Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- OLED TV topic
- eGPU tapasztalatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
-
Razermazer
őstag
-
NFree
addikt
Kersegélj itt apróban a subcoling hírdetésben asszem voltak hasonló kérdések esetleg a vizes topik, mintha ott is olvastam volna hasonló kérdést, de szerintem , nagyon gondold át a víz megépítését, mert én is csak a procira akartam aztán minden vizezve lett, mert teszik , hogy csendben van így a gép, és azt hittem kapok majd +-ba egy pár mghz-et s mégsem nagyon sokba fájt.
Nem akarom rontani OC üzletét ezzel a hsz-elDe kérdezd OC-t megmondja a frankót Nem fog átk@rni
[ Szerkesztve ]
vga
-
Sárpac
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
54C volt a max, te a benchet használod ami csökkenti a terhelést fokozatosan még prime alatt is.
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
TazLeacher
nagyúr
A procik hőfokát nem úgy számolja a gép, mint a hőmérő a kinti levegőt. Tehát a viszonyítási alap nem a 0, hanem a TJMax, és abból számol vissza. (Ezt jelzi a Realtemp is, hogy mennyi volt a legnagyobb eltérés).
Vagyis úgy számol, hogy:
TJMax 100 C° eltérés 35 C° tehát a hőfok 65 C°.
De ha ez nem száz, hanem mondjuk 95 C°, akkor már rögtön más a képlet:
TJMax-tól való eltérés 35 C° tehát hőfok 60 C°, ami ugye nem igaz, mert nem helyes a TJMax.A legfrissebb CoreTemp-ben már jól van beállítva a TJMax, azaz 100 C°. (Ez látszik is a hőfokok fölötti részen kiírja) De a RealTemp-ben ez szabadon állítható, ha nem a 100 van megadva, akkor messze nem lesz reálsi.
-
nagyúr
RealTemp-nél beállíthatod a TjMax értéket, ami a te procid esetében 94-95 fok. A progi alapból azonban 100 fokot állít be. A hőmérsékletet a TjMax-tól levő differenciából számolja, ezért, ha 100-as TjMax-szal ad 50 fokot, az valójában 45 fok (a distance to TjMax, amit valójában mér a szenzor, mindkét esetben 50 fok).
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
TazLeacher
nagyúr
Nekem most az aláírásomban szereplő venti van rajta és több órás prime után kb. 59-52-52-55 szokott lenni 4Ghz-en.
Alapon nem teszteltem még, és 13 perc alatt be se melegszik...pont Sárpac mondta, hogy IBT alatt +10-12 fok! a több órás primehoz képest. Nekem 4Ghz-n idle 30-40 fok között van.
De a TJMay elég fontos lenne...mert ha az nem jó, akkor teljesen mást mutat.
-
TazLeacher
nagyúr
Nehogy megsértődj, nem sértésnek szántam, pontosan tudom, hogy milyen, én is "melós" vagyok és nem lopom a lét...
Csak annyira nüansznyinak tűnik a pöcc géphez képest...asszonyra ne költs, költ az magára. A kocsira meg kár (csak ha muszáj). Bezzeg a gép az jó befektetés.
Van itt egy-két vizes, egyszer én is majdnem beleugrottam, na az egy pénztemető...
Most elég padlón vannak az árak cpu-hűtő ügyileg. Az az Achiles (S1284) elég jó hűtő, és olcsó is (nem is értem hogyhogy megvan még). Nekem 1283-as van, annál asszem kicsit jobb. engusz-é is eladó, ahhoz van szép venti is. (meg az enyém is... ). Mostanában mindenki a Mugen 2-t isteníti. Ha nézegeted az aprókat ráakadhatsz 1-2 jó dologra néha.
-
TazLeacher
nagyúr
Lehet én vagyok a bunkó, de:
Néztem az adatlapon. Van a se**ed alatt egy közel 300K-s konfig, amiben egy 50-60K-s proci van. És egy TX-el próbálkozol? Itt aprókban 5-10K között már normális hűtőt lehet venni. Félre ne értsd, nem a pénztárcádban turkálok, de mennyi egy HyperTX? 4K? 6,5K-ért van az aprókba S1284...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest