- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Mini PC
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryu77
aktív tag
Egyszer csinálhatnánk egy olyat ebben a topikban, hogy mindenki átváltja az avatárját olyanra mint winfier és subaruwrc...
-
Ryu77
aktív tag
Nekem is voltak gondjaim, alapon is voltak újraindulások de úgy képzeld el, hogy legtöbbször terhelés nélkül és általában 4-5 nap után dobott hibát.
Emeltem a proci feszt, a memória feszt, de a megoldás az volt, hogy a NB feszt feltoltam 1.25-ről 1.4-re. Azóta akérhova húzom állítgatom stabilan megy. A memóriádnak is nézz utánna, hogy mennyi feszt kér az 1066-hoz és az időzítéseit is manuálisan állítsd be a bios-ban. -
Ryu77
aktív tag
válasz subaruwrc #20405 üzenetére
Természetesen nem flame akart lenni csak elgondolkodás, leírva.
Múltkor láttam a tv-ben egy fickót aki borotvákat gyűjtött egy másik meg gyufásdobozokat. Van aki meg megahertzeket. Mások vagyunk és senki nem akar átlagos lenni. Valakinek ez szórakozás és meg kell, hogy értsem mert különben, hogy kérhetném, hogy engem is megértsenek?
Hogy on is legyek: éppen most raktam vissza a vdroopmodot a lapomra és elégedett vagyo, megy a blend 500x8-on. Csak a kedves krízis miatt. 1.392V load alatt stabilnak tűnik. -
Ryu77
aktív tag
válasz Tibiajax #20387 üzenetére
Bizony, 77-es vagyok.
Lehet, hogy öregszem?
Crysis tényleg meghálálja de arra ottvan a bios-ban a lementhető profilok.
Csináltam egy alapfrekis alulfeszeltet letöltéshez és egy húzottat játékhoz.
Legtöbb játékom nem igényli a nagy teljesítményt, szeretek stratégiázni a Warhammereket tolom éppen. A rivatunerben belöktem, hogy induláskor vegye le a 8800GT órajeleeit 50%-al (ez a minimum) és így játszok. Land of the dead is megy 400fps-el.
Aki meg nem tud játékot írni az ne tegye. (Crysis) Nagy kedvencem még a Halo de az is megy simán a felezett órajelekkel. -
Ryu77
aktív tag
válasz deicide #20385 üzenetére
Nos, igen, igazad van.
Bár én azt is 8800GT 1024-essel nyomtam és sajnos az kevés neki.
A hőmérsékletre csak annyit írnék, hogy nekem is vannak tesztjeim, linkelek is egyet neked: 4GHz passzív hűtéssel (U8) zárt házban P35-ben. -
Ryu77
aktív tag
Csak egy kis elmélkedés.
Itt mindenki arról írkál, hogy milyen jó lenne neki 24/7-re a 4giga meg a 4400MHz meg lőjjünk egy validot 5 vagy 6GHz-en. Nekem saját véleményem az, hogy nem igazán van értelme. Mármint 4-4.5GHz-en járatni állandóan a cuccot. Az 5GHz-es valid-nak meg tényleg semmi azon kívül, hogy ki lehet írni az aláírásba... Aztán ha véletlenül ne adj isten valami félrecsúszik, lehet kidobni a lapot vagy épp a procit amit drága pénzért vett az ember. Lehet, hogy csak nekem sok az a 30K amiért vettem a procimat. Biztos van akinek nem számít. Ha lenne értelme, mondjuk fontos lenne, hogy egy komoly munkát elvégezzen az ember a gépén és akkor nem tartana 80 órát csak 57-et és ezért kapna jutalmat pénzben, megérné neki degradálni a cuccot, de egy prime stabil képért vagy egy valid link-ért... De az ember mindíg is ilyen volt, nekem gyorsabb a kocsim, nekem meg nagyobb a farkam... Még egy gondolat: be volt állítva a cucc nekem is 4 GHz-re és mikor babám kapcsolta be egyszer akkor valamiért a lap azt mondta, hogy visszaáll defaultra és babám le is okézta. Nem szólt. Erre én is így használtam napokig. Egyik bekapcsolásnál rápillantottam a post képernyőre és látom, hogy 3000MHz. Leesett az állam. Azóta is így használom. A villanyszámlám pedig hálás. Ez azt is jelenti, hogy az Intel jó munkát végzett és gyors az E8400 alapon is.
Köszönöm, hogy elolvastátok. -
Ryu77
aktív tag
válasz Bikerider #20331 üzenetére
Én a Q6600-at váltottam le egy E8400-asra és nem bántam meg!
Gyorsabb, kevesebbet fogyast és játékokban is érezhető a gyorsulás.
Pedig a Quad-ot 3600-on használtam.
Le is zabálta a gatyámat.
E8400 !GHz-en nem eszik annyit mint a Q6600 alapon!
Mérni nem mértem csak az alaplapom cicergéséből tudom.
Szerk: Az SSE4.1 is az E8400 felé húz.
Q6600 csak SSE3-at tud.
Ezt úgy képzeld el, hogy konvertáltam egy dvd-t avi-ba a quad-al, leírtam, hogy mennyi idő alatt végzett, kicseréltem a procit, megcsináltattam a 8400-assal is és az rövidebb idő alatt végzett.
Szerk2: A Q6600-ba nem 8mega az L2 cache hanem 2 magonként 4 mega.
E8400-asban viszont 2 magra 6 mega.[ Szerkesztve ]
-
Ryu77
aktív tag
válasz BalaNce87 #20243 üzenetére
Ha kitöltenéd az adatlapodon a "cuccok" részt akkor könnyebb lenne tanácsot adni.
Ugyanis nem mindegy, hogy P35 a chipset vagy P45 vagy esetleg nForce mert ugye mások a feszek és a lehetőségek is.
500-as fsb-hez mindenképpen kell emelned NB feszt s ha ezt 7-es szorzón akarod akkor az ugye 3.5GHz, ahhoz pedig lehet, hogy emelned kell a proci feszültséget is. Ez is attól függ, hogy milyen proci. E8200 E8300 E8400 E8500 E8600? Adj neki 1.3V-ot alapból azon tuti megy aztán ha stabil akkor apránként csökkentsd addig amíg nem hibázik. Ezt is csak akkor érdemes végigcsinálnod, hogyha ez lesz a 24/7 beállításod. Az 500-as fsb azt is jelenti, hogy a ramok is 1000-en fognak menni minimum és ahhoz a ram feszültségét is be kell löknöd okosan. DDR 2 alapfesze 1.8V, ami viszont 24/7-re sztem elfogadható az a 2.1V. Komolyabb hűtésű tuningramoknál elmegy a 2.2V is. -
-
Ryu77
aktív tag
válasz m4rk.89 #20165 üzenetére
P5KC-n azért esik annyit a fesz mert a tápellátása csak 3 fázisú.
Nekem P5K-m van és az is ilyen.
A Quad-al nekem volt olyan is, hogy 0.12V-ot esett a beállítotthoz képest.
3B-s ceruzával megcsináltam a vdroopmod-ot és stabilan annyi amennyit beállítok neki bios-ból.
Elméletileg a Speedfan is tud ilyet de nekem nem működött.
Esetleg Rmclock.
A magas vid meg nem számít.
Általában a magas vid-es procik kevésbé melegszenek.
A nagyon alacsony vid-esek meg nem szoktak annyira menni tuningban.
Ha alapon használja az ember akkor jön jól az alacsony vid ugye a kisebb fogyasztás miatt.
Sztem állíts be egy 500x7=3500-at (mem 1000) vagy egy 400x9=3600-at (szintén 1000-es mem mellett). Feszt meg kitapasztalod mennyivel megy. NB feszültségéről ne feledkezz meg. -
Ryu77
aktív tag
válasz bozont #20161 üzenetére
Még anno én is 12K-ért vettem az U8-ast, de amíg ez a foglalatom van addig tudom, hogy nem kell vennem másikat mert bármekkora fogyasztású procit le tud hűteni. A sajét ventijével röhögve lehűtötte az előző procimat ami 1.5V-ot kért terhelés alatt 3600MHz-hez. Ha adnak ki hozzá lefogatót az új Intel foglalathoz akkor megveszem és boldogan használom még pár évig, vagy amíg nem lesz néma vízhűtésem.
Loituma69: A Freezer-nek vannak problémái.
Venticsere macerás. (Túl kicsi a passzív hűtéshez.)
Lefogatás...
Hangos. (Nekem.)
Volt is nekem egy de az AM2-n és ott rendszeresen letöri a lefogatókereteket.
Ha kell hozzá AM2-höz a 3-3 pöckös keret akkor miért nem adnak hozzá. (Mert ami a lapokon rajta van gyári keret az 1-1 pöckös.)
Ráadásul a BAT-hoz képest megvolt az a hátránya, hogy később jött.
Tehát lehet bozont azért vette a BAT-ot mert akkor még nem volt Freezer.Szerk: Előnye viszont az, hogy olcsóbb és bőven elég ráadásul tudja a PWM-et.
[ Szerkesztve ]
-
Ryu77
aktív tag
válasz bozont #20157 üzenetére
Szerintem TX2-re nem érdemes lecserélni.
Az E8400-asomat 4GHz-en is lehűti a Coolink U8 úgy, hogy nincs még kézmeleg sem a borda prime alatt sem. Pedig az enyémnek már 1.4V kell a 4gigához.
Előtte egy Q6600-at hűtött 3.2GHz-en de ott jobban izzadt. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy alig melegszenek ezek a procik. -
Ryu77
aktív tag
válasz m4rk.89 #20155 üzenetére
Szerintem a szorzót először tedd lejjebb mert lehet sok az 500x9=4500MHz neki.
Rakd mondjul 500x6-ra mert ez az alapferekije neki (ha megy akkor majd teheted feljebb a szorzót) és a feszt meg szintén a vid-jére tedd manuálisan. (Pl: ha a vid 1.2V akkor bios-ban is állítsd arra.) Ha így sem viszi akkor fsb wall van vagy a proci miatt vagy a lapod nem bírja. Saját véleményem, hogy egy 45nm-es procinak nem szabad 1.4V-nál többet adni. Ezt már sokan mondták itt is és máshol is a PH!-n.
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Trollok komolyan
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest