok az éles tesztekre , persze csak azért , hogy milyen hatással lessz ez ránknézve intel szinten. -
Laraxior
titán
Ha van pénzed és nem szeretsz kíserletezgetni, akkor 7700K. Bevalt recept, nalunk működik. Egyebkent kiprobalhatod a Ryzent, nem tűnik roaaznak. Delid kb 2 perc. Ha visszaragasztod a garit sem befolyasolja.
Azt nem mondom h hosszabb tavra tervezel akkor i7, mert most kicsit beindultak a dolgok, ugyhogy lesz majd valami idén az Intel fronton is biztosan. -
Dilemma!
Segítsetek!
7600k + delid, vagy 7700k vagy 7700k és delid. Nem akarom az egekben járatni, de szeretnék alacson hőfokokat.
mobal,
-
NFree
addikt
Srácok csak kiváncsiságg képp, van a cpu z ben egy bench rész , ugye most a ryzen el kapcsolatba emlegették ezeket az értékeket , s kiváncsi lennék egy 5g-s kaby ra is mit tud . Szóval akinek ven kedve rászánhatna 1 percet a dologra .
Valahogy így néz ki [kép] -
Laraxior
titán
válasz
#Morcosmedve #15952 üzenetére
Csak Gigabyte-nál?
-
Laraxior
titán
Hol találom a VTTDDR-t? Amit a ram feszültség feléig szoktak emelni? Komolyan nem találom.
A 2.5V-os testvére megvan. (VPPDDR)
Éppen nem tudok aludni, gondoltam megnézem ezt a TRFC beállítást a ramon. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #15940 üzenetére
Egyszer lemérem már, hogy így, h nincs semmi power bizbasz használva, mennyit fogyaszt a vas idle.
Elvileg amúgy max 100 körül vagyok.
-
Laraxior
titán
Láttátok az új AM4 alaplapokat? 65W-os TDP a processzoroknak, de azért a lapon a 8 pines CPU tápcsati mellett van még egy négyes is
265W lenne az a 65W TDP? -
-
válasz
#Morcosmedve #15940 üzenetére
Mondhatni. Ám a stabilitással vitatkoznék...
Jómagam az offset mellett vagyok még mindig. Csak be kell lőni rendesen, és akkor nincs vele semmi gond.
Legalábbis az én szintemen, 4,5GHz-en. -
válasz
Szinyák #15676 üzenetére
Megerősítve a fogyasztás adatok!
Normál feszültség offszettel eltolva -0,14 Volttal, olyan 60-70 Watt között pörög a gépem felvett teljesítménye alapon. Most belőttem a feszültséget fix 1,17 Voltra, ebből win alatt 1,15 Volt lett. Ekkor a teljesítménymérőm 70 Wattot mutatott.
Vagyis 4500MHz 1,1X Volton a különbség ~cirka 5 Watt.Utóbbi esetben meglepően stabilan viselkedett, 1-2 Wattnyi ugrálások voltak (kínai műszer, akár arra is ráfogható).
És még egy tapasztalat. Stabil a gépem (nem fix feszültséggel) egy hete. Tesztek, játékok voltak...
A legalacsonyabb feszültség 0,53 Volt.
Most lejjebb mentem 0,02 Voltot. Windows kb. egy percig bírta, vagyis a ~0,51 Volt már kevés. -
-
Szinyák
őstag
válasz
gainwardgs #15933 üzenetére
hogy a viharba ne . de meg is érdemli ennyi pénzt amit rá kötött rá fért már . Most , hogy jó el zárnám a gép elől mindkét oldal lapot oda hegeszteném
-
Szinyák
őstag
válasz
gainwardgs #15908 üzenetére
1.310 az a 1.210 !
há melyik tévét nézted ?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Archttila #15916 üzenetére
A ram szereti a PLL OC emelését, de a proci Nálam drasztikusan elkezd fűteni tőle, így én azt nem bántom. Talán majd egyszer, ha lesz épített víz.
Nekem ugye azt level-enként lehet tolni. Level 2-vel lesz 1V, ott már plusz 3-5 fok, ha megyek fentebb akkor még keményebb a helyzet.
@Atmil: Grat a procihoz, szép darab.
-
keIdor
titán
válasz
gainwardgs #15924 üzenetére
Coffee Lake, csak 8/16-os is fog készülni belőle szerintem, kénytelenek lesznek megcsinálni. Illetve a Skylake-X, ez nyáron, előbbi szerintem év végére talán lesz.
Laraxior: Hát siettetek nagyon a Kaby-vel, én kivártam volna ezt a 2 hónapot a helyetekben.
Játékra a 8/16-os CPU is felesleges egyelőre, aztán ez változhat hamar. 300-500 dollár között már széles rétegnek elérhető ekkora magszám, így talán a fejlesztők is kihasználják a jövőben.
-
Laraxior
titán
válasz
->Raizen<- #15923 üzenetére
Memóriakezeléssel nem fogja megváltani a világot, mivel játékoknál az tökmindegy. A mennyiség meg mindenhol ugyanennyi.
Mint ahogy ugye próbálgattuk itt a topikban a 2133MHz-től a 4000-ig mindenféle rambeállítással, 1-2 FPS-nél több különbséget nem igazán sikerült kihozni.
Persze azért szurkolunk nekik, hiszen akkor lejjebb esik a CPUk ára.
Legalábbis a többi topikban, nekünk nem jó hír, mert kevesebbet ér a már megvásárolt CPU -
->Raizen<-
veterán
-
Laraxior
titán
válasz
->Raizen<- #15920 üzenetére
Hát igen, sajnos ott még nem tartanak, hogy a 4/8 AMD a 4/8 Intel ellen érne valamit, vagy hasonló, 6/12, 8/16...
Mert ugye most is az ár miatt 6 magos AMD-t hasonlítják a 4 magos Intelhez.. az ár miatt.
De az áron könnyebb változtatni, mint az architektúrán
5820K lesz mondjuk 80ezerért, akkor mindjárt fordul a kocka.
Ha azt mondja az Intel, hogy jövő héttől mindegyik CPUja esik 40%-ot, akkor be is csukhatja a boltot az AMD, mert kutya nem veszi a Ryzent.
De biztosan válaszolni fog áreséssel az Intel, hiszen eddig nem volt konkurencia, ezért szálltak így el az árak.
Tehát kb borítékolható, hogy a 7700K 100ezer alá fog menni HUFban. -
keIdor
titán
válasz
->Raizen<- #15920 üzenetére
Meg a szar pasztájával...
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Laraxior #15915 üzenetére
Egy csapásra versenyképtelenné vált az intel az árazásával meg a fogyasztásával is. Szép. Adják csak fél áron a 7700k-t talán megvenném úgy.
(#15921) Keldor papa: Uram bocsá a lényeget kihagytam.
Én maradok kék akkor is, hiszen csak feljött az amd intel szintre semmiféle alázás itt nincsen, kivéve az ár érték arányt.
-
Laraxior
titán
Ryzen bemutató. Guru3d.com
Nem is lesz ez olyan rossz... Főleg, hogy 400EUR-ért vettem a 7700K-t. 500EUR-ért meg 8/16-ost lehet majd kapni...
Mondjuk úgy nem merek beleugrani mint a 7700K-ba, látatlanba, megvárom mik lesznek a visszajelzések, tuning, memóriakezelés, alaplapok... de bíztató...
Mondom, mint Inteles.Főleg, hogy nem olyan régen még szemeztem a 8/16-os Intellel, csak hát 700EUR-ért
-
sas55
aktív tag
válasz
én 1,312-nek látom
Szép darab az biztos -
Atmil
aktív tag
válasz
BATCH#: L63F914
Nem adom el. De elcserélem a tiédre + RX480 vadiújra.
(#15909) Laraxior
(#15910) NFree A 100 MHZ-et elhiszem. Csak poénnak szántam.
Régi motyót szerintem már használják. -
NFree
addikt
Talán olyan lélektani határ, azért 5g
hidd el az a 100Mhz amit te nem veszel semminek én nagyon örülnék. sokszor amikor 100mhz ért meg a küzdelem.
Gratt a procihozErre azért jobban vigyázz. Nem tudod mi lett a sorsa a régi motyónak ? (sokan lenénk rá kiváncsi)
mégha csúnya az emlék akkor is .
-
Atmil
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #15897 üzenetére
Csodálkoztam volna ha nem találod el.
Köszi
(#15898) Szinyák Köszi
(#15902) palfitom Köszi
Azon gondolkodtam, hogy mindenki az 5G-ra vágyik. Vajon miért? Lehet, hogy azért mert szeretné előhozni a gyerekkori kisfiús énjét.
A kép alapján semmi értelme nincs az 5G-nak. Semmivel sem hoz többet, mint 4,9 gigán.
Mellesleg teljesen stabilnak tűnik. Most csináltam. Utána 15 perc F1. F1 alatt kb 60 fok.
-
Archttila
veterán
válasz
#Morcosmedve #15901 üzenetére
Akkor visszarakom 1000-re
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #15904 üzenetére
Jah, érdekes.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #15901 üzenetére
Ez a System agent clock lenne?
Nekem az auto-n is 1000. Viszont ha kézzel átállítom 1GHz-re, akkor a min. fps-em javul valley alatt, és a max pedig kicsit kevesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest