Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
válasz
westlake
üzenetére
Egy szar szenzoron a Real Temp sem segít. S tudod, hogy az én volt E8500-amban az egyik szenzor kicsit fura volt. Eleve 58 fokról indult, attól kisebb hőmérsékletet nem detektált, míg a másik mag szenzora jóval alacsonyabbról indult, s mikor elérte az 58 fokot, onnan már együtt mértek.
Szóval tök mindegy, hogy milyen programot használ az ember, ha vacak a szenzor.
A kalibrálásban meg eleve az a bibis, hogy honnan tudja az ember, hogy amihez kalibrál, az egyáltalán mér-e vagy jól mér-e?
Arra nem lehet írni semmilyen überfasza algoritmust se, ha egy szenzor szar. -
Zájec
veterán
válasz
westlake
üzenetére
én is lezártnak tekintem a témát...
mindeki azt használja amit jónak lát..
az hogy neked "eleg gyenge ervek" ezek, az a te meglátásod..
használd nyugodtan. mi meg használjuk a coreTemp-et meg az Everestet
egyébként hiába mérécskélném hömérövel, attól még nem fog változni az érték...
érdekes a jelenlévök közül föleg csak te esküszöl erre a RealTemp progira..

az hogy te kimérted hömérövel és nagyjából bekalibráltad az se egy tuti dolog..
pl. ugyanott mérted a höt ahol a szenzor is mér... -
Zájec
veterán
válasz
westlake
üzenetére
-igen muszáj megállapitani, csak igy oszhatjuk meg a tapasztalatainkat.
-én mondom a tapasztalataim alapján hogy kalibrálni kell, mert nem mutat jót
a RealTemp a elsö inditásnál. érdekes, a többi progi egyformát mutat viszonylag
a RealTemp meg eltéröt,, akkor melyik mutat rosszat?? a RealTemp.. ezekszerint...a 45nanos prociknál lehet hogy mutat valami valósat is, de itt a Quadokról
beszélgetünk, úgyhogy nem keverd ide...
ez más tészta...
valóban nem képes az intel egy normális höszenzort beépiteni, sajna...
emiatt csinálták a RealTemp, mert azzal egy kis kalibrálás után már kilehet
iratni az elképzelt értéket... EZ minden csak nem reális..vagy esetleg van tudomasod olyan progirol, ami jobb lenne ennel?
igen van, azokat használom,, nem pedig a RealTemp-et.. -
Beowulf_78
addikt
válasz
westlake
üzenetére
Oké, és hiszek neked, de akkor az esetemben ez a dolog mivel magyarázható? Mert load 80 fokos volt a maghő polír nélkül, polír után pedig load 69-70. Az tuti hogy polír előtt nem ment kevesebbel...amikor megvettem a procit és dobtam fel prime stabil eredményeket ez is köztük volt.
-
Beowulf_78
addikt
-
Soak
veterán
válasz
westlake
üzenetére
Hallottam már én is ezekről a határokról ... én probálgattam vizzel és akárhogy néztem az esetenként 10 , de van hogy 20 fok különbésg is sok század voltot vagy mhz-t jelentett
szerk : Amugy meg azért mondtam a hőméréskletet mert állitása szerint semmi nem változott, polir miatt meg csak a hőmérsékelt volt a változó ergo...

-
Superman
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
"van valami kulonosebb oka, hogy egy negymagos procin ket darab egymagos progit futtatszt es igy vizsgalsz homersekleteket?"
Semmi különösebb oka nincs. Hacsaknem annyi, hogy egy 3D Studio, vagy egyéb 3D-s program, na meg egy-egy játék simán elfut olyan 50%-os processzorterhelés mellett (amennyit 2db Super PI produkál), annyi se kell neki, míg Prime alatt simán összeszarja magát esetleg. De mint mondtam én olyan gépet építek, ami nem szuper-tuning gép és nem is törekszem ilyen eredményekre.
Na basszus pedig csak egy mondatot terveztem, milyen hosszú lett...

-
WiZARD
veterán
-
Anthony28
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Szvsz igen.Érzetre mindenképp gyorsabb!
1200mhz mennek most a ramok 5-5-5-15 időzítéssel.Mondhatom hogy a CL4-ből, ahogy idáig használtam nem vettem észre semmit.
Eleve a proci így 480x7 azaz 3360mhz-en bios 1,3250V igényel ami lényegesen kevesebb fogyasztásban és hőfokban is, mert load 100% max 63 fok.Biztos jön majd valami szaki aki elmondja miért érezhető ennyire a magasabb fsb.Mert azért nagy volt az ugrás 445-ről 480-ra. -
WiZARD
veterán
válasz
westlake
üzenetére
nem. a 4/8 tűs, proci mellett lévő 12V ágból, ami elvileg a proci táplálására van.
legalábbis korábban erről volt szó, hogy csak innen kap a proci kakaót. (bár lehet hogy más is kap innen, de a többi elvileg a 24tűs atx csatiból kapja)ha valakinek van megfelelő mérője, az könnyen rámérhetne...
-
prmcsk
addikt
válasz
westlake
üzenetére
Hogy csak a CPU teljesítményét mérd, elviekben teljesen szét kéne "gányolnod" az alaplap procitáp részét. Egy laborban valszeg bevállalja valami fanatikus, én nem.....
Az átlagos konfigomban szerintem közelebb jutok egy Q6600 valós fogyasztásához, mert a mérésekbe semmi extra fogyasztó nem kavar be, ezért mérvadóbb, hogy "csak" a proci igényét mérem.
Konfig....1 vinya...1 DVD író...Q6600 proci...X300 VGA...1 TV tuner zsuga...
1 Wlan, PCI...5db. 12cm.-es venti...
Ezek tudatában visszafelé kell levonni, hogy mi-mit fogyaszthat az össz.-ből. -
-
bim
veterán
válasz
westlake
üzenetére
igazad van.bőven mérési hibaszázalékba is beleférne.
igazábol csak azt szerettem volna sugalni hogy a 9x400 nagyon 1,3V környékén megy VID függetlenül a jobb szériáknak.az én procim VID-e 1,2500 és 1,328(cpu-z) vel megy neki a 9x400.ez is "csak" 0,03 körüli értékkel több ami még mindig jónak számit szerintem.
nem hinném hogy egy 1,1V VID-es menne mondjuk 1,2V-al 9x400-at.de mivel nem láttam még ilyen procit ezért bármi megeshet.ez csak az én véleményem hogy még a legjobbaknak is kell az 1,3V körüli fesz.
-
-
VinoRosso
veterán
válasz
westlake
üzenetére
azt én sem állítom, hogy ha nagyítóval megnézed, nem látni a perforációt rajt, de szabad szemmel meg lehet úgy csinálni, hogy ne lehessen észrevenni. Láttam már olyan 20ast, amin nem vetted észre hogy 2ks vízel van rajt, csak ha elolvastad. Tapintásra teljesen olyan volt mint egy normál bankó. Pedig pénzt hamisítani jóval nehezebb, mint egy ilyet megcsinálni. És ha valakinek megéri az a 10k amit egy deákon nyer, akkor másnak megérheti a 40-50ks procikkal bibelődni.
-
Larry303
addikt
válasz
westlake
üzenetére
várok még vmi normális biosra....
a supertalentnek a gyári fesze elv 2.2V na most ha én 2.0v nál többet adok neki, akkor a blend hibát dob...elég sokan gyaunk így sajnos...
szerencsére nekem bőven elég sztem ez egy egy gpu s rendszerehez...amúgy meg ez a lap sem vmi fsb bajnok...p5b deluxom megeszi...
ha lesz új bios akkor majd megnézem a hűtőt is hogyan fekszik fel és tán publikálok új eredményt... -
-
VinoRosso
veterán
válasz
westlake
üzenetére
azért ez nem kizárt, jó szerszámokkal egy ügyes kezű ember megoldahtja szerintem. Tom hogy ha szétszeded akkor a műanyag forrasztása széjön és meglátszik, de egy ismerős a fröccsöntő műhelyben csodákat tud művelni. Egyedül a vizjellel lehet gond, ezt kell ügyesen leszedni.
-
Zájec
veterán
válasz
westlake
üzenetére
szerintem se lehet.. én is nézegettem.. de lehet hogy van kiskapu..
nem rád személyesen értettem, nehogy félreértsél....
csak eszembe jutott a Marbolos példa, ezt régen hallotam hogy
megcsinálják a csibészek.. a gyári Nylont lebirizgálják és utána
visszazárják , úgy hogy a nyomát se látni... tehát eladják bontatlanul...paduc: westlake jól mondja , én a kiprobálásról beszélek..
-
Zájec
veterán
válasz
westlake
üzenetére
ez tök jó hogy igy tudsz válogatni.. de most ez hogy van? ezek mind
dobozosak nem? valahogy szépen kibonjátok és utána visszacsomagoljátok
bontatlannak..
simán lehet ilyen trükköt csinálni nem?
a csibész is kibontja a marlboros csomagot és kitömi papirral hogy
meglegyen azért a súllya ,, és eladja bontatlanul... -
helkis
veterán
válasz
westlake
üzenetére
épp ezért nem a mhz-szabályos listát írtam pl.nek, hanem a primestabilitásra helyeztem a hangsúlyt, a screenshootos pedig jó lehet a technológia határának megállapítására, ill ha léggel hűtöttről van szó, akkor vizzel még lehet stabilizálni is a primestabil érték és a srceenshhotos között valahol..

-
helkis
veterán
válasz
westlake
üzenetére
rám gondolsz?
nem azért nem írom be a listába, mert utolsó lennék, hanem mert a szabályok alapján, nem lehet kijelenteni mi az egyértelműen jó fpo..
ha 1.23v lenne a fesz, akkor tök jó procim lenne vagy ha 1.36v? de mivel nem egyenesen arányos a fesz-órajel diagramm, ezért az egész elég fura képet tud adni szvsz, attól függően hol húzod meg a határt. inkább egy olyan lista kellene amiben primestabilan bennevan a végső mhz-is. ill egy olyan amin még lehet screenshhotolni. fesz szabály nélkül.. úgyis mindenki annyit ad neki, amennyit jónak lát. -
válasz
westlake
üzenetére
ha úgy tudsz kiszálni belőle hogy nem buktál semmit akkor megéri.
Főleg ha hasonló eredményeket tud mint az L734 akkor meg még simán nyerhetsz is rajta, mert ugye akkor már pretested, meg minden és biztos lenne rá vevő.
(ha veszel és jól mennek tehetsz is el egyet máris nekem
) -
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
Pedig nem,az a durva, hogy nem....
Lehet én vagyok a láma,vagy másik BIOS megoldotta volna a dolgot,nemtom. De ami tény,hogy 1,3V-al itt nem volt stabil a proci,pedig Shkiz0-nál otthon stabil volt a P5B Deluxe-ban ekkora fesszel...

Én speciel teljesen értetlenül állok a helyzet előtt

Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3661, 100% Akkum
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
töltöttem le valamit de nem nagyon telepíti fel

... en tapasztaltam ,hogy ez iakevés is sokat jelenhet, elötte nem akartam elhinni én sem
Mert mondjuk nem mindegy, hogy mi a tökkel akarod lehűteni.

dúrva!
1200mhz mennek most a ramok 5-5-5-15 időzítéssel.Mondhatom hogy a CL4-ből, ahogy idáig használtam nem vettem észre semmit.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)