- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
BalaNce87 #33419 üzenetére
"...Nekem a real temp mindig 10 fokkal kevesebbet mutat. Régebben, mikor még a topik elején voltunk. Kb két évvel ezelőtt, akkor mindig azt mondták, hogy a real temp mutatja a REAL-t "
Ha szabad megkérdeznem mikori versönű van fenn a gépeden? És a Tjmax mennyi, 100?
De még ha az első kiadások egyike is a fent lévő RealTemp, ha vetted volna a fáradságot és átállítottad volna a Tjmax-ot 100-ra, akkor nem mutatna tíz fokkal kevesebbet -
barnam_
nagyúr
válasz
BalaNce87 #33410 üzenetére
FPO:
Example: L149A463-07261st letter or digit = plant code (Malay)
0 = San Jose, Costa Rica
1 = Cavite, Philippines
3 = .............., Costa Rica
6 = Chandler, Arizona
7 = .........., Philippines
8 = Leixlip, Ireland
9 = Penang, Malaysia
L = ............, Malaysia
Q = ..........., Malaysia
R = Manila, Philippines
Y = Leixlip, Ireland2nd digit = Year of production (2001)
3rd & 4th digits = week (49th week )
5th - 8th digits= lot number
10th - 13th digits = serialization code
Realtemp is ugyanazt mutatja nálam mint az everest/coretemp.
-
sz.j
nagyúr
válasz
BalaNce87 #33391 üzenetére
Szerintem Te kevered a C0-ás és az E0-ás procijaim eredményeit.
Mert igaz, hogy nagyon jó proci a C0-ás is (ami most épp eladó), de az általad említett eredményeket (pl. 5GHz-es valid, 1,344V@4797MHz) az E0-ás procival értem el (ami még nem eladó).
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
BalaNce87 #33358 üzenetére
Bármelyik számtech boltban kapsz hozzá.
De jó a lekvár is -
djbahool
senior tag
válasz
BalaNce87 #20290 üzenetére
Strapot vált a lap.
http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=30Igaz ez p965 NB nek a strapját grafizza, de a p45 is vmi hasonló lehet.
Egyébként meg használd 8*450-en, szvsz az nagyon tuti kis beáll. a 8200-nek.
Nekem 1.25 V CPU fesz, pedig nem egy tuning példány. -
lipi67
nagyúr
válasz
BalaNce87 #20259 üzenetére
Igen,az intel szerint a Te procid 1,225-ön,elvileg.Tök jó,ne parázz már.A Ramok..igen azok kicsit gátolhatnak,de ha 990-et mennek az 495-ös FSB,azon meg 4GHz!Elbír -e?Basszus,nézd meg.Húzd meg,terheld prime-mal és nézd mennyire melegedik.Kben az 1,225V VID..áááá,nevetve bírnia kell a valós 1,3V-ot(bios1,35)
Mankó: Jó lesz az!Ha alul nem túl lusta,esetleg neked is lesz egy holtpont úgy 1,3V környékén,de,hogy 1,45V-tól nem hátrál meg(direkt mondtam keveset)az tuti!-Subaru már elmondta,bocsi,nem láttam..
-
Ryu77
aktív tag
válasz
BalaNce87 #20243 üzenetére
Ha kitöltenéd az adatlapodon a "cuccok" részt akkor könnyebb lenne tanácsot adni.
Ugyanis nem mindegy, hogy P35 a chipset vagy P45 vagy esetleg nForce mert ugye mások a feszek és a lehetőségek is.
500-as fsb-hez mindenképpen kell emelned NB feszt s ha ezt 7-es szorzón akarod akkor az ugye 3.5GHz, ahhoz pedig lehet, hogy emelned kell a proci feszültséget is. Ez is attól függ, hogy milyen proci. E8200 E8300 E8400 E8500 E8600? Adj neki 1.3V-ot alapból azon tuti megy aztán ha stabil akkor apránként csökkentsd addig amíg nem hibázik. Ezt is csak akkor érdemes végigcsinálnod, hogyha ez lesz a 24/7 beállításod. Az 500-as fsb azt is jelenti, hogy a ramok is 1000-en fognak menni minimum és ahhoz a ram feszültségét is be kell löknöd okosan. DDR 2 alapfesze 1.8V, ami viszont 24/7-re sztem elfogadható az a 2.1V. Komolyabb hűtésű tuningramoknál elmegy a 2.2V is. -
lipi67
nagyúr
válasz
BalaNce87 #20241 üzenetére
Igen ez az "alapfesze",a másik a takarékos.1:1-ben(szinkronban inkább mert nem minden biosnál 1:1)nálam is kevesebbett mennek a ramok,jobban terheli,h miért nem tudom,de tény.Szorzó/FSB-Procija ,lapja,Biosa válogatja,hogy melyiket szereti jobban.Elvileg kisebb szorzó és nagyobb FSB kevesebb fesszel megy,elvileg..Nálam nem nagyon,de teljesen igazat adok Zájec-nak abban,hogy az a biztos amit Te kitapasztalsz,már semmire nincs konkrét recept,sorra dőlnek meg a teóriák.Próbálgatsd,teszteld.Azért én a legnagyobb szorzóval kezdeném..
Sok sikert!Zájec:
-
lipi67
nagyúr
válasz
BalaNce87 #20197 üzenetére
a Vid-ed 1,225V vszínüleg.Primestabil 4,6GHz-en(máig remélem).Bios 1,7V-on ment..de ez az 5058MHz a múlt![E8400@5067MHz
]
-
djbahool
senior tag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
BalaNce87 #12850 üzenetére
akkor lemaradtál pár dologról
eladtam a DFI lapomat tegnap, egy ASUS Commando lett helyette.
a max ennyi volt a procival, de ezt még a DFI-be produkálta : 5586MHz & Dry Icema nézegettem a Commando mire képes :
E8500 & Commando Rev.C2 -->> 6x616FSB
(620-as FSB-ről is volt mentett valid, de felülírtam véletlenül, úgyhogy ez maradt)
pénteken teljes megbolondulás és agyhalál
jön a nitró, meg a teljes konfigom, meg pluszba jön még egy XFX 790i Ultra SLI lap OCZ 1800MHz DDR3 ramokkal, + VGA fronton egy kis brutalitás.
de többet nem mondok, majd az eredmények és a Logout mindent elárul -
sz.j
nagyúr
válasz
BalaNce87 #10556 üzenetére
"3.2n megy a proci, emellé mennyi feszt adjak neki? 1.2 elég?"
Procitól is függ, de szvsz kevesebb is elég.
Nálam: 3200MHz - 1,104V és egyéb eredmények.
(Az oldal alján találhatók az alacsony feszes eredmények.) -
Zé_Mester
őstag
válasz
BalaNce87 #10498 üzenetére
tuti hogy memók, a proci ezt a sebességet röhögve tudja
próbáld meg lecserélni a ramokat valami gyorsabbra, nagyon padlón vannak most a mem árak, 1066-os darabokat olcsón meg lehet úszni
és azzal már 500as FSB is mehetne, hiszem a ram még mindig csak 1000-en menne mellette.
a fesz teljesen rendben van, ezt még gyári hűtéssel is vígan lehet hagyni, mert még az is simán megfogja.
a fesz szabályozást ne hagyd AUTO-n!!!
az a biztos ha te állítassz be mindent magadnak, mert néha úgy megküldi fesszel ha AUTO-n van, hogy rossz vége is lehet a dolognak -
Zé_Mester
őstag
válasz
BalaNce87 #10495 üzenetére
hőfokokkal nem kell foglalkozni, nem jó a szenzor, nincs mit tenni, ez van.
a feszre nem tom mire gondolsz, ha esetleg arra hogy a CoreTemp másat ír ki mint a CPU-Z, akkor megnyugtatlak hogy a CoreTemp a proci VID-jét írja ki, a CPU-Z pedig azt a feszt amit épp kap a proci. de nincs ezzel semmi baj, teljesen normális minden
-
Zé_Mester
őstag
válasz
BalaNce87 #10432 üzenetére
én ramra tippelek, ezektől a GEIL-ektől nem megszokott az 1000mhz.
próbáld ki hogy leveszed a procit alapra, szorzót is vedd vissza hogy ne az legyen hogy esetleg a proci nem bírja, és a ramokat szorozd fel 800-900 közé.
és innen kezdj el FSB-t emelni.
így megtalálod majd azt a sebességet amin már a ram nem tud bebootolni se, és kizárhatod hogy a proci a gyenge, mert ugye az vissza van véve olyanra, amin tutira mennie kell
sok sikert
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest