Hirdetés
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
ericssonfan2
üzenetére
Leírhattad volna normális stílusban, a legelőször feltett kérdésemre is, hogy mire használod, akkor lehet, hogy el sem jutunk idáig. De jobb megsértődni aztán keményen odamondani, hogy "erre és erre használom, mondj jobbat, te kötekedő troll"!
Azt kérlek hagyjuk már, hogy kinek mi és mennyiért csusszant be a vámon! A Pipo X7 jelenlegi ára hivatalosan 40e HUF, ez alapján kell értékelni.
Hasonló dolgokra, mint amire te használod a Pipo X7-et, arra én egy 12-15e Ft-os droidos mini PC-t és egy 20e Ft-os, Samsung BD Playert használok. Utóbbi gond nélkül viszi a 40-50 GB-os filmeket is, gyönyörűen kezeli a feliratokat, optikai hangkimenettel bír, a Plex meg egyenesen szenzációs, és teszi mindezt melegedés nélkül (a lemezes és a smart részét most nem részletezem), a mini PC-n pedig fut a Flud (torrent kliens), egy VNC-, egy FTP- és egy DLNA-szerver, amik a távoli hozzáférést és a médiamegosztást biztosítják, ill. néha netezek is rajta - jelenleg ennyire van szükségem, de tudna mást is a rendszer.
A fogyasztásról: a droidos mini PC még kevesebbet eszik, mint a Pipo, a Samu pedig csak akkor megy, ha filmet nézünk rajta (vagy ha wifin tovább kell osztania az egyébként vezetéken kapott netet).
A mini PC-m a monitoromban lóg, így tudok rajta netezni is, ha valami miatt nincs kéznél a laptopom, a Samu pedig a nappaliban teljesít szolgálatot (utóbbiból van egy a hálóban is). Nem szeretek TV-n netezni, így nekem a TV-k mellé nem mini PC kellett, hanem "csak" egy olyan média player, ami jó hálózati lejátszásban, van optikai vagy koaxiális hangkimenete és a (blu-ray, DVD és audió) lemezeimet is kezeli.
Ha valaki egy helyen (TV-n vagy monitoron) szeretne filmeket nézni, netezni és egyszerűbb játékokkal nyomulni, és mindezt nagyon energiatakarékosan, akkor lehet, hogy 40 ezret is megér neki egy Pipo X7. Nem én vagyok ez az ember, mert én laptopon netezek és játszom, de biztos van olyan, akinek a Pipo jobb megoldásnak tűnik.
(#706) aryes Ne haragudj, de ez elég érdekes okfejtés volt. Akkor ha egy 79e Ft-os laptophoz van win8.1, akkor 50e Ft-ért vettem a laptopot? És ha külön kiveszem belőle a proci árát, akkor anélkül csak... A vége az lenne, hogy ingyen kaptam az alaplapot... Ne szedjük darabokra, ítéljük meg egyben! Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Gumi és felni topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- Gamer PC - Intel i7-10700K, RTX 3070, 32GB DDR4 RAM
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850W 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest