Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• interstate76

addikt

válasz djnice #376 üzenetére

Kétszer annyi RAM és 500 GB-os háttértár. Nem jobb? A PIPO-ban meg bővíthetetlen a memória és vehetsz hozzá vinyót még kb. 10-12e Ft-ért. A másodikként linkelt laptopban pedig kb. 50%-kal (!!!) nagyobb teljesítményű proci van, szintén 4 GB RAM és 500 GB HDD mellett. És még egy csomó laptop van 80e Ft alatt, szóval egy PIPO X7 nálam akkor vált ki egy asztali gépet, ha maximum 80 dollárba fog kerülni, de inkább akkor sem.

A PIPO 100 USD volt. Ha ugyanennyi lenne most is, és 250 Ft lenne az USD, ami nem mostanában lesz megint, akkor is 25e Ft + ÁFA lenne az ára, ami 30 fölött van, és olyan 55e Ft-ba kerülne egy rosszabb fajta, 19"-os monitorral. Na ehhez jön a háttértár, ami a linkelt laptopokban 500 GB-os volt, és amivel együtt 65-70e Ft-nál tartanánk akkor is, ha visszaesne az ára és erősödne a Ft! Ha bővíthető lenne a memóriája, akkor sem lenne jó vétel, de jelen helyzetben biztos, hogy vagy 70-75e Ft-ért vennék egy új, vagy 50e Ft környékén egy sokkal jobb és erősebb használt laptopot, ami még hordozható is amellett, hogy sokkal jobb és alig drágább (ha drágább egyáltalán). De ez én vagyok, nem állítom, hogy sz.r a PIPO X7, csak azt, hogy szerintem a tudásához mérten drága.

Új hozzászólás Aktív témák