Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
raulicio
senior tag
Megérkezett az új telefonom, szóval a V3 közel egy év után nyugdíjba vonul. Bírta volna még a strapát és teljes meglepetésemre még a GPS is teljesen jól működött. Nem használtam sokáig mert úgy emlékeztem, hogy nem frankó, aztán 1 hónapja szükség volt rá, bekapcsoltam és kb 30 sec alatt volt kapcsolat.
Sajnos a jack csatlakozó kontakt hibás lett és semmi kedvem nem volt szervizt keresgélni.
(Ha esetleg valakit érdekel így a telefon eladom, de őszintén szólva nem hirdetem sehol.)
IUNI U2 lett az utód. Kicsit olyan most mint a V3 volt anno, hogy kevés az emberi nyelvű támogatás hozzá. Majd meglátjuk lesz-e annyira sláger telefon mint a V3 (kétlem), mert akkor tuti nem lesz gond.
-
raulicio
senior tag
válasz
monalala
üzenetére
Ne is várd, hogy a system partíciót leválasztja majd neked....
Tegyél bele SD kártyát, aztán arra megcsinálja a mentést!
Lehet recoveryből is telepíteni romot, de ahhoz egy olyan romot kell letölteni. Amúgy nem túl gyakori, mert semmivel sem egyszerűbb, mint flashtools-al telepíteni.
-
raulicio
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Én meg csak azért vagyok szkeptikus mert win8 van a laptopomon és eddig még minden program jól működött vele. (flashtools, droid tools, adb, maui meta, stb.)
Bár az is igaz, hogy a múltkoriban egy HTC-telefonhoz az istennek sem tudtam megfelelő drivert rávarázsolni....
-
raulicio
senior tag
A belső tárhelyet nem tudod leválasztani, mivel azon van a system partíció is. Magyarul usb-vel csak media storage módban tudsz fájlokat másolgatni.
Vagy raksz bele egy micro sd kártyát és arra másolgatsz.laci laci javaslatát remélem, hogy csak én nem értem, minden esetre a windows verziószámának semmi köze ahhoz, hogy a belső tárhelyet látja e a számítógép meghajtóként.
-
raulicio
senior tag
Ott kezdődik, hogy az ilyen vroot és társait jó messzire el kell kerülni.
A második lépés, hogy sp falshtools-al felteszel egy működő cwm vagy twrp recoveryt belépsz a recoverybe és ha nem egy összevissza (vrottal és társaival elcseszett) rom van a telefonon, akkor ha a rebbot-ra mész a recoveryben, akkor megkérdezi, hogy rootolja-e. Ezzel a módszerrel 100%-ig működik, ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja is.Biztos lehet ezekkl a mindenféle programokkal is rootolni, de nekem több bajt csináltak mint hasznot.
Amúgy meg rakj vel sp flashtools-al egy prerooted romot pl wisely félét, és akkor még ezzel sem lesz gondod.
Amúgy az ő lerásából az sp flashtools-ban a "full wipe-ot" nyugodtan el lehet felejteni. Firmware upgraddel kell felrakni a romot.
-
raulicio
senior tag
válasz
Tassadar83
üzenetére
Sorry, de talán akkor nem kínai, félig noname telefonokkal kellene próbálkoznod. Volt olyan kínai telefon, amelyik romjában gyárilag kémprogram volt...
Persze nem tudom, hogy biztonsági szempontból az globális márkák mennyivel jobbak (lásd apple
)... -
raulicio
senior tag
válasz
DittyCat
üzenetére
Ne haragudj, de nekem most se időm, se lehetőségem nincs összeszedni a linkeket,de amúgy a frissítés menete egyáltalán nem bonyolult és minden nemű előképzettség nélkül könnyedén végrehajtható.
1. le kell tölteni a megfelelő USB drivert
2. Feltelepíteni az SP flashtools-t
3. le kell tölteni a gyári KK romot
4. SP flashtools-al "firmware upgrade" funkcióval felrakni.
KÉSZ!Igény szerint érdemes lementeni a telefonról mindent amire később még szükség lehet, mert ezzel a flasheléssel gyakorlatilag egy gyári állapotú tiszta telefont kapsz majd.
Ha szerencséd van, valaki minden pontot kifejt neked szépen.
-
raulicio
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Abban amit írt teljesen igaza volt.
Amit te előbányásztál az egy ősrégi, kb február-márciusi rom. Azért kit-kat style, mert akkor még a fasorban sem volt a kit-kat a v3-ra.
Amúgy korábban én is pont azt akartam írni, hogy aki nem akar "custom romozni", meg aki csak az ota frissítésben hisz, az vegyen márkás kínai telefont vagy itthon egy samsung/sony/htc/akármit.
-
raulicio
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Tudom, csak ez nekem nem működik. A múltkor vonatoztam, és ugye bizonyos részeken köztudottan rossz a térerő és állandóan bekapcsolt a magától a kijelző. Ezután tettem fel a kérdést és kaptam ezt a választ. Megnéztem a GravityBoxban és legnagyobb meglepetésemre az általatok javasolt opció be volt pipálva (korábban az eredeti funkció miatt bepipáltam). Amúgy a legfrissebb Box van fent.
Amúgy azóta "normalizálódott" a helyzet vagyis ritkábban csinálja ezt a telefon, de azért idegesítő. -
raulicio
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
Köszi, kipróbálom!
(#6742) laci laci válasza raulicio (#6741) üzenetére
Az nekem nem működik. már korábban bekattintottam az az opciót és amellett is felvillant. A vonaton nagyon szar volt a térerő és mintha a térerő változásra villant volna fel.
Mondjuk az is lehet, hogy ehhez semmi köze.
-
raulicio
senior tag
kaveslem kit-kat-el az in call hangerőt, szerintem sokkal halkabb a max hangerő, mint a JB-nél. (ok-ok, süket vagyok...).
Elvileg lehet engineer módban babrálni de pontosan mit kellene állítani?
-
raulicio
senior tag
a képernyő random felvillanására van megoldás KK 1.0.13. a JB-nél a gravityboxban a calendar fix segített de a kk-s gravityben nincs ilyen opció.
-
raulicio
senior tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Nem tudom, hogy emlékszel-e rá vagy próbáltad-e, de az original tokkal is pont ez volt a gond. A plexi a kis ablakban túl vastag volt vagy olyan anyagból ami megakadályozta az ablakon keresztüli érintést. Valaki még írta is, hogy kivágta az eredetit és rakott a helyére másikat és jó is lett neki.
Nem lehet, hogy nálad is hasonló a gond?!
-
raulicio
senior tag
válasz
martiesferkó
üzenetére
Elég gyanús, hogy ha tulajdonképpen működik a dolog tehát hálózat van, csak nagyon gyengén veszi a jelet (tehát pl. épületben egyáltalán nem), akkor valami HW hiba lehet a dolog mögött és kötve hiszem, hogy bármi köze lehet a szolgáltatóhoz. (hacsak nem brutál gyenge a voda térereje ott ahol próbálgatod, de gondolom próbáltad már másik telefonnal és nem volt gond).
Az eladód meg valószínűleg kamuzik...
-
raulicio
senior tag
válasz
kszthly
üzenetére
Azért itt elég valószínűtlen, hogy egy kis víz hatására előjön a korábban nem tapasztalt telenor bug, ami ráadásul nem is így "működött" mert ott 3G internet mellett egyáltalán nem lehetett telefonálni, 2G-vel meg tökéletesen ment.
A vízzel az a legnagyobb probléma, hogy sok esetben a probléma napokkal az eset után jelentkezik csak a probléma, amikor már azt hinné az ember, hogy minden ok.
-
raulicio
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
a recovery-hez durván semmi köze nincs a root jognak. Persze mobile uncle tools-al csak akkor tudsz recovery-t cserélni ha rootolva van a telefon, de pl én majdnem mindig eleve a recoveryből (akár cwm, akár twrp) rootolom a telefonomat.
Ha sp flashtools-al felraksz egy megfelelő recoveryt (a megfelelőn van a hangsúly), akkor az működik, akár rootolt a telefon, akár nem.Ja még egy dolog: az ilyen számítógépen futtatandó rootolós programokat én már messze elkerülöm, mert ezek okozhatnak ilyen félig rootolt telefont, amikor magát rootoltnak hiszi, közben meg nem az. Magyarul szétcseszi szépen a dolgokat.
(#6671) Williamgrant válasza ClauWF (#6670) üzenetére
Amúgy a telefon belsejében feliratozva is van, hogy "Bluetooth & wifi" az érintett antenna modul.
-
raulicio
senior tag
félreértés ne essék nem örülök neki, de azért fura, hogy az én januárban, még béta rommal érkezett telefonom, amiben eleinte még az OTG sem működött, azóta is jól elvan. Persze voltak gondok, pl a telenoros bug, meg a szinte minden romban eltérő gps teljesítmény, de hardware-sen most is tökéletes, míg a mostanában érkező telók mindenféle gonddal küzdenek.
Akinek telefonálással kapcsolatos gondja van, az esetleg megpróbálhat egy nvdata mappa törlést. A telenor bugot megoldotta végülis, bár az még nem kit-kat-en volt hanem JB-n meg én nem is értek annyira a dologhoz, hogy nyugodt szívvel ajánljam, de talán segíthet.
-
raulicio
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
nálam csak a lassú töltés a hiba (bár ezt eddig magamon kívül csak egy embertől hallottam), minden más szempontból jó (meg persze az 1.0.5. után minden romban jelentkező rosszul trackelő gps, navigációra jó, de ha séta közben követem az utamat, akkor 1km-en, kettőt mér)
amúgy 1.0.13. wisely féle változat.
-
raulicio
senior tag
Meg azért nem ártana megnézni, hogy mi meríti a telefont nem, okoz-e valami wakelock-ot. Persze ha már ez megtörtént és azért írtál mert a cella készenlét vagy valami hasonló a legnagyobb fogyasztó, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam.
Nekem ma 2 simmel 6 óra 50 perc alatt 19%-ot merült. Nem egy világbajnok adat, de nekem teljesen megfelel. Ennyit simán el lehet érni, ha nem nyomkodja valaki egyfolytában és nincs semmi gebasz, ami feleslegesen merítené a telefon.
Pl nekem legutóbb a sd kártyám volt a ludas a gyors merülésben...
-
raulicio
senior tag
válasz
erikkire
üzenetére
Esetleg nézd meg a külföldi rendelések téma összefoglalóját és akkor talán oszlik kicsit a köd...
Amúgy meg a minidealen is minden lépésről-lépésre atom szájbarágósan van, szóval 8 általános elég a megértéséhez.
Amúgy meg alapvetően két szállítási kategória van. Futárszolgálat (pl. dhl) és posta. Utóbbi nyilván lassabban szállít, ráadásul a magyar királyi posta is ül rajta 1-3 hetet, ezért rohadt lassú.
-
raulicio
senior tag
A Gravityboxot használóktól kérdezem, hogy mi az a beállítás amit aktiválni kell a képernyő felvillanások ellen? (vagy kétszer észrevettem az elmúlt napokban)
Illetve korábban találtam olyan beállítást, amivel azt lehet megakadályozni a különböző notification jelzések bekapcsolják a telefon képernyőjét. Idegesítő, hogy ha kapok egy üzenetet, akkor felold a kijelző a zsebemben...Köszi!
-
raulicio
senior tag
válasz
soundman1
üzenetére
nem használok semmi ilyen appot (clean master, powerdog, akármi). Egyedül a gsam batteryt használom, ami kiírogatja, hogy mi használja a telót, mi az ami nem hagyja aludni, stb.
Ez hozta ki a process.media-t, aminek az volt az oka, hogy az sd kártyámon nem olvasható, vagy töredezett média fájlok voltak. Mondjuk ez nem is csoda, hiszen az sd kártyám sorozatban a 4. telefonomban szolgált és még sosem formáztam meg.
Most lementettem róla minden fontos dolgot, formáztam, visszapakoltam mindent és jó.Ha nem hozza ki a telefon, hogy ez a process indokolatlanul sokat eszi az akkut, akkor amikor a telefon inaktív, akkor semmit sem kell vele csinálni.
-
-
raulicio
senior tag
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy play-ből ne lehet letölteni? A letöltés csík elindul, de nem kezdi el a letöltést tehát adat nem jön át.
A mailjeim átjönnek, szóval nem a fiókom a gond, de most már kezd idegesíteni a dolog.
Újraindítás, clear data a play appon, már sok mindent próbáltam de nem segített semmi. Találkozott már valaki ilyennel?Mondjuk attól tartok, hogy ez nem inew specifikus, de hátha van valakinek ötlete.
-
raulicio
senior tag
válasz
tepimartin
üzenetére
persze ez így rendben is van, de amikor már 13. romot rakod fel a telefonodra, akkor picit egyszerűbb ha minden a külső sd-n van.
-
raulicio
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
röhögni fogsz de az SD kezelés az nem hiba hanem feature a KK-ben.

Konkrétan a nem gyártó által telepített programok nem írhatják a külső sd-t.
A képernyő felvillanás nekem nem jelentkezik, de már te is hozzászokhattál volna hiszen minden jb romban is benne volt ez a hiba.
Nekem a legnagyobb bajom, hogy érthetetlenül lassan tudom csak tölteni a telefont és miután letöröltem a francba a download managert az üzemidő is tűrhető lett. Már csak a media servert-t kéne elintézni, de az valami system móka.
Laci laci:
Én raktam cwm-et a kitkatra, tehát megy a kettő együtt. Kicsit ugyan az első recoverybe bootoláskor megijedtem mert totál szétesett a kép, mintha éppen tönkremenne az egész telefon, de aztán működik. Azt hiszem a 6044-eset raktam fel.
-
raulicio
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
lacikám...
Kb háromszor írtam le eddig neked. Fogod a flashtool-t berakod a acatteredet, ami majd betallózza neked szépen a romot. A recovery résznél betallózod külön azt a recovery-t amit szeretnél felrakni, majd mielőtt a downloadra mész kiveszed a pipát a recovery-n kívül minden más elől. Ja, download only módban csináld, ha jó recoveryt akarsz feltenni, akkor így működik majd.
-
raulicio
senior tag
-
raulicio
senior tag
válasz
szur tdi
üzenetére
Ez így nehezen megválaszolható. Ha eredetileg 900-as a telefon akkor nem, ha eredetileg 850-es, akkor root után 1 perc alatt javítható ez a hiba. Ha 4.4-es jön eleve, akkor szerintem nem lesz gond.
Tehát alapvetően a telenoros gond már nem gond, de nem tudom garantálni, hogy pont a te készüléked milyen ROM-al érkezik majd.
-
raulicio
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Kíváncsian várom, hogy milyen "hivatalos" romot találhattál és milyen számunkra totál ismeretlen helyről szerezted. A GPS pedig nekem majdnem minden rommal eljutott idáig, max az xbinben ki kellett cserélnem hozzá egy fájlt, szóval eddig nem igazán érzem, hogy megtaláltad a szent grált, de ki tudja...
-
raulicio
senior tag
válasz
tepimartin
üzenetére
én is észleltem a problémát...
-
raulicio
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
ezt az imei dolgot nem értem. én firmware upgraddel raktam fel a tiszta readbacket, aztán cwm-el a wisely féle rootoltat, de egyik sem töröltem az imeimet. Sőt még soha nem sikerült egy romfrissítéssel sem törölnöm az imeit.
Amúgy felfedeztem egy kis problémát, bár az is lehet, hogy csak nálam jelentkezik. Rohad lassú a töltés. Már ránézésre is, de most felraktam a gsam-ot és több mint 8 órát ír a fullra töltésre, pedig 220-ról töltöm. ha a laptopról, akkor szinte nem is tölt...
-
raulicio
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
Meg is van a megoldás, nekem legalábbis eddig jó.
Az exposed-ban a gravity boxhoz hasonlóan letölthető egy modul: "KitKat SD Card Full Access" a neve. Nincsenek beállításai csak aktiválni kell, újraindítani a telefont és megy. Mondjuk csak a sygic-et próbáltam, ami így már egyből hozzáfért az SD-hez. Előtte nem ment.
-
raulicio
senior tag
Mindegy mostmár, a sima readbackes romra cwm-ből feltettem a wisely által készített rootolt verziót, persze így egy újabb adatvesztés árán de már rootolt a készülék.
Most az egyetlen hiba, hogy pl a sygic kiírja, hogy nem fér hozzá a külső SD kártyámhoz. Elvileg a 4.4-ben alapból ez így is van, de ezen a rootnak segíteni kellene.
Illetve pl a mybackup pro SD kártyaként csak a belső tárhelyet látja. Olyan mintha fel lenne cserélve a belső tárhely és az SD kártya.Ezen lehet segíteni valahogy?
-
-
raulicio
senior tag
válasz
justnow
üzenetére
ha raktál már fel romot, akkor ugyan úgy. én 5-ös flashtools-al raktam fel.
Firmware upgrade módban. A hiányzó boot helyére én az uboot bint, a cache és userdata helyére az 1.1.5-ből a cache-t és a userdata-t a recovery helyére meg a 6044-es cwm-et, de azt még ki sem próbáltam, hogy működik-e.Minden esetre a rom egyelőre jónak tűnik.
-
raulicio
senior tag
válasz
plehoczky
üzenetére
Most éppen nekem sem "talál" holdakat, de elvileg van megoldás a problémára csak annyit babráltam már, hogy nem tudom pontosan. Nekem az epo nem szokott működni, de azon segít ha a libmnlp_mt6582 fájlt lecserélem az xbin mappában valamelyik régi romból (pl 1.0.4.) származó fájlból.
De amikor volt olyan is, hogy full halott volt a gps és egy kis mobile uncle tools-os babrálás után egyszer csak jó lett.
Az a baj, hogy hozzáértés hiányában csak vaktában próbálkozom, de határozottan állítom, hogy lehet javítani a hibát.
laci laci:
nem tuti, de könnyen lehet, hogy a 4001 hiba pont a driverek miatt van.
-
raulicio
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
nem tudom, de szerintem eddig sem az volt a gond, hogy nem voltak hozzáférhetőek a driverek, hanem az, hogy nem lehet csak úgy bemásolni a romba őket, úgyhogy ez olyan mintha adtunk volna a szarnak egy pofont.
Amúgy a napokban pont azon gondolkoztam én is, hogy bármennyire is szerettem a v3-at, de legközelebb inew telefont már csak elvből sem veszek. Nem elég, hogy szemétség, de egyszerűen racionális magyarázatot sem találok arra, hogy miért hagyták ki a régebbi lcd drivereket.
Minden esetre miután elbarmoltam az nv ramomat és elkezdte néha ok eldobálni a hálózatokat, kezdek gondolkodni rajta, hogy mi legyen a következő teló, bár ahogy állok, szerintem csak télen lesz ebből valami új.
-
raulicio
senior tag
válasz
Beri Geri
üzenetére
A kérdésedben ott rejlik a válasz is egyben:
Ha azt írja, hogy "Use root access", akkor szerinted kell neki root?
Igen, kell!
Amúgy ettől a rootolástól sokan úgy félnek mint a tűztől, holott a google accodat beállítani 5x olyan bonyolult, mitn rootolni 1-1 romot... (persze vannak kivételek...)(#6086) diego65 válasza diego65 (#6074) üzenetére
Nálad valami egyedi gond lehet az akkuval, mert eddig mindenki arról számolt be, hogy jobb lett a telefon üzemideje KK-el. Vagy valami program nem engedi aludni, vagy lehet, hogy érdemes lenne újra raknod/wipe-ot nyomni.
A GPS-nél is tuti van vmi HW eltérés mint a kijelzőnél, mert pl az én őskövület telómon az 1.0.7. feletti romokkal egyáltalán nem működik az epo, csak korbábbi romokbó átmentett fájlokkal lehet életet lehelni bele, másoknak teljesen jó, A KK-el többen azt mondjátok, hogy nem csatlakozik a holdakhoz a telefon, másoknak meg működik...
-
raulicio
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Én a legelső needromos verziót raktam fel és semmit nem csinált az imei-vel, csak ugye nincs benne nekem megfelelő lcd drivel.
Annak persze elmegy az imei, aki sp flashtools full formatot csinál teljesen indokolatlanul.
A 4.4 simán firmware upgradel felrakható. az uboothoz betalózzod az uboot.bin-t a userdatahoz meg a cache-hez meg bármelyik régebbi inew romból és teljesen jó lesz a végeredmény, csak ugye ha nincs driver a romban, akkor cseszheted...Ha a partíciók változnak is a firmware upgrade felülírja úgyis.
-
raulicio
senior tag
válasz
levi610
üzenetére
Én ha most vennék, akkor valószínűleg nem v3-at vennék.
Amúgy meg megnézed a Dual simes okostelefonok topikot és az első hozzászólásban megnézed az ajánlott boltok listáját.
Ha meg itthon szeretnéd megvenni ugyan ezt a telefont, akkor szétnézel a concorde és a myadio házatáján. -
raulicio
senior tag
válasz
muhaha01
üzenetére
rákeresel itt a gravityboxra, felrakod és a general mkt fixek közül bepipálod azokat, amik a képernyő felvillanására vonatkoznak. Többet nem villog majd.
(#6015) bircsak
Fel kell tenni a megfelelő drivereket, elfelejteni a gomb nyomkodást és mennie kell.
Dowloadra rányomsz, telefon kikapcs, akksi ki, majd be és telefon bedug. Ezek után persze írhat ki hibát, de ha hibaüzenetet sem dob, akkor 99%, hogy driver probléma van. -
raulicio
senior tag
Mivel a maui metás mutatvány után a gps-em mintha gyengébben kapna jelet, szóval gondoltam, hogy visszaoperálom a régi beállítást. A meta toolsban viszint csak "sofware1" fül van és nincs "software 2".
Itt egy kicsikét elbizonytalanodtam, mert ha WG-s beállítást szeretnék rátölteni, akkor azt írja, hogy nem egyezik a taget load-al.Ötlet?
-
raulicio
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
Ennél: http://www.needrom.com/mobile/mt6582-inew-v3e-kitkat-update/ a legelső letöltés az pontosan egy gyárilag 4.4.2-vel küldött telefonról készített mentés volt, csak a feltöltő egy akkora troll, hogy az nem igaz. Egyfelől az eredeti infót felülírta és nem kiegészítette és feltett még 100 különböző értelmetlen baromságot, mindezt az "official" taggel, hogy véletlenül se lehessen tudni, hogy mi micsoda. Ráadásul még vietnámi is szerencsétlen én annyira tud angolul, mint egy pillangó szenet bányászni.
A probléma csak annyi ezzel is mint a többivel, hogy a korábbi 6 kijelző driver helyett csak kettő van benne így pl az én telefonommal nem működik. Well done inew....
(#5928) muhaha01 válasza janek69 (#5927) üzenetére
Ha a menüből elérhető OTA frissítésre gondolsz, akkor az szerintem elfelejtheted...
-
raulicio
senior tag
válasz
Keeperv85
üzenetére
Tényleg nem vitázni szeretnék mert nem értek ehhez, de nálam az első pillanattól kezdve fekete a képernyő, a háttérben megy a bootolás, még rezeg is szépen, sőt a gyári recoveryben is ugyan az a fekete képernyő van csak, tehát pl nt_35512-es driver hiányában nem ad képet egyáltalán...
(#5887) janek69 válasza RVR400 (#5886) üzenetére
Szerintem a full format teljesen felesleges. Firmware upgrade-el kell felrakni, és kész.
-
raulicio
senior tag
válasz
bircsak
üzenetére
Hacsak nincs valami katasztrofális hiba a telefonodon, akkor teljesen felesleges romot cserélned, mivel a többség 1.1.1-rgy vagy 1.1.5-öt használ, a tied meg pont a kettő között van.
Minden esetre én a gyári romokban olyan nagy előrelépést nem fedeztem fel már az 1.0.4-óta. Persze javítottak egy két kapitális hibát, de ennek egy részét a fejlesztők okozták eleve.
Minden esetre elég friss rom van a telefonodon és egyik gyári verzió sem hozhat ehhez képest lényegi javulást, hacsak nincs valami konkrét problémád. -
raulicio
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
tudom, azért is írtam, hogy tisztában vagyok vele, hogy 99%-ban a user a hülye.
Amúgy csodával határos módon megoldódott a dolog. Feltettem egy múltheti mentésemet, ami szintén egy 1.1.5-rő készült cwm mentés volt, de nem flash utáni "tiszta" rendszer, hanem már telepítgetés, állítgatás utáni állapot. Droid toolsban valami más akartam megnézni, de próbából nyomtam egy Su+rootexplorer telepítést és csodák csodájára fel tudta telepíteni őket és azóta írható a system mappa is.
Fogalmam sincs továbbra sem mi volt a gond, lehet, hogy az egyik nagyszerű rootoló program okozta a gondot.
Minden esetre most a gps-el szenvedek, emrt a szokásos probléma jelentkezett, hogy nem működik az epo. Ezt már megheggesztettem, de most meg jelet nem fog.
Minden esetre előbb utóbb összekukázom a megfelelő fájlokat. -
raulicio
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
(#5827) junkpod válasza raulicio (#5826) üzenetére
(#5837) janek69 válasza raulicio (#5826) üzenetérejó-jó, tudom, hogy 99%-ban a user a hülye, de azért ennyire barom nem vagyok, hogy gyári recoveryből próbálok bármit is. Természetesen cwm-el próbálom telepíteni az update-et.
(#5836) cappa72 válasza raulicio (#5826) üzenetére
köszönöm szépen a választ! Sajnos ehhez sem időm, sem pedig kedvem nincs, ráadásul nem is értek hozzá úgyhogy hagyom inkább a csudába. Visszarakok valami korábbi mentést és várok a soha meg nem jelenő, használható kit-kat-re

-
raulicio
senior tag
válasz
Keeperv85
üzenetére
az elképzelhető, hogy valamit rosszul csinálok, csak éppen azt nem tudom, hogy mit, mivel 5-6 különböző romon már kismilliószor megcsináltam ugyan ezt.
Friss, tiszta 1.1.5. firmware upgradel feltéve háromszor és külön-külön rootolási módszerekkel rootolva. (kingo, rootgenius és cwm) Minden rootoltnak látja a telefont (mtk droid tools, titanium backup, akármi) mégsem tudok se a root browserrel, sem az fx browserrel a system mappán módosítani.Nyilván ha érteném, hogy mi a probléma, akkor nem írtam volna ide, hanem megoldom

-
raulicio
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
no én felraktam a needromról a kit-kat-et. Minden menne faszán, de a display driverrel tényleg nem kerek valami. A teló bootol, a boothang lemegy és rezgésből és egyebekből arra következtetek, hogy a rendszer fut, de a képernyő feketén világít csak.
Maradandó kár nem lett, viszont ez még tuti nem megy nekem.
Persze ettől függetlenül lehetséges, hogy valakinek más display-e van és azzal megy...
-
raulicio
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
de mit akarsz telepíteni? kiír-e valami hibát? nem értem a problémádat, sorry. Tudtommal cwm-ből update.zip-et lehet telepíteni... Mármint az elnevezése az lehet bármi, de zip a vége.
.img-et sp-flashtools-al lehet feltenni, mint a romokat csak nem az egész romot rakod fel, csak az adott .img-et. Pl így lehet alternatív módon cwm-et is telepíteni...
-
raulicio
senior tag
Nem nagy csoda, akár egy myaudio készüléket is láthattál volna, mert nekik is van ugyan ilyen telefonjuk. egyik sem klón, ugyan az a gyár gyártja az összes készüléket, aztán más és más cégek rebrandelik azokat. A concorde és társai semmilyen gyártási munkát nem végeznek....
-
raulicio
senior tag
válasz
Secretknight
üzenetére
Ez azért elég fura, mert a sygic-et használom mióta megvan a v3 (előtte teljesen más navim volt) és a sygic még akkor is jól vizygázott, amikor minden más (igo, google maps, waze) használhatatlan volt. Használtam itthon és külföldön is és soha egy centit sem tévedett.
Node ízlések és pofonok...
-
raulicio
senior tag
válasz
üzenetére
gondolom nem értetted, amit írtam de nem baj!
Azt írtam nekem, hogy aki legalább 10 percet rászán arra, hogy utánaolvasson egy-egy kínai telefonnak, annak nem jelent nagy meglepetést, hogy az első gyári firmwarek bizony bugosak és a terméktámogatás sem feltétlenül tökéletes. (tisztelet a kivételnek)Azon meg azért viccelődtem, amit írtál mert problémával addig nehéz is szembesülni, amíg csak a kínai tervező kis vázlatain létezik a készülék. Nyilván valakinek kézbe kell venni és próbálgatni ahhoz, hogy szembesülhessen a hibákkal. Máshogy tényleg nem megy.
De tudod erre szokták mondani, hogy az okos más hibájából, a buta csak a sajátjából tanul....
Nem véletlenül az első és legfőbb szabály, hogy ha kinéztél egy kínai telefont, akkor utána kell nézni, utána kell nézni több helyen és többször mielőtt megrendeled.... -
raulicio
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
De bizony volt ilyen hiba, de elvileg már javítva lett. nem emlékszem melyik firmwaretől kezdve.
De egyébként ebből is nyilvánvaló, hogy a rebrandelt telefonok is ugyan azt a romot kapják, mint a v3-ak, maximum cserélik a boot animációt, meg egy két dolgot. Minden esetre az elvileg már hónapok óta tesztelés alatt álló concorde kit-kat is majd szépen akkor jön ki, amikor a v3-ra...Amúgy végül otthon megbirkóztam ezzel a meta tools-al is. Először tökre megörültem, mert nagyon gyorsan és viszonylag erős jelszintekkel fixált tegnap, erre ma reggel az istennek sem akart holdat találni és csak egy mut agps restart segített.
Az az igazság, hogy eddig sem volt komoly gondom a gps-el, csak a trackingnél volt nagyon gáz, de azt meg még nem tudtam kipróbálni az új konfigurációval. Minden esetre eddig semmi komoly változást nem tapasztaltam..(#5678) Moby válasza kunasgabi (#5677) üzenetére.
Ha nem direkt a dual sim tulajdonsága miatt vetted, akkor nem is teljesen értelek...
Amúgy meg mindenki tudja, aki csak 10 percet foglalkozik a témával, hogy a kínai telefonok bár most már hardweresen általában rendben vannak, szoftveresen nem mindig tökéletesek, főleg a korai firmware-ek (persze tisztelet a kivételnek).Szóval aki out of the box tökéletes, egykártyás telefont szeretne, az vegyen szépen itthon valami pénztárcájához illet masinát! Persze könnyen lehet, hogy azzal a telefonnal is szívni fog, dehát semmi sem tökéletes...
Minden esetre ha te tudsz 40-50k között szép állapotú S4-et, akkor mindenképpen szólj nekem, mert vennék vagy 3-at.... -
-
raulicio
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Ez a maui tools annyira azért nem egyértelmű sajnos. Odáig eljutottam, hogy feltelepítettem mindent, csatlakozik szépen a telefon a maui-val.
Innen kezdődik a probléma.
Download parameter módban ahol ugye lehet a "save to file" segítségéven menteni a beállítás file-t, ugyan létrehoz egy filet, de egy hibaüzenetet is kiír a végén, szóval nem tudom, hogy így használható-e a mentés.
Aztán azt írja a leírás, hogy ha W módba szeretném áttenni a telefont akkor a factory mode-ot válasszam, ez oké lenne de a factory modra GPIB és VISA32 driver hibákat ír kis és ennyi.Mondjuk alapból az sem világos, hogy nekem feltétlenük felül kell-e írnom a TD beállításokat vagy elég lenne csak a W-t. Minden esetre úgy, hogy azt sem tudom, hogy a mentésem használható-e, még nem mertem felülírni a gyárit.
Ötlet?
Kicsit a leírás sem egyértelmű:
"A telefonról mentsd ki a jelenlegi paramétereket a biztonság kedvééért:
- Upload from flash
- save to file, adj neki tetszőleges nevet, ez egy a patchben lévő parameter fájlokhoz hasonló fájl lesz."
Az upload from flash egy fájlt akar megnyitni. de mit kéne? a mentést már feljebb leírtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos autók - motorok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Projektor topic
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Futás, futópályák
- Elden Ring
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)...